Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο φωτορεπόρτερ Μ. Λώλος

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάριος Λώλος δοκιμάζει το κλομπ των ΜΑΤ, όπως δεν είναι και η πρώτη φορά, ειδικά τον τελευταίο καιρό, που κάποιος συνάδελφος εργαζόμενος στα ΜΜΕ καταλήγει στο νοσοκομείο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με μώλωπες καλύπτοντας κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις (Μ. Κυπραίος, Τ. Μπόλαρη κ.ά.).

Αγαπημένο σημείο των θυτών - αστυνομικών η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα από όπου, όπως φαίνεται, δεν θέλουν να υπάρχουν εικόνες ή μάρτυρες των όσων συμβαίνουν ή ακόμα καλύτερα θα ήταν να μην συμβαίνουν, αν σκεφτούμε τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για σιωπή και υποταγή στη λιτότητα που εξαθλιώνει τους πολίτες.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΕΦΕ Μ. Λώλος δεν απέκτησε απλά ένα καρούμπαλο, υπέστη εμπιεστικό κάταγμα κρανίου και τραυματική υπαραχνοειδή αιμορραγία. Χρειάστηκε να χειρουργηθεί πριν περάσουν 24 ώρες, το απόγευμα της Παρασκευής και τα πρώτα νέα που φτάνουν κάνουν λόγο για επιτυχή επέμβαση.

Ο Μ. Λώλος χτυπήθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε μια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων, καμεραμάν, φωτορεπόρτερ και γυναικών κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα. Όπως διηγήθηκαν στην "Αυγή" της Κυριακής συνάδελφοι αυτόπτες μάρτυρες οι διαδηλωτές είχαν ήδη απωθηθεί από τα ΜΑΤ και δεν βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδια.

Oι φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι και καμεραμάν μαζί με κάποιες γυναίκες εκδιώκονται και αυτοί και στη γωνία Πανεπιστημίου και Β. Γεωργίου εγκλωβίζονται από δύο διμοιρίες, οι οποίες με τις ασπίδες αρχίζουν να τους χτυπούν, ενώ σύμφωνα με άλλο αυτόπτη μάρτυρα, δεν λείπουν και οι κλοτσιές. Ο Μ. Λώλος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, σύμφωνα με τον συνάδελφό του.

Στο κλοιό από τις ασπίδες των ΜΑΤ που σπρώχνουν και τους κλοτσούν ξαφνικά ένα κλομπ υψώνεται και χτυπά τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ στο κεφάλι και ενώ ο ίδιος έχει την πλάτη του γυρισμένη προς τον δράστη.

Στην αρχή νιώθει τον πόνο του χτυπήματος, λίγο αργότερα όμως νιώθει μούδιασμα στο αριστερό του χέρι.

Για την υπόθεση η εισαγγελέας Ελ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ παρουσία εισαγγελέα θα διεξαχθεί και η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: