Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Προπονητής κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων


thumbΠοινική δίωξη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών ασκήθηκε στον 57χρονο προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή, ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις «της αποπλάνησης ανηλίκου, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία:

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων ένας 57χρονος ημεδαπός προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου.
Συνελήφθη, χθες (8-4-2012) το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο ΛΙΓΟΜΕΝΟΣ Δημήτριος του Μιχαήλ και της Δήμητρας, γεννηθείς την 10-2-1955 στο Περιστέρι Αττικής, κάτοικος Αθηνών, προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των αδικημάτων που κατηγορείται, σε βάρος των ανήλικων παιδιών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, στο πλαίσιο των στοχευμένων περιπολιών, σε χώρους εξωσχολικών δραστηριοτήτων ανηλίκων παιδιών, με σκοπό την προφύλαξη τους, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εξελισσόμενη αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, κέρδιζε την εμπιστοσύνη ανήλικων παιδιών - παικτών της ομάδας και υποσχόμενος την αξιοποίησή τους και - σε κάποιες περιπτώσεις -με την προσφορά χρηματικών ποσών, προέβαινε σε ασελγείς σε βάρος τους, πράξεις.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.
Τα στοιχεία της ταυτότητάς του και η φωτογραφία του δόθηκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, «για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των αδικημάτων που κατηγορείται, σε βάρος των ανήλικων παιδιών».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος συλληφθείς, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, υποσχόταν την αξιοποίηση των παιδιών και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.
Ο προπονητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής και επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: