Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ικανοποίηση Κ. Μίχαλου για την απόσυρση των ρυθμίσεων για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά


Επιστολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, όπου εκφράζει τις ευχαριστίες ολόκληρης της επιμελητηριακής κοινότητας «για την αποφασιστική του παρέμβαση» για την καταψήφιση του άρθρου 233 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία επιχειρείτο η μεταφορά στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου η εποπτεία και λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Χθες, Πέμπτη, υπερψηφίσθηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Από τα άρθρα του νομοσχεδίου, καταψηφίστηκε το άρθρο που αφορά το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, καθώς το ΠΑΣΟΚ επέμεινε να περάσει ο έλεγχός του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η Νέα Δημοκρατία πρότεινε συμβιβασμό με τα Επιμελητήρια που ζητούσαν να παραμείνει υπό τον έλεγχό τους.

Από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε στη Βουλή, τα Επιμελητήρια είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ο κ. Μίχαλος είχε τονίσει πως προκαλεί «έκπληξη» το γεγονός ότι η βασικότερη αρμοδιότητα των Επιμελητηρίων, δηλαδή η λειτουργία του ΓΕΜΗ, επιχειρείται να αφαιρεθεί από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τα κατά τόπους Επιμελητήρια και να ανατεθεί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Αναλυτικά, η επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες ολόκληρης της επιμελητηριακής οικογένειας της χώρας για την αποφασιστική παρέμβασή σας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, με άρθρο του οποίου επιχειρείτο να περάσει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου η εποπτεία και λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Με την καταψήφιση του άρθρου αυτού από τη Νέα Δημοκρατία, το ΓΕΜΗ παραμένει στα Επιμελητήρια και την Ένωσή τους.

Η παρέμβασή σας αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά την πίστη σας στις δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τη σημασία που αποδίδετε στον επιμελητηριακό θεσμό και την σταθερή προσήλωσή σας στην ανάγκη αποκέντρωσης και περιορισμού του αναποτελεσματικού κράτους.

Ευελπιστούμε ότι, και μετά τις εκλογές, η δημιουργική συνεργασία μας θα συνεχισθεί, προκειμένου να αναβαθμισθούν τα Επιμελητήριά μας που τελευταία δέχονται σειρά άδικων επιθέσεων, να επιταχυνθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την αποτελεσματική λειτουργία του ΓΕΜΗ και να επιλυθούν, σταδιακά, τα βασικά προβλήματα της ιδιωτικής επιχείρησης, που αποτελεί το βασικό μοχλό της αναπτυξιακής διαδικασίας».

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: