Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

«Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αποφύγει τη χρεοκοπία»


Προειδοποίηση από τη Λαγκάρντ

Σαφές μήνυμα προς τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, εν όψει και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, ότι η χώρα, παρά τη νέα δανειακή σύμβαση και την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, δεν έχει διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο χρεοκοπίας αποστέλλει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να αμφισβητηθεί, αλλά, αντιθέτως, είναι άκρως αναγκαίο να υπηρετηθεί με συνέπεια.

«Δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και μια υποχρεωτική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Ζώνη του Ευρώ», αναφέρει χαραρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη προς αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η οποία έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί μεθαύριο Κυριακή.

Παράλληλα, ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις δήλωσε χθες ότι οι διαβεβαιώσεις τις οποίες έχουν δώσει τα δύο μεγάλα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, υπέρ της εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης καθησυχάζουν το Ταμείο, προσθέτοντας ότι είναι φυσικό, όταν διεξάγονται εκλογές σε μια χώρα, «να υπάρχει κάποια αβεβαιότητα». Τέλος, αναφερόμενος εμμέσως στο αποτέλεσμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Ράις υποστήριξε τη σημασία ύπαρξης ευρείας πολιτικής υποστήριξης για την επιτυχία εφαρμογής του προγράμματος το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.


kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: