Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο Γκλέτσος μοιράζει αρνιά!





Θα μοιράσω αρνιά σε όσες οικογένειες έχουν ανάγκη» δηλώνει ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, και προσκαλεί όλους τους Ελληνες να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου του αλλά και το ρουμελιώτικο Πάσχα.

Ο Γκλέτσος μοιράζει αρνιά! : Θα μοιράσω αρνιά σε όσες οικογένειες έχουν ανάγκη» δηλώνει ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, και προσκαλεί όλους τους Ελληνες να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου «Η κρίση απαιτεί παράδοση» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος, περιγράφοντας τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας του.
«Το Πάσχα στη Στυλίδα και σε ολόκληρο τον νομό Φθιώτιδας είναι παραδοσιακό.

Ολη τη Μεγάλη Εβδομάδα επικρατεί κατάνυξη με τις λειτουργίες στις εκκλησίες και ανήμερα της Λαμπρής ακολουθεί μεγάλο γλέντι» δήλωσε στην «Espresso» ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος τόνισε πως φέτος θα μοιράσει τρόφιμα για το Πάσχα σε όσες οικογένειες έχουν ανάγκη: «Είναι ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μέσω χορηγιών. Προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό των συντοπιτών μας».

Ο ίδιος παρακολουθεί με κατάνυξη τις λειτουργίες του Θείου Πάθους. «Πηγαίνω καθημερινά στην εκκλησία και μου αρέσει. Τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων στην Αθήνα δεν προλάβαινα να πάω εκκλησία, όμως τώρα έχω τη δυνατότητα και λόγω καθήκοντος πλέον» είπε γελώντας και πρόσθεσε πως τη Μεγάλη Παρασκευή θα βρεθεί στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Νεράιδα: «Εκεί γίνεται μια ιδιαίτερη λειτουργία και ο Επιτάφιος βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα. Είναι πραγματικά πολύ όμορφα».

Οσο για την ημέρα της Λαμπρής: «Θα πηγαινοέρχομαι. Θα ψήσουμε και θα χορέψουμε και κανένα τσάμικο» δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος καλεί όποιον θέλει να απολαύσει το Πάσχα στη Στυλίδα. «Βρισκόμαστε στη μέση της Ελλάδας, οπότε μπορούν να μας επισκεφτούν από κάθε γωνιά της χώρας μας. Επιπλέον η Στυλίδα είναι σχετικά κοντά με την Αθήνα, οπότε ενδείκνυται για μια γρήγορη απόδραση».

Εκτός όμως από τα δημαρχιακά του καθήκοντά ο Απόστολος Γκλέτσος είναι και νονός: «Εχω έναν βαφτισιμιό που είναι δύο χρόνων. Εχουμε ψωνίσει τη λαμπάδα και τα δώρα, οπότε είμαστε έτοιμοι για την Ανάσταση».

madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: