Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Έκλεισαν το λιμάνι των Παξών οι κάτοικοι του νησιού


Το ανοιχτού τύπου (παντόφλα) επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Κέρκυρα» δεν κατάφερε να δέσει στο νέο λιμένα Γάιου στους Παξούς.Έκλεισαν το λιμάνι των Παξών οι κάτοικοι του νησιού

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη – Παξοί το οποίο διαρκεί περισσότερο από 3,5 ώρες, με συνέπεια η ταλαιπωρία των Παξινών και επισκεπτών του νησιού να έχει αγγίξει κόκκινο και να είναι η αφορμή της κινητοποίησης που σημειώθηκε το μεσημέρι της τρίτης (24/4). Στο πλοίο επέβαιναν με 13 επιβάτες.
Το λιμάνι είχαν αποκλείσει 400 περίπου κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με απόφαση – συμμετοχή του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, στον προβλήτα του νέου λιμένα Γάιου και με αίτημα την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων εβδομαδιαίως με πλοία κλειστού τύπου από Ηγουμενίτσα προς Παξούς, προέβησαν στην παρεμπόδιση του κατάπλου του «Κέρκυρα».
paxoi3
Το πλοίο μετά από επανειλημμένες προσπάθειες πρόσδεσης χωρίς αποτέλεσμα, αναχώρησε για λιμένα Λευκίμμης, απ' όπου επέστρεψε τις απογευματινές ώρες τις ίδιας μέρας πραγματοποιώντας εκ νέου προσπάθεια πρόσδεσης με αρνητικά αποτελέσματα.
Τελικά, οι 13 επιβάτες μεταξύ των οποίων και μια έγκυος μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λάκκας Παξών, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
soimesa3
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι δύο από τους επιβάτες έπεσαν στην θάλασσα προκειμένου να φτάσουν στη στεριά!
paxoi6

Φωτογραφίες από το corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια: