Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Συνάντηση με τους πρυτάνεις την Παρασκευή Μπαμπινιώτης: Διάλογος και βελτιώσεις στο νόμο για τα πανεπιστήμια

Συνάντηση με τους πρυτάνεις θα έχει την Παρασκευή ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που υπάρχουν στα πανεπιστήμια. Ο υπουργός προανήγγειλε ήδη βελτιώσεις στον νέο νόμο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστός, αφού ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος.

Αφορμή για τις αναφορές στο νόμο δόθηκε από τις προγραμματισμένες, για αύριο, Τετάρτη, εκλογές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήδη, έχουν αναβληθεί στο Πάντειο και στο Ιωαννίνων, για δεύτερη φορά.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας. Το να παρεμποδίζονται οι διαδικασίες -πρόσθεσε- δεν τιμά κανέναν. Συσσωρεύονται οι αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, υπογράμμισε.

Ο υπουργός είπε ότι θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις, για να εξετάσουν την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα, ενώ επισήμανε ότι θα συζητήσει μαζί τους για να βρουν λύσεις

Σχετικά με το θέμα των μαθητικών παρελάσεων και ποιες είναι οι σκέψεις του για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο Γ.Μπαμπινιώτης τόνισε ότι, ως δάσκαλος και εκπαιδευτικός, θα αισθανόταν άσχημα αν δεν ήταν παρών στην απόδοση τιμών γι' αυτούς που στέριωσαν αυτό τον τόπο. Μάλιστα, είπε ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο η συμμετοχή όλων στις παρελάσεις.

Υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς, με στόχο να μάθει ο ίδιος τα ζητήματα που τους απασχολούν και να προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Είναι περιορισμένο το χρονικό διάστημα -είπε- αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο, καίρια θέματα. Ένα από αυτά, είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία θα συζητηθεί, ώστε να μην είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι, σε καμία περίπτωση, δεν απορρίπτεται η αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κομνηνός Μαντάς τόνισε ότι ο νέος υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχουν τα βιβλία των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις αρχές Αυγούστου στα σχολεία, ενώ είπε ότι η Παιδεία βρίσκεται στη χειρότερη φάση της, χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση «η Παιδεία είναι υπό διωγμόν» και οι εκπαιδευτικοί έχουν αναξιοπρεπή διαβίωση.

Υπογράμμισε, όμως, σχετικά με την αξιολόγηση, ότι δεν μπορεί να κατηγοριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί ούτε να αξιολογούνται, με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους. Είμαστε -κατέληξε - αντίθετοι σε μια λογική αξιολόγησης- τιμωρίας των εκπαιδευτικών.

Ο νέος υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες και με τους καθηγητές.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: