Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει νόμισμα- Το δολάριο θα την έσωνε


Αλλάζοντας νόμισμα και υιοθετώντας το δολάριο, η Ελλάδα θα μπορούσε να γλιτώσει από την κρίση, σύμφωνα με τον Μάθιου Λιν, Λονδρέζο αναλυτή της Strategy Economics.
Οικονομία Για την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει έτσι απλά την ευρωζώνη, την ίδια στιγμή που έχει ένα τεράστιο έλλειμμα, όμως αργά ή γρήγορα δε θα μπορεί να δανείζεται άλλα χρήματα, δήλωσε ο Λιν.
Ο Μάθιου Λιν σε δηλώσεις του στο CNBC ανέφερε ότι η χώρα θα κατέρρεε αν υιοθετούσε εν μια νυκτί την δραχμή. Μάλιστα σύμφωνα με τον Λιν, το νόμισμά της θα είχε αντίστοιχη αξία με αυτό της Ζιμπάμπουε.

«Mε την υιοθέτηση όμως του δολαρίου από την Ελλάδα, η Fed θα έπρεπε να δεχτεί να επεκτείνει την ρευστότητα της προς τις ελληνικές τράπεζες, όπως έχει κάνει στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις», δήλωσε ο Λιν.
Οι ΗΠΑ με την σειρά τους θα κέρδιζαν «σταθερότητα» από μια τέτοια κίνηση, καθώς η Ελλάδα είναι μια θέση με στρατηγικά σημαντική θέση.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, η διάσωση της Ελλάδας με το να της δοθεί η δυνατότητα να υιοθετήσει το δολάριο , θα ήταν η τέλεια έκπληξη πριν τις εκλογές για τον Μπαράκ Ομπάμα.
Newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: