Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Παραλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Στην Ιπποκράτους γίνεται το μεσημέρι η τελετή παραλαβής του ΠΑΣΟΚ από τον νέο πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο. Τη σκυτάλη του κινήματος παραδίδει στον κ. Βενιζέλο ο Γιώργος Παπανδρέου. Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα. Επισκέφθηκε επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τονίζοντας πως «η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει». Στις 6 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο κ. Βενιζέλος θα υποβάλει την παραίτησή του.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία από τη νέα του θέση. Πρόσθεσε ότι ως πρόεδρος μιας κυβέρνησης συνεργασίας δεν παίρνει θέση για τις εξελίξεις μέσα στα κόμματα, ωστόσο τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, όπως εξαίρετη ήταν η συνεργασία τους κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τις ευχές του και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.

«Δώσαμε έναν αγώνα και τον δώσαμε με επιτυχία, γιατί έχουν αλλάξει τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.
Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
«Χαμογελαστό σας βλέπω» είπε ο κ. Παπούλιας για να απαντήσει ο κ. Βενιζέλος. «το δικαιούμεθα» και συνέχισε λέγοντας: «η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης».
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε σχετική ερώτηση του κ. Παπούλια πως ψήφισαν 240.000 τονίζοντας  ότι για τα δεδομένα της συγκυρίας, η συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία ήταν εντυπωσιακή. «Θα κάνω ό,τι επιβάλει το εθνικό μου καθήκον, για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να νοιώσει ο πολίτης ασφαλής» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις εκλογές, λέγοντας ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει η εφαρμογή του προγράμματος. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός πρέπει να εκτελεστεί πιστά, να μην χαθούν έσοδα ή να υπάρξει υπερβολή στις δαπάνες, καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα αποβεί εις βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, της μεσαίας τάξης.

Όταν αποτυγχάνουμε στους στόχους μας, το πληρώνουμε σκληρά, τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι θυσίες να είναι δίκαια κατανεμημένες και αυτό γίνεται όταν κάνουμε τη δουλειά μας καλά και ως πρόσωπα και ως κράτος».

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τη λειτουργία του κράτους, λέγοντας ότι υπήρξαν θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ τόνισε την ανάγκη να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας του, για να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια.

 tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: