Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ


Υλικά:
2 φλυτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 ξύλο κανέλας
¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
2 κ.γ ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
6 κρόκους
1/3 φλυτζ. Τσαγιού ζάχαρη
6 κ.σ καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει  να παίρνει βράση. Αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την κανέλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη χλιαρή κρέμα στους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα μπολάκια φαρδιά. Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ταψί και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό μέχρι το νερό να καλύψει το μισό ύψος το πυρίμαχο. Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2 – 3 μέρες. Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε κρέμα με 1 κουταλάκι κ.σ ζάχαρη. Εάν έχουμε φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη αλλιώς Κάτω από το γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: