Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Σοκολατόπιτα χωρίς αυγό


Σοκολατόπιτα χωρίς αυγό 
Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για την σοκολατόπιτα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές σούπας κακάο
3/4 της κούπας τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα τσαγιού παγωμένο νερό
1/2 κούπα τσαγιού κονιάκ
2 κουταλιές σούπας ξίδι
3 1/2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού σόδα
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς
Για την σος σοκολάτας
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
3/4 κούπας φυτική κρέμα «γάλακτος»
2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση

Για την σοκολατόπιτα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το νερό, το κονιάκ, το ξύδι με την ζάχαρη και τα χτυπάμε και προσθέτουμε τις βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 35 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με την σος σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε την σοκολατόπιτα στη μέση σαν παντεσπάνι, να στρώσουμε τη σος σοκολάτας στο κάτω κομμάτι, να καλύψουμε με το επάνω και μετά περιχύνουμε με την υπόλοιπη σος σοκολάτας.

Σ’ αυτήν την περίπτωση καλό είναι να φτιάξουμε τη σοκολατόπιτα αρκετές ώρες νωρίτερα, ώστε να κρυώσει καλά και να μην τρίβετε στο κόψιμο.
Για την σος σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά τη μαργαρίνη με την φυτική κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε για περίπου 2΄ να λιώσει και να γυαλίσει. Τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
 tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: