Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μπαμπινιώτης: Τα πανεπιστήμια έχουν λάβει το 25% της χρηματοδότησή τους


Νέα «καρφιά» κατά Διαμαντοπούλου

Τα πανεπιστήμια έως τις 6 Μαρτίου είχαν ήδη λάβει το 25% της ετήσιας χρηματοδότησής τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5.

Το επιχείρημα της σύνδεσης της χρηματοδότησης με την εκλογή συμβουλίων έχει καταπέσει, σημείωσε και τόνισε ότι με τις απειλές δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος, αντίθετα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι ο διάλογος που έχει αρχίσει με τους πρυτάνεις θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας στα πανεπιστήμια και ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα οδηγήσει στην πραγματική εφαρμογή του νόμου.

Ερωτηθείς εάν η αποσύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την υποχρέωση εκλογής συμβουλίων αποτελεί δικαίωση για τις μειοψηφίες που πολέμησαν την εφαρμογή του νόμου, ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε ότι έως τις 6 Μαρτίου έχει καταβληθεί το 25% της χρηματοδότησης.

Δεν θα έπρεπε να έχει δοθεί τίποτα· από τη στιγμή που έχει δοθεί το 25% έχει καταπέσει αυτό το επιχείρημα, σημείωσε. Τόνισε, δε, ότι έως τον Ιούνιο είναι αδύνατον να υπάρχουν τα συμβούλια, με όσα έχουν συμβεί έως τώρα. Για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με αυτήν την κατάσταση.

Ο Γ.Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και πως ο ίδιος τον εφαρμόζει με την τακτική που ακολουθεί. «Εγώ ανέλαβα αυτήν την κατάσταση και προσπαθώ να κάνω ένα διάλογο και να αποκαταστήσω την ηρεμία» σημείωσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις είπε: «Μου ζήτησαν να βοηθήσω. Ήρθα να βοηθήσω. Ας με βοηθήσουν για να βοηθήσω».


tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: