Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται η επανάσταση του Internet!

Από σήμερα Πέμπτη αρχίζει η καταχώρηση διεθνώς
σχεδόν οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του διαδικτύου...
γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη επανάσταση στο Ίντερνετ από τη δημιουργία του στη δεκαετία του ΄80.

Τη νέα δυνατότητα αναμένεται να εκμεταλλευθούν δεόντως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες δημιουργώντας π.χ. διευθύνσεις του τύπου .pepsi, .ford, .bank, .sport ή .music, οι οποίες θα έλθουν να συμπληρώσουν τις οικείες καταλήξεις .org, .com και άλλες. Σήμερα επισήμως υπάρχουν 312 τέτοιες καταλήξεις (top-level domain names), από τις οποίες η πιο δημοφιλής είναι το .com με περίπου 100 εκατ. καταχωρημένα ονόματα.

Η προθεσμία υποβολής αιτημάτων στον ICANN λήγει φέτος τον Απρίλιο και, παρά το κόστος, διαφαίνεται η ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος κυρίως από εταιρίες. Ήδη στα σκαριά βρίσκονται πάνω από 100 αιτήσεις, το ένα τέταρτο από τις οποίες προέρχονται από μεγάλες αμερικανικές εταιρίες, κυρίως του λιανεμπορίου και του χρηματοοικονομικού τομέα, που περιλαμβάνονται στην λίστα του Fortune 500: Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.500 το χρόνο.

Εκτός από εταιρικά ονόματα, αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για γεωγραφικά ονόματα χωρών ή πόλεων (π.χ. www.Athens), στο πλαίσιο κυρίως της τουριστικής προβολής τους. Βεβαίως, επειδή αρκετά ονόματα, ιδίως των πόλεων, είναι ίδια, τουλάχιστον με λατινικούς χαρακτήρες, αναμένονται οι σχετικές «κόντρες».

Οι νέες διευθύνσεις δεν αναμένεται να εμφανισθούν σε ευρεία χρήση πριν την άνοιξη του 2013, ενώ για τις επίμαχες και υπό αμφισβήτηση διευθύνσεις μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση έως το 2014.

tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια: