Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η Άγκυρα παρήγγειλε τα πρώτα της καταδιωκτικά αεροσκάφη

Η Τουρκία αποφάσισε να κάνει την τελική της παραγγελία για τα δυο πρώτα αμερικανικά καταδιωκτικά F-35, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη τουρκική πηγή. Η υπηρεσία για την Αμυντική Βιομηχανία (SSM), ο κρατικός φορέας που είναι αρμόδιος για τους εξοπλισμούς, επιφορτίστηκε....




από την τουρκική κυβέρνηση να κάνει αυτή την πρώτη παραγγελία στον αμερικανικό όμιλο Lockheed Martin που παράγει το αεροσκάφος προηγμένης τεχνολογίας, διευκρινίζει σε ανακοίνωση της η SSM.

Η Τουρκία έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αγοράσει 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35, καταδιωκτικά αεροσκάφη με δυνατότητες διαφυγής από ραδιοεντοπισμό, για την αντικατάσταση του στόλου της που αποτελείται κυρίως από McDonnell Douglas F-4 και F-16 Falcon.

Ωστόσο, ενδέχεται να χρειαστεί να μειώσει την αρχική της παραγγελία, καθώς η τιμή του αεροσκάφους, η οποία ήταν 69 εκατομμύρια δολάρια αρχικά, ανέρχεται σήμερα σε 103 εκατομμύρια δολάρια.

Το F-35 ή Joint Strike Fighter (JSF) είναι το πιο δαπανηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πενταγώνου. Το F-35 αναμένεται να καταστεί το βασικό μαχητικό για τις ΗΠΑ και άλλες οκτώ χώρες (Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Τουρκία, Καναδάς, Αυστραλία, Δανία και Νορβηγία), διευκολύνοντας τη στρατιωτική τους συνεργασία. Έχει επίσης επιλεγεί από το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: