Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Διαμαντοπούλου: "Ασυμβίβαστο να είναι υπουργοί οι δελφίνοι"


Έξι όρους θέτει η υπουργός παιδείας  για την εκλογή νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ. η κα  Διαμαντοπούλου με επιστολή της στον πρόεδρο, τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και το γραμματέα του  Εθνικού συμβουλίου, ξεκαθαρίζει τη στάση της .
Η υπουργός παιδείας, ζητά αν προκύψουν αιφνίδια  εκλογές  και μετά τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου  ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ο υποψήφιος πρωθυπουργός να εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.Η κα Διαμαντοπούλου, αυτή τη φορά αλλάζει άποψη και τάσσεται κατά μιας διαδικασία εξπρές για εκλογή νέου προέδρου και ζητά να τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από το καταστατικό.
Ζητά να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην κυβέρνηση - Παπαδήμου, όπως και να δοθεί από τα κόμματα το "πράσινο φως" στον πρωθυπουργό, για ανασχηματισμό ώστε να αποπεμφθούν όσοι δίδουν προτεραιότητα στα εσωκομματικά.
Τέλος ζητά να συγκληθεί μετά την ολοκλήρωση του PSI, για την εκλογή του νέου πρόεδρου
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Μετά τα όσα παραπάνω ανέφερα, σε σχέση με την πολιτική συγκυρία αλλά και τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι αποτελεί μείζονα πολιτική παρέμβαση για την δοκιμαζόμενη Χώρα μας, στην απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου να εμπεριέχονται τα εξής:
1. Το ΠΑΣΟΚ έχει ως μείζονα στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας της χώρας, αποτελεί προϋπόθεση διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής με την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης.
2. Το ΠΑΣΟΚ με πλήρη αίσθηση του εθνικού συμφέροντος και πατριωτικού καθήκοντος, στηρίζει χωρίς επιφυλάξεις την Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου για όσο χρόνο είναι αναγκαίος για να φέρει η Κυβέρνηση σε αίσιο πέρας το έργο που έχει αναλάβει και ταυτίζεται με την σωτηρία της πατρίδας.
3. Επιβάλλονται συνθήκες αποδοτικής λειτουργίας. Ο Πρωθυπουργός να έχει την ευχέρεια κάθε επιλογής για το κυβερνητικό σχήμα, και οι Υπουργοί αναπόσπαστοι από άλλες υποχρεώσεις να είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντα τους. Η εμμονή σε τακτή ημερομηνία εκλογών και η καλλιέργεια προεκλογικού κλίματος ουσιαστικά υποσκάπτει την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης και την επίτευξη του εθνικού στόχου.
4. Μετά την δεδηλωμένη πρόθεση του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου, να μην είναι υποψήφιος για την Πρωθυπουργία της χώρας, ούτε να διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου και οργάνων του κινήματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό.
5. Το Πολιτικό Συμβούλιο και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου (ή επι τούτου επιτροπή) αναλαμβάνουν την ευθύνη άμεσης επαναδραστηριοποίησης των οργανώσεων, εκκίνησης πολιτικού διαλόγου στην βάση του κινήματος, ανανέωσης του μητρώου μελών, στοιχεία που αποτελούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για μια απρόσκοπτη εκλογική διαδικασία και ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα. Επίσης εξετάζεται ο τρόπος συμμετοχής δικαστικών αντιπροσώπων στην εκλογική διαδικασία.
6. Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει αμέσως μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και ολοκλήρωση της διαδικασίας για το PSI, για την υποβολή και στη συνέχεια ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων, για τους οποίους υπάρχει ασυμβίβαστο με την άσκηση υπουργικών καθηκόντων. Θα προβλεφθεί η διάθεση γραφείων σε όλους τους υποψηφίους στα κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, και θα γίνει κάθε προεργασία για την διασφάλιση διαφάνειας στις δαπάνες με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος και για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε σύντομο χρόνο με πρώτο σταθμό τη διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης ιδεολογικοπολιτικού περιεχομένου για την επανεκτίμηση του στίγματος της Παράταξης".
 Διαβάστε εδώ  ολόκληρη την επιστολή της κα Διαμαντοπούλου.
Source: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια: