Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Οι ώρες είναι ιστορικές. Κλείνει, τις ημέρες αυτές, ο πρώτος κύκλος της μεταπολιτευτικής περιόδου. Και κλείνει, δυστυχώς, όπως πιθανολογούσαμε. Όπως ακριβώς είχε ξεκινήσει τις αποφράδες εκείνες ημέρες του Ιουλίου του 1974. Κάτω από το βάρος μιας νέας εθνικής ταπείνωσης και τραγωδίας. Με καταλυτικές εξελίξεις, που θα σφραγίσουν την οικονομική, την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Ας μη λησμονείται, άλλωστε, πως -εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια- βυθιζόμαστε ολοένα και πιο βαθιά στα δραματικά εκείνα τετελεσμένα που άνοιξαν το δρόμο της Μεταπολίτευσης.

Ανάμεσα στα ενδεχόμενα ελεγχόμενης και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

Τα δεδομένα που διαμορφώνουν τη σημερινή κατάσταση έχουν ήδη πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Η οικονομία καταρρέει, η κοινωνία εκρήγνυται, η Κυβέρνηση παραπαίει και η Δημοκρατία στήθηκε στο απόσπαμα από τους νέους επίδοξους σωτήρες.

Η συνταγή τρόϊκας και κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς. Δεν μπόρεσε, ούτε το έλλειμα να περιορίσει ούτε το χρέος. Δεν έφερε παρά μόνο ύφεση, λουκέτα, ανεργία και μεγάλη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Το Μνημόμονιο ήταν λάθος, η συμφωνία της 25ης Μαρτίου μη επαρκής και εκείνη της 21ης Ιουλίου ξεκίνησε αναθεώρηση πριν καν εφαρμοστεί.
Δυστυχώς, η ισχυροί της Ευρώπης αποφασίζουν και μας επιβάλλουν τη συνέχιση της ίδιας συνταγής σε αυξημένες και θανατηφόρες δόσεις. Ενδιαφέροντε για τα δικά τους συμφέροντα και εμάς μας "πετάνε" καρκινόματα. Η χώρα μας σύρεται ανάμεσα στα ενδεχόμενα ελεχγόμενης και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Και οι δύο συνέπειες προβλέποντε οδυνηρές.

Αδίστακτη πρόκληση της κοινωνίας

Μπροστά στην έλλειψη προοπτικής και την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντέξει τόση βαρβαρότητα, η κοινωνία αντιδρά με πολύ θυμό και οργή. Κι ενώ η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε κοινωνική καταιγίδα, η Κυβέρνηση επιμένει να προκαλεί όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ασυγκράτητος, ο Αντιπρόεδρός της μιλάει για πολιτική και κοινωνική "τύφλωση" και τραβάει το σχοίνι στα άκρα, όταν προσθέτει στο πολυνομοσχέδιο της ντροπής, διατάξεις αντισυνταγματικές και άκρως προκλητικές, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα απορριφθούν από την Δικαιοσύνη αμέσως μόλις βρεθούν αντιμέτωπες με τα πρώτα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων.

Καταστάσεις αυτοδιάλυσης στην Κυβέρνησης

Δύο χρόνια μετά τη συγκρότησή της, η Κυβέρνηση ομολόγησε πριν λίγο καιρό την αποτυχία της πολιτικής της και την πλήρη ανεπάρκειά της. Ο πρώην πρωθυπουργός κος Παπανδρέου εντώπισε απόλυτο αδιέξοδο και δήλωσε ανύμπορος να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Οι υπουργοί Υγείας, Παιδείας και μεταφορών, με κοινή ανακοίνωση, επιχείρησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους σε σχέση με όσα έγιναν. Κατήγγειλαν συναδέλφους τους για λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις. Αλληλοαμφισβητήθηκαν και αλληλοκατηγορήθηκαν.
Ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, προσπάθησε να συλλέξει υπογραφές για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την οικονομική πολιτική της τελευταίας 10ετίας.

Συνταγματική εκτροπή

Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων η Κυβέρνηση λειτουργούσε πλέον σαν ασκέρι πανικοβλημένο που εκτελεί αποφάσεις και εντολές. Δεν κυβερνούσε, δεν αποφάσιζε αυτόνομα και αυτεξούσια και χωρίς προπάντων να έχει Δημοκρατική νομιμοποίηση. Έτσι παραβίαζε το Σύνταγμα με νόμους παράνομους και εκτρωματικούς. Η Κυβέρνηση αυτή επέβαλλε μέτρα που όχι μόνο δεν κρίθηκαν από τον Ελληνικό λαό, αλλά βρισκόντουσαν σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή που ζήτησε και πήρε. Άσκησε πολιτικές όχι μόνο ασύμβατες, αλλά ακριβώς αντίθετες προς εκείνες που είχε δεσμευτεί. Άλλα συμφώνησε με τους Έλληνες και άλλα έπραξε. Άλλη λαϊκή εντολή ζήτησε και άλλων τις αποφάσεις εκτέλεσε.
Τέλος, διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν ότι η απόφαση που προωθήθηκε προέβλεπε ότι η ομάδα δράσης της κομισιόν, που είχε έρθει στην Αθήνα υπό τον κος Χορστ Ράιχενμπαχ, θα στηριζόταν με εκατοντάδες Ευρωπαίους τεχνοκράτες, θα αποκτούσε εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα είχε τον τελικό λόγο σε κρίσιμους τομείς.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ κου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο κος ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: