Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Μανώλης Γλέζος: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα ένα τρισ. Ευρώ

undefined
Σε μποϊκοτάζ κατά των γερμανικών προϊόντων κάλεσε όλους τους Ελληνες ο Μανώλης Γλέζος, προκειμένου να στείλουμε στους Γερμανούς το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. «Η Ελλάδα ολόκληρη είναι ένα ολοκαύτωμα της ναζιστικής Γερμανίας» υποστήριξε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων επαναφέροντας ακόμα μια φορά το φλέγον ζήτημα. Ο κ. Γλέζος προωθεί, από κοινού με μια ομάδα αντιστασιακών, τη συγκεκριμένη κίνηση απαιτώντας, από το 1995, την αποζημίωση του ελληνισμού για τα εγκλήματα που υπέστη από τη ναζιστική Γερμανία.

«Χάσαμε στον πόλεμο των ναζί το 13,5% του τότε ελληνικού πληθυσμού, κατά την περίοδο 1940-1944. Με βάση τις διεθνείς συνθήκες, ανθρώπινες απώλειες άνω του 10% του πληθυσμού ορίζονται ως ολοκαύτωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος και εξήγησε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, βάσει επίσημων στοιχείων και καταγραφών της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της απόφασης της Διασυμμαχικής Επιτροπής στο Παρίσι το 1945 αναφορικά με τις μεταπολεμικές επανορθώσεις.
«Η διασυμμαχική του Παρισίου αποφάνθηκε ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 7 δισ. δολάρια.
Βάσει της αναγωγής που έκανε η Εθνική Τράπεζα, τα χρήματα αυτά ισοδυναμούν σήμερα με 162 δισ. ευρώ δίχως τους τόκους.
Με επιτόκιο 3% το ποσό θα ανερχόταν στο 1 τρισ. ευρώ.
Γιατί λοιπόν πρέπει εμείς να οφείλουμε στη Γερμανία και όχι αυτή σε εμάς;»
υποστήριξε ο αγωνιστής, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι το πάθος του ιδεολόγου δεν έχει ηλικία.
 
Αναφερόμενος στην καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία προς τις χώρες που υπέφεραν από τον ναζισμό ο κ. Γλέζος επεσήμανε ότι ενώ έχουν αποζημιωθεί, και μάλιστα με υψηλά ποσά, μέσω διμερών συμφωνιών χώρες όπως η Ρωσία, η Πολωνία, ακόμα και οι ΗΠΑ, οι οποίες έχασαν μόλις 0,03% του πληθυσμού τους, η Ελλάδα δεν πίεσε ποτέ για την αποκατάστασή της.
«Η στάση της πολιτικής ηγεσίας είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Ολα αυτά τα χρόνια ισχυρίζονται ότι δεν παραιτούμαστε των διεκδικήσεών μας, αλλά θα διεκδικήσουμε μόλις οι περιστάσεις και οι διμερείς σχέσεις το επιτρέψουν. Αέρα κοπανιστό δηλαδή» σημείωσε με νόημα ο Μανώλης Γλέζος και σκιαγράφησε πιθανές λύσεις. «Δεν διαιωνίζουμε το μίσος. Η Γερμανία μπορεί να αποζημιώσει τους Ελληνες πληρώνοντας ορισμένα έργα που έχουν κατασκευάσει στην Ελλάδα γερμανικές εταιρίες. Επίσης, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές, μπορεί να καλέσει τα Ελληνόπουλα να σπουδάσουν στη Γερμανία και να τους καλύψει τα έξοδα» είπε ο κ. Γλέζος καθιστώντας σαφές ότι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση.

«Εάν εξακολουθήσουμε να ανεχόμαστε την κατάσταση, αυτό θα σημάνει την πλήρη υποδούλωση της Ελλάδας στη Γερμανία» επεσήμανε και κάλεσε τον ελληνικό λαό σε μποϊκοτάζ κατά των γερμανικών προϊόντων. «Δεν είναι κάτι που αποφασίσαμε και διατάζουμε. Καλούμε τον ελληνικό λαό, εάν συμφωνεί, να συμμετάσχει στο μποϊκοτάρισμα των γερμανικών προϊόντων, αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου, για να στείλουμε στη Γερμανία το μήνυμα “ως εδώ και μη παρέκει”».

Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων ο Ιγνάτιος Αξιώτης, παρά τα χρόνια του, δεν έχει παραδοθεί στη λήθη του χρόνου. Θυμάται χρονολογίες, ονόματα, Συνθήκες και νούμερα, με άνεση που θα ζήλευε 20χρονος. Μόνοι, χωρίς υποστήριξη ηθική ή άλλη, μία ομάδα αντιστασιακών προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αφυπνίσει τους Ελληνες ώστε να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
«Στη μικρή Ελλάδα είχαμε 90 ολοκαυτώματα. Δεν ήταν μόνο τα μαρτυρικά Καλάβρυτα και το Δίστομο. Οι νέοι πρέπει να ενημερωθούν. Δεν γνωρίζουν τι τους χρωστούν και από ποιους να τα ζητήσουν.
Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύονταν για χρόνια κατ’ αποκλειστικότητα την πατέντα Bayer ως αποζημίωση για τον πόλεμο. Η Ελλάδα πότε θα ζητήσει πίσω την περιουσία του ελληνικού λαού που κατασχέθηκε και λεηλατήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις;» λέει ο κύριος Αξιώτης, έτοιμος να δώσει όσες μάχες ακόμα χρειαστούν.

vathiprasino

Δεν υπάρχουν σχόλια: