Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Υψηλοί δείκτες αυτοκτονιών όπου υστερούν οι δομές ψυχικής υγείας

Υψηλοί δείκτες αυτοκτονιών όπου υστερούν οι δομές ψυχικής υγείας



 Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Ορέστη Γιωτάκου, και του ψυχολόγου της Διεπιστημονικής Εταιρείας Ψυχολογικής Παρέμβασης «Προσαρμογή», Γιώργου Τσουβέλα, η οποία παρουσιάστηκε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για τον Εγκέφαλο και τη Συμπεριφορά (5th International Congress on Brain & Behaviour) καταγράφηκαν υψηλότεροι δείκτες αυτοκτονιών  στους νομούς και τις περιφέρειες της Ελλάδας όπου υπήρχαν λιγότερες δομές ψυχικής υγείας, γιατροί, ψυχίατροι και ψυχολόγοι.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και αφορούσε στην περίοδο 2002-2009, εξετάστηκε η σχέση μεταξύ των δομών γενικής και ψυχικής υγείας με τους δείκτες αυτοκτονιών ανά 100.000 πληθυσμού σε επίπεδο
νομών και περιφερειών. Οι υψηλότεροι δείκτες αυτοκτονιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σημειώθηκαν το 2009 στη Λευκάδα (9,02), στην Ευρυτανία κατά την περίοδο 2007-2009 (6,87) και στο Ρέθυμνο κατά το διάστημα 2002-2009
(6,93). Σε επίπεδο Περιφέρειας οι υψηλότεροι δείκτες αυτοκτονιών παρατηρήθηκαν στην Κρήτη κατά το 2009 (4,6) και στην Πελοπόννησο στο διάστημα 2002-2009 (4,01).

Ο κ. Γιωτάκος ανέφερε οτι κατά τη διάρκεια του 2009 οι δείκτες αυτοκτονιών είχαν αρνητική συσχέτιση με τον αριθμό των ψυχιάτρων, των ψυχολόγων, των παθολόγων και των επίσημων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όπως ψυχιατρικές κλινικές
κέντρα ημέρας κλπ. Η παραπάνω συσχέτιση βρέθηκε ότι ήταν ισχυρότερη κατά την περίοδο 2007-2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι κοινωνικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων οικονομικών απωλειών σε ατομικό επίπεδο, της αύξησης του κόστους φροντίδας υγείας και της εισοδηματικής ανισότητας, οδήγησαν σε αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών κυρίως δια μέσου ενός κύματος καταθλιπτικών δυσλειτουργιών.

«Στις περιόδους οικονομικής κρίσης οι φτωχοί αποτελούν μια ομάδα κινδύνου, δεδομένου ότι είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται. Επιπλέον μια ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω μειωμένης λειτουργικότητας, είναι οι άνθρωποι που ήδη υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες. Δηλαδή δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος όπου η ένδεια ευνοεί την ανάπτυξη των ψυχιατρικών διαταραχών και αντίστροφα. Η προτεραιότητα για οποιαδήποτε χώρα που αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση είναι η προστασία της ζωής και της βιωσιμότητας των ανθρώπων που κινδυνεύουν περισσότερο, δια μέσου της προώθησης των δικτύων κοινωνικής προστασίας», επισημαίνει ο κ Γιωτάκος. Σημειώνει δε ότι η επαγγελματική αβεβαιότητα φαίνεται να έχει επιπτώσεις περισσότερο στους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους και τις γυναίκες, ενώ τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου σχετίζονται με το βαθμό ευπάθειας στις ψυχοκοινωνικές απειλές.

«Λόγω της πολυπλοκότητας και της σημασίας του φαινομένου είναι επιτακτικό στις μελλοντικές μελέτες να περιληφθούν περισσότερες μεταβλητές σχετικές με την οικονομία, την ψυχολογία δημόσιας υγείας και την ψυχιατρική. Παρόμοιες μελέτες στο μέλλον, σε ένα μεταγενέστερο στάδιο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αναμένεται δώσουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα» καταλήγει ο κ. Γιωτάκος.

tovima

Την Δευτέρα η πρώτη ομιλία Παπαδήμου



Την Δευτέρα η πρώτη ομιλία ΠαπαδήμουΤην ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα αναμένεται η πρώτη ομιλία του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, που θα σημάνει και την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων.
Να σημειωθεί ότι από την κοινοβουλευτική διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων περνά κάθε νέο κυβερνητικό σχήμα. Αυτή πρέπει να γίνει το πολύ εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία, διαρκεί μέχρι τρεις ημέρες, ενώ τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας, στην Ολομέλεια, διενεργείται ονομαστική ψηφοφορία που δείχνει εάν η νέα κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα πάντα με τον Κανονισμό της Βουλής, θα έχουμε μόνο την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου.
Ο ίδιος, όπως προέκυψε από το Υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, θα έχει ήδη πάρει τα σημειώματα των υπουργών του που θα αναγράφουν τις προτεραιότητές τους, ώστε να προσαρμόσει την ομιλία του και να περιγράψει τα βασικά βήματα του κυβερνητικού έργου.
Πάντως, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια διάθεση να ερμηνεύονται με ελαστικό τρόπο τα άρθρα του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, γι’ αυτό δεν αποκλείεται την Δευτέρα εκτός της τοποθέτησης του πρωθυπουργού να μιλήσουν και άλλοι.
Εφόσον το πρωτόκολλο τηρηθεί πιστά, την Τρίτη το πρωί η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχουμε τις ομιλίες του κ. Αντώνη Σαμαρά και των υπολοίπων αρχηγών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν θα μιλήσει και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δικαιούται να τοποθετηθεί. Η διαδικασία των ομιλιών κλείνει με την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου και στη συνέχεια στήνονται οι κάλπες για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Να σημειωθεί ότι οι προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να διαρκέσουν δύο ημέρες, ενώ αυτό που οι πάντες επιθυμούν να αποφύγουν είναι να συμπέσει η διαδικασία με τις εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου.

 tsantiri

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μην πιείτε τη βότκα... λουστείτε














Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με το συγκεκριμένο ποτό
Εκτός από αγαπημένο ποτό των Ρώσων –και όχι μόνο- η βότκα έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και ως φάρμακο, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως καταπραϋντικό, ενώ αποτελεί και ένα εξαιρετικό καθαριστικό προϊόν.
Δείτε μερικές χρήσεις της βότκας που ίσως δε γνωρίζατε:

Αντιμετωπίστε ερεθισμούς από δηλητηριώδη κισσό
Για να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμό ρίξτε αμέσως βότκα στην πληγείσα περιοχή και το αλκοόλ θα «διώξει» την ενοχλητική φαγούρα.

Φρεσκάρετε τα ρούχα
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ως αγαπημένη ασχολία το να βάζετε συνεχώς πλυντήριο απλά ψεκάστε τα ρούχα σας με λίγη βότκα και αφήστε τα να στεγνώσουν (για να βεβαιωθείτε ότι δε θα χαλάσουν τα χρωματιστά, δοκιμάστε το στην άκρη, προτού ψεκάσετε όλο το ρούχο).

Η βότκα εξουδετερώνει τις οσμές που προκαλούνται από τα βακτήρια, ενώ δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα ρούχα σας μετά θα μυρίζουν αλκοόλ καθώς η βότκα αφού στεγνώσει δεν «αφήνει μυρωδιά».

Γυαλίστε τα πόμολα
Βρέξτε ένα καθαρό, μαλακό πανί με βότκα και λίγη λιπαρή ουσία και τρίψτε τα πόμολα.

Διατηρείστε τα λουλούδια
Βάλτε λίγες σταγόνες βότκα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο βάζο με τα λουλούδια. Θα δείτε ότι θα διατηρηθουν φρέσκα για περισσότερο καιρό. Αλλάζετε το νερό καθημερινά.

Διώξτε τα έντομα
Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα πάνω στο δέρμα σας για να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα, δοκιμάστε να ψεκάσετε με λίγη βότκα πάνω στα έντομα ή στο δέρμα σας και θα δείτε ότι… το κόλπο πιάνει.

Ανακουφιστείτε από το τσίμπημα τσούχτρας
Η βότκα μπορεί να απολυμάνει και να ανακουφίσει από το τσίμπημα τσούχτας.

Αποκτήστε τα λαμπερά μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν
Οι γύρω σας μπορεί να σας φαίνονται ομορφότεροι αν έχετε κατεβάσει μερικά ποτηράκια βότκα. Μπορεί όμως να σας φαίνονται πιο όμορφοι χωρίς να έχετε καταναλώσει εσείς τη βότκα!

Για να αποκτήσετε τα λαμπερά μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν προσθέστε βότκα στο μπουκάλι του σαμπουάν.

Καθαρίστε τη μούχλα
Αντί να χρησιμοποιήσετε χημικά σπρέι, δοκιμάστε το εξής κόλπο. Ψεκάστε με λίγη βότκα και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Τρίψτε το σημείο με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Φτιάξτε ένα χαλαρωτικό βάμμα με λεβάντα
Γεμίστε ένα καθαρό βάζο με άνθη από φρέσκια λεβάντα και γεμίστε το με βότκα. Σφραγίστε το βάζο και βάλτε το στον ήλιο για τρεις μέρες. Στη συνέχεια σουρώστε το μίγμα και… ιδού! Έχετε ένα σπιτικό βάμμα, με το οποίο μπορείτε να τρίβετε τις περιοχές στο σώμα σας όπου νιώθετε πόνο.

Αντιμετωπίστε τον πονόδοντο
Η πρώτη σας προτεραιότητα είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο. Αν όμως δε μπορείτε να κλείσετε άμεσα ραντεβού, κάντε γαργάρες με ένα σφηνάκι βότκα. Βοηθά στην απολύμανση της περιοχής και ανακουφίζει από τον πόνο στα ούλα.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

«Χάπι» που σταματάει το γκριζάρισμα των μαλλιών















Το φάρμακο μελετάται από κορυφαία εταιρεία καλλυντικών
Οι αραιές βλεφαρίδες, η τριχόπτωση και οι ρυτίδες δεν είναι ασθένειες, αλλά θα μπορούσαν και να είναι σε μια κοινωνία που τείνει να ιατρικοποιήσει φυσιολογικές καταστάσεις προτείνοντας φάρμακα που δεν θεραπεύουν νόσους, αλλά βελτιώνουν την εμφάνιση κάτω από το πρίσμα τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης παράτασης της νεότητας.

Στη λίστα των lifestyle φαρμάκων αναμένεται να προστεθεί ακόμη ένα σύντομα. Πρόκειται για ένα χάπι που θα σταματά το γκριζάρισμα των μαλλιών και θα επιτρέπει σε εκείνους που το λαμβάνουν να σταματήσουν τον χρόνο, χωρίς βαφές μαλλιών.

Το φάρμακο μελετάται από κορυφαία εταιρεία καλλυντικών και αναμένεται να προσθέσει σημαντικά έσοδα στην ήδη αυξανόμενη αγορά των lifestyle φαρμάκων. Ωστόσο, ο όρος lifestyle δεν υπάρχει επισήμως όσον αφορά την αρμόδια αμερικανική αρχή (FDA) που εγκρίνει την κυκλοφορία αυτών των φαρμάκων, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες όπως και για κάθε άλλο φάρμακο.

Αυτή η πρακτική, άλλωστε, είναι απολύτως λογική, μια και πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες που δεν στερούνται ανεπιθύμητων ενεργειών. Όσον αφορά το συγκεκριμένο φάρμακο, που μελετάται για την παρεμπόδιση του αποχρωματισμού των μαλλιών λόγου χάρη, έχει διατυπωθεί η άποψη ότι ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τη διάγνωση πιθανών κακοηθειών στο δέρμα (μελάνωμα).

Πηγή:omorfamistika.gr

Ανιχνεύτηκαν χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου στην Ευρώπη!















Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λέει ο ΟΗΕ
Πολύ χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131 ανιχνεύθηκαν στην Ευρώπη, αλλά τα σωματίδια που εντοπίστηκαν δεν πιστεύεται ότι αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία, ανακοίνωση η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ σήμερα.

Η IAEA, που εδρεύει στη Βιένη, ανέφερε ότι προσπαθεί να εντοπίσει την προέλευση των ραδιενεργών σωματιδίων, πάντως ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι προέρχονται από το εργοστάσιο Φουκουσίμα της Ιαπωνίας όπου σημειώθηκε πυρηνική κρίση μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου.



ΠΗΓΗ:
http://www.newsbeast.gr

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η Σοφία και Μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λες, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις… είναι από την Ελληνική γλώσσα... 
(Bιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

«Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη
με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα
»
Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο.
Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από τον βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.

Διαβάστε την "Επιστολή Ελληνίδας" που ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ

Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε την... φαεινή ιδέα να στήσει "ριάλιτι" με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ.

Στην επιστολή της αναφέρει στα εγγλεζάκια:
...




"Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το μπιλιετάκι της τρόικας προς τη νέα κυβέρνηση














Τι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν όσοι αναλάβουν
Την υπογραφή τους θα πρέπει να βάλει με το… «καλημέρα» ο νέος πρωθυπουργός και τα μέλη της νέας κυβέρνηση στο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης που θα πρέπει να επικαιροποιηθούν άμεσα και με τις αυστηρές επιταγές που θέτει η τρόικα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Το συνολικό πακέτο των μέτρων, που θα πρέπει να περάσει «ασυζητητί» από τη νέα κυβέρνηση, για να εισπράξουμε παλιά και νέα δάνεια, φτάνει τα 28,4 δισ. ευρώ.

Η τρόικα όμως έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη χώρα ειδικά στις παρεμβάσεις που αφορούν στη διετία 2013-2014. Συγκεκριμένα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 5,4 δισ. το 2012 και 2,5 δισ. για το 2013 και το 2014. Με στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% του AEΠ από το 2012 η τρόικα έχει ετοιμάσει λίστα με τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών:

1. Η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στα σώματα ασφαλείας, αλλά και η εφαρμογή του στις ΔΕΚΟ, εισηγμένες και μη, όπως είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Ειδικά για τις δημόσιες επιχειρήσεις, οι ελεγκτές ζητούν άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις για την κατάργηση επιδομάτων και υπερωριών υπαλλήλων δημοσίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί σε συλλογικές συμβάσεις.

2. Η επέκταση του μέτρου της «εφεδρείας» σε πάνω από 30.000 υπαλλήλους, ενδεχομένως ακόμα και σε 50.000 και η απόλυση των υπαλλήλων από υπηρεσίες που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ώστε να υπάρξει άμεση ελάφρυνση των δημοσίων δαπανών. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής αναμένεται να έχουν και πάλι συναντήσεις με την ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να γίνουν νέοι υπολογισμοί για τη επίδραση του μέτρου στις δαπάνες.

3. Η επανεξέταση του συστήματος δαπανών στο σύστημα υγείας, ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 6 δισ. ευρώ έως το 2014, κάτι που περιλαμβανόταν στο μνημόνιο του Μαρτίου, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.

4. Στα φορολογικά, το μόνο που συζητά η τρόικα με τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2012, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

5. Στα εργασιακά -εκτός από την απελευθέρωση των επιχειρησιακών συμβάσεων- η τρόικα ζητά με όλο και περισσότερη επιμονή την κατάργηση των κατώτερων μισθών που ορίζει η ΣΣΕ, με στόχο την κινητικότητα των εργαζομένων και την αύξηση της απασχόλησης.

6. Στις αποκρατικοποιήσεις αναμένει δεσμεύσεις για την αξιοποίηση 2.000 ακινήτων μέχρι και το 2014, με στόχο έσοδα ύψους 24 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί ότι μέχρι και τις αρχές του 2012 θα έχει έτοιμο ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο από 2.000 ακίνητα του Δημοσίου, μεταξύ αυτών και το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, που θα διατεθούν στους ιδιώτες.


πηγη: http://www.newsbeast.gr

Έξοδος» της Ελλάδας από το ευρώ 23-26 Νοεμβρίου














Τραπεζική κρίση «βλέπει» διεθνής εταιρεία αναλύσεων κινδύνων
Υπάρχει 65% πιθανότητα να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία τραπεζική κρίση στο διάστημα μεταξύ της 23ης και της 26ης Νοεμβρίου 2011, μετά την ελληνική ανταλλαγή ομολόγων, σύμφωνα με αναλυτές της Exclusive Analysis, μίας εταιρείας ανάλυσης παγκόσμιων κινδύνων.

Σε έκθεση που παρουσιάζει το διεθνές οικονομικό δίκτυο CNBC, το φαινόμενο domino θα λάβει χώρα μετά το ελληνικό PSI, καθώς και τη μαζική απόσυρση καταθέσεων από το ιταλικό τραπεζικό σύστημα.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Exclusive Analysis, οι οποίοι εξέτασαν μία σειρά σεναρίων και μοντέλων, το πιθανότερο σενάριο είναι μία ξαφνική τραπεζική κρίση κατά την οποία οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και οι BRICs θα αρνηθούν να παράσχουν επιπλέον χρηματοδότηση στην ευρωζώνη μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στη χειρότερη περίπτωση, η Exclusive Analysis προβλέπει κατάρρευση των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Πορτογαλία, λόγω της έλλειψης συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αλλά και λόγω της κοινωνικής αναταραχής που θα προκύψει.

Στην έκθεση προβλέπεται επίσης υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας στο διάστημα μεταξύ της 18ης και 22ας Νοεμβρίου του 2011, καθώς και κοινωνική αναταραχή – το ίδιο χρονικό διάστημα – σε Ελλάδα και Ιταλία.

Οι διαδηλώσεις θα μεταφερθούν και στην Ισπανία μετά τις εκλογές, ενώ η Πορτογαλία θα ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου που υπέγραψε με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

«Οι φόβοι για χρεοκοπία των παραπάνω οικονομιών θα οδηγήσει σε μαζική απόσυρση καταθέσεων από Ελλάδα και Πορτογαλία, υποβάθμιση της Γαλλία σε ‘ΑΑ’ από ‘ΑΑΑ» και ταυτόχρονη υποβάθμιση του EFSF σε ‘AA+’», τονίζεται στην έκθεση.

Η έκθεση προβλέπει επίσης έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στο διάστημα μεταξύ της 23ης και της 26ης Νοεμβρίου 2011 και τύπωση νέου χρήματος, το οποίο αμέσως υποτιμάται, ενώ από τη μετατροπή χάνουν χρήματα και οι ξένοι επενδυτές.

Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι πολύ τρομακτικά, αλλά για τους αισιόδοξους, η έκθεση δίνει 25% πιθανότητες η ΕΕ να συνεχίσει να υφίσταται κανονικά, ενώ οι νέες κυβερνήσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν νέες λύσεις στην κρίση χρέους έως τα τέλη του έτους.

Σε αυτό το δεύτερο σενάριο (με πιθανότητες 25%) η Ελλάδα χρεοκοπεί στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και προχωρά σε «κούρεμα» του χρέους κατά 70%.

Το νέο μεγάλο «κούρεμα» καθησυχάζει τις αγορές και αποφεύγεται η μετάδοση της κρίσης σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία (λόγω και του γεγονότος ότι και οι τρεις χώρες έχουν ισχυρότερες πολιτικές ηγεσίες), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και ίσως κάποιες κοινωνικές αναταραχές.

Σε αυτήν την περίπτωση «ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ πείθεται για την ανάγκη μεγαλύτερης παρέμβασης στην αγορά ομολόγων, η Ελλάδα χρεοκοπεί το Νοέμβριο, αλλά η νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών καταφέρνει να προχωρήσει σε ελεγχόμενο ‘κούρεμα’ κατά 70% του χρέους, ενώ η Γαλλία υποβαθμίζεται λόγω των ζημιών που θα υποστούν οι τράπεζές της».

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Spiegel: Οι έλληνες παζαρεύουν για τη νέα κυβέρνηση














Ενώ επίκειται η χρεοκοπία…
Την καθυστέρηση των αποφάσεων της Ελλάδας για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης σχολιάζει δυσμενώς το περιοδικό Spiegel.

«Θα γίνει τελικά την Τετάρτη η θεαματική ανακοίνωση», διερωτάται ο γράφων σημειώνοντας ότι «εδώ και μέρες οι Έλληνες πολιτικοί διαπραγματεύονται με σκοπό την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ενώ βυθίζονται συνεχώς σε νέες επιπλοκές. Τώρα οι φήμες θέλουν για πρωθυπουργό τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο».

«Η νέα κυβερνητική ομάδα θα πρέπει να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία», σημειώνει το περιοδικό περιγράφοντας τις συνεχείς διαβουλεύσεις και την έντονη φημολογία που επικρατεί στην Αθήνα.

«Μπαίνουν συνεχώς νέοι υποψήφιοι στο παιχνίδι». Το άρθρο αναφέρεται στα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι όπως αυτά του Φ. Πετσάλνικου, Α. Κακλαμάνη, Π. Ρουμελιώτη, Λ. Παπαδήμου και τονίζει ότι το θέμα έπρεπε να είχε κλείσει από τη Δευτέρα.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Εξόντωση του καρκίνου....

Γιατροί στην Αμερική, έκαναν πείραμα σε ασθενλη που έπασχε από λευχαιμία και του αφαίρεσαν 1 δις από τα δικά του Τ-λεμφοκύτταρα και του έβαλαν νέα γονίδια που θα προγραμμάτιζαν τα κύτταρα έτσι ώστε να πολεμήσουν τον καρκίνο. Έπειτα τα τροποποιημένα κύτταρα, επέστρεψαν πίσω στον ασθενή.
Μετά από 10 ημέρες, έπαθε κρίση στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό και η πίεσή του έπεσε αρκετά. Ήταν τόσο σοβαρά που οι γιατροί τον μετέφεραν στην εντατική και ειδοποίησαν τους συγγενείς του ότι ίσως πεθάνει. Η οικογένειά του μαζεύτηκε στο νοσοκομείο και σκεφτόταν το χειρότερο. Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, ο πυρετός υποχώρησε. Το ίδιο και η λευχαιμία. Δεν υπήρχε ίχνος της. Οι γιατροί του υπολόγισαν ότι η θεραπεία αυτή είχε εξοντώσει 1 κιλό κακινικών κυττάρων. Μετά από ένα χρόνο, ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση.
Στην ουσία, η ομάδα χρησιμοποιεί γονιδιακή θεραπεία για να πετύχει κάτι που ερευνητές ήλπιζαν να κάνουν εδώ και δεκαετίες: να εκπαιδεύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου έτσι ώστε να πολεμά τα καρκινικά κύτταρα.


Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Οι μισθοί των Βουλευτών....

<<Θέλετε τον βουλευτή φτωχό>>, ακούγεται να λέγεται ως αντίλογος από τους <<μέσα>> όταν τίθεταθ θέμα προνομίων....
Ο Πρόεδρος τησ Βουλής, Κος Φ. Πετσάλνικος δήλωνε κατά την ψήφιση του προηγούμενου προϋπολογισμού ότι <<κανείς δεν πλούτισε από την βουλευτική αποζημίωση, που δεν ξεπερνά τα 6.500 ευρώ το μήνα, 80.000 ευρώ το χρόνο περίπου>>.
Να μερικά παραδείγματα:
  • Η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται στο 75% του ποσού.
  • Πρωθυπουργός, Υπουργοί και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης λαμβάνουν επιπλέον 20%-40% ως έξοδα παραστάσεων.
  • Η αποζημίωση συμμετοχής σε επιτροπές μειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στα 150 ευρώ. Από τον περασμένο Οκτώμβριο μέχρι τότε είχα γίνει περίπου 722 συνεδριάσεις που αντιστοιχεί στο ποσό των 4,65 εκατ ευρώ.
  • Ατέλεια 1000 επιστολών ανά μήνα, 4 τηλεφωνικών γραμμών με ανώτατη χρέωση μέχρι 11.000 ευρώ τον χρόνο και κινητό εως 200 ευρώ το μήνα.
  • Δωρεάν μετακίνηση (ΟΣΕ,ΚΤΕΛ, πλοία), που περιλαμβάνει και τις συζύγους σε επίσημα ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαμονή σε 5άστερα ξενοδοχεία στο εξωτερικό και επιπλέον ημερήσια αποζημίωση 150 ευρώ.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία στην Αθήνα με έξοδα της Βουλής ή ενοίκιο ακινήτου μέχρι 1000 ευρώ.
  • 364 ως 810 ευρώ για έξοδα κίνησης.
  • Επίπλωση, εξοπλισμός, έξοδα γραφείου.
  • 4 γραμματείς και ένας σύμβουλος ή 3 γραμματείς και 2 σύμβουλοι.
Άρα Κε Πρόεδρε τα παρακάτω προνόμια ρων Βουλευτών είναι λογικά για εσάς?

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....

Καρύδια: Ευεργετικά για την υγεία!

Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), λινολεϊκό και α- λινολενικό οξύ, πρωτεΐνες, φώσφορο, φυλλικό οξύ, χαλκό, μαγνήσιο και κάλιο, με καλή αναλογία σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, τανίνη και βιταμίνη Ε, πλούσια σε ενέργεια και χαμηλά σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Τα καρύδια ο «βασιλιάς» των ξηρών καρπών

Συγκρίνοντάς τα με τους περισσότερους ξηρούς καρπούς, που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα καρύδια είναι μοναδικά, επειδή είναι πλούσια σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα. Τα καρύδια διακρίνονται για την πλούσια διατροφική τους αξία σε σχέση με τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια Αιγίνης και άλλους ξηρούς καρπούς.
Συγκεκριμένα, σε μία μελέτη βρέθηκε ότι τα αντιοξειδωτικά τους είναι 2 -15 φορές ισχυρότερα από τη βιταμίνη Ε, η οποία είναι γνωστή για την ιδιότητά της να μας προστατεύει ενάντια στις αρρώστιες. Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών, με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαφόρων τύπους καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και άλλων προβλημάτων υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση καρυδιών καθυστερεί...