Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μολυσμένο με στέλεχος του Ε.Coli βοδινό κρέας

Βοδινό κρέας που έχει μολυνθεί από τον παθογόνο οργανισμό E. Coli(Ο157:Η7) κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιεί τους καταναλωτές να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και να πλένουν καλά τα τρόφιμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι –μέχρι στιγμής – δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα στην χώρα μας.

Ειδικότερα, ο Ενιαίος Φοράς Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε σχετικά με τη διακίνηση βοδινού κρέατος στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Ο157:Η7 .

Συγκεκριμένα, οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι ανίχνευσαν τον συγκεκριμένο παθογόνο μικροοργανισμό σε βοδινό κρέας, του οποίου η πρώτη ύλη προέρχεται από το σφαγείο «GroupBigard» (κωδικός έγκρισης FR59 225 104 CE) στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές αναφέρουν για διακίνηση του συγκεκριμένου βοδινού κρέατος, σε τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις, ως εξής :

- «ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε.» (Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης) : αρ. παρτίδας 071878, (AV5: ωμοπλάτη με στήθος), ημερομηνία παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 173,8 κιλά.

- «ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.» (Σίνδος, Θεσσαλονίκη) : Αρ. παρτίδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 214,6 κιλά.

- «ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.» (Στέρνες Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης) : α) Αρ. παρτίδας 071887 (Platdecote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλάκαι β) Αρ. παρτίδας 071862 (Platdecote), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.

- «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» (Τρίκλινο, Κέρκυρα) : α) Αρ. παρτίδας 072135 (Platdecote), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 49,9 κιλάκαι β) Αρ. παρτίδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 190 κιλά.

Μετά την σχετική ενημέρωση ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Στο μεταξύ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπογραμμίζει ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα που να συνδέονται με το συγκεκριμένο στέλεχος στις εν λόγω περιοχές όπου διακινήθηκαν τα αναφερόμενα προϊόντα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστούν στους καταναλωτές να ακολουθούν ορθές πρακτικές υγιεινής και σωστό χειρισμό των τροφίμων στο σπίτι, ήτοι :

- Σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα.

- Το κρέας, συμπεριλαμβανομένου του κιμά, θα πρέπει να μαγειρεύεται καλά.

- Αποφυγή διασταυρούμενης επιμόλυνσης. Για παράδειγμα, χρήση διαφορετικής επιφάνειας κοπής για το ωμό κρέας, διαφορετική για το μαγειρεμένο ή για τα φρέσκα λαχανικά. Εναλλακτικά θα πρέπει να πλένεται η επιφάνεια κοπής με σαπούνι μεταξύ των διαφόρων χρήσεων μίας επιφάνειας.


ΠΗΓΗ: http://ygeia.tanea.gr

Βρέθηκε μεταλλαγμένη βλεννόρροια που δεν θεραπεύεται

Σε παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία μπορεί να εξελιχθεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα νέο στέλεχος του ιού που προκαλεί βλεννόρροια. Η λοίμωξη αντιμετωπιζόταν έως σήμερα σε υγιή άτομα με απλή φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν σε παγκόσμιο συνέδριο για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) στον Καναδά, η «νέα βλεννόρροια» δεν μπορεί να θεραπευτεί με τα υπάρχοντα αντιβιοτικά.

Το νέο στέλεχος που ονομάστηκε «ΗΟ41» δεν μπορεί να σκοτωθεί με καμιά από τις υπάρχουσες θεραπείες και αφήνει μόνο μία επιλογή στους γιατρούς: να δοκιμάσουν φάρμακα που μέχρι σήμερα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί κατά της νόσου.

Εάν δεν θεραπευτεί μπορεί να προκαλέσει στειρότητα στις γυναίκες, επώδυνη ούρηση και πυώδεις εκκρίσεις από τα γεννητικά όργανα στους άνδρες.

«Είναι μια ανακάλυψη ανησυχητική και ταυτόχρονα προβλέψιμη», δήλωσε ο Μάγκνους Ούνεμο από το Σουηδικό Εργαστήριο Αναφοράς για το παθογόνο «Neisseria», ο οποίος σε συνεργασία με ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψε το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του βακτηρίου.

«Από τότε που τα αντιβιοτικά αποτέλεσαν βασική θεραπεία για τη βλεννόρροια τη δεκαετία του 1940, αυτό το βακτήριο έδειξε μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αναπτύσσει μηχανισμούς αντίστασης σε όλα τα υπάρχοντα φάρμακα για την καταπολέμησή του», λέει ο ίδιος.

Η ανακάλυψη από δείγματα που λήφθηκαν στο Κιότο της Ιαπωνίας, είναι τόσο πρόσφατη που οι επιστήμονες παραμένουν ασαφείς ως προς το εύρος αυτού του ανθεκτικού στελέχους που μπορεί γρήγορα να μεταδοθεί.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σχεδόν 700.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι προσβάλλονται κάθε χρόνο από βλεννόρροια. Έως και το ήμισυ του ποσοστού των γυναικών που μολύνεται δεν εκδηλώνει κανένα σύμπτωμα, ενώ οι άνδρες ανακαλύπτουν τις ενδείξεις της λοίμωξης μέσα σε δύο έως 30 ημέρες με το τσούξιμο κατά την ούρηση.

Η ανάλυση του στελέχους έδειξε ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε όλα τα αντιβιοτικά που περιέχουν κεφαλοσπορίνες, από τα τελευταία εναπομείναντα φάρμακα που δρουν αποτελεσματικά κατά της βλεννόρροιας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τουλάχιστον 340 εκατομμύρια νέα κρούσματα θεραπεύσιμων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νόσων όπως η σύφιλη, η βλεννόρροια, τα χλαμύδια και οι τριχομονάδες, καταγράφονται κάθε χρόνο σε άτομα ηλικίας 15 έως 49 ετών.

«Επικίνδυνος μύθος» τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα!

Τα οφέλη από την κατανάλωση άφθονου νερού έχουν διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε όσοι ακολουθούν τις επίσημες συστάσεις και πίνουν 6-8 ποτήρια την ημέρα μπορεί να βλάπτουν τον εαυτό τους, υποστηρίζει μια βρετανίδα γιατρός.

Όπως γράφει στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), οι συστάσεις αυτές «όχι μόνο είναι ανοησίες, αλλά ανοησίες που έχουν καταρριφθεί πλήρως».

Το σχετικό άρθρο υπογράφει η δρ Μάργκρετ ΜακΚάρτνεϊ, γενική ιατρός στη Γλασκώβη και ιατρική αρθρογράφος σε μια εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει, τα οφέλη του νερού έχουν διογκωθεί «από οργανισμούς με συγκεκριμένα συμφέροντα», όπως οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού.

Η δρ ΜακΚάρτνεϊ ισχυρίζεται ότι μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση νερού όταν δεν διψάει κανείς μπορεί να διαταράξει την πνευματική συγκέντρωση αντί να την διεγείρει, ενώ άλλες μελέτες υποδηλώνουν πως χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του εμφιαλωμένου νερού ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Υποστηρίζει επίσης ότι η υπερκατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ύπνου, επειδή ξυπνάει κανείς το βράδυ για να πάει στην τουαλέτα, ενώ επικαλείται και μελέτες που υποδηλώνουν ότι το πολύ νερό μπορεί να βλάπτει τη νεφρική λειτουργία αντί να την προστατεύει.

Γράφει ακόμα πως το υπερβολικά πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε μια σπάνια, αλλά δυνητικά σοβαρή, κατάσταση που λέγεται υπονατριαιμία και χαρακτηρίζεται από σοβαρή ελάττωση των επιπέδων νατρίου (αλάτι) στον οργανισμό. Η υπονατριαιμία μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με μια μετανάλυση που δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Φυσιολογίας», από υπονατριαιμία κινδυνεύουν κυρίως οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων που πίνουν πάρα πολύ νερό για να μην αφυδατωθούν όταν τρέχουν.

Ένας άλλος γιατρός που αναφέρεται στο σχετικό άρθρο υποστηρίζει πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στον ισχυρισμό ότι το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε.

Ο καθηγητής Στάνλεϊ Γκόλντφαρμπ, ειδικός σε θέματα μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λέει ότι «οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία. Εάν τα παιδιά πίνουν περισσότερο νερό, αντί για τις θερμίδες των αναψυκτικών, ασφαλώς θα ωφεληθούν... αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση νερού μεταξύ των γευμάτων ελαττώνει την πείνα στη διάρκεια του φαγητού».


ΠΗΓΗ: http://ygeia.tanea.gr

«Ρεκόρ» μακροβιότητας στην Ικαρία

Στα άδυτα της μακροβιότητας έχουν…βουτήξει Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να σπάσουν τον μυστικό κώδικα που χαρίζει στους ανθρώπους έξτρα χρόνια ζωής. Στην χώρα μας το ρεκόρ το έχουν κατακτήσει οι Ικαριώτες, καθώς ενώ μόνο το 0,1% του πληθυσμού στην Ευρώπη ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο!

Τι έχουν ανακαλύψει οι ειδικοί από τις έως τώρα έρευνες τους; Ψάρια, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι, "θωρακίζουν" την καρδιά και τα αγγεία των Ικαριωτών, αλλά καταπολεμούν και την κατάθλιψη των ηλικιωμένων.

«Φάρμακο» όμως, φαίνεται να είναι και η καθημερινή χρήση ελαιολάδου, που ευεργετεί μεταξύ άλλων και τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ αν προστεθεί και η μέτρια κατανάλωση καφέ με την μεσημεριανή ανάπαυση, έχουμε τα συστατικά που ίσως συνθέτουν το μυστικό της μακροβιότητας των κατοίκων αυτού του νησιού!

Για τα "μαθήματα" μακροβιότητας που δίνουν οι κάτοικοι της Ικαρίας μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝ Αθηνών Ιπποκράτειο ο κ.Χρήστος Πίτσαβος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,ο κ. Εμμανουήλ Βαβουρανάκης, Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Χριστίνα Χρυσοχόου, Επιμελήτρια στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, ΓΝ Αθηνών Ιπποκράτειο.

Σημειώνεται ότι το θέμα θα αναλυθεί εκτενώς σεσυμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, στην Ικαρία 14-17 Ιουλίου 2011, με θέμα την Επεμβατική καρδιολογία.

«Μπλε ζώνη»

Τα στατιστικά δεδομένα δεν λένε ψέματα: η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων. Έτσι, οι περιοχές αυτές ανήκουν πλέον στο κλαμπ των «μπλε ζωνών» μακροβιότητας και (δυστυχώς για τους υπολοίπους) τα μέλη του είναι μόλις πέντε. Στην λίστα, των «ευλογημένων» έχει προστεθεί και η Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια και η Χερσόνησος Νικόγια στην Κόστα Ρίκα.

Οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις συγκλίνουν στον τρόπο ζωής των κατοίκων της Ικαρίας που δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων. Φαίνεται ότι η μακροχρόνια κατανάλωση Μεσογειακού τύπου διατροφής σε συνδυασμό με την ορεσίβια ζωή και την χαλιναγώγηση του στρες να έχουν σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως οι ακριβείς μηχανισμοί να έχουν διευκρινιστεί.

Στα πλαίσια των παραπάνω επιδημιολογικών παρατηρήσεων, η Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ξεκίνησε μια μελέτη καταγραφής των κλινικών και παρακλινικών χαρακτηριστικών καθώς και των συνηθειών τρόπου ζωής των κατοίκων της Νήσου Ικαρίας μέσης και προχωρημένης ηλικίας.

Στόχος της μελέτης πέρα της πλήρους ιατρικής εξέτασης είναι και η εκτίμηση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου των μεσηλίκων και ηλικιωμένων κατοίκων σε προοπτική παρακολούθηση 10-ετίας. Για το λόγο αυτό ομάδα εκπαιδευμένων ιατρών καρδιολόγων και παθολόγων επισκέφτηκαν την Ικαρία από τις αρχές του Ιουνίου και πρόσφεραν πλήρη παθολογική και καρδιολογική εξέταση συμπεριλαμβανομένου υπερηχοκαρδιογραφήματος, ηλεκτροκαρδιογραφήματος και βιοχημικού ελέγχου για την καλύτερη αποτίμηση της κατάστασης υγείας των μόνιμων κατοίκων της Νήσου.

«Φάρμακο η διατροφή»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πιάτο των Ικαριωτών - όχι μόνον γευστικά αλλά και επιστημονικά. Αυτό που διακρίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, τους ηλικιωμένους κατοίκους της Ικαρίας είναι ο τύπος της δίαιτας που περιλαμβάνει συχνότερα ψάρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι απ ότι στους νεότερους.

Ιδιαίτερα τα υπερήλικα άτομα της μελέτης (>80 ετών), καταναλώνουν σε ποσοστό 14% των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων πρωτεΐνη, 54% λίπος (κυρίως μονοακόρεστο και πολυακόρεστο) και υδατάνθρακες σε ποσοστό 32%. Επιπλέον, πέντε στους δέκα υπερήλικες ανέφεραν τήρηση θρησκευτικής νηστείας.

Επίσης τα ηλικιωμένα άτομα συνηθίζουν τη μεσημεριανή ανάπαυση (ποσοστό 75%) συχνότερα από τους νεότερους, ενώ εμφανίζουν και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Από τα ηλικιωμένα άτομα όσοι κατανάλωναν συχνότερα Μεσογειακού τύπου δίαιτα είχαν σε μικρότερη συχνότητα παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, ενώ η συχνή εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού σχετιζόταν με καλύτερη διατασιμότητα της αορτής, δηλαδή καλύτερη αγγειακή ηλικία, ενώ ανάλογα και η καθημερινή χρήση ελαιολάδου φαίνεται να έχει ακόμα και στους ηλικιωμένους ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή με καλύτερα ποσοστά ικανοποίησης από την ερωτική τους δραστηριότητα.

Όσο αφορά την κατανάλωση καφέ , η μέτρια κατανάλωση 1-2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (σε ισοδύναμα καφεΐνης ελληνικού καφέ) σχετίζεται επίσης με καλύτερη αγγειακή διατασιμότητα, ενώ η μεγαλύτερη κατανάλωσης καφεΐνης δεν φαίνεται να βελτιώνει περαιτέρω την αγγειακή ηλικία.

Νίκησαν την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη δεν φαίνεται να «ρίχνει» τους Ικαριώτες, καθώς τα ποσοστά εκδήλωσης της νόσους ήταν από τα χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλους πληθυσμούς ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, συμπτωματολογία σοβαρής κατάθλιψης καταγράφτηκε σε ποσοστό 4% των ηλικιωμένων ανδρών και 9% των ηλικιωμένων γυναικών (μέσης ηλικίας 75 ετών).

Όπως αναμενόταν τα ηλικιωμένα άτομα με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης είχαν μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολικού συνδρόμου (66% έναντι 53%), λιγότερα χρόνια εκπαίδευσης στο σχολείο (7 έτη έναντι 8,5), υψηλότερα ποσοστά αρτηριακής υπέρτασης (66% υπερτασικοί έναντι 58%), σακχαρώδους διαβήτη (27% έναντι 20%) και καρδιαγγειακής νόσου (23% έναντι 16%) και χειρότερα επίπεδα φυσικής άσκησης, σε σύγκριση με τα άτομα που εμφάνιζαν τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.

Αυτό το εύρημα υποστηρίζεται και από άλλες διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν ότι η δυσμενής επίδραση της κατάθλιψης στην καρδιαγγειακή υγεία επέρχεται μέσω επίδρασης σε καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, όπως αρτηριακή πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη. Φαίνεται όμως ότι όταν μελετήθηκε η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στα άτομα με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης που είχαν και την μεγαλύτερη άθροιση παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, η μεσογειακή δίαιτα επέφερε βελτίωση των μεταβολικών τους χαρακτηριστικών, αναδεικνύοντας καρδιοπροστατευτικό ρόλο.

Εκτός από την συντροφικότητα και την κοινωνικότητα, φαίνεται ότι το «αντίδοτο» της κατάθλιψης βρίσκεται στο πιάτο των Ικαριωτών. Η μεσογειακή διατροφή και ειδικότερα τα ψάρια, που «κολυμπάνε» στα ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βελτιώνουν την καταθλιπτική συνδρομή.

Άσκηση

Οι Ικαριώτες, παρά την ηλικία τους, δεν το βάζουν κάτω. Η καθημερινή τους ενασχόληση με αγροτικές δουλειές αλλά και οι βόλτες φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου κατά 54%.

Ειδικότερα, το 85% των συμμετεχόντων ανέφεραν μέτρια ενασχόληση σε φυσική δραστηριότητα. Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι η άσκηση βελτιώνει το σωματικό βάρος και μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων, ενώ μειώνει ακόμα και το μέγεθος της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας ανεξάρτητα του σωματικού βάρους, δηλαδή ακόμα και σε υπέρβαρα/ παχύσαρκα άτομα.

Αυτό είναι σημαντικό, σημειώνουν, καθώς η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας έχει αναγνωριστεί ως ένας δείκτης αυξημένης καρδιαγγειακής θνητότητας Παραμένοντας στο ρόλο της άσκησης, τα άτομα που εμφάνιζαν υψηλότερη ενασχόληση με άσκηση είχαν μεγαλύτερη αντιαρρυθμική προστασία όπως αυτή καταγράφεται από τη μείωση της διάρκειας κοιλιακής συστολής και αναπόλωσης στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ηρεμίας. Αυτό ήταν πιο έκδηλο στις γυναίκες, γεγονός που αντανακλά μια διαφορετική δράση των καρδιοπροστατευτικών ιδιοτήτων της άσκησης μεταξύ των φύλων.

Η ενασχόληση με φυσική καθημερινή δραστηριότητα μεταξύ των υπερηλίκων (άνω των 80 ετών) φαίνεται να σχετίζεται με 54% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου . Επίσης η ενασχόληση με φυσική άσκηση σχετίζεται με μικρότερη περιφέρεια μέσης (δείκτης κεντρικής παχυσαρκίας), μικρότερο επιπολασμό σακχαρώδους διαβήτη και υψηλότερη HDL χοληστερόλη.


ΠΗΓΗ: http://ygeia.tanea.gr

Επιταχύνονται οι διαδικασίες επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών

Με «αποφάσεις επιστροφής» που θα εκδίδονται αμέσως από τις αρμόδιες Αρχές θα σφραγίζονται τα «εισιτήρια» για την απομάκρυνση των μεταναστών που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.
Η έκδοσή τους μάλιστα θα γίνεται πάραυτα για όλους εκείνους οι οποίοι θεωρούνται πρόσωπα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια εφόσον κρατούνται για κάποια αξιόποινη πράξη.
Με την απόφαση αυτή που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με τις οδηγίες και τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την επιστροφή υπηκόων τρίτων χωρών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τη Συνθήκη του Σένγκεν.
Σε πρώτη φάση, για την εφαρμογή των «αποφάσεων επιστροφής» υπάρχει πρόβλεψη για οικειοθελή αποχώρηση των παράνομων μεταναστών, μέσα σε χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από επτά έως τριάντα μέρες.
Λιγότερο από επτά ημέρες είναι το διάστημα που δίνεται σε αλλοδαπούς οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής ή όταν πρόκειται για μετανάστες επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια, τη δημόσια τάξη ή την εθνική ασφάλεια.
Ολες οι σχετικές αποφάσεις θα επιδίδονται από τις υπηρεσίες αλλοδαπών των δήμων και η διάρκεια διαδικασίας ειδοποίησης δεν μπορεί να ξεπερνά τους δύο μήνες.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις περιπτώσεις για τις οποίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εισηγούνται την ανάκληση άδειας διαμονής ή ανανέωση άδειας διαμονής για μετανάστες που θεωρούνται πρόσωπα επικίνδυνα για την έννομη τάξη.
Για τους παράνομους μετανάστες η «απόφαση επιστροφής» πρέπει - σύμφωνα με τη νομοθεσία - να εκδίδεται μέσα σε τρεις μέρες από την ημέρα έναρξης της κράτησης των αλλοδαπών που δεν έχουν άδεια διαμονής στη χώρα μας.

Ερχονται έξυπνα εισιτήρια με χρέωση ανάλογα με την απόσταση και το μέσο


Το ενδιαφέρον έξι μεγάλων κοινοπραξιών - επενδυτών συγκέντρωσε το έργο των ηλεκτρονικών έξυπνων εισιτηρίων - καρτών που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Τα έξυπνα εισιτήρια θα χρεώνουν τους επιβάτες ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και το μέσο μεταφοράς. Η αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο σχεδιάζεται να αρχίσει το 2012 μέσω της καθιέρωσης του νέου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου - ΑΣΣΚ (Athens Automated Fare Collection System - AFC). Ο προϋπολογισμός του διεθνούς διαγωνισμού για το νέο σύστημα είναι ύψους 82 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr


Μάστιγα η πορνεία στο κέντρο

Μάστιγα η πορνεία στο κέντρο

Αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και κρούσματα επιθετικής φυματίωσης

Με το που πέφτει το σούρουπο, η περιοχή της Ομόνοιας γεμίζει από εκατοντάδες αλλοδαπές ιερόδουλες και μάλιστα μικρής ηλικίας. Το ίδιο συμβαίνει σε άλλα δέκα σημεία της Αττικής.

Είναι ένα από τα φαινόμενα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό το υπουργείο Υγείας, ειδικά αν συνδυαστεί με τα αυξημένα κρούσματα του AIDS και της ηπατίτιδας C και Β. Την ίδια ώρα, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διαπιστώσει και κρούσματα φυματίωσης επιθετικής μορφής.

Μιλώντας στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το μεταναστευτικό ζήτημα, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης χαρακτήρισε κεντρικό ζήτημα για το υπουργείο το θέμα των νεαρών ιερόδουλων, ενώ αναφερόμενος στην υπερσυγκέντρωση μεταναστών σχολίασε:

«Το θέμα δεν είναι να διώξουμε από εκεί τους μετανάστες και να τους πάμε παραδίπλα, αλλά να βρούμε λύσεις που όμως δεν δίνονται από την μία μέρα στην άλλη».

Ο υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε την επιτροπή της Βουλής για τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο των ετήσιων προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, σε εφαρμογή βρίσκονται και τα επείγοντα μέτρα του έτους 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, ύψους 12.250.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Με κομμένη την ανάσα η κυβέρνηση περιμένει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις

Με κομμένη την ανάσα η κυβέρνηση περιμένει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις

Φόβοι για πιστωτικό γεγονός από την ευρωπαϊκή ανικανότητα

Αγωνία στην Αθήνα από τις τελευταίες πληροφορίες ότι η έκτακτη σύνοδος κορυφής πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς η ευρωζώνη ακόμα βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και μια σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών απλώς θα επιβεβαιώσει την πολυφωνία αν όχι την κακοφωνία.

Για την Ελλάδα όμως τα πράγματα τρέχουν πλέον με ξέφρενους ρυθμούς και η καθυστέρηση στην εξεύρεση μιας οποιασδήποτε πλέον λύσης μπορεί να έχει δυσμενή αποτελέσματα.

Ήδη το ΔΝΤ στην συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδος προειδοποίησε ολόκληρη την Ε.Ε. ότι αν δεν στηριχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη το ΔΝΤ θα εφαρμόσει επακριβώς το καταστατικό του δεν θα στείλει υψηλόβαθμα στελέχη στην αποστολή και τον έλεγχο για την επόμενη δόση με ότι σημαίνει αυτό.

Το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την κρίση χρέους θα κριθεί εν πολλοίς από την πρόοδο των διαβουλεύσεων που αυτή τη στιγμή φαίνεται όμως να έχουν βαλτώσει.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για μια έκτακτη σύνοδο» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και προσέθεσε «Τώρα θα πρέπει κατ' αρχήν να συζητήσουμε τις αποφάσεις του Eurogroup για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας».

Χθες το βράδυ σε συνέντευξη του στο ARD ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θεωρούσε πιθανή μια έκτακτη σύνοδο κορυφής για την κρίση στην ευρωζώνη, κυρίως ως ένα πρόσθετο ψυχολογικό μήνυμα, για να ησυχάσουν οι αγορές.

Μπορεί η επιλεκτική χρεοκοπία να επηρεάσει τις καταθέσεις;

Μπορεί η επιλεκτική χρεοκοπία να επηρεάσει τις καταθέσεις;

Γράφει ο Π. Δούκας στο newsbeast.gr

Το selective default, δηλαδή μια «επιλεκτική χρεοκοπία», είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι γνωστοί οίκοι αξιολόγησης κρίνουν ότι μια κυβέρνηση άσκησε κάποιας μορφής πίεση, ή εκβιασμό, προς κάποιες ομάδες «επιλεγμένων» ομολογιούχων, ώστε αυτοί να μην εξαργυρώσουν τα ομόλογά τους όταν λήξουν, αλλά να τα αντικαταστήσουν με άλλα- και αυτό να φαίνεται πως δήθεν έγινε σε εθελοντική βάση…

Αυτά τα νέα ομόλογα δεν θα είχαν τόσο ψηλά επιτόκια, όσο θα απαιτούσαν οι αγορές, προφανώς γιατί αυτά που θα απαιτούσαν οι αγορές θα ήταν εξαιρετικά υψηλά. Και θα ήταν εξαιρετικά υψηλά, γιατί τα οικονομικά και δημοσιονομικά χάλια του κράτους που εκδίδει αυτά τα ομόλογα, καθιστούν μια τέτοια τοποθέτηση εξαιρετικά ριψοκίνδυνη.

Ή αντίστοιχα, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόραζε τα ομόλογα ενός κράτους πολύ φθηνά στην δευτερογενή αγορά, είτε για να τα αποσύρει, είτε για να τα «επιστρέψει», με κάποιο τρόπο, στην χώρα που τα εξέδωσε…

Το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα δεχόταν πλέον ως ενέχυρο για χρηματοδοτήσεις τα ομόλογα κράτους που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Αλλά το μέγεθος της κρίσης επιβάλλει και προσαρμογές στην ευελιξία των ευρωπαϊκών κρατών και της ΕΚΤ για την αντιμετώπισή της. Ας αποφασίσουν, με όποιον τρόπο επιβάλλεται, να δέχονται τέτοια ομόλογα, έστω και αν έχει κριθεί ότι συντρέχει «επιλεκτική χρεοκοπία».

Αν δεν γίνει αυτό, οι ελληνικές τράπεζες δε θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την ΕΚΤ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χωρίς καμία ρευστότητα, θα καταρρεύσει άμεσα. Οι καταθέτες δε θα μπορούν να κάνουν τις αναλήψεις που επιθυμούν, θα επικρατήσει μια κατάσταση πανικού, θα πτωχεύσουν οι τράπεζες, θα απαγορευτούν οι αναλήψεις και ο Θεός βοηθός!

Να σας θυμίσω πως μόλις πριν λίγα χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση πλήρωνε τους τόκους στα ομόλογα που είχαν αγοράσει οι ελληνικές τράπεζες, όχι με ρευστό, αλλά εκδίδοντας νέα ομόλογα, τα λεγόμενα νέα τοκομερίδια! Αυτό με τα σημερινά δεδομένα συνιστούσε «επιλεκτική χρεοκοπία».


Γράφει για στο newsbeast.gr o Πέτρος Δούκας, πρώην υπουργός Οικονομικών, διδάκτωρ οικονομικών

Τι σημαίνει και πώς θα μας επηρεάσει η «επιλεκτική χρεοκοπία»

Τι σημαίνει και πώς θα μας επηρεάσει η «επιλεκτική χρεοκοπία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για το ενδεχόμενο που μπαίνει στην ζωή μας

Το πρώτο και βασικό ερώτημα που ανακύπτει μόλις ακούγεται η λέξη επιλεκτική χρεοκοπία είναι: «να σηκώσω τα λεφτά μου από την τράπεζα;».

Αυτό μπορεί να απαντηθεί -δυστυχώς- μόνο στην πράξη! Εμείς, φύση καλόπιστοι, αρχικά, θα δεχθούμε την ερμηνεία της κυβέρνησης, ότι «η επιλεκτική χρεοκοπία αποτελεί απλά έναν όρο με τον οποίοι οι διεθνείς οίκοι αξιολογούν τα ομόλογα και δεν αποτελεί πραγματική πτώχευση μιας χώρας».

Στην πράξη, εάν τα ελληνικά ομόλογα γίνουν σκουπίδια χωρίς αντίκρισμα πληρωμής (περίπου έτσι αντιμετωπίζονται σήμερα στις αγορές) και οι τράπεζες συνεχίζουν να έχουν προβλήματα πρόσβασης στην διατραπεζική αγορά (δηλαδή δεν μπορούν να δανείζονται από άλλες τράπεζες) και αν στο πρόβλημα αυτό προστεθεί και η αδυναμία των δανειστών μας να καταλήξουν σε νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, τότε η αλήθεια είναι μια: Οι τράπεζες θα κλείσουν τους κρουνούς της χρηματοδότησης και η αγορά θα στεγνώσει από χρήμα… ίσως και από αυτό που έχει ήδη κατατεθεί. Τι σημαίνει αυτό; Απολύσεις και λουκέτα παντού!

Με απλά λόγια:

Όλα θα παιχτούν στο πόσο θα κρατήσει η περίοδος της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» στην περίπτωση που μας την επιβάλει η ευρωζώνη και την επισημοποιήσουν στις αγορές οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης. Όλα όμως μπορούν να λυθούν εάν οι ξένοι δεσμευτούν για την κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών όχι μόνο του δημοσίου, άλλα όλους χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Αν δούμε τα θέματα ένα προς ένα…

Πότε μπαίνουμε σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας»;

Μία χώρα τοποθετείται σε αυτό το καθεστώς όταν δεν εξυπηρετήσει κάποιες υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (δηλαδή τα ομόλογα που λήγουν για παράδειγμα έως 2013). Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της (τόκοι, λήξεις κ.λ.π.) για τα άλλα έτη.

Άρα δε χρεοκοπούμε επί της ουσίας αλλά δεν έχουμε και λεφτά για να εξοφλήσουμε άμεσα τα χρέη μας.

Ποιος αποφασίζει εάν θα μπούμε στο καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας»;

Στην περίπτωση της Ελλάδας, την σκληρή αυτή απόφαση θα κληθούν να την πάρουν οι ισχυροί της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που έχει μεν ελληνικά ομόλογα, αλλά ούτε που θέλει να ακούει αυτήν την λέξη. Και αυτό γιατί δεν θέλει να καταλήξει με «σκουπίδια» στα χέρια. Δηλαδή, στην περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης αποφασίσουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «επιλεκτική χρεοκοπία» η ΕΚΤ, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει έως σήμερα, δεν θα παρέχει ρευστότητα στις εγχώριες τράπεζες με την εγγύηση ομόλογων. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα!

Πώς θα επηρεασθεί η τσέπη μας;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τον χρονική διάρκεια που οι ξένοι οίκοι θα μας φορέσουν την «ταμπέλα» της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Εάν αυτό κρατήσει για λίγους μήνες, τότε η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών δεν θα πληγεί σημαντικά και κατ’ επέκταση δεν θα υπάρξουν και σημαντικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

Εάν όμως δηλώσουμε ότι δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν μέσα σε μια πενταετία -για παράδειγμα- τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα: Οι τράπεζες δεν θα μπορούν να δανειστούν και θα μας δανείζουν ακριβότερα ή καθόλου! Θα υπάρχουν προβλήματα με τις εισαγωγές της Ελλάδας (δεν θα είναι αρκετές ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες για πετρέλαιο, αγαθά κ.λ.π.). Η αγορά θα «στεγνώσει» από κεφάλαια, επιχειρήσεις θα κλείσουν, θέσεις εργασίας θα χαθούν. Και όλοι θα περιμένουν, κατά ένα περίεργο τρόπο, είτε το κράτος να εισπράξει τους φόρους που χάνει ή τους δανειστές μας να βρουν κάποιο νέο σχέδιο να μας σώσουν.

Υπάρχει παράδειγμα από κάποια άλλη χώρα;

Υπάρχει, αλλά ίσως να μην το θεωρήσετε αντιπροσωπευτικό: Η Ουρουγουάη, βρέθηκε σε τέτοιο καθεστώς αλλά μόνο για 17 ημέρες. Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι, το δημόσιο χρέος της Ουρουγουάης ήταν πολύ μικρότερο από αυτό της Ελλάδας και δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα η μία περίπτωση με την άλλη. Και στην περίπτωση της Ελλάδας το πρόβλημα μας γίνεται άμεσα και πρόβλημα όλων των ευρωπαίων ενώ το… «μικρόβιο» μπορεί να διασχίσει ακόμα και τον ατλαντικό ωκεανό!

Υπάρχει κάποιος που θα κερδίσει από όλη αυτήν την ιστορία;

Εάν ψάχνετε απαντήσεις για το ποιοι κερδίζουν με τα καταστροφικά σενάρια γύρω από την ελληνική οικονομία δεν έχει να κάνετε τίποτε άλλο από το αναζητήσετε ποίοι και πόσα έχουν «ποντάρει» στα λεγόμενα CDS ( credit default swaps). Δηλαδή τα ασφάλιστρα, που διασφαλίζουν του επενδυτές, από τον υποτιθέμενο επενδυτικό κίνδυνο να «τιναχθούν στον αέρα» τα ελληνικά ομόλογα.

Τι απαντά όμως η κυβέρνηση σε αυτό; Ότι η επιλεκτική χρεοκοπία «δεν είναι ένα πραγματικό γεγονός, δεν είναι χρεοκοπία. Είναι μια αξιολόγηση κρατικών ομολόγων που κάνουν οι τρεις γνωστοί οίκοι αξιολόγησης. Δεν δημιουργεί αυτό από μόνο του μια πραγματικότητα, ούτε ενεργοποιεί τον περιβόητο μηχανισμό των CDS».

Τι λένε όμως οι αναλυτές; Ότι τα CDS δεν «πληρώνουν» τους κατόχους τους μόνο σε περίπτωση στάσης πληρωμών μια χώρας, η στην περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά σε οποιοδήποτε «πιστωτικό γεγονός» («credit event»). Και ως πιστωτικό γεγονός μπορούν να θεωρηθούν πολλά πράγματα…

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο!


Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Δόθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες για την παραγωγή του

Μετά από διετή καθυστέρηση, η νομιμοποίηση του ιπτάμενου αυτοκινήτου στους δρόμους των ΗΠΑ είναι πλέον γεγονός. Αυτό σημαίνει πώς το Terrafugia Transition θα βρίσκεται στα αμερικανικά γκαράζ μέσα στο φθινόπωρο του 2012.
Μπορεί να μην είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι όμως το πρώτο που προσφέρει την πρακτική ευκολία της αναδίπλωσης των φτερών του με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το καινοτόμο όχημα πήρε τελικά όλες τις απαιτούμενες άδειες από τον αμερικανικό φορέα οδικής ασφάλειας. Ελαφρύτερα παράθυρα και παχύτεροι τροχοί από τα κανονικά οχήματα, κρίθηκαν επίσης απαραίτητα έτσι ώστε το Terrafugia να μπει στην παραγωγή.

Το κόστος του θα ανέρχεται στα 200.000 δολάρια(όσο κοστίζει μια Φεράρι δηλαδή) και θα χρειάζεται έναν ανοιχτό διάδρομο μήκους 500 περίπου μέτρων για να απογειωθεί.

«Συνδυάζει την μοναδική πρακτικότητα της αναδίπλωσης των φτερών με τη δυνατότητα να το οδηγεί κάποιος σε οποιαδήποτε επιφάνεια», δηλώνουν με περηφάνια οι κατασκευαστές του(πρώην επιστήμονες της NASA ανάμεσά τους).
Η εναλλαγή από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα. Στην επίγειά του μορφή, ο οδηγός μπορεί να το χειριστεί σαν ένα τυπικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τιμόνι, γκάζι και φρένο όχι όμως ταχύτητες. Για την εναέρια μορφή υπάρχει φυσικά ο κατάλληλος μοχλός πλοήγησης.

Το Terrafugia θα έχει μήκος περίπου 6 μέτρα και πλάτος 1.5 μέτρο ως αυτοκίνητο ενώ όταν ανοίγει τα φτερά του το πλάτος του θα αυξάνεται στα 8 περίπου μέτρα.

Όσο για το πόσο γρήγορο θα είναι, ενδεικτικά η εταιρία δημοσίευσε πως η τελική ταχύτητα στον δρόμο θα φτάνει τα 104 χλμ/ώρα ενώ στον αέρα θα ανέρχεται στα 185 χλμ/ώρα.

Κι όλα αυτά ενώ θα καίει κανονική βενζίνη.










Μπακογιάννη: «Το πρωτεύον είναι να καθαρίσει η πλατεία Συντάγματο

«Αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο είναι πρωτεύον είναι να καθαρίσει η πλατεία Συντάγματος», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εξέφρασε την άποψη ότι  στο Σύνταγμα δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι, αλλά άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα ...

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έκανε τις δηλώσεις μετά από συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ένωσης ξενοδόχων Αττικής και κάλεσε το δήμαρχο Αθηναίων «να σταματήσει να κρύβεται», και την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.
«Η συνεργασία δήμου – κυβέρνησης είναι απολύτως απαραίτητη και μπορεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος να είναι διαφορετική αύριο. Όχι σε μια βδομάδα, όχι σε ένα μήνα. Αύριο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

 Μονολογεί το τρελό πινέλο
 
Η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια και πρόεδρος της ΔΗ.ΣΙ. (ΔΗμοκρατική Σιχαμάρα), έχει και άποψη περί πλατείας Συντάγματος και όχι μόνο.

Αχ βρε Ντόρα Μπόρα. Προκειμένου να ασχολείται ο κόσμος με την αφεντομουτσουνάρα σου, ανοίγεις τον στόμα σου και όποιον πάρει ο Χάρος. Α μια και ανέφερα τον Χάρο, πότε με το καλό θα τον πάρει τον μπαμπά Δράκουλα;

Άνοιξες λοιπόν την στοματάρα σου και τι είπες; Ότι πρέπει να καθαρίσει η πλατεία.
Οκ, αν έχεις όρεξη για οικιακά, πιάσε φαράσι και σκούπα και καθάρισε τα απομεινάρια από τα χημικά και τα δακρυγόνα, τρίψε και κάνα μάρμαρο να ασπρίσει η σκάλα.

Και μην μου κουνάς εμένα το δάχτυλο και μου λες Αύριο πρέπει να καθαρίσει η πλατεία. Γιατί άμα νευριάσω, ξέρω κι εγώ να κουνώ το δάχτυλο, συνεννοηθήκαμε;

          Έχω να σου δώκω μια φιλική συμβουλή, κατά βάθος ξέρεις πως σε συμπαθώ τα μάλα.
Να τάχεις καλά με τους τσαντιριότες αγανακτισμένους για θα σου φανούν χρήσιμοι. Τι εννοάω;
Πάρτο χαμπάρι, στην Βουλή δεν μπαίνεις που να χτυπάς τον χοντρό σου κώλο καταγής. Ρίξε μια ματιά στα ποσοστά σου και θα με νιώσεις.

Ξέρεις τι σκέφτηκα; Να κατασκηνώσεις κι εσύ σε κάνα τσαντίρι ώστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη Βουλή.
Αν οι αγανακτισμένοι αποφασίσουν να μπουκάρουν στη Βουλή, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να μπεις κι εσύ, αλλιώς δεν το κόβω.

Γι αυτό σε λέω καλή μου, θα τους χρειαστείς τους αγανακτισμένους.
 

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τι εννοούμε καλή φυσική κατάσταση....

Ο ορισμός της καλής φυσικής κατάστασης προσδιορίζεται ως:
Η ικανότητα ενός ατόμου να ζει ευτυχισμένη και καλά ισορροπημένη ζωή.
Περιλαμβάνει όχι μόνο θέματα φυσικής κατάστασης αλλά επίσης και πνευματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και ψυχικά θέματα. Η καλή φυσική κατάσταση από μόνη της περιλαμβάνει πολλά στοιχεία. Αυτά είναι η δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία και αντοχή. Η δεξιότητα είναι επίσης σημαντική στα σπορ και την άθληση.Είναι κάτι που μαθαίνεται, συνήθως επαναλαμβάνοντας έναν αριθμό από προκαθορισμένες κινήσεις. Ο παράγοντας της δεξιότητας είναι σηματικός προκειμένου να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.

Ακονίζωντας τα μαχαίρια τους....

Ξένοι και ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζονται για την μάχη της ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους για μακροχρόνιους αγώνες, ώστε να αποτρέψουν την παράδοση των κρατικών επιχειρήσεων σε ιδιώτες και ο μέσος καταναλωτής παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να γνωρίζει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης. Το μόνο βέβαιο γι΄αυτόν είναι πως σε κάθε περίπτωση θα κλειθεί να πληρώνει ακριβότερα την κάθε κιλοβατώρα που καταναλώνει.
Σύμμαχό τους έχουν την τακτική της απαξίωσης που προσπαθούν να περάσουν διάφορα κέντρα. Τρανό παράδειγμα η μεθοδευμένη και συνεχής προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία της ΓΕΝΟΠ, η οποία από την αρχή είχε δηλώσει πως δεν θα δεχτεί την μείωση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στην ΔΕΗ, από το 51% που είναι σήμερα.
Έπειτα, με το γνωστό και δοκιμασμένο τρόπο σε άλλες χώρες, οι μεγάλες δυνάμεις του κλάδου που θέλουν να αποκτήσουν τα ενεργειακά πάγια της χώρας μας για ένα κομμάτι ψωμί, βάζουν τους δικούς τους ανθρώπους να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε να περάσουν την αντίληψη ότι το ξεπούλημα των κρατικών ενεργειακών επιχειρήσεων είναι σχεδόν αναπόφευκτο και ότι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα.
Ωστόσο, αποφεύγουν να απαντήσουν στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Πώς η κυβέρνηση θα ασκήσει ενεργειακή πολιτική όταν όλα θα έχουν ξεπουληθεί και θα δουλεύουν με βάση τα συμφέροντα των γιγαντιαίων ξένων ομίλων, που δεν θα έχουν την παραμικρή ευαισθησία για να εξυπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα....

Φθηνότερες από σήμερα οι κλήσεις περιαγωγής!


Υποχρεωμένες να μειώσουν τις τιμές λιανικής των κλήσεων περιαγωγής, θα είναι και πάλι οι ευρωπαϊκές εταιρείες κινητής της τηλεφωνίας από την 1η Ιουλίου 2011 έως την 30η Ιουνίου 2012.





Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν οι καταναλωτές που επιλέγουν την ευρωχρέωση, η οποία αποτελεί αντικείμενο ρύθμισης σε επίπεδο ΕΕ, δεν θα καταβάλλουν περισσότερα από 35 λεπτά ανά λεπτό της ώρας για τις εξερχόμενες κλήσεις και 11 λεπτά για τις εισερχόμενες, κατά την παραμονή τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς προβλεπόμενων μειώσεων των τιμών βάσει του ισχύοντος κανονισμού της ΕΕ για την περιαγωγή, η ισχύς του οποίου λήγει στο τέλος Ιουνίου 2012.

Φθηνότερες υπηρεσίες φωνητικής τηλεφωνίας

Οι μέγιστες τιμές λιανικής (χωρίς ΦΠΑ για κλήσεις περιαγωγής θα μειωθούν κατά την περίοδο από 1η Ιουλίου 2011 έως 30 Ιουνίου 2012. Οι τιμές αυτές θα μειωθούν από τα 39 λεπτά που είναι σήμερα σε 35 λεπτά ανά λεπτό της ώρας για τις εξερχόμενες κλήσεις και από 15 λεπτά σε 11 λεπτά ανά λεπτό της ώρας για τις εισερχόμενες κλήσεις.

Για τις εκτός ευρωζώνης χώρες, το ποσό θα υπολογίζεται με βάση την ισοτιμία που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουνίου 2011.

Οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές για τις τηλεπικοινωνίες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες για την περιαγωγή δεδομένων και τη μείωση των τιμών των κλήσεων φωνητικής τηλεφωνίας.

Περιαγωγή δεδομένων

Από την 1η Ιουλίου 2011, η μέγιστη χονδρική τιμή για την περιαγωγή δεδομένων (η τιμή που χρεώνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μεταξύ τους) θα μειωθεί στα 50 λεπτά ανά MegaByte (από 80 λεπτά ανά MB). Ο ισχύων κανονισμός δεν προβλέπει μέγιστη λιανική τιμή για υπηρεσίες δεδομένων.

Οι καταναλωτές και όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται από απρόβλεπτους «φουσκωμένους λογαριασμούς» για τη λήψη δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, καθώς οι μηνιαίοι λογαριασμοί για τηλεφόρτωση δεδομένων περιορίζονται σε 50 ευρώ, εκτός αν ο πελάτης έχει συμφωνήσει ρητά κάτι διαφορετικό.

http://www.newsit.gr

Τρείς εβδομάδες και δύο 24ωρα από χρεοκοπία των ΗΠΑ!

Με στάση πληρωμών σε τρεις εβδομάδες απειλείται η αμερικανική οικονομία, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Ρεπουμπλικανών για το πως θα συρρικνωθεί το έλλειμμα.

Με στάση πληρωμών σε τρεις εβδομάδες απειλείται η αμερικανική οικονομία, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Ρεπουμπλικανών για το πως θα συρρικνωθεί το έλλειμμα. Ο υπουργός Οικονομικών Τ. Γκάιτνερ ζητά συναίνεση μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το έλλειμμα και για νέο δανεισμό.

"Εάν ξεδιπλώσουμε το σενάριο της αμερικανικής χρεοκοπίας, τότε ναί, έχουμε κατά σειράν αυξήσεις των επιτοκίων, συντριπτικά πλήγματα στα διεθνή χρηματιστήρια, αληθώς θλιβερές επιπτώσεις όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία συνολικώς", προϊδέασε η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να αυξηθεί το ανώτατο όριο δανεισμού της χώρας. Αυτή τη στιγμή το χρέος των ΗΠΑ είναι 14,294 τρισ. δολάρια με το 1,6 τρισ. χρέους να έχει δημιουργηθεί φέτος. Οι Δημοκρατικοί αρνούνται από την πλευρά τους να μειώσουν τις δαπάνες για κοινωνικούς σκοπούς.

Σε μια προσπάθεια επιλογής μιας συμβιβαστικής λύσης, η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα τον Απρίλιο πρότεινε μέσα σε 10 έτη από σήμερα το δημόσιο έλλειμμα να έχει περισταλεί κατά τέσσερις χιλιάδες δισ.δολάρια, χάρη σε ένα 'μείγμα' μείωσης κρατικών δαπανών και αύξησης φόρων.





Κάτι τέτοιο απέρριψε δημόσια τις τελευταίες ώρες ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ. "Παρά τις καλόπιστες προσπάθειες εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής βάσης για τη διαβούλευση, ο Λευκός Οίκος δε θα αναζητήσει συμφωνία μεγαλύτερης μείωσης του χρέους, χωρίς να αυξήσει τους φόρους. Πιστεύω ότι, την καλύτερη προσέγγιση συνιστά η επικέντρωση σε μέτρα πιό περιορισμένης εμβέλειας".

Δηλαδή, με άλλα λόγια, διατυπώθηκε ο υπαινιγμός για μια μείωση του δημόσιου ελλείμματος κατά 2.400 δισ.δολάρια μέσα σε μια 10ετία, κάτι που αποτελεί την επαναφορά πάνω στο τραπέζι της διαβούλευσης μιας παλαιότερης πρότασης.

"Προτιμάτε, οι Ρεπουμπλικάνοι, να υπερασπιστείτε τα φορολογικά προνόμια των πλουσιότερων, παρά να πολεμήσετε να μειωθεί το έλλειμμα" του δημοσίου, ενίστανται οι Δημοκρατικοί.

Ο Ουΐλιαμ Ντάλει, ο στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα, επέμεινε για περιστολή του δημόσιου ελλείμματος κατά τέσσερις χιλιάδες δισ.δολάρια σε μία 10ετία, μιλώντας εσχάτως με το δίκτυο ABC. "Πρέπει να δείξουμε, σε όλο τον κόσμο, ότι στα δημοσιονομικά μας προβλήματα επιτιθέμεθα καίρια (...) να κατευνάσουμε τα πνεύματα στις διεθνείς χρηματαγορές".

Κατέβηκαν τα ρολά στη Μινεσότα

http://www.newsit.gr

Εκκενώνεται πόλη στη Βουλγαρία λόγω επικίνδυνου τοξικού αερίου


2.000 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη Ντέμπελετς μετά από διαρροή του επικίνδυνου τοξικού αερίου στυρένιου




Η διαρροή 4 τόνων του θανατηφόρου αερίου σημειώθηκε όταν ένα τουρκικό βυρίο ανατράπηκε στο δρόμο 230 χιλιόμετρα από τη Σόφια, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.
Ενα τοξικό νέφος κάλυψε την περιοχή στην οποία η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει σήμερα τους 35 βαθμούς Κελσίου δημιουργώντας ένα θανατηφόρο μείγμα.
Από τις 4 έως τις 8 το πρωί 350 άτομα απομακρύνθηκαν με οκτώ λεωφορεία από την περιοχή. Στα λεωφορεία επιβιβάστηκαν αρχικά 51 παιδιά από ένα ίδρυμα φροντίδας παιδιών και απομακρύνθηκαν επίσης 20 βρέφη.
Στις 8 το πρωί ο περιφερειακός διοικητής διέταξε πλήρη εκκένωση της πόλης Ντέμπελετς, σύμφωνα με τον επιθεωρητή Ζίβκο Κότσεφ, επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών στο Βέλικο Τάρνοβο.
Η περιοχή γύρω από τον τόπο του ατυχήματος σε περίμετρο 150-200 μέτρων έχει αποκλειστεί. Οι αρμόδιες αρχές με τρία φορτηγά της πυροσβεστικής, ένα όχημα της υπηρεσίας επείγουσας διάσωσης και ένα όχημα για την προστασία από χημικά προσπαθούν να αποτρέψουν έκρηξη του εύφλεκτου υγρού να μετριάσουν τις συνέπειες.

ΕΝΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ

Ταλιατέλες με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο


Taliateles-me-psaronefri-&-liastes-ntomates























Υλικά


  • 500 γραμμ. ταλιατέλες
  • 1 (300-350 γραμμ.)ψαρονέφρι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10-12 ημιλιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 200 γραμμ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα










ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες). Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄. Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ: Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε αφενός να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα και αφετέρου να ποτίσουν με τα αρώματα της σάλτσας τα ζυμαρικά και να κολλήσει πάνω τους.


μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
http://www.argiro.gr