Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Επαθε χουνερι σε ραντεβού από το facebook...Πω πω τι έπαθε ο άνθρωπος.


To φυσά και δεν κρυώνει
Μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τη γυναίκα της ζωής του στους φίλους του γνωστός επιχειρηματίας της Κομοτηνής, κολλημένος με το facebook, που το τελευταίο διάστημα είχε κάνει add σε μια κοπελιά από την Αθήνα που δεν τη γνώριζε, αλλά είχε πάθει πλάκα με τις φωτογραφίες, αλλά κυρίως και με όσα μηνύματα του έγγραφε.

Συμφωνούσε μαζί της σχεδόν σε όλα -όπως έλεγε- στις μουσικές επιλογές της, τα βίντεο που κατέβαζε και γενικά με τον χαρακτήρα που άφηνε να ξεδιπλωθεί. Κάποια στιγμή, πολύ πρόσφατα, αποφάσισε να κατεβεί να τη γνωρίσει από κοντά. Η κοπελιά τού έγραψε συγκεκαλυμμένα ότι λίγο έχει αλλάξει σε σχέση με τη φωτογραφία της και ότι τον περιμένει με λαχτάρα και χαρά.

Για να τη γνωρίσει καλύτερα στο αεροδρόμιο στις αφίξεις μέσα στον κόσμο που συνήθως περιμένει, του είπε ότι θα κρατά μια μεγάλη ανθοδέσμη. Πράγματι, ο Κομοτηναίος ετοιμάστηκε και ψυχολογικά για να γνωρίσει και να σφίξει στην αγκαλιά του το όνειρο των πόθων του και, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο, αφού τακτοποίησε τη βαλίτσα του, κατευθύνθηκε στις αφίξεις, όπου μάταια, ενώ χτένιζε με το βλέμμα του τον κόσμο, έψαχνε να βρει τη «θεά» του facebook.

Kάποια στιγμή εντόπισε μια εύσωμη και άσχημη, με τις πιο μέτριες εκτιμήσεις, κυρία, με σπυριά σε όλο το πρόσωπο να τον φωνάζει με το μικρό του όνομα, αφού ο ίδιος ήταν αναγνωρίσιμος. Η κυρία προφανώς είχε δανειστεί κάποια άλλη φωτό από το Internet, μπορεί και φωτομοντέλου, και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούσε το «ότι λίγο είχε αλλάξει».

Ο άνθρωπος προσπάθησε να την αποφύγει, άρχισε όμως να τον φωνάζει με το όνομά του και να προσπαθεί να τον κερδίσει. Ο επιχειρηματίας έχασε την ψυχραιμία του, αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, ενώ η ανθοδέσμη διαλύθηκε, πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας του αεροδρομίου για να τους χωρίσει, αφού δεν καταλάβαιναν τι συνέβη ξαφνικά μεταξύ των δύο ανθρώπων.

Έτσι, πήγε στο γκισέ, άλλαξε το εισιτήριό του κι επέστρεψε απογοητευμένος και ντροπιασμένος αυθημερόν στην Κομοτηνή.

Διηγήθηκε το περιστατικό στους φίλους του, οι οποίοι και το μετέφεραν στην εφ. Χρόνος, καθώς ο ίδιος «το φυσά και δεν κρυώνει
news24gr

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Φόβοι Ελλήνων διπλωματών για... τουρκική εισβολή!


  Τον φόβο Ελλήνων διπλωματών για πιθανή τουρκική εισβολή στην περίπτωση που η χώρα μας προχωρήσει τα ζητήματα που σχετίζονται με την οροθέτηση ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) στο Καστελλόριζο, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

  Η αποκάλυψη έγινε από τον κ. Τσεκερίδη, όταν ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, μίλησε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

  Το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσεκερίδη έγινε γνωστό στην ομογένεια από το GreekAmericanNewsAgency.com και σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκαλέσει ένταση σε αρκετούς ομογενειακούς φορείς.

  Στο πλαίσιο του απολογισμού των εορταστικών εκδηλώσεων για την απόδοση τιμών επ’ ευκαιρία της 190ης επετείου από την Επανάσταση του 1821 και απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε σχεδόν στο σύνολό του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της μη προβολής των εθνικών θεμάτων (Σκοπιανό, Κυπριακό, Ποντιακό και ΑΟΖ) ούτε στο ετήσιο συλλεκτικό λεύκωμα αλλά ούτε και στην παρέλαση, ο κ. Τσεκερίδης αιτιολόγησε την επιλογή της διοίκησης από τους φόβους που εκφράζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές για τις τουρκικές αντιδράσεις.

  Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι ότι δεν ήθελα εγώ να το κάνουμε θέμα… Mε αυτούς τους ίδιους που μιλάτε, τους διπλωμάτες… είπανε… πήγαμε στο Καστελόριζο και κάναμε αυτό που λέμε να κάνουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και έρχεται η Τουρκία. Είμαστε εις θέση να αναχαιτίσουμε την εισβολή των Τούρκων; Η Ελλάδα λέει όχι! Φοβούνται να κάνουν κάτι τέτοιο! Σας το λέω … φοβούνται μήπως έρθει η αρβύλα από δίπλα και μας πατήσει! Και οικονομικά δεν είμαστε καλά και πιθανόν και στρατιωτικά να μην είμαστε καλά!».
newsbomb

Γυμνοί πάνω στη σέλα!


Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας θα κάνουν οι ποδηλάτες της πόλης, με μια όμως μικρή διαφορά: θα είναι γυμνοί! Η 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία γιορτάζεται σήμερα, φυσικά πάνω σε δυο ρόδες!
Οι ποδηλάτες θα παρελάσουν σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπως στην Πλατεία Αριστοτέλους και στην Πλατεία Λευκού Πύργου, όπου θα ενώσουν τη φωνή τους με εκείνες των «Αγανακτισμένων».
newsbomb

«Ουτοπία η αποπληρωμή του χρέους από την Ελλάδα»


«Είναι ουτοπία ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί», δήλωσε Αυστριακός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, Φρίντριχ Σνάιντερ, ένας από τους τρεις συμβούλους που έστειλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα για να μελετήσουν το φορολογικό σύστημα της χώρας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, τόνισε ότι «χωρίς μία μείωση του χρέους και ένα αξιόπιστο πρόγραμμα χρηματοδότησης, τίποτε δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα στην Ελλάδα».
Ο κ. Σνάιντερ είπε ότι ο μέσος Έλληνας πρέπει να διαχειρισθεί μείωση του εισοδήματός του κατά 30% έως 40%, προσθέτοντας ότι αυτό δίνει ώθηση στην αδήλωτη εργασία και την παραοικονομία, επειδή είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να αποφέρει τουλάχιστον λίγα επιπλέον χρήματα.
newsbomb

Deutsche Bank: «Εκτός επενδυτικής ζώνης» οι ελληνικές τράπεζες


«Εκτός επενδυτικής ζώνης» βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank στην οποία κόβει τιμές-στόχους και εκτιμήσεις για τα κέρδη. Συγκεκριμένα για την Alpha Bank μειώνει την τιμή στόχο στα 3,7 ευρώ από 4,5 ευρώ, διατηρώντας σύσταση hold. Για την Τράπεζα Κύπρου μειώνει την τιμή στόχο στα 2,8 ευρώ από τα 3,30 ευρώ, διατηρώντας σύσταση hold. Για την Τράπεζα Πειραιώς μειώνει την τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ από 1,30 διατηρώντας σύσταση hold. Για την Marfin Popular Bank διατηρεί την τιμή στα 0,8 ευρώ (hold) όπως και για την ATEbank στα 0,4 ευρώ (sell).

Στην ανάλυσή της με ημερομηνία 2 Ιουνίου, η Deutsche bank τονίζει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα κάποιας μορφής αναδιάρθρωσης τοποθετώντας τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο «εκτός επενδυτικής ζώνης».

Στο α΄ τρίμηνο τονίζει ότι κυριάρχησε η απομόχλευση των δανείων και η αύξηση των προβλέψεων. Η μείωση του κόστους και τα καλύτερα έσοδα από το trading παρείχαν κάποια στήριξη στα προ-προβλέψεων κέρδη, τα περιθώρια των οποίων ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να εξισορροπήσουν για το αυξημένο κόστος του ρίσκου για την Ελλάδα, καθώς επιταχύνθηκε και ο ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Διατηρεί επιφυλακτική στάση.

Σχετικά με την ελληνική οικονομία, η Deutsche Bank εκτιμά πως η ΕΕ και το ΔΝΤ θα δεσμευτούν να στηρίξουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας το 2012 (27 δισ. ευρώ) και πιθανότατα και το 2013 (35 δισ. ευρώ), με αντάλλαγμα περαιτέρω μέτρα λιτότητας, δομικές μεταρρυθμίσεις και συμμετοχή και των ιδιωτών πιστών μέσω μιας εθελοντικής επιμήκυνσης.

newscode

ΣΟΚ: Ηράκλειο: Μαζεύει αδέσποτα και τα πατάει με το αυτοκίνητό του















Ο δράστης κινείται κυρίως τις βραδινές ώρες στον Εσταυρομένο, μαζεύει τα αδέσποτα ζώα...
σε τσουβάλια και τα βασανίζει μέχρι θανάτου.

Ο ασυνείδητος άνδρας κυκλοφορεί στην περιοχή και αναζητά υποψήφια θύματα. Όταν εντοπίζει το αδέσποτο, εμφανίζεται φιλικός, κερδίζει την εμπιστοσύνη του και αμέσως μετά το βάζει σ’ ένα τσουβάλι.

Στη συνέχεια το βασανίζει και το οδηγεί σε φριχτό θάνατο, καθώς το πατάει με τις ρόδες του αυτοκινήτου μέχρι να ικανοποιήσει τα άγρια ένστικτά του, σύμφωνα με το irakliotikosteki.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και έχουν ζητήσει βοήθεια από φιλοζωικά σωματεία, προκειμένου να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Μάλιστα, έχει καταγραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί και έχει βρεθεί η ιδιοκτήτριά του, η οποία όμως αρνείται ότι έχει σχέση με τα περιστατικά.

10me3

46.319 ευρώ για λογαριασμούς κινητών στο πολιτικό γραφείο Πάγκαλου.Είναι δυνατόν;


 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος συχνά έχει έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με διάφορες κοινωνικές ομάδες,με πρώτη απ΄ όλες τους στρατιωτικούς. Οι ατάκες του περί αντιπαραγωγικών στρατιωτικών και ότι όλοι μαζί τα φάγαμε τον έχουν κάνει κόκκινο πανί .

Απ΄ αυτή την άποψη προκαλεί εντύπωση το έγγραφο που έφθασε στα χέρια μας με τη πίστωση που εγκρίθηκε για τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων μόνο στο Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου. 46.319 ευρώ είναι το ποσό που αναγράφεται στο  έγγραφο και χωρίς αμφιβολία προκαλεί τις ημέρες που ζούμε.

Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες ,είμαστε ανοιχτοί σε διευκρινίσεις .Να δούμε τέλος πάντων πόσους υπαλλήλους αφορά η πίστωση,πόσες συσκευές και όλα τα σχετικά. Όπως και να 'χει πάντως υπάρχει και το σταθερό τηλέφωνο. Μην το ξεχνάμε,γιατί μετά θα λέμε ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε",  στα κινητά!
onalert

Και 162.812 ευρώ για κάποιο "βασικό μισθό" στο γραφείο Πάγκαλου.

 Μια και ακόμη αναμένουμε κάποια διευκρίνιση για το κονδύλι των 46.000 ευρώ  για κινητά τηλέφωνα στο Πολιτικό Γραφείο του κ.Θεόδωρου Πάγκαλου,μήπως θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν τι είναι κι αυτά τα 162.812 ευρώ που αφορούν σε κάποιο βασικό μισθό;

Και ρωτάμε γιατί αυτά τα κυβερνητικά έγγραφα με τους κωδικούς και τους κώδικες τα κατανοούν απ΄ ότι φαίνεται μόνο όσοι τα γράφουν και προφανώς αυτό δεν γίνεται τυχαία.

Όπως και να το δούμε πάντως το γραφείο του κ.Πάγκαλου έχει πολλά έξοδα.

onalert

Στον «αέρα» το «Ερρίκος Ντυνάν» - Κλείνει το «Γαία»

Στον «αέρα» το «Ερρίκος Ντυνάν» -  Κλείνει το «Γαία»














Αβέβαιο είναι το μέλλον της γυναικολογικής κλινικής «Γαία»...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Capital.gr, το οποίο υπογράφει η Ρόη Χάικου, η «Γαία», η οποία λειτουργεί εντός του «Ερρίκος Ντυνάν» με σύμπραξη του νοσοκομείου και του Ιατρικού Αθηνών, αναστέλλει -όπως όλα δείχνουν- τη λειτουργία της.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, έλαβε σχετική επιστολή από τον κ. Αποστόλουλο ότι η επιχείρησή του αποσύρεται από το Γαία. Αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα του Ερρίκος Ντυνάν, αφού κατά τη Grant Thornton οι καθαρές ετήσιες απολαβές προς το Ερρίκος Ντυνάν από την εταιρία Γαία ήταν 1,5 εκάτ. ευρώ, όπως επισήμανε ο υπουργός.

Ανέφερε επίσης, ότι το δημόσιο δεν διαθέτει χρήματα για να αγοράσει το Ντυνάν και να το θέσει κάτω από την ομπρέλα του ΕΣΥ. Έκανε λόγο για ανάγκη εξεύρεσης νομοθετικής λύσης καθώς αν το Κοινωφελές Ίδρυμα δεν βοηθηθεί από το δημόσιο θα κλείσει και θα βρεθούν στο δρόμο 1000 εργαζόμενοι.

Πηγές προσκείμενες στο Ερρίκος Ντυνάν ανέφεραν στην ιστοσελίδα Capital.gr ότι «επισήμως το νοσοκομείο δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τις αποφάσεις του Ιατρικού» και διευκρίνισαν ότι η άδεια λειτουργίας μαιευτικής κλινικής ανήκει στο Ντυνάν, αλλά το «Γαία είναι του Αποστολόπουλου», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι το Γαία δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, ωστόσο μπορεί το Ντυνάν από μόνο του να λειτουργήσει δική του μαιευτική-γυναικολογική κλινική.

Ο υπουργός ενημέρωσε την Τρίτη την διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν ότι θα κάνει αποδεκτή την εισήγηση του ΝΣΚ, σε σχετική συνάντησή του με τους κ.κ. Ανδρέα Μαρτίνη, πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν και Ανδρέα Βγενόπουλο, επικεφαλής του ομίλου Marfin, παρουσία και των ανθρώπων της Grant Thornton η οποία και εκπόνησε μελέτη για τη χρηματο-οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την αποχώρηση του Ιατρικού Αθηνών ελήφθη μετά από την εισήγηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την παράνομη λειτουργία της κλινικής, την οποία το υπουργείο έκανε αποδεκτή.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας Capital.gr αναφέρουν ότι αβέβαιο είναι πλέον και το μέλλον του «Ε. Ντυνάν», λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησής του και, ενώ έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί η νομική φόρμα ώστε αυτό να ενταχτεί στο ΕΣΥ, οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν.

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι οι προσπάθειες ένταξης του «Ε. Ντυνάν» στο ΕΣΥ βρήκαν αντίθετη την Τρόικα.

Στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας, κ. Θ. Γιαννόπουλος, έκανε πρόταση ώστε 100 από τις κλίνες του «Ε. Ντυνάν» να γίνουν πανεπιστημιακές, ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας.

10me3

Το Δόγμα του Σοκ!

Το Δόγμα του Σοκ!


Των Michael Winterbottom- Mat Whitecross. Ελληνικοί υπότιτλοι.

Περιγραφή από τον Black Tracker:


Βασισμένο στο βιβλίο της Naomi Klein, υποστηρίζει τη θέση ότι οι πολιτικές της ελεύθερης αγοράς κυριάρχησαν στον κόσμο μέσω της εκμετάλευσης των λαών και των χωρών που είναι θύματα καταστάσεων σοκ. Φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις και πόλεμοι χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Το ντοκυμαντέρ υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα είναι συνήθως καταστροφικό για τον απλό κόσμο και ιδιαίτερα επικερδές για τις μεγάλες πολυεθνικές.
 

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Διαμαντοπούλου καταργεί στην πράξη τα ολοήμερα σχολεία

Προς κατάργηση τα ολοήμερα σχολεία













Λιγότερα ολοήμερα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο έτος...

σε απομακρυσμένες περιοχές και σε νησιά, καθώς το υπουργείο Παιδείας θέτει τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για τις σχολικές μονάδες που έχουν μέχρι έξι οργανικές θέσεις.

Όπως αναφέρει «Το Έθνος», με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου τονίζεται ότι για να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες μονάδες σε ολοήμερη βάση θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

* Να είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν ανελλιπώς τουλάχιστον 60 μαθητές στο σχολείο.

* Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του προγράμματος να είναι 15 μαθητές.

* Στα δημοτικά σχολεία με ολοήμερο θα εγγράφονται και θα φοιτούν στο πρόγραμμα οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση.

* Η αποχώρηση των μαθητών από το ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να γίνεται μετά το τέλος κάθε διδακτικής ώρας του προγράμματος, με την προϋπόθεση ότι θα έχει κατατεθεί στην αρχή του σχολικού έτους με σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων του.

Εντονες είναι οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στις νέες περισταλτικές παρεμβάσεις στο χώρο της Παιδείας, που έχουν προσλάβει, πλέον, τη μορφή ανεμοστρόβιλου.

Παρασύρονται και διαλύονται κεκτημένα ή ακόμα και πρωτοποριακές κατακτήσεις του παρελθόντος, όπως ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου.

10me3

Η γερμανική αστυνομία χρησιμοποιεί γύπες για εξιχνίαση εγκλημάτων

Η Μις Μαρπλ λίγο πριν από την απογείωση σε εκπαιδευτική πτήση













Θέλοντας να βελτιώσει τις επιδόσεις της στην εξιχνίαση δολοφονιών...
η γερμανική αστυνομία στρατολογεί τρεις φτερωτούς ντετέκτιβ: τον Σέρλοκ, τη Μις Μαρπλ και τον Κολούμπο, τρία όρνεα που θα αναζητούν κρυμμένα πτώματα από αέρος.

Σε αντίθεση με τα τα περισσότερα άλλα πτηνά, οι γύπες έχουν αρκετά καλή όσφρηση. Διαθέτουν επίσης εξαιρετικά οξεία όραση, η οποία τους επιτρέπει να εντοπίζουν τη μακάβρια λεία τους σε δύσβατες περιοχές, όπου τα αστυνομικά σκυλιά δεν μπορούν να περάσουν.

Οι τρεις ντετέκτιβ εκπαιδεύονται στο καταφύγιο πτηνών του Βαλσρόντε, βόρεια του Ανόβερου. Το γεγονός ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί τρία πουλιά αντί για ένα δεν είναι τυχαίο -στη φύση, οι γύπες συνηθίζουν να πετούν σε ομάδες και προσέχουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου για να μην χάσουν το τσιμπούσι.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα, στις εκπαιδευτικές πτήσεις των όρνεων χρησιμοποιείται ως στόχος ένα σάβανο από το τοπικό νεκροτομείο.

Εκτός του ότι τα πειράματα είναι μάλλον μακάβρια, υπάρχει επίσης η βάσιμη ανησυχία ότι τα όρνεα θα άρχιζαν να τσιμπούν τα πτώματα που εντοπίζουν, γράφει η εφημερίδα Berliner Morgenpost.

Φαίνεται όμως ότι η αστυνομία θεωρεί τη νέα τακτική πολλά υποσχόμενη: «Έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον. Έχουμε αιτήματα από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία» δήλωσε ο Ράινερ Χέρμαν της αστυνομίας του Ανόβερου.

10me3

ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΟΙ ΜΕΤΑΧΘΕΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ














Μόνον τις αποδοχές που λαμβάνουν οι υπάλληλοι των δήμων δικαιούνται οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που έχουν μεταταχθεί από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και συνεπώς δεν διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που λάμβαναν από την...
προηγούμενη θέση που κατείχαν.Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή την Πέμπτη έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου.Όπως αναφέρει ειδικότερα ο υφυπουργός, «το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, το οποίο μετατάχθηκε είτε με αίτησή του είτε αυτοδικαίως, από 1.1.2011 σε δήμους, θα λαμβάνει από 1.1.2011 μόνο τις αποδοχές που λαμβάνουν οι αντίστοιχοι υπάλληλοι των δήμων και όχι το επίδομα ειδικής απασχόλησης, και την προσωπική διαφορά των 102,01 ευρώ που λάμβανε το προσωπικό στις θέσεις που κατείχε στις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις».Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος, με την ερώτηση που απηύθυνε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπενθύμιζε ότι οι εργαζόμενοι στις τέως νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις λάμβαναν το επίδομα ειδικής απασχόλησης των 40,38 ευρώ και το επίδομα ειδικής διαφοράς ύψους 102,01 ευρώ.Ο υφυπουργός υπενθυμίζει ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο όσοι υπάλληλοι από 1.1.2010 έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί, καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιονδήποτε φορέα, σε άλλο φορέα του δημοσίου, δικαιούνται από 1.1.2011 μόνον το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στον φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν, και κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται.

10me3

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ














«Κόβονται» όλοι οι συμβασιούχοι και ωρομίσθιοι διδάσκοντες στα μεγάλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου.Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που έστειλε σήμερα ο υφυπουργός σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, από την...
ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά κανένα τμήμα πανεπιστημίου με περισσότερους από 25 διδάσκοντες (15 για τα ΤΕΙ) δεν θα προσλάβει συμβασιούχους διδάσκοντες.Το μέτρο αφορά κυρίως τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, ενώ δεν αφορά τα περιφερειακά τμήματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν πολλούς μόνιμους διδάσκοντες.«Αγγίζει», όμως, μία από τις παθογένειες των πανεπιστημίων, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλοί καθηγητές ζητούσαν από έναν συμβασιούχο διδάσκοντα, προσθέτοντας μάλιστα και νέα μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών, για να δικαιολογήσουν την πρόσληψή του και να συμπληρώσουν τις ώρες του.Οι μόνιμοι διδάσκοντες έχουν έξι υποχρεωτικές ώρες διδασκαλίας, εκτός των ερευνητικών και διοικητικών τους καθηκόντων ή της επίβλεψης μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών.«Πρόκειται για μια ακόμη οριζόντια περικοπή στα πανεπιστήμια, που δεν λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες τους» σχολίασε η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) Ευγενία Μπουρνόβα, ενώ εκ μέρους των καθηγητών ΤΕΙ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους Γ. Τσάκνης τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα οδηγήσει στην αναγκαστική περικοπή μαθημάτων σε πολλά τμήματα.

10me3

Καθόμαστε πάνω σε βουνό χρυσό και πήγαμε στο ΔΝΤ; Διαβάστε που είναι το βουνό.

Η κυρία Γκόλια που υπογράφει το παρακάτω άρθρο είναι Δρ. Χημικός Γεωπόνος. Το αναφέρουμε γιατί όσα υποστηρίζει στο άρθρο της είναι τόσο συγκλονιστικά όσο και απίστευτα.

Επειδή κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα όσα υποστηρίζει,πλην των συναδέλφων της επιστημόνων,διαβάστε μόνοι σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας



Γράφει η Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια*



Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.



Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.



Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.



Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.



Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.



Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.



Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.



Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.



Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος 
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
   ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ ΚΑΙ ΑΠ 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Τηλ. 242109 3290, email: egol@uth.gr
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6047 

Ένταξη στην Ε.Ε. επιθυμούν οι Τούρκοι















Το 69% των Τούρκων υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική της χώρας τους...

Στη νοτιο-ανατολική Ανατολία το ποσοστό ανεβαίνει στο 91%, ενώ στην κεντρική Ανατολία αυτό πέφτει στο 58%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις αντιλήψεις των Τούρκων για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, η οποία διενεργήθηκε πέρυσι από το Ίδρυμα TESEV και τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν τώρα γνωστά

Σχετικά με το ποιος είναι ο λόγος που προσβλέπουν οι Τούρκοι στην ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, κατά 22% επειδή επιθυμούν «διευκολύνσεις στους περιορισμούς της βίζας», κατά 21% για λόγους οικονομικούς, το 13% για λόγους εμβάθυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας, το 8% για «δουλειά και επαγγελματικές ευκαιρίες» και το 7% για «αναβάθμιση των συνθηκών ζωής».

Από το 26% που δεν θέλει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, το 21% δηλώνει πως η χώρα «μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια», το 10% υπογραμμίζει τις διαφορές πολιτισμού και ηθικών αντιλήψεων ανάμεσα στην Τουρκία και τις χώρες-μέλη της ΕΕ, το 8% δηλώνει πως «η ΕΕ δεν θέλει την Τουρκία» και το 6% θέλει να μείνει εκτός της ΕΕ η Τουρκία, απλά «επειδή είναι μια μουσουλμανική χώρα», ενώ ένα άλλο 6% θεωρεί πως «η ΕΕ απέτυχε» παραπέμποντας στην οικονομική κρίση.

Αναφορικά με τα «εμπόδια» που συναντά η Τουρκία στον δρόμο της προς την ΕΕ, το 22% πιστεύει ότι αυτά οφείλονται στη «ξενοφοβία και την ισλαμοφοβία» των Ευρωπαίων, το 7% στην «απροθυμία» των Ευρωπαίων, το 4% στην ανησυχία για τον «πληθυσμό» της χώρας, το 4% στον φόβο της «τρομοκρατίας» και το 3% στο «Κυπριακό».

Σε ότι αφορά στην Κύπρο ειδικότερα, το 31% υποστηρίζει μια «συμβιβαστική λύση βασισμένη στις παραμέτρους των αποφάσεων του ΟΗΕ», το 8% υποστηρίζει την ένταξη των κατεχομένων στην Τουρκία, ενώ το 6% επιθυμεί «η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου να παραμείνει μια ανεξάρτητη και διακριτή μειονότητα».

10me3

MILLIYET: "Τα νησιά του Αιγαίου άνοιξαν για τους Τούρκους"


Η τουρκική εφημερίδα Μilliyet αποκαλύπτει ότι στην Ελλάδα λόγω του μνημονίου με το ΔΝΤ έχουν αρθεί όλες οι απαγορεύσεις για την αγορά ακινήτων ακόμη και στις παραμεθόριες περιοχές. Η Μilliyet γράφει ότι από εδώ και πέρα ακόμη και πολίτες μη υπήκοοι Ε.Ε δηλαδή και οι Τούρκοι. Βέβαια η όρεξη των Τούρκων άνοιξε για το Αιγαίο. Η Μilliyet γράφει « Ο νέος αυτός κανονισμός ισχύρει και για τα νησιά του Αιγαίου.  Ουσιαστικά προτρέπει τους Τούρκους να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα. Η τουρκική εφημερίδα γράφει επίσης ότι έχει αρθεί η απαγόρευση και γύρω από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6062

Χάκερς σε νέα επίθεση στο δίκτυο της Sony

Μία ομάδα χάκερς ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε νέα επίθεση στο δίκτυο της Sony και ότι απέσπασε περισσότερο από ένα εκατομμύριο προσωπικά στοιχεία χρηστών του SonyPictures.com, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι χάκερς με την ονομασία "Lulz Security" με μήνυμά τους στη διεύθυνσή τους στο Twitter @LulzSec.

Η Sony δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες.

Η ιαπωνική εταιρεία υπήρξε θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο Απρίλιο, όταν χάκερς εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation της Sony και απέσπασαν στοιχεία από περισσότερους από 77 εκατομμύρια διευθύνσεις.

Η επίθεση θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ιντερνετ και ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα.

Έκτοτε, τα δίκτυα της Sony έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από χάκερς και η εταιρεία έχει παραδεχθεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη SonyPictures.

Η χθεσινή επίθεση αποτελεί νέο μεγάλο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είχε μόλις ανακοινώσει την επαναλειτουργία του PlayStation Network και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.

Στο μήνυμά της στο Twitter η ομάδα χάκερς "Lulz Security" ανακοινώνει ότι υπέκλεψε βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν μη κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης , καθώς και ονόματα, διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως πελατών της Sony.

Οι χάκερς δηλώνουν ότι η εισβολή στα στοιχεία ήταν σαν "παιδικό παιγνίδι" και ότι αρκούσε να παραβιάσουν κοινά κενά ασφαλείας.

"Για ποιον λόγο έχετε τόση εμπιστοσύνη σε μία εταιρεία που εκτίθεται σε τόσο απλές επιθέσεις; ...Το χειρότερο είναι ότι όλα τα bit που συνθέτουν τα στοιχεία που αφαιρέσαμε δεν ήταν κρυπτογραφημένα...είναι σκανδαλώδες και επικίνδυνο", αναφέρεται στο μήνυμα.

Η "Lulz Security" παρουσιάζεται ως μία μικρή ομάδα χάκερς που διασκεδάζει καταπολεμώντας την πλήξη στην κυβερνο-κοινότητα.

imerisia

Επίθεση με πέτρες στον Πεταλωτή

Από αγνώστους κατά την άφιξή του σε ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης
για εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ
Πληθαίνουν επικίνδυνα τα φαινόμενα τυφλής βίας και αποδοκιμασίας πολιτικών, καθώς στα έκτροπα έξω από τη Βουλή προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο επίθεση με πέτρες κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή στην Αργυρούπολη και κατά ξένων και Ελλήνων βουλευτών στην Κέρκυρα.
Ο κ. Πεταλωτής δέχθηκε επίθεση από περίπου 40 άτομα, με γιαούρτια και πέτρες, λίγο μετά τις 8 μ.μ. χθες, κατά την άφιξή του στα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Συνοδεία αστυνομικών, που βρίσκονταν στο σημείο, εισήλθε στην αίθουσα και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «τραμπούκους και φασίστες» και απέδωσε την επίθεση σε «εγκάθετους» του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης και ενώ έξω από το ΚΑΠΗ είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι, ο εκπρόσωπος φυγαδεύτηκε από πλευρική πόρτα του κτιρίου. Οδηγήθηκε δε από τον στενό διάδρομο μεταξύ κτιρίου και φράχτη στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει.
Το βράδυ της Τετάρτης, στην Κέρκυρα, τα 45 μέλη της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη μετανάστευση, βουλευτές και συνεργάτες τους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και Ελληνες βουλευτές έγιναν στόχος περίπου εκατόν πενήντα ατόμων. Οι «Αγανακτισμένοι» απέκλεισαν τις εξόδους στο παλιό φρούριο της πόλης, όπου δειπνούσαν οι βουλευτές στον ιστιοπλοϊκό όμιλο και άρχισαν να πετούν πέτρες, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «κλέφτες - κλέφτες», «φέρτε τα λεφτά πίσω» και «σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε κάνοντας βαρκάδα». Οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν. Τα χειρότερα μάλιστα αποφεύχθηκαν, καθώς από τύχη και μόνο δεν χτυπήθηκε από πέτρα που εκσφενδόνισε διαδηλωτής, ο ανήλικος γιος ξένου βουλευτή. Η ιδιότυπη κατάσταση πολιορκίας λύθηκε όταν στην προβλήτα του κάστρου κατέπλευσε με σβηστά φώτα, ώστε να μη γίνει αντιληπτό από τους διαδηλωτές, καΐκι, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Ελληνες βουλευτές και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, που ουσιαστικά φυγαδεύτηκαν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ξένοι βουλευτές αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τα τεκταινόμενα, αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, βιντεοσκοπούσαν όσα συνέβαιναν για να μεταφέρουν στις αποσκευές τους εικόνες που ελάχιστα μας τιμούν ως χώρα. Μάλιστα, ένας Πολωνός πλησίασε τους συγκεντρωμένους, τους ρώτησε «τι θέλετε;» για να πάρει την απάντηση «να φύγουμε από το ευρώ».
Ο παρών στο επεισόδιο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός μίλησε για εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε, με κίνδυνο τραυματισμού των ξένων βουλευτών. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης τοποθέτησε τους διαδηλωτές στον χώρο της άκρας Αριστεράς. Να σκεφθούν ότι «η Κέρκυρα ζει και αναπνέει από τον τουρισμό», κάλεσε όσους επιλέγουν αυτές τις μεθόδους η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αντζελα Γκερέκου.
Πλήγμα για τον τουρισμόΗ τοπική κοινωνία εξέλαβε το ακραίο περιστατικό ως σημαντικό πλήγμα για τη διεθνή τουριστική εικόνα όχι μόνο της Κέρκυρας, αλλά και συνολικά της Ελλάδας, σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική οικονομία αναμένει οφέλη από τον τουρισμό. «Δεν είναι αυτή η εικόνα της πόλης μας, εμείς έχουμε μάθει να υποδεχόμαστε φιλόξενα τους ανθρώπους. Αυτά που έγιναν ήταν υπερβολές. Αλλο να διαμαρτύρεσαι ειρηνικά και άλλο να πετάς πέτρες. Τέτοιες ακρότητες δεν βοηθούν την ώρα που κάνουμε προσπάθειες να ενισχύσουμε τον τουρισμό», σχολίασε στην «Κ» ο δήμαρχος της Κέρκυρας, κ. Γιάννης Τρεπεκλής.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, σε σαφή διάκριση του κινήματος των «Αγανακτισμένων» και της ειρηνικής διαμαρτυρίας τους από τους προξένους επεισοδίων, τόσο στη Βουλή όσο και στην Κέρκυρα, είχε προβεί ο κ. Γ. Πεταλωτής. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε «παιχνίδι» κάποιων, που προσπαθούν να χειραγωγήσουν και «να στρέψουν αλλού την αγωνία των συμπολιτών μας, οι οποίοι εκφράζονται με ειρηνικό τρόπο, όπως σε όλη την Ευρώπη».

kathimerini

Αρχίζει σήμερα στη Χάγη η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς εμφανίζεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης.
Θύματα και συγγενείς θυμάτων από τον τριετή πόλεμο της Βοσνίας έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης περιμένοντας την έναρξη της δίκης του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, που κατηγορείται ως υπεύθυνος των χειρότερων εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν ποτέ, από το 1992 έως το 1995 στη Βοσνία, όπου σκοτώθηκαν 100.000 άνθρωποι. 

Η εμφάνιση του 69χρονου Μλάντις στο δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία είναι η πρώτη δημόσια από τότε που επικυρήχθηκε για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου.

Ο Μλάντιτς κρυβόταν για περισσότερα από 16 χρόνια και συνελήφθη μόλις την περασμένη εβδομάδα από τις σερβικές αρχές, που στην συνέχεια τον εξέδωσαν στη Χάγη για να δικαστεί.

«Είναι μεγάλη η ανακούφισή μας που τελικά θα εμφανιστεί στο δικαστήριο αλλά ανησυχούμε μήπως είναι πολύ άρρωστος για να παρακολουθήσει τη δίκη και την πιθανή του καταδίκη» δήλωσε ο Άξελ Χάγκελντουρν, δικηγόρος που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων από τον πόλεμο της Βοσνίας.

ta nea

Συνελήφθη 70χρονος σάτυρος στην Πάτρα με δύο 15χρονές



Συνελήφθη 70χρονος σάτυρος στην Πάτρα με δύο 15χρονές
 Στα χέρια των ανδρών της Αστυνομίας έπεσε ένας 70χρονος άνδρας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Πάτρας, καθώς μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο 15χρονες Ρομά από τη Ρουμανία.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν είχε δώσει το ποσό των 20 ευρώ σε κάθε μία για να τις πείσει να προβεί σε ασελγείς πράξεις μαζί τους.
Ο 70χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα
pame evro

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Νέο παραλήρημα Πάγκαλου: οι Αγανακτισμένοι είναι μόδα που όμως μπορεί να οδηγήσει σε χούντα !!!


Του Νάσου Π. Νασόπουλου

Αφού πρώτα εξήγησε το σημερινό χάλι της χώρας με την παροιμιώδη φράση "μαζί τα φάγαμε", επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το κατάντημα στους απλούς πολίτες, ο κ. Πάγκαλος έρχεται σήμερα σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής", να κατηγορήσει τους πολίτες που αγανακτούν με τα σκληρά οικονομικά μέτρα, ότι με τον τρόπο διαμαρτυρίας που επέλεξαν μπορεί και να ανοίγουν το δρόμο σε κάποια χούντα!!!
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο Κίνημα των Αγανακτισμένων, ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει:
-"Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook".
-"Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ’ ό’τι τα πολύ πιο δύσκολα ναι … Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ’ εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες".
Ανακεφαλαιώνοντας τις διαχρονικά διατυπωμένες απόψεις του κ. Πάγκαλου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι:
-Οι σημερινοί 18ρηδες, 20ρηδες και 25ρηδες που αποτελούν την συντριπτικη πλειοψηφία των διαμαρτυρομένων στις πλατείες, έφαγαν όσα έφαγε και ο υπέρβαρος κ. Πάγκαλος (πότε πρόκαμαν αλήθεια, να φάνε τόσα πολλά, ώστε να καταστρέψουν τη χώρα;).
-Δεν φτάνει που καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες bebelac και pampers ως μωρά, κατέστρεψαν τη χώρα, τώρα βγαίνουν στις πλατείες, κάνουν like και unlike στο facebook, για να επιβάλλουν δικτατορία!
Συμπέρασμα διατυπωμένο με τη μορφή ερωτήματος: Πόσο φαιδρός πρέπει να είναι κάποιος άνθρωπος για να σκέφτεται και να εκστομίζει τέτοιες κουταμάρες;
thebest

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν
Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.
Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που... θυμάμαι (και μ' έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας...
Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.
Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ' ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.
Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με...... τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και ! την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.
Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι' αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».
Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!
Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.
Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.
Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.
Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.
Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ' αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.
Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.
Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!
Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.
newstoday

Παγκόσμιοι οργανισμοί εθισμένοι στο... σεξ


Στο παρελθόν, στελέχη άλλων εξίσου σημα­ντι­κών φορέων έχουν διακριθεί για τη "ροπή" τους στη σεξουαλική παρενόχληση

Παγκόσμιοι οργανισμοί εθισμένοι στο... σεξ
Σεξ, ψέματα και παγκόσμιοι οργανισμοί? Συνδυασμός σκανδαλιστικός και σοκαριστικά αληθινός, όπως καταδεικνύουν πρόσφατα δημοσιεύματα του αγγλοσαξονικού -κυρίως- Τύπου.

Ειδικά για το ΔΝΤ από σκόρπιες, αλλά συγκλίνουσες πληροφορίες, ανασυντίθεται μια σχεδόν σοκαριστική εικόνα του εσωτερικού του. Επικρατεί ανδροκρατία (80% των ανώτερων στελεχών και των μελών του ΔΣ είναι άνδρες), κυριαρχεί σεξιστική νοοτροπία και βρίσκεται σε έξαρση επιδημία πριαπισμού.