Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: «Δεν δέχομαι τον ηλικιακό ρατσισμό»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές», δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Τόνισε, πως θέλει να συνεχίσει, ωστόσο, όπως είπε, «ποτέ δεν είχε την αυταπάτη του μακρινού ορίζοντα της πολιτικής».

Ο κ. Πάγκαλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα να θέσει όριο ηλικίας, αλλά, απαντώντας σε ερώτηση, αν αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, είπε, ότι «όποιος το λέει αυτό αδικεί τον εαυτό του. Εγώ δε δέχομαι τον ηλικιακό ρατσισμό».

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές, είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει. Υπογράμμισε πως πάντα θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η κεντροαριστερά και εξήγησε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν το ΠΑΣΟΚ plus, για το οποίο μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου, αφορά νέους χώρους ή νέες αντιλήψεις.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του σε γαλλικά ΜΜΕ, είπε ότι χαρακτήρισε φασίστες, κομμουνιστές ή ηλιθίους όσους επιθυμούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, τόνισε πως δεν έχει κάνει ρουσφέτια και είπε πως σκοπεύει να γράψει βιβλίο για το «ποιοί τα φάγανε και πως».

Υποστήριξε ότι οι απεργίες γίνονται στο δημόσιο, «διότι εκεί υπάρχουν καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια», επισήμανε πως πρέπει να παράγεται πλούτος που θα διανέμεται δίκαια, αλλά, όπως τόνισε, «όταν παράγουμε χρέη, διανέμονται χρέη και διανέμονται πάντα άδικα».

Αναφερόμενος στο τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ, είπε ότι έχει ενδοιασμούς για τις εισπράξεις τελών με αυτό τον τρόπο. Επίσης, ζήτησε να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο το πόθεν έσχες των ανώτατων κρατικών λειτουργών και όσων έχουν εξουσία.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της νέας κυβέρνησης, είπε ότι οι δύο στόχοι, το PSI, εκταμίευση 6ης δόσης και ο προϋπολογισμός, μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί ως τις 19 Φεβρουαρίου.


kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: