Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Και ο ιδιοκτήτης του Bodyline σήμερα στον εισαγγελέα για 625.000 ευρώ

Την ίδια ώρα που οι Γ. Πετζετάκις και Παν. Πανούσης βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης για χρέη σε βάρος του Δημοσίου, για ποσά που -κατά την κατηγορία- ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ, ακόμη ένας επιχειρηματίας, ο ιδιοκτήτης των «Bodyline», συλλαμβάνονταν για τον ίδιο λόγο από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο 72χρονος Λέοντας Λεβής, διαχειριστής εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαφήμισης και της αισθητικής, συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, κοντά στο σπίτι του στη Φιλοθέη, κατηγορούμενος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 625.663,47 ευρώ. Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο του αρμόδιου εισαγγελέα προς την Οικονομική Αστυνομία, καθώς είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από την 4η ΔΟΥ Αθηνών σε βάρος του.

Στο Αυτόφωρο σήμερα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επίμαχες οφειλές σχετίζονται τόσο με ΦΠΑ όσο και με άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να τακτοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν και άλλες εκκρεμότητες με το Δημόσιο, είχε προχωρήσει σε διακανονισμό το 2009, ωστόσο δεν αποπλήρωσε στη συνέχεια τις δόσεις.

Ο Λ. Λεβής αναμένεται να βρεθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, από όπου πέρασε χθες ο πρόεδρος της Βιομηχανίας Ελαστικών και Πλαστικών, Γ. Πετζετάκις, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο κ. Πετζετάκις παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές, προκειμένου να δικαστεί για οφειλές που υπερβαίνουν τα 2,1 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για σήμερα, ώστε ο Γ. Πετζετάκις, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στη Βούλα, να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Αθανασόπουλος, μίλησε για «αδυναμία της επιχείρησης να καταβάλει τα χρήματα», υποστηρίζοντας πάντως ότι οι οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο αφορούν περίοδο κατά την οποία ο κ. Πετζετάκις δεν ήταν εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. «Δεν μπορεί να αμαυρώνεται το όνομα της εταιρείας, που αντιμετωπίζει δυσκολίες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση προχώρησε πριν από μερικές μέρες σε αίτημα εξυγίανσης (προπτωχευτική διαδικασία).

Λίγο νωρίτερα, στο εδώλιο του Αυτοφώρου είχε καθίσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Παν. Πανούσης, με την κατηγορία των χρεών σε βάρος του Δημοσίου, ύψους 7,9 εκατ. ευρώ. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου του 2012.


enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: