Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Απολαυστική μους κάστανο















Ένα γλυκό σκέτος πειρασμός!

Τα κάστανα είναι ιδανικά για γλυκά, λόγω της ιδιαίτερης γεύσης τους. Μια μους κάστανο είναι ιδανική λυση για να προσφέρετε σε κάποια γιορτή.

Υλικά:

για 8-10 άτοµα
150 ml κρέµα γάλακτος, 35% λιπαρά
2 φύλλα ζελατίνας (10 γραµµ.)
300 γραµµ. πατέ κάστανο (στα σουπερµάρκετ)
30 ml ρούµι, µαύρο
300 ml κρέµα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπηµένη σε παχύρρευστη µορφή
8-10 κάστανα, µαρόν γλασέ

Για την κρέμα κάστανο θα χρειαστείτε

1 κιλό κάστανα χαραγµένα
300 γραµµ. ζάχαρη
100 γραµµ. νερό
30 γραµµ. ρούµι

Εκτέλεση:

Για την κρέμα κάστανο


Σε µια κατσαρόλα ρίχνετε τα κάστανα, τα καλύπτετε µε νερό και τα βράζετε µέχρι να µαλακώσουν. Σουρώνετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε µε πολλή προσοχή αφαιρώντας όλα τα φλούδια και τις ίνες. Βράζετε τη ζάχαρη σε 100 γραµµ. νερό για 3 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει. Πολτοποιείτε τα κάστανα στο multi προσθέτοντας σταδιακά το σιρόπι, τη βανίλια και το ρούµι. Μόλις γίνει ένα οµοιογενές µείγµα, το βάζετε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να σταθεροποιηθεί.

Για τη μους κάστανο

Ζεσταίνετε τα 150 ml κρέµα γάλακτος στους 50oC (απαραίτητο το θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής). Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό, τα στίβετε µε το χέρι, τα προσθέτετε στην κρέµα γάλακτος και ανακατεύετε. Αναµειγνύετε το πατέ κάστανο µε την κρέµα κάστανο και το ρούµι. Προσθέτετε την κρέµα γάλακτος µε τη ζελατίνα και συνεχίζετε να ανακατεύετε ελαφρώς. Ρίχνετε τη χτυπηµένη κρέµα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε τη µισή κρέµα σε 8-10 ποτήρια. Στη συνέχεια τοποθετείτε ένα κάστανο σε κάθε ποτήρι και συµπληρώνετε µε την υπόλοιπη κρέµα.

Αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο για λίγες ώρες, µέχρι να παγώσουν.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: