Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Εξόντωση του καρκίνου....

Γιατροί στην Αμερική, έκαναν πείραμα σε ασθενλη που έπασχε από λευχαιμία και του αφαίρεσαν 1 δις από τα δικά του Τ-λεμφοκύτταρα και του έβαλαν νέα γονίδια που θα προγραμμάτιζαν τα κύτταρα έτσι ώστε να πολεμήσουν τον καρκίνο. Έπειτα τα τροποποιημένα κύτταρα, επέστρεψαν πίσω στον ασθενή.
Μετά από 10 ημέρες, έπαθε κρίση στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό και η πίεσή του έπεσε αρκετά. Ήταν τόσο σοβαρά που οι γιατροί τον μετέφεραν στην εντατική και ειδοποίησαν τους συγγενείς του ότι ίσως πεθάνει. Η οικογένειά του μαζεύτηκε στο νοσοκομείο και σκεφτόταν το χειρότερο. Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, ο πυρετός υποχώρησε. Το ίδιο και η λευχαιμία. Δεν υπήρχε ίχνος της. Οι γιατροί του υπολόγισαν ότι η θεραπεία αυτή είχε εξοντώσει 1 κιλό κακινικών κυττάρων. Μετά από ένα χρόνο, ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση.
Στην ουσία, η ομάδα χρησιμοποιεί γονιδιακή θεραπεία για να πετύχει κάτι που ερευνητές ήλπιζαν να κάνουν εδώ και δεκαετίες: να εκπαιδεύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου έτσι ώστε να πολεμά τα καρκινικά κύτταρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: