Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κανείς δεν είναι τέλειος....

Κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει αδυναμίες σωματικές, ψυχικές, πνευματικές ή κοινωνικές. Για να ανπτύξει κανείς το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, της εμπιστοσύνης στον εαυτό του και της κοινωνικότητας χρειάζεται πρωτίστως την προσοχή, την φροντίδα και την αγάπη των δικών του ανθρώπων.Όταν δεν έχει πάρει όση αποδοχή και αγάπη χρειάζεται, φτιάχνει συνήθως μια ανεπαρκή και ανασφαλή εικόνα εαυτού. Και ενώ την διαπίστωση <<κανείς δεν είναι τέλειος>> μπορεί να την κατανοήσει, όταν έρχεται η ώρα για την έκθεση της <<ατέλειάς του>> τότε δυσφορεί, και νοιώθει ότι μόνο εκείνος διαφέρει, βιώνοντας τους άλλους ως θύτες που θα τον απορρίψουν η θα τον κοροϊδέψουν.
Η πεποίθησή μας ότι κάτι επάνω μας είναι άσχημο οδηγεί κάποιους στο να κρύβονται για να μην εισπράξουν την απόρριψη των άλλων και πληγωθούν. Με αυτή την τακτική γίνονται <<αόρατοι>> για τους άλλους και κατά συνέπεια επιβεβαιώνουν τους φόβους τους και το σενάριο που έχουν φτιάξει.  

Αναμφίβολα από την θέση του αόρατου ή την θέση μειονεξίας κανείς δεν μπορεί να αγαπηθεί...
Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για να αγαπηθεί θα πρέπει πρώτα να έχει αγαπήσει ο ίδιος τον εαυτό του...

Δεν σε απορρίπτει ο άλλος γιατί έχεις στραβή μύτη,  κυτταρίτιδα ή στραβά πόδια αλλά γιατί εσύ ο ίδιος δεν τα έχεις αποδεχτεί και αγαπήσει σαν μέρος του δικού σου ξεχωριστού και μοναδικού εαυτού.
Κάποιοι εστιάζουν στις λεπτομέριες της ανατομίας τους, ξεχνώντας ότι αποτελούν ένα απειροελάχιστο μέρος από την συνολική τους εικόνα εαυτού. Καλό θα ήταν να κρίνουμε την εμφάνισή μας στην ολότητά της και ακόμα καλύτερο να αξιολογούμε τον εαυτό μας συνολικα: εμφάνιση, πνεύμα, ψυχή και κοινωνικότητα. Η αρμονία του σώματος δεν έχει πάντα την αξία που της δίνουμε. Κανείς δεν προσέχει τις λεπτομέριες ή ένα μόνο στοιχείο της εμφάνισής μας ή του χαρακτήρα μας. Κάθε άνθρωπος βλέπει τους άλλους ανθρώπους διαφορετικά. Μπορεί σε κάποιον να αρέσετε για ένα στοιχείο σας που για κάποιον άλλον να θεωρείται μειονέκτημα. Ηρεμήστε τους φόβους σας και μην βρίσκετε τρόπους να τους επιβεβαιώνετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: