Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Αφιέρωμα στους «Doors» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Ποτέ ίσως άλλοτε στην παγκόσμια ιστορία της ροκ δεν καταγράφηκε παρόμοιο επίτευγμα. Σε τέσσερις μόλις χρόνια, από το 1967 που κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των «Doors», έως και τον πρόωρο θάνατο του Τζιμ Μόρισον στο Παρίσι το 1971, η τότε φήμη αλλά και η υστεροφημία του σχήματος είναι απίστευτη. Αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα θα παρουσιάσουν οι «Peace Frog», με τον Τόνι Φερνάντεζ, σε σειρά συναυλιών στην Ελλάδα: στις 15 και 16 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 17, 18 και 19 Μαρτίου στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα.Το κορυφαίο ροκ γκρουπ, που κατάφερε από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του να μαγέψει τα μουσικόφιλα πλήθη, αποκτώντας τους πλέον φανατικούς οπαδούς, με θρησκευτικού τύπου σχεδόν προσήλωση στο πρόσωπο του τραγουδιστή Τζιμ Μόρισον, δημιουργήθηκε το 1965 στο Λος Αντζελες.



Ξεκινώντας με την τεράστια επιτυχία του πρώτου κιόλας δίσκου τους «The Doors», που έκανε το καλύτερο ντεμπούτο όλων των εποχών στη ροκ δισκογραφία, συνεχίζοντας με το σκληρό και σκοτεινό «Morrison Hotel» το 1970 και ολοκληρώνοντας τη σύντομη, αλλά λαμπρή καριέρα τους με το «L.A. Woman» το 1971, οι «Doors» άφησαν τρία άλμπουμ που πλέον θεωρούνται κλασικά.
Οι «Peace Frog», μία μπάντα σημαντικών σολιστών, μαζί με τον τραγουδιστή Τόνι Φερνάντεζ, αναπλάθουν τη μαγεία και την ένταση του θρυλικού συγκροτήματος με ερμηνείες σαν αυτές που χάρισαν στον Τζιμ Μόρισον τον τίτλο «Lizard King».

Η παράσταση - συναυλία φέτος γιορτάζει τα 13 χρόνια της με μία διεθνή περιοδεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αλησμόνητες επιτυχίες των «Doors», όπως τα τραγούδια «Hello, I love you», «The End», «Light my Fire» και πολλά άλλα.

Τιμές εισιτήριων: 30, 40 και 50 ευρώ (20 ευρώ το φοιτητικό)

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αριστοτέλους. Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2310/895.939.


ergazomenos

Δεν υπάρχουν σχόλια: