Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Φτηνή ενέργεια με τη βοήθεια του νερού



Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία, ονόματι Παύλος Κουρής, εφηύρε μια νέα μέθοδο παραγωγής φτηνής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας επιστήμονας σκέφτηκε ότι  θα μπορούσε με τη δίνη που δημιουργεί η περιστροφή του νερού από την έλξη της γης, με μια κατάλληλη τουρμπίνα περιστρεφόμενη σε μια γεννήτρια ηλεκτρισμού, να παραγάγει ηλεκτρισμό.
Την ιδέα για την παραγωγή ενέργειας με τη βοήθεια του νερού, όπως πληροφορούμαστε, την κρατούσε μυστική επί 20 ολόκληρα χρόνια, μελετώντας την μαζί με ειδικούς μηχανολόγους. Τελικά το 1996 οι επιστημονικοί συνεργάτες του τού ετοίμασαν τα σχέδια για την τουρμπίνα «KCT», ή αλλιώς The Kouris Turbine Generator.  Η επόμενη κίνησή του ήταν να υποβάλει στις αρχές των ΗΠΑ αίτηση για την κατοχύρωση της πατέντας, αρχικά, και παραδόξως πήρε την ευρεσιτεχνία πολύ γρήγορα. Το ίδιο έγινε και στις υπόλοιπες χώρες.
Ακολούθως, άρχισε η πειραματική λειτουργία σε διάφορες περιοχές. Τα πειράματα στέφθηκαν από επιτυχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας υποψήφιος βουλευτής της Βικτώριας να δηλώσει πως, αν εκλεγεί, θα επιδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο την εφαρμογή της εφεύρεσης στην πολιτεία του. Πρόκειται για τον Λου Σίγμαντ, υποψήφιο στην έδρα του Μόργουελ.
Μέχρι στιγμής η πατέντα της εφεύρεσής του έχει κατοχυρωθεί σε δέκα χώρες -ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πολλές ευρωπαϊκές- και φέτος θα κατοχυρωθεί και σε άλλες οκτώ.

energyonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: