Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δίωξη κατά Βγενόπουλου για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου ως νοµίµου εκπροσώπου της τράπεζας Marfin για το αδίκηµα της «απόπειρας εκβίασης» του ιδρύµατος «Ερρίκος Ντυνάν» παρήγγειλε µε διάταξή του στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο κ. Π. Στραγάλης, εισαγγελέας Εφετών Αθηνών.


Δίωξη κατά Βγενόπουλου για το «Ερρίκος Ντυνάν»
Η δίωξη θα στραφεί και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ενώ, µε τη διάταξη του κ. Στραγάλη, ζητείται να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και το αδίκηµα της «απιστίας».
Η Δικαιοσύνη ασχολήθηκε µε την υπόθεση µετά από µήνυση για εκβίαση, αθέµιτο ανταγωνισµό και απιστία που είχε υποβάλει το κοινωφελές ίδρυµα «Ερρίκος Ντυνάν» (δια του προέδρου του, κ. Ανδρέα Μαρτίνη) κατά της Marfin Bank.
Με αφορµή τη µήνυση ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος κατέληξε στο συµπέρασµα ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήµατα και ζήτησε η µήνυση να τεθεί στο αρχείο. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών, Παντελής Στραγάλης, δεν συµφώνησε µε αυτή την άποψη και εξέδωσε την προαναφερόµενη διάταξη.
Το Iδρυµα µε τη µήνυσή του είχε κάνει λόγο για αθέµιτο ανταγωνισµό από την πλευρά της τράπεζας µε σκοπό «να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο των µαιευτηρίων που ανήκουν στον όµιλο συµφερόντων της», αλλά και για προσβολή του νοµικού προσώπου του κοινωφελούς ιδρύµατος. Μετά τη διάταξη του κ. Στραγάλη, η εισαγγελία Πρωτοδικών αναµένεται να πράξει την παραγγελία του εντός των ηµερών.
ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: