Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται - Απεργίες στα ΜΜΜ και μηχανοκίνητες πορείες

Σε όλο αυτο το χάος έρχονται να προστεθούν και οι αυξήσεις φωτιά στις τιμές του Προαστιακού
- Ενώ ακριβαίνουν τα εισιτήρια οι χρόνοι των δρομολογίων καθυστερούν
- Την Τρίτη 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Μεγάλες ανατροπές και στα δρομολόγια του ΟΣΕ

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν οι εργαζόμενοι την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, η οποία θα γίνει την Τρίτη, ενώ σήμερα Δευτέρα εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σήμερα μάλιστα από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Οι εργαζόμενοι πέρα από την 24ωρη απεργία την Τρίτη προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις όλη την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά οι οριστικές αποφάσεις λήφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων σε όλα τα μέσα.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε και το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων και της πορείας που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτηστη Βουλή, την ημέρα δηλαδή που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στις 11:00 αναμένεται να παραλύσει όλο το κέντρο και οι πολίτες να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα καθώς πέρα από τη στάση εργασίας, αναμένεται να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία από την πλατεία Κοτζιά με άγνωστη κατεύθυνση.

Την επόμενη ημέρα, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου αναμένεται να καθίσουν έξω από το κοινοβούλιο μέχρι το βράδυ όπου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, και ενώ οι πολίτες θα έχου να αντιμετωπίσουν τον Γολγοθά της μετακίνησης, έρχεται ο Προαστιακός και ανακοινώνει πως από σήμερα 14 Φεβρουαρίου ισχύουν νέες τιμές στα εισιτήρια τα οποία θα ακριβύνουν σε κάποιες περιπτώσεις έως και 50%, ενώ παραλληλα θα υπάρχουν καθυστερήσεις σε κάποια δρομολόγια λόγω τεχνικών εργασιών.

Χαρακτηριστικά στη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς-Κιάτο το απλό εισιτήριο, που κοστίζει 8 ευρώ, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ανεβαίνει στα 12 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50%.
Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν οικονομικά και έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο κίνημα πολιτών που δεν πληρώνει ούτε διόδια ούτε εισιτήρια, έρχεται αυτή η απόφαση από τον Προαστιακό να προκαλέσει ακόμα περισσότερο το λαϊκό αίσθημα μιας και αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων.

Και μάλιστα δεν τα αυξάνουν απλά, αλλά οι αυξήσεις είναι υπέρογκες και φθάνουν ακόμα και το 50%, από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, τα εισιτήρια του Προαστιακού, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία και εντάσσεται στη λογική να μειωθούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα ελλείμματα του ΟΣΕ, όπως προβλέπει και το σχετικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πριν από περίπου 4 μήνες στη Βουλή.

Το δε εισιτήριο με επιστροφή φτάνει τα 18 ευρώ. Αντίστοιχα, στη διαδρομή Κόρινθος-Πειραιάς-Κόρινθος το απλό εισιτήριο είναι 6 ευρώ και με επιστροφή 10 και από τη Δευτέρα, θα στοιχίζουν 9 ευρώ το απλό και 14 με επιστροφή, δηλαδή επιβαρύνονται με αυξήσεις 50 και 40% αντίστοιχα.
Ανάλογες αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εισιτήρια για τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να εξισώνονται με αυτά των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ σε 1,40 (αύξηση 40%).

Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι αυξήσεις, που επιβάλλονται στις τιμές των καρτών. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές μεταξύ Αθήνας - Κιάτου και Αθήνας - Κορίνθου από τα 120 ευρώ ανεβαίνει στα 150, ενώ το κόστος της ετήσιας κάρτας αυξάνεται από τα 900 ευρώ στα 1350. Στο κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές από την Αθήνα στην Κινέττα και τους Αγίους Θεοδώρους από τα 80 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στα 120 ευρώ. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας φτάνει στα 1080 ευρώ. Για Μέγαρα και Νέα Πέραμο η ετήσια κάρτα θα κοστίζει πλέον 540 ευρώ και η μηνιαία 60 ευρώ.

Για τη διαδρομή Κιάτο - Αεροδρόμιο η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 180 ευρώ αντί 120, ενώ το κόστος της ετήσιας ανεβαίνει από τα 1080 ευρώ στα 1500 ευρώ.

Τέλος, αυξημένες θα είναι οι τιμές των μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών, καθώς και των μειωμένων εισιτηρίων για τις ειδικές ομάδες επιβατών.


Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις αναμένεται και στα δρομολόγια του ΟΣΕ, όπου έρχονται τα πάνω κάτω, με μεγάλες αλλαγές στα δρομολόγια, πολλά εκ των οποίων καταργούνται.

Μεγάλες τροποποιήσεις επέρχονται από την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στα δρομολόγια του Σιδηροδρόμου και του Προαστιακού.
Ειδικότερα, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων,επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και αντιστρόφως.

Επίσης δρομολογούνται δύο (2) ζεύγη εκδρομικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Άρνισσας και αντιστρόφως, τα οποία, σε συνδυασμό με λεωφορεία στο σταθμό της Άρνισσας, θα εξυπηρετούν εκδρομείς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.

Στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ώρα και ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων.

Το νέο πλέγμα δρομολογίων αποτελείται από δύο ζεύγη:

- Το IC 90/91 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 07:24 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο 604 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) και από Δίκαια ώρα 16:26 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο IC75 από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα).

- Το 610/611 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 15:48 και από Δίκαια ώρα 05:19.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου παραμένουν ως έχουν, με μόνη διαφοροποίηση την 8λεπτη αύξηση, για τεχνικούς λόγους, του χρόνου διαδρομής τους στο τμήμα γραμμής Λιοσίων - Κιάτου.

Κατόπιν τούτου διαφοροποιούνται οι αναχωρήσεις και αφίξεις στους σταθμούς μεταξύ Θριασίου/Ασπρόπυργου - Κιάτου και προς τις δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα από Άνω Λιόσια για Κιάτο, το τρένο θα αναχωρεί κάθε ΧΧ:22 ενώ από Κιάτο η αναχώρηση θα γίνεται κάθε ΧΧ:40.

Τέλος, από την Κυριακή 13.02.2011 αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η κυκλοφορία όλων των Διεθνών αμαξοστοιχιών.


Να υπενθυμίσουμε ότι από σήμερα σταματούν να ισχύουν τα εισιτήρια του 1 ευρώ για όλα τα μέσα μεταφοράς και πάμε στα νέα εισιτήρια των 1,40 για όλα τα μέσα και 1,20 για μια διαδρομή στα λεωφορεία. Όσοι έχουν ακόμη εισιτήρια του ενός ευρώ μπορούν να τα αλλάξουν.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: