Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας.....

Στην τροχιά που διαγράφει η σφαίρα επιρροής της τούρκικης <<περιφερειακής υπερδύναμης>> εντάσσεται τελικά η Ελλάδα. Η έναρξη αυτής της νέας πορείας που επιλέγει η κυβέρνηση του Κου Παπανδρέου φαντάζει αναπότρεπτη, εξαιτίας της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας μας.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, το δίλλημα που μεθοδικά και με το πέρασμα του χρόνου θα τεθεί προς την κοι΄νη εληνική γνώμη έχει ως εξής: Τι μας συμφέρει ως χώρα?  Να διατηρήσουμε την ψευδαίσθηση ότι μας ανήκει το 100% του Αιγαίου, το οποίο ωστόσο εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Δηλαδή πάμε για συνεκμετάλλευση σε κάτι το οποίο είναι δικό μας? Μπραβο Κε Παπανδρέου......
Οι 2 κυβερνήσεις έχουν ήδη συμφωνήσει να δημιουργήσουν την <<πολιτική ομπρέλα>> κάτω από την οποία ο επιχειρηματικός κόσμος και των 2 χωρών θα συνεργαστεί για να προωθήσει τα ελληνοτουρκικά συμφέροντα.
Ως βασικός τομέας συνεργασίας προβάλλεται ήδη ο τουρισμός.Η τουρκική κυβέρνηση έχει κινηθεί επιδέξια και έχει εξασφαλίσει κεφάλαια. τα οποία μπορεί να επενδυθούν για την δημιουργία ενός <<ενοποιημένου>> ελληνοτουρκικού τουριστικού προορισμού. Ο τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται μια τέτοια συνεργασία διατυπώθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ihan Acikgoz, που σε πρόσφατη ελληνοτουρκική συνάντηση μίλησε ακόμα και για ενοικίαση ελληνικών νησιών.
Η οδυνηρή οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, επιβάλλει τους κανόνες της. Με λίγα λόγια, αρκετές ελληνικές τουριστικές μονάδες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναζητούν χρήμα, το οποίο θα προσφέρουν οργανωμένα και <<συντεταγμένα>> ο Ερντογάν.
Εκτός απο χρήμα, η Τουρκία προσφέρει τις σοβαρές <<άκρες>> που έχει δημιουργήσει σε νέες σοβαρές ανερχόμενες τουριστικές αγορές, όπως η ρώσικη και η κινέζικη.
Η μεθόδευση δημιουργίας ενός ενιαίου ελληνιτουρκικού χώρου τουριστικής συνεκμετάλλευσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ταιριάζει απόλυτα με την κατάργηση των εθνικών ορίων ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: