Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τι ....παίζεται..... στην Θράκη.....

<<Στρατηγική ψυχραιμία>> είναι σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Κο Ευάγγελο Βενιζέλο, το δόγμα με το οποίο αντιμετωπίζουμε τη συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα.
Το ερώτημα είναι ποιά είναι η στρατηγική απέναντι στις πτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά, αλλά και στην καθημερινή προσπάθεια φανατικών και καθοδηγούμενων από το τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής να ρίχνουν όλο και περισσότερο λάδι στην φωτιά στην Θράκη. Το προξενείο της Κομοτηνής έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Οι πρόξενοι, λειτουργούν περισσότερο ως στελέχη της ΜΙΤ, παρά ως διπλωμάτες. Η δράση τους στην περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει καταστρατηγήσει πλήρως τα προβλεπόμενα από την Διεθνή Συνθήκη της Βιέννης, την δεκαετία του 1960, που προβλέπει το πλαίσιο λειτουργίας ενός προξενείου.
Το θέμα είναι ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν είναι προετοιμασμένη να δεχτεί τα όσα πιθανόν να ακολουθήσουν μία τέτοια κίνηση. Το κλείσιμο του ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, για παράδειγμα.Πριν από λίγους μήνες κάποιοι Πομάκοι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν πολιτιστικό σύλλογο.Λίγες μέρες μετά, σε όλα τα τζαμιά αναρτήθηκε κατάλογος με τα ονόματά τους, υπό τον τίτλο:<<Προδότες>>!!! Οι φανατικοί αυτοαποκαλούμενοι Τούρκοι  επισκέφτηκαν πολλές από τις οικογένειες των Πομάκων, απαιτώντας να αποκληρώσουν όσους τόλμησαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του συλλόγου!!!!Από την άλλη, οι αντιδράσεις, έστω και μεμονωμένες, δεν είναι λιγότερες προκλητικές και εκφράζονται συχνά με χυδαία συνθήματα σε τοίχους τζαμιών και άλλες τέτοιες ανώφελες ενέργειες.
Η Θράκη βράζει και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι το πότε ξεχειλίσει το καζάνι. Πρέπει να παρθούν τώρα αποφάσεις ωστέ να μην αφήσουμε να γίνει η Θράκη μία νέα  Κύπρος. Ο ενδοτισμός στους <<φίλους>> μας τους Τούρκους, το μόνο που κάνει είνα να μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον που όμως οι συνθήκες θα είναι σαφώς καλύτερες από τώρα για τους Τούρκους!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: