Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Εκτροφή στρουθοκαμήλων...

Η εκτροφή στρουθοκαμήλων για εμπορική εκμετάλλευση, αποτελεί ένα νέο τομέα της κτηνοτροφίας με πολλές προοπτικές και μερικά εκατομύρια παγκόσμιους σταθερούς αγοραστές των προϊόντων που προέρχονταιαπό την εκτροφή στρουθοκάμηλων, είτε είναι το κρέας είτε είναι αντικείμενα που παράγονται από δέρμα, τα φτερά ή άλλα μέρη του στρουθοκάμηλου.
Τέτοια προϊόντα μπορεί να είναι πολύχρωμα φτερά, ζωγραφισμένα αυγά, τσάντες, παπούτσια, ζώνες, πορτοφόλια όλα χειροποίητα με άψογη τελειότητα.

Όσον αφορά το κρέας του, είναι πολυ υγιεινό και με χαμηλότερη χοληστερόλη από το κοτόπουλο. Είναι κόκκινο κρέας χωρίς λίπος και σερβίρεται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Είναι πολυ της μόδας το στέικ από στρουθοκάμηλο. Επίσης κατασκευάζουν νοστιμότατα λουκάνικα και μπιφτέκια απο το κρέας του!!!!
Τα φτερά είναι τα πιο μεγάλα και μέχρι τώρα τα αξιοποιούσαν οι γυναίκες στα καμπαρέ. Πέρα από την διακόσμηση, θεωρούνται και τα καλύτερα για να ξεσκονίζουμε ευαίσθητα αντικείμενα.
Τα αυγά όσο είναι γόνιμα, τοποθετούνται στα εκκολαπτήρια για αναπαραγωγή. Ένα αυγό στρουθοκάμηλου αντιστοιχεί σε 24 αυγά κότας. Επίσης διακοσμητικά αντικείμενα, γιατί το κέλυφος είναι τόσο σκληρό που μπορεί να ζωγραφιστεί ή να χαραχθεί.
Τα μάτια αξιοποιούνται και αυτά. Οι οφθαλμίατροι χρησιμοποιούν τον χιτώνα του ματιού του για μεταμοσχεύσεις του κερατοειδούς σε άνθρωπο. Επίσης χρησιμοποιούνται και τα τεράστια βλέφαρά τους.
Τα νύχια θεωρούνται πως περιέχουν αφροδισιακές ουσίες και γίνονται εξαγωγή κυρίως στην Κίνα και στην Ινδία, που τα μετατρέπουν σε σκόνη την οποία πωλούν πανάκριβα ως διεγερτικό. Τα τελευταία 3 χρόνια ο όμιλος εταιρειών Englezakis, που πληρεί τα δεδομένα της βιομηχανίας εκτροφής στρουθοκαμήλων και δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει επεκταθεί και στην Ελλάδα με την Englezakis Ostrich Farms ΑΕ  έχει δημιουγήσει μία από τις μεγαλύτερες, καλύτερα εξοπλισμένες και φημισμένες φάρμες στρουθοκαμήλων στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στην Λάρισα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: