Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι ποινές που προβλέπει ο κανονισμός

Μετά την δίωξη που άσκησε εις βάρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, του Μαρινάκη και του Μητρόπουλο, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνάκης, οι τιμωρίες που αναμένεται να... πέσουν έγιναν λίγο πολύ γνωστές.

Φυσικά, οι περιπτώσεις είναι πολλές, καθώς προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση βαθμών μέχρι και υποβιβασμός στην πιο χαμηλή κατηγορία, αλλά φυσικά ............


αυτές είναι ακραίες αποφάσεις, που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παρθούν. Άλλωστε δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, σε πιο ακραία γεγονότα.

Όσον για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προβλέπεται από το να του γίνει παρατήρηση μέχρι και να του απαγορευθεί η συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Ο μεγαλομέτοχος των "ερυθρολεύκων" δεν αποκλείεται να πληρώσει κάποιο χρηματικό πρόστιμο ή ακόμη και να τιμωρηθεί η ομάδα του.

Η Πειραϊκή ΠΑΕ θα τιμωρηθεί με μία ή δύο (πιο πιθανό) αγωνιστικές και με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, πάνω από 100.000 ευρώ. Τέλος, στο Τάσο Μητρόπουλο, μπορεί να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους από 2 έως 6 μήνες και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 έως και 20.000 ευρώ. Δεν αποκλείεται για τον γενικό αρχηγό να πληρώσει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ευάγγελος Μαρινάκης: "Οι πράξεις (του Βαγγέλη Μαρινάκη) προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 5, 13, 14 παρ. 2, 3 και 4 εδ. ζ’ και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο".

Άρθρο 5 παράγραφος 2

α) παρατήρηση
β) αποβολή
γ) αγωνιστικός αποκλεισμός
δ) απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια ή στην τεχνική περιοχή (πάγκο αναπληρωματικών)
ε) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο
στ) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο

Άρθρο 13 παράγραφος 3

Αφαίρεση βαθμών από μια ΠΑΕ ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος.

Άρθρο 14 παράγραφος 4 ζ'

Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ, διοργανώτριας των αγώνων, των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων διαιτησίας, των διαιτητών, της οποιασδήποτε ομάδας, των αθλητών και των αξιωματούχων αυτής, των μελών των ΔΣ ΠΑΕ, των συμβληθέντων με οποιαδήποτε σχέση μ' αυτές φυσικών ή νομικών προσώπων, χορηγών, προπονητών, της διεξαγωγής και του κύρους των εθνικών πρωταθλημάτων και των εθνικών αντιπροσωπευτικών ομάδων, όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 91 του παρόντος κανονισμού.

Άρθρο 26 παράγραφος 4

α) Χρηματική ποινή ύψους σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) τουλάχιστον για τις ΠΑΕ και τα πρόσωπα που σχετίζονται μ' αυτές και από διακόσια (200) ευρώ έως χίλια (1.000) ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωμάτεια και τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτά.
β) Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο τουλάχιστον για ένα (1) έτος.
γ) Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τουλάχιστον τρία (3) έτη.
δ) Διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές έξι (6) αγωνιστικών ημερών.
ε) Υποβιβασμός στην επόμενη κατώτερη κατηγορία.
ζ) Οι προαναφερόμενες ποινές δύναται να επιβληθούν σωρευτικά.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Η πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 15 παρ. 5 κεφ. Α και Β και παρ. 6 εδ. α’ του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".

Άρθρο 15 παράγραφος 5 κεφάλαιο Α και Β

1) Χρηματική ποινή από εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ (75.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (150.000) και από μία (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές. Σε περίπτωση όπου λόγω των επεισοδίων ο αγώνας δεν αρχίζει ή δεν ολοκληρώνεται, απώλεια του αγώνα για την ή τις υπαίτιες ομάδα/ες.

Τα αδικήματα της παρούσης παραγράφου εκδικάζονται μόνο μετά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από το αρμόδιο όργανο.

Οι προαναφερόμενες κατά περίπτωση, ποινές επιβάλλονται σε βάρος της υπεύθυνης ομάδας, ανεξάρτητα από το αν αγωνίζεται στην έδρα της ή στην έδρα της αντίπαλης ομάδας ή σε ουδέτερο γήπεδο.

Άρθρο 31 παράγραφος 2

Να ασκεί δίωξη για γεγονότα που αποτελούν επεισόδια ευρείας κλίμακας όπως αυτά προσδιορίζονται στο σχετικό άρθρο του πειθαρχικού κώδικα.

Τάσος Μητρόπουλος: "Οι πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 10 παρ. 1 εδ. β’ και 11 παρ. 1,2,3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο".

Άρθρο 10 παράγραφος 1

Ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή εκατόν είκοσι ευρώ (120), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα εξαιτίας υβριθστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω- ή απόπειρα βιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας.

Άρθρο 11 παράγραφος 1,2,3,4

1) Κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, κατά την διάρκεια των αγώνων.

2) Ο αξιωματούχος ομάδας με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α,β,γ,δ,ε,στ,ζ,η της παρ. 1 του άρθρου 10 τιμωρείται με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από δύο (2) έως έξι (6) μήνες,

3) Η ΠΑΕ, με την οποία συνδέεται ο αξιωματούχος, τιμωρείται με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000).

4) Σε περίπτωση υποτροπής, στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι ποινές διπλασιάζονται.

ΤΑ ΙΔΙΑ  ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!!!!!!!

heraklion1

Δεν υπάρχουν σχόλια: