Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Στις 17 Φεβρουαρίου συνάντηση για τον Μπουργκάς

Για το κρίσιμο μέλλον του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη πρόκειρται να συζητήσουν στη συνάντηση που θα έχουν στις 17 Φεβρουαρίου στη Ρώμη οι μέτοχοι του έργου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην διευθυντή της βουλγάρικης κοινοπραξίας που μετέχει στην Trans-Balkan Pipeline, Plamen Rusev,  το έργο θα ματαιωθεί οριστικά επειδή η βουλγαρική πλευρά δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το έργο πρόκειται να σταματήσει και αυτό καλή εξέλιξη, καθώς η άρνηση της Βουλγαρίας να πληρώσει τις υποχρεώσεις της έχει δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ των μετόχων. Ως αποτέλεσμα, και η Ελλάδα σταμάτησε να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Δεν μπορείτε να έχετε μόνο μία πλευρά πληρωμών. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία », είπε ο Rusev.
Ο ίδιος είπε ότι οι άλλες χώρες μπορεί να απαιτήσουν αποζημιώσεις για παραβίαση της διεθνούς συμφωνίας από τη Βουλγαρία, που θα μπορούσαν να ανέλθουν έως και 200-300 εκατ. λέβα.
«Το πιο δυσάρεστο», κατέληξε ο Rusev, «σχετίζεται με το ότι από τη μη υλοποίηση του project, η χώρα μας έχει χάσει ήδη περί τα 800 εκατ. λέβα από διαφυγόντα έσοδα!».

energyonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: