Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

«Αυτοψία» - σοκ για τη δημόσια Yγεία

Του Kασσιανού Tζέλη
ktzelis@pegasus.gr  
Eξι ολόκληρα χρόνια μετά τον έναν και μοναδικό έλεγχο που διενεργήθηκε στη «Λάρκο», διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία λειτουργεί αγνοώντας επιδεικτικά κάθε ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, απειλώντας έτσι άμεσα τη δημόσια υγεία τόσο της περιοχής της Λάρυμνας όσο και της ευρύτερης περιοχής του βορείου Eυβοϊκού, μολύνοντας νερό και αέρα και συνεπώς και την τροφική αλυσίδα.

Στον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι:
H εταιρεία χρησιμοποίησε τα τελευταία χρόνια ως καύσιμο σημαντική ποσότητα pet coke, κατά παράβαση της σχετικής άδειας.
Δεν διαθέτει άδεια διάθεσης υγρών και στερεών αποβλήτων. Tα υγρά απόβλητα ρίχνονται στη θάλασσα!
Δεν έχει εγκαταστήσει κανένα σύστημα αντιμετώπισης των ατμοσφαιρικών ρύπων.
H εταιρεία δεν προσκόμισε καμία μέτρηση στα απαέρια των καμίνων για το έτος 2010.
H εταιρεία δεν διαθέτει άδεια χρήσης υδάτων λαμβάνοντας παράνομα νερό από τη θάλασσα κι από γειτονικό ποτάμι.
«Αυτοψία» - σοκ για τη δημόσια Yγεία
Δεν διατίθεται άδεια για την προσωρινή αποθήκευση της σκωρίας η οποία αποθηκεύεται σε ανοιχτό οικόπεδο σε απόσταση 2 χλμ. από το εργοστάσιο.
H εταιρεία δεν έχει υποβάλει ως όφειλε τεχνική μελέτη περιβαλλοντικής αποκατάστασης των χώρων αποθήκευσης της σκόνης.
Διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία αποθηκεύει επικίνδυνα απόβλητα λιπαντικών ελαίων και γράσων σε υπαίθριο χώρο.
Eπιβολή προστίμου Στην εταιρεία δόθηκε προθεσμία δέκα εργάσιμων ημερών για να απολογηθεί και έπειτα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την επιβολή προστίμου που μπορεί να φτάσει έως και το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ενώ ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για τυχόν ποινικές κυρώσεις. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η υπουργός Περιβάλλοντος έδωσε παράταση ενός έτους στην εταιρεία για την απόρριψη της σκουριάς στη θάλασσα. Mέσα σ’ αυτό το χρόνο θα πρέπει η «Λάρκο» να υποβάλει μελέτη για τη διαχείριση των αποβλήτων της βάσει της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Πρόκειται ακόμα να επιβληθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την πλήρη συμμόρφωση της εταιρείας και την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκαλέσει. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ασκηθεί πιέσεις προς την ηγεσία του υπουργείου ώστε να μην προχωρήσει στην επιβολή προστίμου καθώς γίνεται προσπάθεια πώλησης του ποσοστού που κατέχει σε αυτή το Δημόσιο.
Eπικίνδυνες τοξικές ουσίες Eξάλλου, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν από το Eλληνικό Kέντρο Θαλασσίων Eρευνών (EΛKEΘE), διαπιστώθηκε ότι οι οργανισμοί και τα ψάρια που ζουν στην περιοχή απόρριψης των λυμάτων εμφανίζουν αυξημένες τιμές βαρέων μετάλλων που προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες. Nα σημειωθεί ότι η περιοχή διαθέτει ιχθυοτροφεία!
Eπίσης, σύμφωνα με το χημικό και επιστημονικό συνεργάτη του «Δημόκριτου», κ. N. Kατσαρό, το γεγονός ότι η «Λάρκο» δεν διαθέτει τα κατάλληλα φίλτρα στις μονάδες της, έχει ως αποτέλεσμα εκπομπές ρύπων και βαρέων μετάλλων όπως σίδηρος, νικέλιο, αρσενικό κ.λπ. αλλά και να εκλύονται επικίνδυνα μικροσωματίδια που απορροφούν τις τοξικές ουσίες. Aυτά εισπνεόμενα δεν μένουν στους πνεύμονες, αλλά περνούν στο αίμα και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και υπεύθυνα για καρδιακές παθήσεις, βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά.
Η 6η πιο ρυπογόνος βιομηχανία στην Ελλάδα
H «Λάρκο» είναι η 6η πιο ρυπογόνος βιομηχανία στην Eλλάδα με εκπομπές που φτάνουν τους 870.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Σύμφωνα με τους Eπιθεωρητές Περιβάλλοντος η «Λάρκο» απορρίπτει στη θάλασσα περίπου 2 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων, ετησίως, πολύ κοντά σε ιχθυοτροφεία. Oι συνθήκες παραμένουν ίδιες από το 1973 όταν κατασκευάστηκαν οι μονάδες. Tότε η ετήσια παραγωγή νικελίου ήταν 12.000 τόνοι, τώρα ξεπερνά τους 25.000 τόνους το χρόνο. Xωρίς να έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις ή οι αναγκαίες επισκευές, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Oυδείς ποτέ επέβαλε στη βιομηχανία την τήρηση των διεθνών συμβάσεων, των ευρωπαϊκών οδηγιών και της ελληνικής νομοθεσίας για τα βιομηχανικά απόβλητα. Oυδείς, επίσης, μέτρησε ποτέ την ποσότητα και το είδος των αέριων ρύπων που εκλύονται από τη «Λάρκο», καθώς το εργοστάσιο δεν εντάσσεται στο δίκτυο μέτρησης του υπουργείου Περιβάλλοντος! H μόνη εξαίρεση είναι η αυτοψία που έκαναν οι Eπιθεωρητές Περιβάλλοντος το 2004, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα καθώς ούτε το πρόστιμο των 200.000 ευρώ πληρώθηκε ποτέ, άλλα ούτε και έγινε ξανά έλεγχος στη «Λάρκο»! Mάλιστα, το 2005 το τότε YΠEXΩΔE χορήγησε στην εταιρεία περιβαλλοντική άδεια για την κατασκευή και λειτουργία χερσαίου χώρου υγειονομικής ταφής, με στόχο τη διευθέτηση της σκουριάς, σε έκταση 800 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, η οποία όμως βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο, είναι δημόσια δασική έκταση και καταφύγιο άγριας πανίδας.

imerisia

Ρωσία-Κίνα: τις ενώνει πετρελαιαγωγός 4.700 χλμ.

Από την πρώτη κιόλας μέρα του 2011, η Ρωσία έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο της πετρελαιαγωγό προς την Κίνα, προχωρώντας έμπρακτα σε διαφοροποίηση των εξαγωγικών οδών της, με συνεργασίες πέραν της Ευρώπης.
Εγκαταστάσεις της εταιρείας Rosneft στη Σιβηρία Εγκαταστάσεις της εταιρείας Rosneft στη Σιβηρία Η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαιοπαραγωγός εταιρία Rosneft και η κρατική εταιρία διαχείρισης αγωγών Transneft, θα πωλούν στην Κίνα 110 εκατ. βαρέλια αργού το χρόνο (15 εκατ. μετρικούς τόνους), για 20 χρόνια, μέσω του αγωγού Ανατολική Σιβηρία-Ειρηνικός Ωκεανός, γνωστού ως ESPO, μετά τη χορήγηση δανείων ύψους 25 δισ. δολαρίων από το Πεκίνο στις δυο εταιρίες για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωγού και την ανάπτυξη πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πει ότι ο αγωγός θα διαφοροποιήσει τις εξαγωγές ρωσικών φυσικών πόρων πέραν της Ευρώπης.

Ο αγωγός ESPO, όταν ολοκληρωθεί το 2014, θα μεταφέρει πετρέλαιο από το Ταϊσέτ, στο λιμάνι Κόζμινο, στον Ειρηνικό. Η Transneft ολοκλήρωσε, το 2009, την κατασκευή του 50% του συνολικού μήκους 4.700 χιλιομέτρων του αγωγού, μέχρι το Σκοροβόντινο. Από εκεί, διακλάδωση μήκους 1.024 χιλιομέτρων καταλήγει στη Ντατσίνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα. Οι αποστολές φορτίων ρωσικού αργού στην Κίνα γίνονταν μέχρι σήμερα σιδηροδρομικώς.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Transneft Νικολάι Τοκάρεφ είχε πει ότι η εταιρία δεν προτίθεται άμεσα ν’ ανταποκριθεί θετικά στην αίτηση του Πεκίνου να διπλασιαστεί ο όγκος των ποσοτήτων αργού που παραδίδονται. Η Ρωσία, πιθανότατα, θα αποστείλει στην Ευρώπη μικρότερες ποσότητες αργού πετρελαίου λόγω του αγωγού προς την Ασία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Transneft Ίγκορ Ντιόμιν.

enet

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τουρίστας στην Ελλάδα

Τουρίστας στην Ελλάδα

Της Αννας Χαρμαντζή 24/12/2010
1 εικόνα
Χριστούγεννα έρχονται και λές θα περάσω μια χαρά τις μέρες των Χριστουγέννων παρέα με την οικογένεια μου, άντε και κανά δύο καλούς φίλους. Τι συμβαίνει όμως όταν στην παρούσα φάση ένας ξένος φίλος σου θέλει να σε επισκεφτεί στην Ελλάδα; Βρίσκεσαι αντιμέτωπη με το τέρας της γραφειοκρατίας, αναθεματίζεις την ώρα και τη στιγμή που ζεις σ’ αυτή τη χώρα και ντρέπεσαι τόσο πολύ γι’ αυτήν….. Η ταλαιπωρία ξεκινάει με τις επικείμενες απεργίες των σιδηροδρομικών γραμμών. Λες θα τη γλυτώσω δε θα τη γλυτώσω; Θα μπορέσει να φύγει από Αθήνα, δε θα μπορέσει; Βγαίνει όμως μια ανακοίνωση για την επόμενη βδομάδα και ησυχάζεις… Ουφ τη γλύτωσα αυτή τη φορά… Μέσα στις μέρες της Πρωτοχρονιάς δε θα γίνουν απεργίες….
Λίγο αργότερα όμως αρχίζεις να αναθεματίζεις πάλι… Σου ‘ρχεται η είδηση ότι κόβονται τα διεθνή δρομολόγια των τρένων…. Προπαραμονή Χριστουγέννων ανακοινώνεται δηλαδή από τον ΟΣΕ η κατάργηση των δρομολογίων όπως λέει και στην ανακοίνωση τους στο site τους από 01/01/2011. Ενημέρωση βέβαια γι’ αυτό δεν έχουν ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι, όπως φυσικά συμβαίνει πάντα σ’ αυτό το πράγμα που θέλουμε να το λέμε και χώρα. Για την ακρίβεια μετά από επικοινωνία με το 1110, το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΣΕ και αφού δεν είχε καμία ενημέρωση ο υπάλληλος για τις ανακοινώσεις, κατάφερε μετά από επικοινωνία με τη διευθύντρια να ενημερώσει έναν απλό πελάτη, ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.
Και λές εντάξει ούτε απεργίες στα τρένα θα έχουμε, ούτε τα διεθνή δρομολόγια κόβονται από 01/01/2011, είμαστε εντάξει… Αμ δε… Ανακοίνωση σήμερα το πρωί ότι επίκεινται απεργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις 29 και 30 Δεκεμβρίου… Και κάπου εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες δεν αντέχω άλλο… Αυτό δεν είναι χώρα… Μπανανία είναι αλλά δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα… Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και του χρόνου με καλύτερες συνθήκες….
sources:http://tokafenedakitisannas.blogspot.com/  http://www.protagon.gr/

Τέλος οι πλαστικές σακούλες για την Ιταλία από 01.01.2011

Οι Ιταλοί τάσσονται κατά των τσαντών από πολυαιθυλένιο. Αιτία για την απόφαση αυτή είναι ότι χρειάζονται πολύ λάδι για να κατασκευαστούν, πολύ χρόνο για να διασπαστούν, ενώ τις περισσότερες φορές φράζουν τις αποχετεύσεις και φυσικά διαλύονται μολύνοντας το περιβάλλον.
Από το Σάββατο, την πρώτη ημέρα του 2011, θα απαγορεύεται στους λιανοπωλητές να δίνουν στους καταναλωτές σακούλες από πολυαιθυλένιο. Εναλλακτικά, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τσάντες που θα έχουν κατασκευαστεί από βιοδιασπώμενο πλαστικό, ύφασμα ή χαρτί.
Εκτός από την Ιταλία, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δοκιμάσει να σταματήσουν τη χρήση τους, προωθώντας επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες από βαμβάκι. Το 2002, η Ιρλανδία επέβαλε εισφορά των 15 σεντς στις πλαστικές σακούλες.

ΗΠΑ: Διάσωση σκύλου από ... τοίχο!


Επαναστάτης όνομα και πράγμα! Ο λόγος για ένα γερμανικό ποιμενικό που διασώθηκε αφού το κεφάλι του είχε παραμείνει κολλημένο σε μια τρύπα σε έναν τοίχο!

Το σκυλί, που ακούει στο όνομα Rebel (επαναστάτης), κατάφερε να χωρέσει το κεφάλι του μέσα στην τρύπα ενός τοίχου στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Μέσα στον πανικό του, το σκυλί αλυχτούσε και γάβγιζε, έως ότου ένας φίλος του ιδιοκτήτη του να ακούσει τις απελπισμένες κραυγές του για βοήθεια και να καλέσει τη Φιλοζωική της περιοχής.

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής, κατάφεραν να τραβήξουν το κεφάλι του σκύλου μετά από μια επιχείρηση διάσωσης που κράτησε 30 λεπτά.

cosmo.gr

Ανασφάλιστος εργάτης του υπουργείου εργασίας νεκρός εν ώρα εργασίας


Το ατύχημα που στοιχησε την ζωή σε ένα συνανθρωπό μας, έγινε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου όπου ο άτυχος Αιγύπτιος ενώ εργαζόταν στις υπηρεσίες καθαρισμού υαλοπινάκων στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας, έπεσε από τον 3ο όροφο στο ισόγειο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Σύμφωνα με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ο 44χρονος άνδρας εργαζόταν ανασφάλιστος, ενώ η εταιρεία που παρείχε τις υπηρεσίες καθαρισμού τον ανάγκαζε να εργάζεται παράνομα τις Κυριακής, χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο ασφάλειας, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ύψος.
Η εταιρεία παρουσίασε τον εργαζόμενο ως υπεργολάβο, επικαλούμενη προφορική συμφωνία, χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει συμφωνητικό ανάθεσης έργου. Ενώ το υπουργείο Εργασίας εξετάζει – και αφού έχουν περάσει 10 ημέρες από το ατύχημα – να αποκλείσει την εταιρεία από τους δημόσιους διαγωνισμούς για τρία χρόνια.

Υπουργείο Εργασίας σου λέει μετά

Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ η Αθήνα την Πρωτοχρονιά


Το σωματείο ηλεκτροδηγών κύριξε 24ωρη απεργία για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ η πρωτεύουσα. Οι εργαζόμενοι μέσω της απεργίας αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες.

Η ..θεραπεία.... των ζώων..

Κάποιοι από την ανώνυμη θέση ισχύος, αποφασίζουν για την σκληρή ζωή και τον άδικο και πρόωρο  θάνατο των ζώων μας.....
Τα κακοποιούν, τα αφήνουν αβοήθητα και πεινασμένα ή στην χειρότερη των περιστάσεων εκμεταλλεύονται την πείνα τους ταϊζοντάς τα με δηλητήριο!!!! Αυτά μας αγαπούν και μας θεραπεύουν!!!!
Μελέτη της βρετανικής εταιρείας Μελετών Ζώων για Συντροφιά, υποστηρίζουν ότι η θεραπεία με την βοήθεια ζώων, συμπληρώνοντας και ενισχύοντας την κλασική ιατρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, μιας και έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα.Τα οφέλη που ασκεί στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου η συνύπαρξή του με τα ζώα, έχουν τεκμηριωθεί από πολλές μελέτες και έρευνες.
Η Υποβοηθούμενη από τα ζώα Θεραπεία, όπως ονομάζεται, φέρνει σε επαφή τα ζώα με τους ανθρώπους με σκοπό να επιταχύνει ή και να συμλπηρώσει την ανάρρωση από μια νόσο. Για τους πάσχοντες από αναπηρίες η βοήθεια των ζώων είναι τεράστια και ανεκτίμητη. Εκτός από την ψυχολογική βοήθεια και ενίσχυση που προσφέρουν, κάνοντας τα αφεντικά τους να νοιώθουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση  και να αισθάνονται μεγαλύτερη ηρεμία και ευεξία, προσφέρουν και πρακτική βοήθεια.
Άτομα επίσης που έχουν κατοικίδιο και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, αντιμετωπίζουν καλύτερα τις δυσκολίες, ανακουφίζονται ευκολότερα, νοιώθουν λιγότερα δυσάρεστα, γεγονότα που βοηθούν την άμυνα του οργανισμού τους. Για τους μοναχικούς ανθρώπους και γι αυτούς που νοιώθουν ότι εγκλωβίζονται στα προβλήματά τους, η ύπαρξη του κατοικίδιου τους βοηθά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους ευκολότερα, γεγονός που τους βοηθά να αντέχουν καλύτερα τον ψυχικό τους πόνο.
Τα ζώα  δεν κάνουν διακρίσεις. Μας αγαπούν όπως και να είμαστε. Δεν κοιτούν αν το αφεντικό τους έχει τέλειο σώμα, όμορφο πρόσωπο, αν είναι υγιής-αρτιμελής ή όχι, αν είναι ευφυής ή αν <<υστερεί νοητικά>>. Ας παραδειγματιστούμε από τα ζώα και ας μάθουμε να τα αγαπάμε και να τους προσφέρουμε έστω το ελάχιστο: ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.....

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η εφημερίδα “Veto” ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας της


Η οικονομική αλλά και η δομική, όπως υποστηρίζει, κρίση που περνά ο Τύπος και τα ΜΜΕ στη χώρα μας στάθηκαν αφορμή για να ολοκληρώσει το “ταξίδι” της η εφημερίδα VETO. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο αποφασίστηκε η διακοπή της κυριακάτικης εφημερίδας. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

“Αυτή η φάση του ταξιδιού τελείωσε. Η εφημερίδα “VETO” διακόπτει την έκδοση της. Η συνέχιση μιας εκδοτικής και δημοσιογραφικής προσπάθειας με τους δικούς μας όρους κατέστη πλέον οικονομικά ανέφικτη. Σε καιρούς δομικής και συνάμα βαθειάς οικονομικής κρίσης του Τύπου και των ΜΜΕ, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την έκδοση της εφημερίδας χωρίς να παραβούμε τους κανόνες που εμείς θεσπίσαμε. Πλήρης οικονομική και δημοσιογραφική ανεξαρτησία, καμία εξάρτηση από οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα. Κανόνες που ηχούν ως αυτονόητοι αλλά που στο εκδοτικό περιβάλλον αυτού του τόπου δεν είναι.
Μιλάμε για δομική και όχι μόνον οικονομική κρίση που περνά ο Τύπος και τα ΜΜΕ. Δεν θα μπορούσαμε και λόγω οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και λόγω δημοσιογραφικής άποψης να συμμετέχουμε σε μία δραστηριότητα η οποία τα τελευταία χρόνια βασίστηκε κυρίως στις προσφορές προϊόντων που καμία σχέση δεν έχουν με την δημοσιογραφία. Το πάρτι αυτό, άλλωστε, και η οικονομική κρίση συμβάλλουν στην δραματική αλλαγή του εκδοτικού τοπίου. Η πτώση των κυκλοφοριών των εφημερίδων κατέστησε την προσφορά δώρων εντελώς ασύμφορη. Πολύ γρήγορα οι εκδότες θα εγκαταλείψουν και αυτό το τέχνασμα. Μία εποχή τελειώνει και μία παρένθεση ολοκληρώνεται. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το εκδοτικό περιβάλλον δεν θα θυμίζει σε τίποτε την υφιστάμενη κατάσταση.
Με αυτές τις σκέψεις και με πλήρη συνείδηση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά αποφασίσαμε την διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας “VETO”. Δεν θα διακινδυνεύαμε να φθάσουμε στο σημείο του μη γυρισμού. Έως και την τελευταία στιγμή αυτής της εκδοτικής περιπέτειας διασφαλίσαμε στο ακέραιο την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων μας απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και σε τρίτους.
Η διακοπή της έκδοσης δεν σημαίνει και κατάθεση των όπλων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μόλις αντικρύσουμε ένα μικρό, έστω, φώς στο βάθος του τούνελ της κρίσης, θα μας ξαναβρείτε μπροστά σας. Διότι η δημοσιογραφία είναι η δουλειά μας και η σωστή ενημέρωση σας το στοίχημα μας. Αυτή η φάση του ταξιδιού έληξε. Η επόμενη αρχίζει. Και τελικά, όπως επισημαίνει και ο ποιητής, αυτό που μετρά είναι το ίδιο το ταξίδι και όχι το τελικός προορισμός.”

tlife.gr

Άγριο έγκλημα στην Καλλιθέα

Άγριο έγκλημα με θύμα μια 33χρονη γυναίκα πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα. Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια της τετράχρονης κόρης του θύματος, ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν στην κούνια του το εννέα μηνών μωρό της.
Την πόρτα άνοιξε το τετράχρονο κοριτσάκι που από τα λίγα που μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς είδε έναν άνδρα με μάσκα. Ο άγνωστος λογομάχησε με τη γυναίκα που πήγε στην πόρτα, την χτύπησε και στη συνέχεια την εκτέλεσε με πιστόλι των εννέα χιλιοστών πυροβολώντας την στο κεφάλι.
Δυστυχώς η άτυχη μάνα υπέκυψε στα τραύματά της. Η 33χρονη ήταν παντρεμένη και είχε δυο παιδιά. Το ένα 4 ετών και το άλλο 9 μηνών. Το 4χρονο κοριτσάκι που είναι και ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.
Η αστυνομία αποδίδει το έγκλημα σε προσωπικές διαφορές

Θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου

Οι εργαζόμενοι είχαν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις συγκεκριμένες μέρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις 500 πιλότων και μηχανικών της πρώην Ολυμπιακής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο.
Συνάντηση με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είχε στις 28/12 το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ όπου και έλαβαν διαβεβαίωση για την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων τους. Μετά την συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου αφού η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει.

7 δισεκατομύρια ο πληθυσμός της γης το 2011


Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει φτάσει τα 6,9 δισεκατομμύρια την Πρωτοχρονιά και θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια μέχρι τα μέσα του 2011, ανακοίνωσε την Τρίτη (28/12), στο Ανόβερο μια γερμανική οργάνωση αρωγής που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων.
Το Γερμανικό Ίδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW) έχει στον ιστότοπό του ένα "μετρητή πληθυσμού" που υπολογίζει τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.
Ο υπολογιστής θα γράφει 6.934.196.000 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 80 εκατομμύρια περισσότερα απ' ό,τι πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο.
Το DWS δεν προέβλεψε την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια.

cosmo.gr

Διαχωρίζει την θέση του από τους Ιταλούς ο Επαναστατικός Αγώνας.

Με ανακοίνωσή τους οι Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, προφυλακισμένοι για τη συμμετοχή και τη δράση τους στον "Επαναστατικό Αγώνα", αποδοκιμάζουν τις τυφλές επιθέσεις με τα δέματα - βόμβες ενώ παράλληλα ζητάνε να μην γίνεται αναφορά στο όνομα του Λ. Φούντα, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Σχετικά με τα δέματα - βόμβες που στάλθηκαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στη Ρώμη στις 23/12/2010, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο υπαλλήλων και ανελήφθησαν από την οργάνωση "Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI - Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας", έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Ως Επαναστατικός Αγώνας επιλέγαμε πάντα την πραγματοποίηση ενεργειών που ήταν πολιτικά στοχευμένες. Στοχεύανε το καθεστώς, τους θεσμούς και αυτούς που το εκπροσωπούν και το προστατεύουν.
Τις οργανώναμε με τρόπο, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί ανθρώπων που δεν συγκαταλέγονται στους πολιτικούς μας στόχους και δεν θα πραγματοποιούσαμε ποτέ ενέργειες που θα είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό π.χ. ενός τυχαίου υπαλλήλου πρεσβείας, όπως έγινε στις προαναφερόμενες επιθέσεις με τα δέματα - βόμβες.
Το παραπάνω πλαίσιο ήταν ανέκαθεν βασική αρχή της δράσης όλων μας και φυσικά και του νεκρού συντρόφου - μέλους της οργάνωσης Λάμπρου Φούντα. Γι' αυτό το λόγο ζητάμε να μη γίνονται ενέργειες τέτοιου είδους στο όνομα του συντρόφου μας.

Πόλα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης, Κώστας Γουρνάς"


Τα βλαστοκύτταρα στην Ελλάδα

Πρόκειται για μια συνθήκη που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι νέοι γονείς στη χώρα μας. Σε μια από τις πιο ευαίσθητες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές της ζωής τους, θέλοντας να προσφέρουν ότι καλύτερο στο παιδί που περιμένουν, βρίσκοται μπροστά σε 2 επιλογές:να δωρίσουν το ομφάλιο αίμα του νεογέννητου σε μια δημόσια τράπεζα ή να το φυλάξουν ιδιωτικά έναντι αμοιβής.
Στην πρώτη περίπτωση, το ομφάλιο αίμα αποτελεί προσφορά προς την ανθρωπότητα για δημόσια χρήση, χωρίς η οικογένεια να έχει την δυνατότητα ανάκλησης της μονάδας που χάρισε σε περίπτωση ασθένειας. Στην δεύτερη περίπτωση, το ομφάλιο αίμα μένει ουσιαστικά αποθηκευμένο σε μια ιδιωτική θυρίδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από την οικογένεια για το ίδιο το παιδί ή για κάποιο άλοο μέλος της, αν προκύψει ανάγκη στο μέλλον.
Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, σήμερα θεραπεύει πάνω από 80 ασθένειες, όπως λευχαιμία ή άλλα βαριά αιματολογικά, γενετικά ή νεοπλασματικά νοσήματα, ενώ με την πρόοδο της επιστήμης ίσως προκύψουν ακόμα περισσότερες θεραπείες στο μέλλον.
Σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο για την Βιοϊατρική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, απαγορεύεται η χρήση του ανθρώπινου σώματος ή μερών αυτού για οικονομικούς λόγους. Στην Ελλάδα, κατέχουμε την εντυπωσιακή πρωτιά να βρίσκεται εδώ ο μεγαλύτερος αριθμός ιδιωτικών τραπεζών φύλαξης ομφαλοπλακουντιακού αίματος στον κόσμο!!!!Το μέσο κόστος της ιδιωτικής φύλαξης ανέρχεται σε 1.500 με 2.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή άλλες χώρες, απαγορεύουν τη λειτουργία τέτοιων τραπεζών στο έδαφός τους.
Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν όλο και πιο έντονα ότι η πιθανότητα να χρειαστεί ένα παιδί μεταμόσχευση με δικά του αιμοποιητικά κύτταρα, είναι πάρα πολύ μικρή. Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, 1 στις 300.000, ξεκαθαρίζουν οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ για λογαριασμό της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, αν στη δημόσια δεξαμενή της χώρας μας συγκετρωθούν 10.000 μονάδες, προσεκτικά επιλεγμένες ώστε να περιλαμβάνουν όλα τα αντιγόνα ιστοσυμβατότητας του ελληνικού πληθυσμού, τότε θα μορούν να καλυφθούν οι ανάγκες μεταμόσχευσης σχεδόν όλων των Ελλήνων της Επικράτειας και της Διασποράς!!!! Σήμερα, 1 στους 3 συμπολίτες μας, χάνει την ζωή του περιμένοντας να βρεθεί ιστοσυμβατό μόσχευμα.Την ίδια στιγμή στις ιδιωτικές τράπεζες της  Ελλάδας φυλάσσονται πάνω από 100.000 δείγματα!!!!
Μέχρι πρόσφατα οι μέλλοντες γονείς που τελευταία έψαξαν καλύτερα το θέμα της φύλαξης του ομφάλιου αίματος δεν είχαν την Πολιτεία αρωγό στην προσπάθειά τους.
Σχόλιο: Ως Έλληνες, ας κοιτάξουμε μια φορά το καλό του κοινωνικού συνόλου και κατ΄επέκταση και το δικό μας χωρίς παρωπίδες και μικροπροσωπικά συμφέροντα....