Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Νεα γιάφκα στον Πειραιά

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες των αστυνομικών και όπως φαινεται αποδίδουν καρπους. Νέα γιάφκα ανακάλυψαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής αυτή την φορά στο κέντρο του Πειραιά.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει εκτεταμένες αστραπιαίες έρευνες σε ολόκληρη την επικράτεια και οι προσαγωγές συνεχίζονται.


Giorgos Xristou - Tha Me Koitas Sta Matia

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ

Έφοδος της αστυνομίας σε γιάφκα στη Ν Σμύρνη


Πριν από λίγες ώρες έγινε έφοδος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε γκαράζ στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα και βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και άλλου οπλισμού.

Πάνω από 10 άτομα από όλες τις περιοχές της Αθήνας έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και ανακρίνονται στα πλαίσια της επιχείρησης που ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό της γιάφκας με τα όπλα στο υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα έχουν γίνει έρευνες σε τέσσερα σπίτια υπόπτων, ενώ η επιχείρηση λαμβάνει διαστάσεις μεγάλης κλίμακας.

Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε μεγάλο αριθμό όπλων και έχουν συλληφθεί μεταξύ άλλων και δύο άτομα ηλικίας 25 και 27 ετών. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησαν άλλες δύο συλλήψεις, ενώ οι έρευνες και οι προσαγωγές συνεχίζονται.

Ανεπίσημα από την ΕΛΑΣ γίνεται λόγος για πολύ σοβαρή υπόθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Η "Σέχτα Επαναστατών" , εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 3 Φεβρουαρίου 2009 με επίθεση με αυτόματα και χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Στις 4 Φεβρουαρίου άφησαν ένα CD ROM με την προκήρυξη στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Το πρώτο θύμα της οργάνωσης ήταν ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας 41 χρόνων, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 17 Ιουνίου 2007 στην οδό Δημητρακοπούλου στα Πατήσια, ενώ εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης στόχου- μάρτυρα κατηγορίας σε δίκη τρομοκρατίας. Επρόκειτο για την πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου στη δίκη του ΕΛΑ, Αγγελέτου Κανά, Σοφία Κυριακίδου και ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική, βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, σταθμευμένο σε πρασιά. Τον πυροβόλησαν με πιστόλι τουλάχιστον 20 φορές.

Σοκ, πτώμα βρέθηκε σε μπαούλο στο Αιγάλεω μετά απο ένα χρόνο!

O Σταύρος Κωνσταντόπουλος 77 χρόνων, συνταξιούχος οδηγός της ΕΘΕΛ, ο οποίος είχε χαθεί πριν ένα χρόνο περίπου στο Αιγάλεω, βρέθηκε δολοφονημένος και στοιβαγμένος σε ένα μπαούλο στο ίδιο του το σπίτι που νοίκιαζε. Ο ενοικιαστής του Γιάννης Μ. 39 χρόνων, ζούσε με το θύμα του για έναν ολόκληρο χρόνο στο ίδιο σπίτι.Όταν το ξενοίκιασε προς τα τέλη του περασμένου Απρίλη, το πτώμα του άτυχου συνταξιούχου παρέμεινε στην αποθήκη και εντοπίστηκε τυχαία, 20 μήνες μετά την εξαφάνισή του.
Ο ενοικιαστής αντί να του δώσει τα ενοίκια που του χρωστούσε, τον έβαλε με τη βία όπως όλα δείχνουν, να του υπογράψει και την τελευταία απόδειξη ενοικίου. Όταν ο γέροντας έχασε από την πίεση τις αισθήσεις του, τον στραγγάλισε. Στη συνέχεια έβαλε μια σακούλα στο κεφάλι του, τον τύλιξε σε ένα χαλί, τον έδεσε με σύρμα και τον στοίβαξε σε παλιά αντικείμενα σε μια αποθηκούλα κάτω από την εξωτερική σκάλα του σπιτιού, δίπλα απ’ την κουζίνα.
Σε ένα περίπου μήνα όταν είδε ότι δεν μπορούσε να ξεφορτωθεί το πτώμα, γιατί δεν είχε δικό του αυτοκίνητο και γιατί η γειτονιά τον υποπτευόταν, ολοκλήρωσε το μακάβριο έργο του: Τον τοποθέτησε σε ένα μπαούλο, στον ίδιο χώρο έβαλε από πάνω σκουπίδια και στους γείτονες που διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία, έλεγε πως φταίει ο βόθρος (η αποθηκούλα βρίσκεται δίπλα σε βόθρο).
Όταν ξενοίκιασε το σπίτι δεν μετέφερε το μπαούλο, πιθανότατα για να μη γίνει αντιληπτό απ’ τους μεταφορείς. Σκεφτόταν να επιστρέψει στο σπίτι «με κάποιους γύφτους» για να πετάξει τα σκουπίδια που είχαν μείνει, κάτι που δεν δέχτηκε ο γιος του Κωνσταντόπουλου. Παρουσία αστυνομικών τον υποχρέωσε τότε να του παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού. Όπως ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς, έβρεχε συχνά το μπαούλο με χλωρίνη και αρώματα, για να μην προδοθεί.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αιγάλεω που ερεύνησαν το σπίτι αλλά δεν ανακαλυψαν τίποτα. Οι συγγενείς του άτυχου γέροντα πίστευαν ότι η αποθήκη είχε ερευνηθεί και ότι εκεί βρίσκονται μόνο σκουπίδια. Όταν και οι ίδιοι θέλησαν να ανοίξουν το χώρο αυτό, δεν έβρισκαν τα κλειδιά.
Την περασμένη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η σύζυγος του γέροντα Μαρία Κωνσταντοπούλου, πήγε στο σπίτι για να το καθαρίσει και να πετάξει τα σκουπίδια και βρέθηκε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα. Το σοκ για τη γυναίκα ήταν ισχυρό και οι εικόνες της φρίκης δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ από το μυαλό και την ψυχή της, για όσο θα ζει.
Ο ενοικιαστής συνελήφθη και ομολόγησε το φρικιαστικό έγκλημά του. Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι ο φίλος και συγκάτοικός του, δεν γνώριζε τι είχε συμβεί.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ



Προσαγωγές Ελλήνων από τον Άγιο Παντελεήμονα γίνονται αυτήν την ώρα από την Αστυνομία με αφορμές και δικαιολογίες της πλάκας. Οι προσαγωγές είναι μάλλον έξι, ανώ μόλις πρίν λίγα λεπτά δόθηκε η εντολή να αποχωρήσουν οι δυναμεις (ΥΑΤ, ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ, ΧΙ ΨΙ κι ΩΜΕΓΑ) από την πλατεία. Μερικά στενά παρακάτω φανατικοί ισλαμιστές έχουν κατστήσει άβατο την περιοχή αλλά μάλλον σε κάποιους αρέσει το ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ. Επανερχόμαστε με νεώτερα.

stoxos

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟYΛΕΙΑ;

Ένας γιατρός Ισραηλίτης λέει:
«Η ιατρική στο Ισραήλ είναι τόσο προχωρημένη που εμείς βγάζουμε τους όρχεις από ένα άτομο, τους βάζουμε σε άλλο και σε έξι εβδομάδες ψάχνει για δουλειά!»
- Ένας Γερμανός γιατρός λέει:
«Αυτό δεν είναι τίποτα, στην Γερμανία βγάζουμε την καρδιά ενός ατόμου, τη βάζουμε σε ένα άλλο και σε τέσσερεις εβδομάδες ψάχνει για δουλειά!
-Ένας Ρώσος γιατρός λέει:
«Ούτε αυτό είναι τίποτα, στην Ρωσία η ιατρική είναι τόσο ανεπτυγμένη που βγάζουμε τον μισό εγκέφαλο από ένα άτομο, τον βάζουμε σε ένα άλλο και σε δυο βδομάδες ψάχνουν και οι δύο για δουλειά!»

-Ακούγοντας όλα αυτά ο Έλληνας γιατρός απαντάει:
«Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες, είστε πολύ πίσω! Εμείς στην Ελλάδα πήραμε τριακόσια άτομα χωρίς εγκέφαλο, χωρίς καρδιά και χωρίς αρχίδια, τους βάλαμε στη βουλή... και τώρα όλη οι χώρα ψάχνει για
δουλειά!

Ευχαριστώ τον φίλο μας τον Μορφέα

Παραδόσεις των χριστουγέννων που φέρνουν τύχη!


Οι παραδόσεις αναφέρουν κάποια φυτά, λουλούδια και δέντρα που αγαπούν τα αερικά, που τα ελκύουν, που θεωρούνται ιερά γι’ αυτά. Τις ημέρες των Χριστουγέννων σε πολλά μέρη της Ελλάδος οι νοικοκυρές φτιάχνουν ένα στεφάνι από δάφνη, δεντρολίβανο, σκόρδο και καρφάκια απο γαρύφαλλο (τα οποία καρφώνουν πάνω στο σκόρδο). Με το στεφάνι αυτό διακοσμούσαν τις πόρτες των σπιτιών τους έτσι ώστε ο καλός χρόνος να τους βρεί μόνο με καλούς οιωνούς την πόρτα τους. Ο συδυασμός αυτών των βοτάνων θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, αφού είναι ένα μείγμα δυνατών αρωμάτων,τα οποία, όπως πίστευαν οι άνθρωποι στο παρεθόν, απέτρε τα κακά πνέυματα, και έφερνε καλή τύχη. Επίσης προσελκύει αερικά που προσφέρουν καλή ενεργειακή ισορροπία και «καθαρίζουν» τον χώρο από τις αρνητικές δυνάμεις.
Το ρόδι είναι ακόμα ένα έθιμο που κράτάει χρόνια και δίνει πίστη στους ανθρώ
πους για καλή τύχη την χρόνια που έρχεται.Σύμφωνα με το έθιμο του ριδιού, το πρωί της πρωτοχρονιας ο νοικοκύρης του σπιτιού γυρνώντας σπίτι από την εκκλησία έχει στην τσέπη του ένα ροδι, χτυπάει την εξώπορτα -δεν ανοίγει ο ίδιος με το κλειδί του γιατι πρέπει να κάνει το ποδαρικό- και έτσι είναι ο πρώτος που μπαίνει στο σπίτι. Μπαίνοντας μέσα, με το δεξί σπάει το ρόδι πίσο από την εξώπορτα, για να σπάσει και να πεταχτούν οι ρώγες του παντού λέγοντας ταυτόχρονα:"με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος κι όσες ρώγες έχει το ρόδι τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονια" .
Τέλος οι νοικοκυρές συνηθίζουν να ρίχνουν ρίγανη έξω από την πόρτα τους, για να διώχνουν όλα τα κακα. Η ρίγανη συμφωνα με την παράδοση συμβολίζει το κακό, την αρνητική σκεψη και ρίχνοντάς την στο χαλάκι της εξόπορτάς θέλουν να φύγουν όλα τα κακά όπως την ρίγανη που την παίρνει ο αέρας. Αντίθετα στην εσωτερική πλρευρά του σπιτιού σε μια γωνίτσα κοντά στην είσοδο, οι νοικοκυρές ρίχνουν σουσάμι, με την ελπίδα το σπίτι τους να έχει τόσες χαρές και δύναμη, όπως το χρυσό σουσάμι που ξεπετάγεται όταν το σουσάμι οριμάζει και πετάει τους καρπούς του.





Επιστολή–καταγγελία για τις 3 Δεκέμβρη

ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ -
3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ …
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ Μ` ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΖΩ

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια μέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.
Αφιερωμένη και σε μένα…. Τι ειρωνεία! Όσο και να θέλουν να με αγνοούν… ανήκω κι εγώ  σ` αυτήν την κατηγορία πολιτών. Δεν διαθέτω κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα ή χαρακτηριστικό, δεν θα είμαι σταρ ή επίσημος προσκεκλημένος των ΜΜΕ ούτε αυτός που θα προσελκύσει και θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις και τις ικανότητές του το πανελλήνιο, ειδικά αυτήν την μέρα…
Είμαι ο Κώστας…ο Θανάσης…ο Χρήστος, η Δέσποινα, η Μαρία, ο Γιάννης…
Δεν έχει σημασία το` όνομά μου…αλλά το γεγονός ότι είμαι αυτός που είμαι, χωρίς αναστολές να εκφράσω τα συναισθήματά μου και χωρίς ντροπή να δείχνω αυτό που πραγματικά είμαι.  Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Δεν έχω την ανάγκη να γίνω ο ήρωας τους, δεν επιζητώ τον οίκτο κανενός και δεν ζητώ τίποτα παραπάνω από αυτά που απολαμβάνει κάθε άνθρωπος της ηλικίας μου:
-         ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
-         ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
-         ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ
-          ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ,  ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΊΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ  ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΕΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Δεν ξέρω ποια σημασία έχει  για τον καθέναν αυτή η ημέρα που αφιερώθηκε στα άτομα με αναπηρίες. Αυτό που γνωρίζω καλά είναι ότι και αυτή την μέρα άλλοι θα αποφασίσουν για τον τρόπο που θα την αντιληφθώ… κάνοντάς με για άλλη μια χρονιά έναν γελοίο κομπάρσο στην αρρωστημένη υποκρισία τους.
Θα μιλούν για μένα, θα με συμπεριλαμβάνουν στους αριθμούς και στις στατιστικές τους ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι άνθρωποι όπως εγώ, δεν έχουν χώρο στην κοινωνία μας, κανένα δικαίωμα και καμιά απολύτως προστασία στην Ελλάδα που το μόνο έργο της είναι να με χρησιμοποιεί όταν με χρειάζεται…και να με πετάει  στις ειδικές διευθετήσεις που έφτιαξε για να με «προστατεύει».
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  λοιπόν στην μέρα της απάτης, της υποκρισίας  και του εξευτελισμού μου.

Κώστας Λολάκος
Άτομο με σοβαρή Νοητική Αναπηρία &
Ανύπαρκτος Πολίτης της πατρίδας μου

akida

Οδηγός Επιβίωσης για το 51 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με σαφώς περιορισμένα τα οικονομικά μεγέθη και με εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο σινεμά σήμερα 3 Δεκέμβρη ξεκινάει το 51 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου… Επιτέλους!!! Μια διοργάνωση που παρόλα τα προβλήματα της εξακολουθεί να μας κάνει περήφανους που υπάρχει και αναπνέει σε αυτήν την πόλη . Μια διοργάνωση που μας δίνει την δυνατότητα να νιώσουμε αυτό το φανταστικό κλίμα που επικρατεί στην πόλη μας εκείνη την περίοδο και μας δίνει το δικαίωμα να ατενίζουμε με περισσότερη ελπίδα το μέλλον της Θεσσαλονίκης… Ιδιαίτερα στοιχεία 51ου ΦεστιβάλΤο 51ο φεστιβάλ παρουσιάζει φέτος πολλές ιδιομορφίες άξιες λόγου.. Εξολοκλήρου υπεύθυνος για τη διοργάνωση την φετινή είναι ο Δημήτρης Εϊπίδης. Είναι ο άνθρωπος που μας σύστησε έναν κινηματογράφο ανήσυχο κι απρόβλεπτο, ήδη από το 1992, με τους «Νέους Ορίζοντες» κι έδωσε στην ουσία το χαρακτήρα ολόκληρου του Φεστιβάλ.

Στόχος του 51ου Φεστιβάλ είναι η επιστροφή στον ανεξάρτητο κινηματογράφο και στους δημιουργούς του και η απομάκρυνση απ’ τις υπερβολές του παρελθόντος που βύθισαν τη διοργάνωση στα χρέη, σε συνδυασμό πάντα με την μεγάλη προσεύλεση στις αίθουσες...Μην Ξεχνάμε πως το έλλειμμα του φορέα, φτάνει τα 6.200.000 ευρώ(!!!!) και φέτος υπήρχαν στο μυαλό των υπευθύνων δύο επιλογές σε σχέση με το φετινό Φεστιβάλ …Ή να σωθεί ή να κοπεί….Ευτυχώς επιλέχθηκε η πρώτη επιλογή…
Φέτος ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, 50% μειωμένος σε σχέση με πέρσι που ήταν 4, 6 εκατ. !!

Ο θεσμός είναι αλήθεια ότι είχε χάσει το χαρακτήρα του και μεταλλάχτηκε ... Έγινε μια απόπειρα να προσαρμοστεί το Φεστιβάλ σε χολιγουντιανά καλούπια που δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα του….Φυσικά δεν εκμηδενίζουμε την επιτυχία των τελευταίων ετών αλλά όταν μιλάμε για έλλειμμα 6,2 εκ. ευρώ πώς και με τι να επιχειρηματολογήσεις… Έτσι το φετινό φεστιβάλ θα έχει περιορισμένο αριθμό καλεσμένων και ταινιών όπως και μειωμένο προσωπικό με ιδιαίτερη έμφαση στους εθελοντές...Όλα αυτά δείχνουν ότι μάλλον θα έχουμε ένα σαφώς μικρότερο και λιγότερο λαμπερό φεστιβάλ. Αλλά αφού αυτές είναι οι οικονομικές δυνατότητες έτσι πρέπει να γίνει…

Φέτος η πρώτη γραμμή των καλεσμένων αποτελείται από δημιουργούς αναγνωρισμένους για την καλλιτεχνική αξία της δουλειάς τους, αλλά δύσκολα αναγνωρίσιμους από το εξωφεστιβαλικό κοινό.

Επιπλεόν οι έλληνες κινηματογραφιστές, μετά την περσινή αποχή των “Ομιχλιστών”, θα επιστρέψουν στο φεστιβάλ και θα τονώσουν το Ελληνικό στοιχείο..

Τέλος, η έναρξη της 51ης διοργάνωσης έγινε για ακόμα μια φορά από την Αθήνα, πρακτική η οποία έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια για λόγους αδιερεύνητης χρηστικότητας, ξεκάθαρου όμως συμβολισμού.
Αίθουσες
Οι αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας αποτελούν ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης και τον κεντρικό χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου . Επιπλέον στις τέσσερις σύγχρονες αίθουσες στις αποθήκες της Προβλήτας A του λιμανιού της Θεσσαλονίκης Cine TZΩN KAΣΣABETHΣ, Cine ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ, Cine TΩNIA MAPKETAKH και Cine ΦPINTA ΛIAΠΠAΣ θα προβλήθουν πολλές ταινίες ενώ στην Αποθήκη Γ μεταφέρεται το πρώι η οργάνωση και η διοίκηση του Φεστιβάλ και το βράδυ εκεί χτυπάει ο νυχτερινός παλμός του φεστιβάλ . Η Αποθήκη 8 φιλοξενεί από το 2006 το Industry Center, το σύνολο των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που απευθύνονται στους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Τι θα δούμε όμως στο Φεστιβάλ ?
Το 51ο φεστιβάλ είναι προσανατολισμένο στην ποιότητα των ταινιών και θα έχει σημαντικά αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις που θα προσπαθήσουμε να τα παραθέσουμε συνοπτικά παρακάτω..Δεκαέξι ταινίες από 20 χώρες συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, ενώ θα προβληθούν επίσης 23 ελληνικές ταινίες και θα γίνει συζήτηση για το ελληνικό σινεμά. Αφιερώματα, master classes και άλλες εκδηλώσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα.
Στην έναρξη θα προβληθεί η ταινία του Ντάνι Μπόιλ “127 ώρες”, ενώ την αυλαία θα κλείσει στις 11 του μηνός ο “Μαύρος κύκνος” του Ντάρεν Αρονόφσκι.Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν το έργο τους η Σουσάνε Μπίερ, από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές φωνές της Δανίας, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κανών Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, ο οποίος θα δώσει masterclass (8/12, 11 π.μ. αίθουσα Τζον Κασσαβέτης), ο ιρακινός κινηματογραφιστής Μοχάμετ Αλ-Νταράτζι, ο οποίος πρόσφατα απέσπασε το βραβείο του Σκηνοθέτη της Χρονιάς από τη Μέση Ανατολή που απένειμε το περιοδικό “Variety”, η πολυβραβευμένη Ντορότα Κετζιεζάφσκα, από τις πιο εμβληματικές εκπροσώπους του νέου ανεξάρτητου πολωνικού σινεμά η οποία θα τιμηθεί με τον Χρυσό Αλέξανδρο, ο θρύλος της Σχολής Κινουμένων Σχεδίων του Ζάγκρεμπ Μπόριβοϊ “Μπόρντο” Ντοβνίκοβιτς, ο οποίος θα δώσει masterclass (6/12, 11 π.μ. αίθουσα Τζον Κασσαβέτης), ο ιρανός σκηνοθέτης Ράφι Πιτς, ο οποίος επιστρέφει στο κινηματογραφικό προσκήνιο με την ταινία “The hunter”, ο Ντενί Βιλνέβ με τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Τορόντο ταινία του “Incendies”, αλλά και ο υιός Γαβράς, ο Ρομέν, με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του “Notre jour viendra”.Αλλά και ο ανατρεπτικός Βέρνερ Σρέτερ, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του νέου γερμανικού κινηματογράφου, ο οποίος τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Βερολίνου για το σύνολο της προσφοράς του, δύο μήνες πριν από τον θάνατό του τον περασμένο Απρίλιο, θα είναι “παρών” μέσα από τρεις ταινίες του (“Ένα πορτρέτο της Μαρίας Κάλλας”, “Ο θάνατος της Μαρίας Μαλιμπράν”, “Παλέρμο ή Βόλφσμπουργκ”), οι οποίες θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Παράλληλες εκδηλώσειςΤις ταινίες του φεστιβάλ πλαισιώνουν εικαστικές και μουσικές εκδηλώσεις. Όπως η έκθεση του σκηνοθέτη και φωτογράφου Ισμαήλ Νετζμί “Φωτογραφίες από ταινίες που δεν έγιναν” (ΜΜΣΤ, 4-12/12), “Τόποι-PhotoBiennale-Sites”, μια έκθεση-εγκατάσταση, (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, 16/11/2010-28/2/2011), η εγκατάσταση ντοκιμαντέρ του Vincent Dieutre “Σάκης: ένας τάφος”, (Γαλλικό Ινστιτούτο, 5-15/12), “Beyond Dress Codes: Σύγχρονοι σχεδιαστές διαλέγονται με την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά” (ΜΜΣΤ, 4/12/2010-9/1/2011).Τη μουσική νότα στο φεστιβάλ θα δώσουν οι Your Hand In Mine, Seeland & Mueran Humanos, Burger Project, My Excuse και Εύη Σιαμαντά & Sexteto.

ΕισιτήριαΤο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, μειώνει την τιμή του εισιτηρίου στα 6 ευρώ (έναντι των 7 ευρώ πέρυσι) ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τις προβολές της αίθουσας Ολύμπιον με ώρα έναρξης έως και τις 15:00 και τις προβολές στο λιμάνι με ώρα έναρξης έως και τις 13:00.
Επίσης, έχει ξεκινήσει η προπώληση της CineΚάρταF 10ημέρου με 60 ευρώ (40 ευρώ εκπτωτική) που παρέχει ελεύθερη είσοδο σε όλες τις προβολές του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους της να προμηθεύονται εισιτήρια μηδενικής αξίας για ταινίες που δεν ανήκουν στην ίδια ζώνη προβολών, για την ίδια και την επόμενη μέρα.

Προτάσεις για ξεχωριστές ταινίεςΕπειδή το iLovethessaloniki ακούει radiobubble εμπιστεύεται απόλυτα και τις επιλογές του… έτσι λοιπόν ο Μεγάλος Σινεφίλ(Monkie) προτείνει 15 (+1) ταινίες που κάνουν την διαφορά
  • If I Want to Whistle, I Whistle του Florin Serban.
  • Winter's Bone της Debra Granik
  • The Hunter του Rafi Pitts.
  • Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives του Apichatpong Weerasethakul.
  • Son of Babylon του Mohamed Al Daradji.
  • In A Better World της Susanne Bier.
  • Amigo του John Sayles.
  • Majority του Seren Yuce.
  • Octubre των Diego Vega, Daniel Vega.
  • Tilva Rosh του Nikola Lezaic.
  • Poetry του Lee Chang-dong.
  • Dr. Chicago και Ride Dr. Chicago Ride του George Manupelli.
  • Carancho του Pablo Trapero.
  • Cold Weather του Aaron Katz.
  • Shelter του Dragomir Sholev
Πρόγραμμά - πληροφορίες
Το πρόγραμμα προβολών του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς και πληροφορίες για την κάθε ταινία αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Έχει ήδη ξεκινήσει και η προπώληση των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.
Αν αργεί να φορτώσει το πρόγραμμα από την επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε και από το Radiobubble… Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε στο twitter τα όσα γράφονται με tag #51tiff από το @radiobubble, τον @asteris και το @monkiemag

ΥΓ. Το Φεστιβάλ δείχνει φέτος να αποκτάει την κανονική του διάσταση επαναφέροντας το δικό «του» χαρακτήρα, απαλείφοντας υπερβολές του παρελθόντος και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για την Διοίκηση του φεστιβάλ όσο και για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης .. Δηλαδή κατά πόσο ο θεσμός αυτός θα κρατήσει το κοινό του και θα το αυξήσει με λιγότερα έξοδα οδηγώντας το σε ένα άλλο επίπεδο…Γιατί η δύναμη ενός φεστιβάλ είναι ο κόσμος που το στηρίζει…Καιρός λοιπόν να γίνει μια υπέρβαση για να μπορούμε να μιλάμε στο μέλλον και για κινηματογραφικό Τουρισμό…Είμαι αισιόδοξος…
Καλές προβολές...

Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ και η κρίση


Σαν ηρεμιστικό χάπι αλλά όχι γιατρικό αντιμετώπισαν οι αγορές την απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει μεν, αόριστα δε, την παροχή ρευστότητας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ στις χθεσινές του ανακοινώσεις, διέψευσε τις ελπίδες όσων περίμεναν επιθετικές λύσεις για να αντιμετωπισθεί το διαφαινόμενο ντόμινο στην κρίση χρέους των κρατών της Ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Εκτιμάται ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ καθρεφτίζουν τις διαφωνίες στο εσωτερικό της Ε.Ε. για την ενδεδειγμένη θεραπεία της κρίσης χρέους που απειλεί την Ευρώπη, και τις σθεναρές διαφωνίες του γερμανικού άξονα που επιμένει οι χώρες να τα βγάλουν «πέρα» μόνες τους.

Ο κος Τρισέ είπε –χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες– ότι η ΕΚΤ θα αργήσει να αποσύρει τα προγράμματα ρευστότητας από τις τράπεζες και ότι θα διατηρήσει για έναν ακόμη μήνα αμετάβλητο στο 1% το επιτόκιο (η τελευταία απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία).

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά, αφού η Κεντρική Τράπεζα στις προηγούμενες συνεδριάσεις της είχε σκεφθεί σοβαρά το ενδεχόμενο απόσυρσης. Αλλά, όσοι περίμεναν περαιτέρω στήριξη μέσω ενίσχυσης του προγράμματος χρηματοδότησης των τραπεζών, απογοητεύθηκαν.

Οι φόβοι περί γενικευμένης κρίσης χρέους αυξάνονται, το ίδιο και οι φήμες για προσφυγή της Πορτογαλίας στο μηχανισμό (ενδεχομένως στην προσεχή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα).

Διευρύνουν μάλιστα τον «κύκλο» των... PΙIGS πέρα από την Ισπανία, ακόμη και στο Βέλγιο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση άμεσα το κατά πόσο «αντέχει» η Ε.Ε. να στηρίξει οικονομικά όλα αυτά τα κράτη.

Η Ισπανία προχώρησε στη λήψη νέου πακέτου μέτρων (μειώσεις επιδομάτων ανεργίας, πωλήσεις κρατικών εταιρειών κλπ.) για να δώσει ένα σήμα στις αγορές. Στήριξη παρείχε έως και ο διοικητής της Deutsche Bank, λέγοντας χθες ότι δεν δικαιολογείται από τα οικονομικά μεγέθη της χώρας η έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την Ισπανία.

Η βασική κριτική που γίνεται στην ΕΚΤ αλλά και σε όλους τους μηχανισμούς της ΕΕ, από αναλυτές και οικονομολόγους, είναι ότι ακόμη και σήμερα, μετά την «εμπειρία» της Ελλάδος, οι αντιδράσεις είναι ταχύτερες μεν αλλά δεν προλαμβάνουν τα γεγονότα. Εξηγούν ότι μπορεί οι αποφάσεις για την Ιρλανδία να έγιναν με ταχύτερα αντανακλαστικά αλλά δεν αρκούν αν η κρίση θεριέψει.

Πάντως ο κ. Τρισέ δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωοµολόγου. Ωστόσο θεωρούνται ακόμη πολύ ισχυρές οι αντιστάσεις της Γερμανίας, ενώ δεδομένος θεωρείται ο ενισχυμένος ρόλος του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η EKT μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινίσει τι αγορές ομολόγων έχει κάνει, ούτε την ακριβή πολιτική της για το μέλλον καθώς είναι γνωστό ότι η Γερμανία εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.mantatanews.gr/2010/12/blog-post_8253.html#ixzz173BgzvDz

Φάκελος: Μετανάστες…




Με αφορμή τον φάκελο του μεταναστευτικού που άνοιξε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση, και τις αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει η πρόθεσή της να αποκτήσουν Ελληνική ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές οι μετανάστες που ζουν στην χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και οι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, θέλω να παραθέσω μερικές σκέψεις σχετικά με αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.
Έχουμε αναλογιστεί ποτέ ότι αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι η ελληνική γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία όπως και αρκετές άλλες δραστηριότητες θα είχαν καταρρεύσει; Πολλά χρόνια τώρα, οι έλληνες αγροτοεργάτες απουσιάζουν ή είναι ελάχιστοι στην ελληνική ύπαιθρο την οποία άφησαν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό και στις μεγάλες ελληνικές πόλεις. Οι μετανάστες αντικατέστησαν αυτό το κενό καλλιεργώντας τις εκτάσεις των Ελλήνων, μαζεύοντας τα κάθε είδους γεωργικά προϊόντα κάτω από ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς με μισθούς πείνας, κακομεταχείριση, ενώ πολλές φορές πέφτουν θύματα ψυχολογικής και σωματικής βίας. Είναι εύλογο ότι η ελληνική αγροτική κτηνοτροφική κ.λπ. παραγωγή στηρίζεται σε ένα μεγάλο, αν όχι στο μεγαλύτερο, μέρος της στους μετανάστες. Βέβαια παραδείγματα σχετικά με το καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται οι μετανάστες υπάρχουν πολλά.
Όπως υπάρχουν και πολλές κατηγορίες για σύμπραξη της ΕΛ.ΑΣ. με επιχειρηματίες με σκοπό τον εκβιασμό και το σπάσιμο διάφορων απεργιών που πραγματοποίησαν κάποιοι μετανάστες αντιδρώντας απέναντι στην εκμετάλλευση. Παράλληλα, γιατί οι πολέμιοι του νέου νομοσχεδίου επευφημούν δηλώσεις βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. οι οποίοι επισκεπτόμενοι τους ομογενείς μας στον Καναδά τους έδιναν συγχαρητήρια και τους προέτρεπαν να συνεχίσουν να επεμβαίνουν στην πολιτική της χώρας που τους φιλοξενούσε καθώς την επηρεάζουν προς όφελος της Ελλάδας; Σε αυτήν την περίπτωση όπου οι μετανάστες είναι Έλληνες, τα δεδομένα αλλάζουν; Η λογική του να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους με βάση την χώρα προέλευσής τους και το χρώμα τους είναι παλαιολιθική και μας γυρίζει σε άλλες, μαύρες εποχές για την Ελλάδα. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν γνωρίζει χρωματικές αποχρώσεις και καταγωγές. Η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη απέναντι στον συγκεκριμένο νόμο. Το κλίμα ξενοφοβίας που προσπαθούν να περάσουν κάποια κόμματα όπως φαίνεται αποδίδει ως έναν βαθμό. Και ας δούμε και το άλλο. Από την στιγμή που θα είναι νόμιμοι πολίτες όπως όλοι μας τότε θα πληρώνουν φόρους όπως ο κάθε έλληνας πολίτης, πράγμα που σημαίνει αύξηση των εσόδων του κράτους.
Όπως πρόσφατα δήλωσε ο ευρωπαίος διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος: ‘ Ο καλύτερος τρόπος για την αποτελεσματική ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι η παροχή πολιτικών δικαιωμάτων που συνδέονται με την ιθαγένεια σε όσους πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μια τέτοια εξέλιξη θα τους επιτρέψει να αισθανθούν ότι ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο επέλεξαν να ζήσουν και θα τους παράσχει ισχυρά κίνητρα να επενδύσουν ηθικά σε αυτό συμβάλλοντας στην ανάπτυξή του’. Πέρα από αυτό θα εργάζονται νόμιμα θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τον καθένα μας. Έχει σκεφτεί κανείς ότι αν κάποιος μετανάστης ο οποίος δεν έχει χαρτιά, έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή έχει κάποιο ατύχημα δεν μπορεί να επισκεφτεί νοσοκομείο καθώς μετά θα έχει μπλεξίματα με την αστυνομία; Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα να υποφέρουν αβοήθητοι ή και να πεθαίνουν.
Η παροχή λοιπόν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Ο συγκεκριμένος νόμος εάν και εφόσον ψηφιστεί είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία, αποβάλλοντας ξενοφοβικά και άλλα σύνδρομα του παρελθόντος. Σαφώς και κανείς δεν μιλάει για αλόγιστη χορήγηση ιθαγένειας σε οποιονδήποτε μετανάστη. Ο νόμος θέτει κάποια κριτήρια τα οποία είναι απολύτως λογικά, όπως την υποχρεωτική εξαετής φοίτηση σε ελληνικό σχολείο για τα παιδιά μεταναστών ώστε να έχουν αποκτήσει την ελληνική παιδεία.
Ένα παιδί από οποιαδήποτε χώρα το οποίο έχει διδαχθεί την ελληνική παιδεία και έχει μυηθεί στον ελληνικό τρόπο ζωής δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους τους υπόλοιπους. Τα στοιχεία και τα παραδείγματα που μπορεί να παραθέσει κάποιος είναι πολλά. Το θέμα όμως είναι να βλέπουμε τον άνθρωπο ως άνθρωπο και όχι ως ‘Έλληνα’ και ξένο… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Μας έχει πρήξει τ'αντίδια ο Κώνστας και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι με το ότι δεν παράγουμε τίποτα. Διαβάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας








































Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς κ λαδιού

15% της παγκόσμια παραγωγής (ελιά-λάδι)

3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

5 σε εξαγωγες σπαραγγιων

7 παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν 4)

11 σε παραγωγή βαμβακιού

14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ

16 σε εξαγωγές τυροκομικών προιόντων

και φυσικά είμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας ναυτιλίας

to-sisaki

Συμπλοκή αστυνoμικών - ληστών στην Καλλιθέα


Σε μάχη με τους αστυνομικούς εξελίχθηκε η απόπειρα ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ Καλλιθέας πριν από λίγη ώρα.Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είδαν τρία άτομα να κινούνται ύποπτα και προσπάθησαν να τους ελέγξουν. Οι τρεις δράστες τράβηξαν όπλα και πυροβόλησαν. Ακολούθησε πραγματική μάχη στην οδό Ξενοφώντος με αποτέλεσμα ο ένας από τους ληστές με καταγωγή από τη Γεωργία να τραυματιστεί στο χέρι. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ο ληστής είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι της ΕΛ.ΑΣ. Το οποίο προφανώς έχει κλαπεί από κάποιον αστυνομικό.
Οι δύο συνεργοί του κατάφεραν αρχικά να διαφύγουν όμως οι αστυνομικοί μπόρεσαν να τους εγκλωβίσουν λίγο αργότερα και να τους συλλάβουν. Πάνω στον έναν από τους δράστες οι αστυνομικοί βρήκαν μια ταυτότητα του ιατρικού συλλόγου Πατρών, ενώ και ο ίδιος δήλωσε γιατρός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα στοιχεία που δήλωσε ο δράστης παραπέμπουν σε γνωστό ορθοπεδικό της πόλης παράγοντα ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Θεραπευτική Ιππασία


Η θεραπευτική αξία της ιππασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες ήταν γνωστή στους Έλληνες, από τον 5ο π.Χ. αιώνα. Μία φράση που ιστορικοί αποδίδουν στον Ιπποκράτη, είναι «Η ιππασία στον καθαρό αέρα δυναμώνει τους μυς και τους κρατά σε καλή κατάσταση». Το 1952, η Δανή Liz Hartel, χτυπημένη από πολιομυελίτιδα, με μερική παράλυση και στα δύο κάτω άκρα, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο Ιππικής Δεξιοτεχνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία των πρώτων κέντρων θεραπευτικής ιππασίας στη Σκανδιναβία και την Αγγλία. Το 1983, η θεραπευτική ιππασία αρχίζει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Aideen Lewis, στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης.

Το 1992, συγκροτήθηκε ο «Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας» -ΣΘΙΕ, ένα σωματείο εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ουσιαστική κοινωνική δραστηριότητα, που ένα χρόνο αργότερα αναγνωρίστηκε και ως αθλητικό σωματείο. Παρ όλες τις δυσκολίες, από το 1983 μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 παιδιά και ενήλικες ωφελήθηκαν από τα προγράμματα της Θεραπευτικής Ιππασίας. Τα προγράμματα αυτά, φιλοξενούνται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας στο Γουδί, όπως επίσης και στον ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης. Ο πρωταρχικός σκοπός της Θεραπευτικής Ιππασίας είναι να δοθεί η ευκαιρία για ιππασία σε οποιαδήποτε ανάπηρα άτομα που θα μπορούσαν να ωφεληθούν γενικά από αυτήν.

Η Θεραπευτική Ιππασία είναι μια εναλλακτική μορφή αποκατάστασης που χρησιμοποιώντας το άλογο ως μέσον θεραπείας δημιουργεί μοναδικά οφέλη στα άτομα με αναπηρία. Απευθύνεται σε άτομα με σωματικά, νοητικά, αισθητηριακά και ψυχολογικά προβλήματα. 'Aτομα με παθήσεις για την αποκατάσταση των οποίων ενδείκνυται η Θεραπευτική Ιππασία πάντα και με την σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρών τους, παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε ή να επισκεφτείτε τον σύλλογο:

Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας

Π. Κανελλοπούλου 10, 11527 Γουδί, Τηλ/Fax: 210 7488566.

e-mail: triding@otenet.gr

Πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Οι χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης έχουν μπεί για τα καλά σε χειμωνιάτικο κλίμα, με τα θερμόμετρα να φτάνουν ως και τους -26 βαθμούς Κελσίου.Στην Πολωνία, οι πολικές θερμοκρασίες είχαν σαν αποτέλεσμα οχτώ άστεγοι να χάσουν τη ζωή τους, αφού στην πόλη Bialystok η θερμοκρασία άγγιξε τους -26. Στην Μόσχα, οι θερμοκρασία έπεσε στους -23,6 βαθμούς, αυτή ειναι και η χαμηλότερη θεμρμοκρασία που καταγράφηκε από το 1931, τον μήνα Δεκέμβριο.
Πολλά Αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και Ελβετία παραμένουν κλειστά, ενώ δεκάδες πτήσεις σε Γερμανία και Ισπανία έχουν ακυρωθεί. Στη Γαλλία μάλιστα, 12 περιοχές είναι “στρωμένες” με πάγο με τους τοπικούς άρχοντες να απαγορεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους. Χιόνι πέφτει και στη Γερμανία, όπου έχουν κλείσει δρόμοι και σχολεία, όπου σε μερικές περιοχές η θερμοκρασία αγγίζει τους -18.
Στην Ελλάδα, το Παρασκευοσαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα σημείωση πτώση, όπως μας πληροφορεί η ΕΜΥ, και θα έρθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, αφού οι άνεμοι θα είναι βοριάδες.



Επίθεση δέχτηκαν Ελληνοκύπριοι ψαράδες.

Πυρά από τουρκικό φυλάκιο δέχθηκαν το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης Ελληνοκύπριοι ψαράδες, την ώρα που έριχναν παραγάδια στη θαλλάσια περιοχή κοντά στο θύλακα των Κοκκίνων. Οι ψαράδες αποχώρησαν και κατάγγειλαν το επεισόδιο στην Κυπριακή Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ. Πιθανότατα οι πυροβολισμοί να σημειώθηκαν για εκφοβισμό. Αφού την επόμενη ημέρα προσέγγιασαν το σημείο για να μαζέψουν τα δίχτυα τους.. Πλήρης  στοίχιση

Διπλωματικό επεισόδιο με αφορμή τη Λήμνο


Εκτός έβγαλε τη Λήμνο το ΝΑΤΟ από τις ασκήσεις επί χάρτου, προκαλώντας την αντίδραση του ΓΕΕΘΑ, το οποίο διεμήνυσε πως αποχωρεί από τις ασκήσεις.Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ο σχεδιασμός δεν εναρμονίζεται με τις πάγιες θέσεις της χώρας, αφήνοντας αιχμές πως το ΝΑΤΟ υιοθετεί τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο. Εκτός όμως από το ίδιο το νησί, το ΝΑΤΟ εξαίρεσε και τις ελληνικές δυνάμεις της Λήμνου, δηλαδή το αεροδρόμιο και το ραντάρ τα οποία το ΓΕΕΘΑ είχε διαθέσει για την άσκηση . Η άσκηση αυτή λέγεται Noble Aspect και διεξάγεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έκρηξη σε γνωστό νυχτερινο κέντρο


Iσχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χτές το βράδυ,στο νυχτερινό κέντρο ''Θέα'' στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αρχών, πρόκειται περί ξεκαθάρισματος λογαριασμών. Το κέντρο, βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο στην περιοχή του Αλίμου, ήταν κλειστό την ώρα που εξερράγη η βόμβα, ο οποία ήταν τοποθετημένη σε μια απο τις αποθήκες του νυχτερινού κέντρου, και έτσι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Ένας 25χρονος από την Αλβανία, προσήχθη λίγη ώρα μετά την έκρηξη, και εξετάζεται από αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής καθώς θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την βομβιστική επίθεση στο γνωστό κέντρο διασκέδάσεως.

* Νέα προειδοποίηση για ελληνική υποβάθμιση από τον Standard & Poors


Στο ΒΒ- ενδέχεται να περιορίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, εάν καταστεί σαφές ότι ο προτεινόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα ευνοήσει τους δημόσιους πιστωτές σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη (02/12) ο Οίκος αξιολόγησης, “η Ελλάδα, ως δυνητικός αποδέκτης της χρηματοδότησης του ESM, μπορεί να τύχει αρνητικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας”. “Η απόφαση για το κατά πόσον θα προχωρήσει η υποβάθμιση της Ελλάδας, θα ληφθεί εντός του επομένου τριμήνου”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Σημειώνεται πως λίγες ημέρες πριν, ο οίκος Standard & Poor's διατύπωσε την ίδια προειδοποίηση σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας.

cosmo.gr

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες συνδέονται στο internet από το κινητό τους!



Έρευνα έδειξε οτι οι το 40% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το κινητό τους για να σερφάρουν στο διαδίκτυο και όχι μόνο.Οι εφαρμογές και η πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι σίγουρα το μέλλον των κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με την έρευνα “Mobile Internet in Greece”, που πραγματοποίησε η Nokia με θέμα τις συνήθειες των Ελλήνων όσον αφορά στο mobile internet και στα mobile applications.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία online ερευνών Poolpilots σε συνεργασία με την MindTake την περίοδο Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου 2010 και είναι αντιπροσωπευτική του Ελληνικού online πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Έλληνες δείχνουν να έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τη χρήση των smartphones, χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερο τις δυνατότητες διασύνδεσης στο διαδίκτυο που προσφέρουν.

Πιο αναλυτικά, το 40% των Ελλήνων χρηστών internet, χρησιμοποιεί το κινητό του για να έχει πρόσβαση στο internet ενώ περισσότεροι από τους μισούς χρήστες mobile internet (60%) περιλαμβάνουν προπληρωμένα πακέτα δεδομένων στα προσωπικά τους συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.

Η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι Έλληνες (38%) λαμβάνουν τα applications απευθείας από τους developers. Το κορυφαίο application store στην Ελληνική αγορά σύμφωνα πάντα με την έρευνα, είναι το Ovi Store της Nokia με το 24% των ερωτηθέντων να απαντά πως το έχει χρησιμοποιήσει για να κάνει download νέων applications.

Τα App stores της Apple (19%), της Sony Ericsson (14%) και της Cosmote (10%) λαμβάνουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Οι λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες επιλέγουν κάποιο App store παρουσιάζονται επίσης στην έρευνα, με τον κύριο παράγοντα επιλογής ενός App store να είναι η προεγκατεστημένη πρόσβαση στο συγκεκριμένο App store στο κινητό τους τηλέφωνο (39%).

Ο δεύτερος παράγοντας είναι το εύρος της ποικιλίας των applications που προσφέρει (29%), o τρίτος η εγγυημένη ποιότητα των applications (28%) και ο τέταρτος η αποκλειστικότητα προσφοράς applications για το κινητό τους τηλέφωνο από το συγκεκριμένο App store. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι χαμηλές τιμές βρίσκονται στην όγδοη και τελευταία θέση (15%).

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτουν και οι λόγοι για την όλο και αυξανόμενη χρήση των applications από τους Έλληνες. Κυριότερος εξ αυτών είναι η ταχύτητα με την οποία τα applications προσφέρουν πρόσβαση σε πληροφορίες (56%).

Ακολουθούν η διευκόλυνση στην πλοήγηση και η πιο εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες σε σχέση με το απλό mobile internet (42%) και η υποστήριξη διαχείρισης των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (36%).

Όσον αφορά τις κατηγορίες applications που προτιμούν οι Έλληνες, η πλοήγηση κατακτά την κορυφή των προτιμήσεων τους (64%). Ακολουθούν τα εργαλεία οργάνωσης, όπως τα task managers (52%), τα παιχνίδια (49%) και ο καιρός (45%). Τα applications κοινωνικής δικτύωσης έρχονται στην πέμπτη θέση (44%). Τέλος, από τα στοιχεία της έρευνας διαφαίνονται και τα brands που οι Έλληνες θα ήθελαν να δουν να γίνονται applications.

Πρώτη στη λίστα είναι η μετρολογική υπηρεσία ΕΜΥ (48%), δεύτερο το ειδησεογραφικό portal In.gr (35%) και τρίτη η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines (34%). Έπονται ο οδηγός διασκέδασης Αθηνόραμα (33%) και η αεροπορική εταιρεία Olympic Air (31%).


http://www.newsit.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αρχίζουν οι μετατάξεις από τον ΟΣΕ! - Μέχρι τις 3/12 πρέπει οι φορείς του Δημοσίου να υποδείξουν τα κενά τους



Με επείγουσα εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών ζητείται από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, να υποδείξουν στο υπουργείο τις κενές οργανικές τους θέσεις.
Τυπικά ξεκινά η διαδικασία της μετάταξης περίπου 2.500 εργαζομένων από τον ΟΣΕ που υπήχθησαν στο νόμο 3891/2010.

Όπως αναφέρεται στο ΒΗΜΑ, το προσωπικό του ΟΣΕ μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες, δήμους, τις περιφέρειες και τα ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα, ύστερα από αίτησή του.

Η μεταφορά γίνεται σε φορέα ή υπηρεσία, σε νομό επιλογής του υπαλλήλου, εφόσον υπάρχει κενή θέση ή έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη σε φορέα αυτού του νομού.

Οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα πρέπει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2010 να γνωστοποιήσουν στο υπουργείο Εσωτερικών τις κενές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που τυχόν θέλουν να πληρώσουν με υπαλλήλους του ΟΣΕ ή τις ανάγκες τους πέραν των κενών θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν με μεταφορά προσωπικού.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Χάνει το φως του κάθε φορά που κάνει... σεξ!


Αυτό και αν είναι πρόβλημα. Να μην μπορείς ούτε σεξ να κάνεις γιατί μετά χάνεις...το φως σου! Τι έδειξε μια νέα έρευνα...

Όποια άλλη άσκηση και να έκανε, όσο δύσκολη ή απαιτητική κι αν ήταν, η όρασή του δεν επηρεαζόταν. Όταν, όμως, έκανε σεξ, και κυρίως, όταν έφτανε σε οργασμό, έχανε προσωρινά το φως του.

Όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί, αιτία της προσωρινής απώλειας της όρασης είναι η αγγειοσυστολή, κατά την οποία το μυϊκό τοίχωμα συσπάται γύρω από το αιμοφόρο αγγείο, αποτρέποντας τη ροή του αίματος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στο ίδιο πρόβλημα οφείλεται η στυτική δυσλειτουργία.

Για την αποκατάσταση του προβλήματος, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν φάρμακα τα οποία ανοίγουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Έκθεση για το θέμα δημοσίευσε το Τμήμα Οφθαλμολογίας του Νοσοκομείου Glostrup που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης.


http://www.newsit.gr

Μείωση ποινών για Κ.Μπουρμπούλια και Ευ.Καλούση

Με σημαντικές μειώσεις των πρωτόδικων ποινών για τους πρώην δικαστές Κ. Μπουρμπούλια και Ευ. Καλούση, έκλεισε η δευτεροβάθμια δίκη σκέλους της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος, που είχε ξεκινήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, στον Ευάγγελο Καλούση επεβλήθη κάθειρξη 12 ετών, από 20 έτη και δύο μήνες της πρωτόδικης απόφασης, και στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια επταετής κάθειρξη αντί για 12ετή που είχε επιβληθεί αρχικά. Αμφότεροι οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απηλλάγησαν ο επιχειρηματίας Σωτήρης Κρητικός, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο πρώην σύζυγος της Μπουρμπούλια Θ.Αμοργιανός και ο επιχειρηματίας Α.Γεωργίου. Σε πρώτο βαθμό οι ποινές φυλάκισης που τους είχαν επιβληθεί ήταν από δύο έως έξι έτη. Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης, τον επιχειρηματία Ευστρ. Βαλυράκη σε 18μηνη ποινή φυλάκισης για πλημμεληματικές πράξεις.

naftemporiki

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σαρωτικοί έλεγχοι για το τσιγάρο

Σαρωτικούς ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλους τους κλειστούς χώρους ξεκινά το υπουργείο Υγείας, «επιστρατεύοντας» και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.

Όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντ. Δημόπουλος, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την εμπλοκή και των επιθεωρητών στον πρωτοβάθμιο έλεγχο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 6.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 500 πρόστιμα.
Ωστόσο, έρευνα που διενήργησε τον περασμένο Οκτώβριο η Ιατρική Σχολή Αθηνών, σε δείγμα 1.000 ενηλίκων, καταδεικνύει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος εφαρμόζεται στο 57% των εστιατορίων και μόλις στο 33% των μπαρ, κλαμπ και καφέ.
Συνέδριο
Τα παραπάνω παρουσιάστηκαν χθες με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της συντονιστικής αντικαπνιστικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Π. Μπεχράκης, την τελευταία διετία έχει μειωθεί κατά 2%-3% ο αριθμός των Ελλήνων που καπνίζουν συστηματικά.
Η κατανάλωση τσιγάρου αναμένεται να μειωθεί κατά 2 εκατ. τσιγάρα το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί κατά 30% και η προσέλευση των Ελλήνων στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος. Υπολογίζεται ότι 50.000 νέοι καπνιστές προστίθενται κάθε χρόνο στον πληθυσμό που καπνίζει.

imerisia

Φτιάχνω φαγώσιμες σπιτικές ελιές

Στο πίσω μέρος του κτήματος, υπάρχει μία σχετικά μικρή ελιά. Μεγαλώνει πρακτικά μόνη της χωρίς καμία φροντίδα. Οι ελιές της ωρίμασαν νωρίτερα από τις υπόλοιπες. Φέτος (γνωρίζω είμαι ασυγχώρητος), σήκωσα το κεφάλι ψηλά και τις πρόσεξα.
Μεγάλες, σαρκώδεις, λαχταριστές, μαύρες και γυαλιστερές.

Κρίμα να πάνε χαμένες σκέφτηκα. Είναι και οι καιροί δύσκολοι, είναι και οι ελιές πολύ ακριβές για να τις αγοράσεις.
Θα φτιάξω σπιτικές ελιές αναφώνησα!
Πως όμως; Κοίταξα στο internet για συνταγές, ρώτησα τους γείτονες, και τα πεθερικά μου.
Άκουσα/βρήκα όλων των ειδών τις συνταγές. Από απλές μέχρι πολύπλοκες. Επειδή είμαι απλός άνθρωπος είπα να ακολουθήσω την αρχή του KISS (Keep It Simple Stupid). Ιδού λοιπόν πως έφτιαξα τις δικές μου φαγώσιμες ελιές!

Μάζεμα ελιάς

Μάζεμα μία μία τις ελιές προσεκτικά με το χέρι. Όσες έφτανα από κάτω και τις πιο ψηλές χρησιμοποιώντας σκάλα. Σίγουρα είναι ένας χρονοβόρος τρόπος, αλλά το μυστικό είναι να μην πληγωθεί η ελιά που θα γίνει φαγώσιμη. Δεν πρέπει να τις ρίξετε χτυπώντας το δέντρο και τις ελιές.

 

Ξεχώρισμα ελιών


Στην επόμενη φάση ξεχώρισα τις καλές ελιές από αυτές που είχαν πρόβλημα (ευτυχώς ήταν λίγες). Αφαίρεσα τις ελιές που είχαν προσβολές από έντομα και κράτησα μόνο τις καλές.

 

 

Πλύσιμο ελιών

Στη συνέχεια, έπλυνα καλά τις ελιές. Γέμιζα μία λεκάνη μέχρι τα μισά με ελιές και τις έπλυνα αρκετές φορές ώστε να φύγουν οι σκόνες. Στη συνέχεια τις άφησα να στραγγίξουν.

Χάραγμα ελιών

Το επόμενο βήμα είναι να χαράξω την κάθε ελιά 3 με 4 φορές. Τη χαράζω κατά μήκος, από την κορυφή ως τη βάση. Το χάραγμα δε θα πρέπει να φτάνει μέχρι με το κουκούτσι. Όταν χαράξω όλες τις ελιές, είμαι έτοιμος να περάσω στην επόμενη φάση, το ξεπίκρισμα των ελιών.

Ξεπίκρισμα ελιών

Τοποθετώ τις χαραγμένες ελιές μέσα σε μία λεκάνη με νερό. Για να είμαι σίγουρος ότι όλες οι ελιές θα είναι κάτω από το νερό, βάζω από πάνω άλλη μία λεκάνη και ρίχνω μέσα της λίγο νερό ώστε να βαρύνει και να πιέζει τις ελιές μέσα στο νερό.

Κάθε μέρα (24 ώρες) αδειάζω το νερό που είχα βάλει την προηγούμενη ημέρα και ξαναγεμίζω τη λεκάνη με καθαρό νερό και ανακατεύω. Τοποθετώ και πάλι τη δεύτερη λεκάνη από επάνω.
Τις πρώτες ημέρες, βλέπω ότι το νερό που αδειάζω είναι σκούρο. Όσο περνούν οι ημέρες, το νερό γίνεται όλο και πιο καθαρό.
Κάθε μέρα που περνά, οι ελιές ξεπικρίζουν όλο και περισσότερο.
Μετά από 6 με 7 ημέρες δοκιμάζω τις ελιές μου. Αν έχουν ξεπικρίσει οι ελιές είναι έτοιμες και μπορώ να περάσω στην επόμενη φάση. Αν όχι, τις αφήνω και άλλες ημέρες.

Ελιές και αλάτι

Θα αφήσω τις ελιές για μία μέρα (24 ώρες) μέσα σε αλατόνερο. Χρησιμοποιώ χοντρό αλάτι.
Για να φτιάξω το αλατόνερο, χρησιμοποιώ 100 γραμμάρια χοντρό αλάτι για κάθε κιλό ελιών.
Φτιάχνω το αλατόνερο μέσα στη λεκάνη, διαλύοντας καλά το αλάτι (θέλει αρκετό ανακάτεμα).
Φροντίζω το αλατόνερο να σκεπάσει τις ελιές. Χρησιμοποιώ και πάλι το κόλπο με τη δεύτερη λεκάνη.

Ξεπλένω τις ελιές

Αφού τις άφησα μία μέρα στο αλατόνερο, αδειάζω το αλατόνερο και ξεπλένω πολύ καλά!

Βάζω τις ελιές σε ξύδι

Γεμίζω τη λεκάνη με τις ελιές με ξύδι. Χρησιμοποίησα απλό ξύδι που βρήκα στο σούπερ μάρκετ.
Ανακατεύω τις ελιές καλά ώστε να πάει το ξύδι παντού.
Σκεπάζω και πάλι με τη δεύτερη λεκάνη και αφήνω για 2 με 3 ώρες.

Συσκευασία - Αποθήκευση


Για να αποθηκεύσω τις ελιές μου τις βγάζω από το ξύδι. Προσοχή! Δεν πετώ το ξύδι, θα το χρησιμοποιήσω στη συνέχεια.
Βάζω τις ελιές σε βάζα. Τις συμπίεσα ελαφρά ώστε να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες. Ρίχνω το ξύδι μέχρι να φτάσει 1 με 2 εκατοστά κάτω από την πιο πάνω ελιά.
Συμπληρώνω με λάδι ώστε να καλύψει τις ελιές.
Βιδώνω τα καπάκια και αποθηκεύω σε δροσερό και σκιερό μέρος.

 

Πόσο νόστιμες έγιναν;

Όσοι δοκίμασαν τρελάθηκαν με τη νοστιμιά. Το ίδιο κι εγώ. Πρώτη φορά τρώω τόσο νόστιμη και φρέσκια ελιά.

Περίληψη

Για να φτιάξετε φαγώσιμες ελιές θα χρειαστείτε:
  • ωμές ελιές (χαραγμένες)
  • 2 λεκάνες
  • μπόλικο νερό
  • χοντρό αλάτι
  • ξύδι
  • 7 με 10 ημέρες χρόνο
prasino-hamomilaki

Εκεί μας καταντήσατε! Να στολίζουμε με λαμπιόνια τα σκουπίδια!

Η εικόνα είναι απίστευτη! Στην απόγνωσή τους κάτοικοι στον Πειραιά μετα σκουπίδια να μπαίνουν στις πόρτες των σπιτιών τους αποφάσισαν να τα... στολίσουν!


Πήραν λοιπόν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια τα άπλωσαν πάνω στις σακούλες των σκουπιδιών και η φωτογραφία πραγματικά αξίζει όσο χίλιες λέξεις!



Η κατάσταση σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο κίνδυνος πλεον για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος. Πάνω από 50.000 τόνοι σκουπιδιών είναι εδώ και μέρες στους δρόμους και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη.

Λύση στο πρόβλημα με την χωματερή των Ανω Λιοσίων που υπολειτουργεί δεν έχει δοθεί και δεν φαίνεται να υπάρχει και διάθεση.

Εχουν περάσει περισσότερες από 10 ημέρες που οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χωματερές.

Και δεν ενδιαφερει κανέναν πολίτη το πως και το γιατί έχουμε φτάσει στην σημερινή κατάσταση. Ουδείς ενδιαφέρεται ποιοί θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων που έληγαν. Ουδείς ενδιαφέρεται για το ποιός θα έπρεπε να σκεφτεί να προχωρήσει σε μετακινήσεις μονίμων υπαλλήλων στην χωματερή για να λυθεί το πρόβλημα

Η σημερινή άθλια κατάσταση και εικόνα της πρωτεύουσας της Ελλάδας δείχνει για ακόμα μια φορά την ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο!

ΩΡΑ 10.45 ΟΔΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΩΡΑ 10.45 ΟΔΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Σήμερα το πρωί



ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΩΡΑ 09.30



ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΩΡΑ 10.30






newsit.gr








Χανιά: Έρχονται τα πρώτα βιοκλιματικά σχολεία

Στη δημοπράτηση δύο έργων που αφορούν την κατασκευή βιοκλιματικών σχολείων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Κρήτης) προχώρησε η Νομαρχία Χανίων. Πρόκειται για το έργο ανέγερσης διθέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου στον Ταυρωνίτη, προϋπολογισμού 1.494.298 ευρώ και το έργο ανέγερσης διθέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βάμου, προϋπολογισμού 1.270.661 ευρώ.

Και τα δύο έργα έχουν μελετηθεί με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δηλαδή έχουν ληφθεί υπόψη η χωροθέτηση, ο προσανατολισμός, η ηλιοπροστασία, ο φυσικός φωτισμός, η σκίαση, ο φυσικός αερισμός και η κατάλληλη μόνωση των κτιρίων.Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ισχύος 20KW για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα δύο σχολεία είναι τα πρώτα σχολικά κτίρια που μελετήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με βιοκλιματικές και οικολογικές προδιαγραφές στο Νομό Χανίων.





newsit.gr