Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλα "κέφια" είχε ο υπουργός...



Ο Hans-Rudolf Merz ξέσπασε σε γέλια, παρασέρνοντας και όλους τους συναδελφους του στο γερμανικό κοινοβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εισαγωγές αλλαντικών. Ο 67χρονος πολιτικός έχει γίνει διάσημος στο διαδίκτυο από το "ατυχές" περιστατικό καθώς εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του internet έχουν παρακολουθήσει το βίντεο...
Tι θα έκανε άραγε αν διάβαζε την οικονομική κατάσταση τησ Ελλάδος...κρίμα που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Αλλαγή θεσμικού πλαισίου για την καλλιεργεια των μεταλλαγμένων αγροτικών προϊόντων απο την ΕΕ


Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου όσον αφορά στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (μεταλλαγμένων) αγροτικών προϊόντων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχεται τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Παρότι οι εν λόγω προτάσεις τυπικά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος, οι 27 υπουργοί Γεωργίας καλούνται και αυτοί να αποφανθούν επ΄ αυτών, εξετάζοντας τις οικονομικές τους επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή γεωργία, τις συνέπειές στη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και τη συμβατότητά τους με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Στα θέματα του Συμβουλίου της Δευτέρας περιλαμβάνονται επίσης, η συζήτηση επί των συμπερασμάτων και προτάσεων της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την κατάσταση του ευρωπαϊκού γαλακτοκομικού τομέα, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χορήγηση επισιτιστικής βοήθειας σε αναξιοπαθούντα άτομα και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς και η λήψη ειδικών μέτρων για την γεωργία στις εξόχως απομεμακρυσμένες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέο παραδικαστικό κύκλωμα;


Περίπου 20 άτομα φαίνεται ότι εμπλέκονται σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, η εξάρθρωση του οποίου είναι θέμα χρόνου από την Ελληνική Αστυνομία.Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται δικηγόροι, ιδιώτες και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι εξαπατούσαν το ελληνικό δημόσιο αλλά και ιδιώτες, παίρνοντας διάφορα χρηματικά ποσά, ακίνητα και και περιουσίες, με δικαστικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρει το Βήμα, το κύκλωμα αυτό είχε συστήσει περί τις 170 εταιρείες μαϊμούδες, προκειμένου να κάνει εικονικές συναλλαγές, παραπλανώντας τα θύματα του.

Στην έρευνα, συμμετέχει και ΕΥΠ με τη χρήση του συστήματος των υποκλοπών.
cosmo.gr

Η Ρώσικη αρκούδα και ο Κόκκινος Δράκος....

Ρωσία-Το ανοιχτό ορυχείο του Κιμκάν στη Σιβηρία είναι μια λασπώδης έκταση 2,6 τ.χλμ, η οποία περιβάλλεται από πυκνά δάση σημύδας και κέδρου.
Όμως σύμφωνα με Ρώσους γεολόγους, ακριβώς κάτω πό την επιφάνεια του εδάφους κρύβεται αρκετός σίδηρος για την κατασκευή εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Αυτός είναι και ο λόγος που κινέζοι κρατικοί αξιωματούχοι και πιχειρηματίες  εκδηλώνουν ενδιφέρον για την περιοχή που υπάρχει εδώ και μια δεκαετία κτά μήκος της συνοριακής γραμμής Ρωσίας-Κίνας. Φέτος έφτασε στο Κιμκάν με ελικόπτερο μια αντιπροσωπεία της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, προκειμένου να συναντήσει τον προϊστάμενο του ορυχείου, Βίκτωρ Ριάμποφ.
Άλλο ένα προϊόν με όλο και πιο αυξανόμενη ζήτηση που περνά στην Κίνα από την Σιβηρία είναι το ρωσικό πετρέλαιο.  Για την Κίνα, που διψά για φυσικούς πόρους, η προμήθεια μετάλλων και πετρελαίου από την Ρωσία, από την ξηρά διαφέρει σημαντικά από τις μεταφορές μέσω θάλασσας. Το διασυνοριακό εμόριο σε αυτή την περιοχή βοήθησε την Κίνα να ξεπεράσει την Γερμανία ως το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας, με διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των 2 χωρών που άγγιξε τα 39,5 δις δολάρια το 2009. Τον περασμένο χρόνο, η ρώσικη Άπω Ανατολή, ήταν η μόνη περιοχή της Ρωσίας που εμφάνισε αύξηση επενδύσεων.
Η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν ένα τέλειο δίδυμο. Η Ρωσία έχει φυσικούς πόρους που η Κίνα χρειάζεται, ενώ η Ρωσία έχει ανάγκη από κεφάλαια και η Κίνα διαθέτει πλεονάζοντα κεφάλαια.
Το μεγαλύτερο διασυνοριακό γεγονός που έχει προγραμματιστεί θα είναι ο υπερσιβηρικός αγωγός πετρελαίου που εγκαθίσταται μέσα στα πυκνά δάση της περιοχής και αναμένεται να φτλασει στην Κίνα το 2012 μεταφέροντας 1 εκατ βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.Μέχρι τότε, το 1/4 του ρώσικου αργού πετρελαίου θα εξάγεται στην Ασία, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων από τις εγκαταστάσεις της Exxon Mobil και της Royal Dutch Shell στη νήσο Σαχαλίνη. Για την Κίνα, το πετρέλαιο που σήμερα μεταφέρεται από την ξηρά από την Κεντρική Ασία μέσω ενός αγωγού από το Καζακστάν και σε 2 χρόνια θα αρχίσει να ρέει από την Ρωσία, πρόκειται να προωθήσει ένα στόχο στρατηγικής σημασίας: την αποδέσμευσή της από την σοβαρή της εξάρτηση από την Μέση Ανατολή για την προμήθεια πετρελαίου.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φυτοφάγου δεινόσαυρου με "στέμμα" από 15 κέρατα σε ένα τεράστιο κεφάλι


Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στην έρημο της Νότιας Γιούτα απολιθώματα δύο νέων ειδών φυτοφάγων δεινοσαύρων, συγγενικών με τον γνωστό Τρικεράτοπα, από τους οποίους ο ένας, που ονομάστηκε Κοσμοκεράτωψ, έφερε 15 κέρατα σαν "στέμμα" στο πελώριο κεφάλι του, τα περισσότερα που έχουν ποτέ βρεθεί σε δεινόσαυρο.

Ως "ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζώα που έχουν βρεθεί ποτέ", τον χαρακτήρισε ο υπεύθυνος της έρευνας δρ Σκοτ Σάμσον του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Τμήματος Γεωλογίας του πανεπιστημίου της Γιούτα. Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δεύτερος νέος δεινόσαυρος που ανακαλύφθηκε, είναι μεγαλύτερος από τον Κοσμοκεράτοπα, αλλά έχει λιγότερα (πέντε) κέρατα και ονομάστηκε Γιουτακεράτωψ, από το μέρος όπου βρέθηκαν τα...
απολιθώματα.

Οι δύο δεινόσαυροι, οι οποίοι περπατούσαν στα τέσσερα πόδια τους και έζησαν πριν από 65 έως 100 εκατ. χρόνια στην Ύστερη Κρητιδική Περίοδο, είχαν μέγεθος περίπου όσο ένας γιγάντιος ρινόκερος και διαφέρουν αρκετά από τους υπόλοιπους δεινόσαυρους που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στην Αμερική, όπως δήλωσε ο παλαιοντολόγος Μαρκ Λέβεν του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γιούτα.

Ο Γιουτακεράτωψ είχε ένα μεγάλο κέρατο πάνω από την μύτη του και μικρότερα κέρατα στο ύψος των ματιών του που προεξείχαν προς τα πλάγια, όπως ο βίσωνας. Το κρανίο του είχε μήκος περίπου δύο μέτρα, το ύψος του ήταν περίπου 1,8 μέτρα και το μήκος του σώματός του έφτανε τα 6,5 μέτρα. Υπολογίζεται ότι ζύγιζε γύρω στους τρεις έως τέσσερις τόνους.

Ο Κοσμοκεράτωψ είχε παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου με τον Γιουτακεράτοπα, αλλά εκτός από το μεγάλο κέρατο πάνω από την μύτη του, είχε περισσότερα κέρατα στο κρανίο του, που ξεπηδούσαν πάνω από τα μάτια του, από τα μάγουλα του και από το πάνω μέρος του κεφαλιού του. Είχε μήκος περίπου 4,5 μέτρα και ζύγιζε γύρω στους 2,5 τόνους. Τα κέρατα και των δύο δεινοσαύρων είχαν μήκος από 14 έως 30 εκατοστά.

Η ανακάλυψη, σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους, δείχνει ότι οι δεινόσαυροι με κέρατα που ζούσαν σε ένα υποτροπικό βαλτώδες περιβάλλον με ρηχά ζεστά νερά στην αρχαία -χαμένη πια σήμερα- ήπειρο (Λαραμιδία) πριν από περίπου 76 εκατ. χρόνια, είχαν εξελιχτεί με διαφορετικό τρόπο. Τα πολυάριθμα κέρατα πιστεύεται ότι χρησίμευαν πρωτίστως για την προσέλκυση συντρόφων και τον εκφοβισμό σεξουαλικών ανταγωνιστών, όπως τα κέρατα στα σημερινά ελάφια.




Κωμωδία: Άφησαν ελεύθερο το πράσινο μπουμπούκι του ΣΔΟΕ που πιάστηκε επ’ αυτοφόρω!

Αρκεί να είσαι εγνωσμένα ΠΑΣΟΚος σε αυτή τη χώρα για να διαπράττεις κακουργήματα ανενόχλητος και να χαίρεις πλήρους ασυλίας.
Αυτά είναι τα περιβόητα τσιτάτα του Παπανδρέου περί “ανομίας και ατιμωρησίας”.
Μία κοινωνία γονατίζει, ληστεύεται, υποδουλώνεται για να συνεχίσουν οι πράσινοι πραίτωρες τα θεάρεστα έργα τους. Να ποιοί τα φάγατε κύριε Πάγκαλε. Να ποιοί συνεχίζετε να τα τρώτε.
Τσουκάτος; Ελεύθερος
Μαντέλης; Ελεύθερος.
Εκβιαστής του ΣΔΟΕ πρόεδρος της ΠΑΣΚ εφοριακών; ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!

Η είδηση:

Χθες μετά την απαγγελία της κατηγορίας σε βάρος του, ο 55χρονος εφοριακός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Στην υπόθεση εμπλέκονται, σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον είπε το θύμα στην κατάθεσή του, κι άλλοι τρεις (3) υπάλληλοι, ένας εκ των οποίων κατονομάστηκε κατά την ανάκριση από τον υπόδικο πλέον συνάδελφό του, και αναζητείται. Ερευνάται και παλαιότερη αναφορά του μέχρι πρότινος υποδιευθυντή της ΥΠΕΕ στην Κέρκυρα, Π. Ψυλάκου, που τώρα υπηρετεί στη Ζάκυνθο.Το ποσό 30.000 ευρώ απαίτησαν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Κέρκυρας από επιχειρηματία των Παξών προκειμένου να… τακτοποιήσουν φορολογικές παραβάσεις που διαπίστωσαν κατά τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία του ξενοδόχου από τους Παξούς σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την ΕΛ. ΑΣ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο εφοριακός μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Κέρκυρας μετέβησαν τον περασμένο Ιούλιο στους Παξούς προκειμένου να διενεργήσουν φορολογικούς ελέγχους. Έμειναν στο ξενοδοχείο του καταγγέλλοντος, όπου -όπως ισχυρίστηκαν- διαπίστωσαν πλήθος φορολογικών παραβάσεων. Έκτοτε, σύμφωνα με την κατάθεση του ξενοδόχου, άρχισαν να επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί του και να αξιώνουν χρήματα προκειμένου να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές του στην Εφορία.
Επ’ αυτοφώρω

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό και την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Υπό τις οδηγίες των αστυνομικών, ο ξενοδόχος κανόνισε να συναντηθεί την Τρίτη στις 10.30 π. μ. σε κεντρική καφετέρια της Κέρκυρας, προκειμένου να παραδώσει τα χρήματα στον επίορκο δημόσιο υπάλληλο. Μαζί του είχε 5.000 ευρώ αντί των 30.000 που είχαν συμφωνήσει.
Ο εφοριακός αρνήθηκε να παραλάβει τα χρήματα, λέγοντάς του «όλα ή τίποτα». Ο ξενοδόχος επέστρεψε στην τράπεζα και εκταμίευσε άλλα 25.000 ευρώ. Στη 1 μ.μ. συναντήθηκε εκ νέου με τον υπάλληλο. Ο τελευταίος του ...
ζήτησε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και παρέλαβε τα χρήματα ενώ βρίσκονταν εν κινήσει. Το περιστατικό παρακολουθούσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον δράστη.

(olympia.gr)

Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ ο...”αδιάφθορος” του ΣΔΟΕ που πήρε μίζα 30.000 ευρώ

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε στους Παξούς με την εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους και να εντοπίσει αν υπάρχουν παραβάσεις από ιδιοκτήτες σκαφών ή σπιτιών που διαθέτουν πισίνες. Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία του νησιού, εντόπισε παραβάσεις, αλλά πρότεινε στον ιδιοκτήτη της, διακανονισμό. Δηλαδή φακελάκι, ύψους 30.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει το ζήτημα.

Όμως οι ιθύνοντες της κατασκευαστικής εταιρίας αποφάσισαν να απευθυνθούν στις αρχές. Και η υπόθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο Οικονομικών. Με δόλωμα τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει 5000 προκαταβολή για τις 30.000 ευρώ που είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο 54χρονος "αδιάφθορος" Γιάννης Μέξης είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ πριν απο τρεις μήνες για να ενισχύσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά του Ιονίου.

Το κλιμάκι που ερευνά την υπόθεση διαφθοράς εκτιμά πως ο κ. Μέξης δεν δρούσε μόνος του και αναζητούν τον συνεργό του μέσα στην υπηρεσία.


http://www.enimerwsi.com


Το σεξ είναι περισσότερο ριψοκίνδυνο απ’ ότι θα φανταζόταν κανείς…

Στις ημέρες μας το σεξ είναι ριψοκίνδυνη υπόθεση, περισσότερο ριψοκίνδυνη από ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά στα στατιστικά των «ερωτικών απωλειών» του Ηνωμένου Βασιλείου… Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Phonepiggybank.com, ένας στους τρεις ενήλικους Βρετανούς (περίπου 18 εκατ. άτομα) έχει υποστεί ενώ συνουσιαζόταν κάποιου είδους τραυματισμό (που για το 2% των ερωτηθέντων ήταν κάταγμα).

Μάλιστα, το 5% έχει αναγκαστεί εξαιτίας του εν λόγω τραύματος να λείψει από τη δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα, ένας στους δέκα δηλώνει πως…
είτε αυτός είτε ο σύντροφός του έχει πέσει από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια του σεξ και ένας στους 50 πως έχει πέσει από το πλυντήριο ενώ τέσσερις στους δέκα παραδέχονται πως όντας τυφλωμένοι από το ερωτικό πάθος τα έχουν κάνει γυαλιά-καρφιά μέσα στο σπίτι (με το μέσο κόστος της υλικής ζημιάς να υπολογίζεται στα 180 ευρώ).

Όσο για τα πλέον επικίνδυνα μέρη συνουσίας, πρώτος έρχεται ο καναπές (κυρίως λόγω των σκευών που βρίσκονται στο τραπεζάκι μπροστά του) και ακολουθούν οι σκάλες, το αυτοκίνητο και το ντους ενώ αναφορικά με τα αντικείμενα που γίνονται συνηθέστερα κομμάτια, αυτά είναι το κρεβάτι, τα ποτήρια, οι κορνίζες και οι καρέκλες.

«Ό,τι αξίζει πονάει» λένε και μάλλον έχουν δίκιο.

ΕΚΘΕΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN


Ρεπορτάζ: Βασίλης Γ.Λαμπρόπουλος
(απο ΤΟ ΒΗΜΑ)
Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει. Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια... σιδερένια κλούβα. Η τραγωδία ίσως θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε μείνει συμπτωματικά ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής για να εξαερίζεται ο χώρος επειδή μύριζε μια τουαλέτα!............
Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που επισημαίνονται στο πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας, η οποία ερεύνησε τις συνθήκες της πυρκαγιάς στο υποκατάστημα της Μarfin Βank μετά τον εμπρησμό από ομάδα αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, με αποτέλεσμα τον θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου , της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη. Στο πόρισμα που συνέταξε τον προηγούμενο Ιούλιο ο επιθεωρητής κ. Θεοδόσιος Πανταζόπουλος και αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου, κλειδωμένες έξοδοι διαφυγής, ελλείψεις πιστοποιητικών και απουσία σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού, γεγονότα που επηρέασαν την απόπειρα απεγκλωβισμού των εργαζομένων μετά τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων.

Οπως μνημονεύεται, «στο υποκατάστημα εργάζονταν συνολικά 27 άτομα.Υπήρχε μόνο μία έξοδος κινδύνου που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου και δίπλα από την κύρια είσοδο της τράπεζας. Ωστόσο αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε από τους εργαζομένους γιατί στο ισόγειο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και η ατμόσφαιρα από τον καπνό ήταν αποπνικτική». Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα.

Ο επιθεωρητής στο πόρισμά του υπογραμμίζει: «Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην έξοδο κινδύνου του ισογείου,η οποία δεν έπρεπε να κλειδώνεται,προκειμένου να ανοίγει εύκολα και άμεσα από κάθε πρόσωπο που θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει. Αυτή άνοιγε μόνο αν έσπρωχνε κάποιος την “μπάρα πανικού” της θύρας και συγχρόνως πατούσε το κουμπί φορητού τηλεχειριστηρίου που ήταν μοναδικό σε όλον τον χώρο και βρισκόταν στο γραφείο της διευθύντριας στο ισόγειο. Τη στιγμή του συμβάντος,με την ύπαρξη του καπνού, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να βρεθεί το τηλεχειριστήριο και να χρησιμοποιηθεί συγχρόνως με το σπρώξιμο της πόρτας για να ανοίξει η έξοδος κινδύνου. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες εργαζομένων που αναφέρουν ότι το γραφείο της διευθύντριας έπιασε πρώτο φωτιά, κάτι που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο θα είχε καταστραφεί».

Στην έκθεση καταγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν τον θάνατο οι τρεις εργαζόμενοι και το πώς προσπάθησαν να διασωθούν οι υπόλοιποι. Εκεί φαίνεται ότι η δυσοσμία από μια τουαλέτα ήταν... σωτήρια! «Συνολικά 14 εργαζόμενοι εξήλθαν από μια μεταλλική πόρτα του 2ου ορόφου που δεν ήταν έξοδος κινδύνου και ήταν τυχαία ανοιχτή για αερισμό της παρακείμενης τουαλέτας λόγω προβλήματος της αποχέτευσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, κρίσιμη θεωρείται στο πόρισμα η έλλειψη πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Οπως μνημονεύεται, «η επιχείρηση δεν είχε το απαιτούμενο πιστοποιητικό πυρασφαλείας που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για την έκδοσή του απαιτείται μελέτη του χώρου, στην οποία θα αναφέρονται τα συγκεκριμένα μέτρα πυρόσβεσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Η μελέτη αυτή κανονικά κατατίθεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προς έγκριση. Μετά την έγκριση ο εργοδότης θα έπρεπε να καλέσει την Πυροσβεστική να ελέγξει αν εφαρμόστηκαν τα μέτρα και να εκδώσει το πιστοποιητικό ασφαλείας για την επιχείρηση».

Κανένας τους δεν γνώριζε από πυρασφάλεια
Η Επιθεώρηση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται στο πόρισμά της και στην ελλιπή εκπαίδευση των εργαζομένων στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Οπως σημειώνεται, απαραίτητο είναι «η κατάρτιση από τον εργοδότη σχεδίου διάσωσης-διαφυγής με χάραξη,διευθέτηση οδών διάσωσης και εξόδων κινδύνου, οι οποίες δεν πρέπει να κλειδώνονται.Επιπλέον πρέπει να επιμορφώνονται και να εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι πάνω σε θέματα πυρασφαλείας, πυρόσβεσης και εκκένωσης των χώρων, με πραγματοποίηση των ασκήσεων τακτικά». Τονίζεται όμως ότι στην περίπτωση του υποκαταστήματος της Μarfin «όλοι οι εργαζόμενοι που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι δεν είχε γίνει καμιά εκπαίδευση- ενημέρωση- επιμόρφωση και ούτε είχε ποτέ πραγματοποιηθεί κάποιου είδους άσκηση εκκένωσης του κτιρίου. Μόνο μία εργαζομένη ανέφερε ότι είχε γίνει κάποια χρονική στιγμή επίδειξη της χρήσης των πυροσβεστήρων και μία άλλη εργαζόμενη (σ.σ.: στο πόρισμα αναφέρονται τα ονόματά τους) ότι είχαν διανεμηθεί στο προσωπικό ενημερωτικά φυλλάδια για θέματα πυροπροστασίας, χωρίς όμως να θυμάται το πότε.

Πέντε είναι οι ύποπτοι για τον εμπρησμό
Στασιμότητα παρατηρείται στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες του εμπρησμού του υποκαταστήματος της Μarfin. Γι΄ αυτό μελετάται να ζητηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών παράταση της προθεσμίας- λήγει στις 5 Νοεμβρίου 2010- για την ολοκλήρωση της έρευνας. Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας έχουν ληφθεί περίπου 60 καταθέσεις και έχουν αναλυθεί εικόνες από 20 κάμερες καταστημάτων και διαχείρισης κυκλοφορίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι έχουν ζητήσει και την αρωγή του συστήματος νομίμων συνακροάσεων της ΕΥΠ, έχουν καταλήξει στην ταυτότητα πέντε νεαρών ατόμων- τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας- που απεικονίζονται να συμμετέχουν σε επιθέσεις πριν και μετά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος. Παρατηρείται όμως αδυναμία τεκμηρίωσης των κατηγοριών.


Read more: ΕΚΘΕΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN | Peter_Pan http://krmns.blogspot.com/2010/09/3-marfin.html#ixzz10Rm3Iq6C

Προστατευόμενη περιοχή του Όρους Πάρνωνα - Υγροτόπου Μουστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η προστατευόμενη περιοχή του Όρους Πάρνωνα - Υγροτόπου Μουστού αποκτά νομοθετική κατοχύρωση

Δημοσιεύτηκε σήμερα (ΦΕΚ 353/ΑΑΠ/6-9-2010) από το Εθνικό Τυπογραφείο η επί σειρά ετών αναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τίτλο «Kαθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου, Σκιρίτιδας και Απόλλωνος του Ν. Αρκαδίας, των Δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνθρων του Ν. Λακωνίας και των κοινοτήτων Κοσμά (Ν. Αρκαδίας) και Καρυών (Ν. Λακωνίας) της περιοχής όρους Πάρνωνα-Yγροτόπου Μουστού».
Η προστατευόμενη περιοχή του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, μία από τις 28 στην Ελλάδα, καταλαμβάνει μεγάλη έκταση (1.147.010 στρέμματα) στους Νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας. Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου του Πάρνωνα και ένα παράκτιο σύμπλεγμα υγροτόπων, με σημαντικότερο εξ αυτών την οικολογικά πολύτιμη λιμνοθάλασσα Μουστού.
Η περιοχή συνδυάζει μια πλούσια πολιτισμική παράδοση, με κυρίαρχη τη μακρόχρονη παρουσία και συνδιαμόρφωση του τοπίου από τον άνθρωπο, με μια εξίσου αξιόλογη χλωρίδα (με πολλά ενδημικά είδη) και πανίδα. Μερικοί από τους οικοτόπους του είναι μοναδικοί ή ιδιαίτερα αξιόλογοι για τον ελλαδικό και τον ευρωπαϊκό χώρο, όπως είναι τα δάση με δενδρόκεδρο στη Μονή Μαλεβής, οι εκτεταμένες δασικές εκτάσεις με μαύρη πεύκη, οι καστανεώνες στην Καστάνιτσα, η χαράδρα του Δαφνώνα κ.ά. Άλλοι, όπως η λιμνοθάλασσα Μουστού, εκτός από σημαντικοί είναι και απειλούμενοι σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Οι τοπικές γιορτές και έθιμα, οι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής οικισμοί και η Τσακωνιά είναι ζωντανά στοιχεία της πολιτισμικής αξίας της περιοχής.
Η μακρόχρονη καθυστέρηση της έκδοσης του νομοθετήματος προστασίας διευκόλυνε καταστροφικές παρεμβάσεις σε υγροτόπους της περιοχής αλλά και άλλες παράνομες ή επιβλαβείς για τη φύση δραστηριότητες. Ακόμη, παρόπλιζε επί πολλά χρόνια τον φορέα διαχείρισης επί της ουσιαστικής του αρμοδιότητας που είναι η διαφύλαξη των προστατευτέων αντικειμένων.
Ο σκοπός της ΚΥΑ, όπως αναγράφεται στο άρθρο 1, είναι «ο καθορισμός μέτρων προστασίας της φύσης και του τοπίου και των φυσικών σχηματισμών σε χερσαία και υδάτινα τμήματα της περιοχής του Όρους Πάρνωνα και του Υγροτόπου Μουστού, που διακρίνονται για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και εκπαιδευτική τους αξία».
Η έκδοση της ΚΥΑ έρχεται σε μια ευνοϊκή στιγμή για την προστατευόμενη περιοχή, καθώς η επιπλέον στελέχωσή της με ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, φύλακες και οικοξεναγούς είναι θέμα λίγων μηνών. Έτσι, με επαρκέστερο προσωπικό και πιο συγκεκριμένο πλέον νομικό υπόβαθρο, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα προσπαθήσει να εργαστεί αποτελεσματικά για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο ιδρύθηκε.

Μαρία Αναγνωστοπούλου
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025 
 

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ελπίδες για τα θύματα εγκεφαλικού


Παρά το γεγονός ότι το εγκεφαλικό είναι το πιο συνηθισμένο καρδιαγγειακό πρόβλημα μετά το έμφραγμα και σκοτώνει περίπου 5,7 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, οι μέχρι τώρα προσπάθειες να δημιουργηθούν φάρμακα που θα προστατεύουν τον εγκέφαλο μετά από τις βλάβες που προκαλεί ένα εγκεφαλικό, έχουν μικρή επιτυχία.

Μεγαλύτερη αισιοδοξία όμως έχουν οι επιστήμονες μετά την τελευταία ερευνητική προσέγγιση. Επικεφαλής της έρευνας ήταν οι Χάραλντ Σμιτ του Ολλανδικού Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και ο Κριστόφ Κλάισνιτς του Γερμανικού Πανεπιστημίου του Βίρτσμπουργκ ενώ η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας "PLoS Biology".

Σύμφωνα με την έρευνα και όπως έδειξαν τα πειράματά τους σε ποντίκια, το πειραματικό φάρμακο VAS2870, που έχει αναπτυχθεί από τη γερμανική εταιρία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας Vasopharm, μπόρεσε να περιορίσει την εγκεφαλική ζημιά και να διατηρήσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου των πειραματόζωων, ακόμα και όταν χορηγήθηκε αρκετές ώρες μετά το εγκεφαλικό. Έτσι οι επιστήμονες ελπίζουν ότι το νέο φάρμακο θα μπορέσει να λειτουργήσει και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Περαιτέρω οι επιστήμονες ερευνούν και τη σχέση του ''οξειδωτικού στρες'' με τις βλάβες στους εγκεφαλικούς ιστούς. Μέχρι τώρα ορισμένα πειραματικά φάρμακα που δοκιμάστηκαν, απέτυχαν να καταστείλουν τον οξειδωτικό μηχανισμό, όμως η νέα έρευνα για πρώτη φορά φαίνεται να ανακάλυψε την πηγή του προβλήματος, εντοπίζοντας το ένζυμο ΝΟΧ4.

"Η νέα προσέγγιση εστιάζει στο να διατηρήσει ανέπαφους τους νευρώνες και τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Δείξαμε ότι αν εντοπίσει κανείς την πραγματική πηγή του οξειδωτικού στρες, τότε υπάρχουν δυνητικά τεράστια οφέλη αν μπορέσεις να την μπλοκάρεις", δήλωσε ο Σμιτ.


Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Καμπανάκι για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα χτύπησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση.

Σε συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Άντριαν Έντουαρντς τόνισε πως μόλις το 2009 περίπου 16.000 πρόσφυγες ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, τη στιγμή που διαθέτει μόλις 865 καταλύματα για τη στέγαση των αιτούντων.

Η χώρα υφίσταται επίσης τις συνέπειες των νέων ευρωπαϊκών νόμων για την παροχή ασύλου, σύμφωνα με τους οποίους οι αιτούντες πρέπει να ζητούν άσυλο από τη χώρα που έχει πάρει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Αυτό έχει ως συνέπεια οι χώρες εισόδου των προσφύγων, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, να αναγκάζονται να αναλάβουν το μεγαλύτερο βάρος των αιτήσεων.

Επιπλέον η Αθήνα δεν έχει χορηγήσει το καθεστώς πρόσφυγα, που παρέχει σε όσους το έχουν προστασία και κάποια δικαιώματα, παρά μόνο στο 0,3% όσων έχουν ζητήσει άσυλο (48 ανθρώπους), ένα ποσοστό κατώτερο από τον μέσο όρο του 31% που καταγράφεται στη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η UNHCR ζήτησε από την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα.
"Η Ελλάδα προσπαθεί να λύσει αυτό που αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα", δήλωσε ο Έντουαρντς.

cosmo.gr

Έντασεις εντός και εκτός Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων


Ψηφίστηκε σήμερα - στο σύνολό του- το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., παρά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των εμπορευματικών μεταφορών.

Το προηγούμενο βράδυ, ένταση επικράτησε και μέσα στο Κοινοβούλιο, όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση ήρθαν αντιμέτωποι κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου. Ο υπουργός επέμεινε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνουν αποδεκτά τα δύο βασικά αιτήματα των μεταφορέων, για 5ετή μεταβατική περίοδο και διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία και αδιαλλαξία. Η ΝΔ μάλιστα ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 14, που συμπεριλαμβάνει και τα δύο σχετικά αιτήματα των μεταφορέων, ενώ ο ΛΑΟΣ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή, όταν διαδηλωτές απωθήθηκαν με χημικά. Σε κλείσιμο κομβικών σημείων της εθνική οδού και διακοπή της κυκλοφορίας προχώρησαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, πραγματοποιώντας την δήλωση που είχε κάνει το πρωί στο Mega, ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, Γ.Πασπάτης. Οι μεταφορείς, που διατηρούν 850 οχήματα σε διάφορα σημεία της Αττικής, έκλεισαν για μία ώρα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού στο ύψος της Μεταμόρφωσης, καθώς και στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Για ενίσχυση της γεύσης μπορείς να προσθέσεις νερό...

Για να ρυθμίσετε την γεύση στα φαγητά και στα ποτά, πάντα ανατρέχατε στους συνηθισμένους ενισχυτές γεύσεων και αρώματος: αλάτι και πιπέρι, χυμό λεμονιού, μυρωδικά και μπαχαρικά, το ένα ή το άλλο καρύκευμα. Ένα συστατικό που ποτέ μα ποτέ δεν έχει περάσει από το μυαλό μας, είναι το νερό.
Δεν είναι μυστικό ότι το αλκοόλ στα ποτά μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να απολαύσουμε τις γεύσεις τους. Οι λάτρεις και οι κριτές των σκωτσέζικων ουίσκι συχνά δοκιμάζουν τη γεύση τους μυρίζωντάς την ή ρουφώντας δυνατά με την μύτη το άρωμα που συγκεντρώνεται στο ποτήρι. Οι οσφρηστές ξέρουν καιρό τώρα ότι η αραίωση των οινοπνευματωδών ποτών με περίπου ίδια ποσότητα νερού, μειώνει το κάψιμο από το αλκοόλ και παράλληλα ενισχύει τα αρώματα.Τα μόρια του αρώματος χημικά μοιάζουν περισσότερο με τα μόρια της αλκοόλης από ότι με εκείνα του νερού. Έτσι, έχουν την τάση να προσκολλώνται σε αυτά της αλκοόλης και να εξατμίζονται γρηγορότερα από ένα ποτό όταν υπάρχουν λιγότερα μόρια αλκοόλης σε αυτό.
Τα κρασιά με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλης εκείνα που έχουν πάνω από 14% αλκοόλ, συχνά περιγράφονται ως <<ζεστά>> και μη ισσοροπημένα. Οι ενοχλητικές παρενέργειες του αλκοόλ δικαιολογούν την θερμότητα. Και οι χημικοί γεύσης έχουν ανακαλύψει ότι τα υψηλά επίπεδα αλκοόλ τονίζουν την δριμύτητα του κρασιού, μειώνουν την προφανή οξύτητά του και περιορίζουν την απελευθέρωση των περισσότερων μορίων αρώματος. Η αραίωση του κρασιού είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται ήδη από την αρχαιότητα στην Ελλάδα.

Νιόπαντρος στραγγάλισε τη γυναίκα του γιατί ανακάλυψε ότι την απατούσε!

Το ζευγάρι που βλέπετε στην φωτογραφία παντρεύτηκε μόλις πριν πέντε μήνες... Κανείς βέβαια τότε δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν σε λίγο καιρό..



Ο 26χρονος Michael Roberts στραγγάλισε την 25χρονη γυναίκα του Vicky, όταν αυτή ανακάλυψε ότι την απατούσε συνεχώς, σε όλη τη διάρκεια του γάμου τους. Σήμερα καταδικάστηκε μόνο σε 17 χρόνια φυλάκιση.

Το εξοργιστικό βέβαια είναι ότι αφού στραγγάλισε τη γυναίκα του μετά τις αποκαλύψεις, έφυγε από το διαμέρισμά τους σαν να μη συνέβη τίποτα και πήγε να περάσει τη νύχτα σε ξενοδοχείο μαζί με μια από τις ερωμένες του!

Για να μην κινήσει υποψίες έστελνε μηνύματα από το κινητό της νεκρής συζύγου του στην οικογένειά της, σε φίλους και γνωστούς για να θεωρούν όλοι ότι είναι καλά...

Όταν ανακαλύφθηκε το πτώμα της άτυχης 25χρονης και συνελήφθη, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ναι μεν την στραγγάλισε αλλά έγινε...κατά λάθος κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού παιχνιδιού

tlife





"Το νησί" και η Σπιναλόγκα

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ,εκεί λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ θα ανοίξει η αυλαία για το "Νησί" ! Ναι, περίπου είκοσι μέρες μας χωρίζουν για να βγει στον αέρα η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης ! Ναι, είκοσι μέρες μας χωρίζουν για να βγει στον αέρα η σειρά των ...4.000.000 ευρώ !

Αναμφισβήτητα το "Νησί" έρχεται στο Mega και θα γράψει την δική του ιστορία στο βιβλίο της ελληνικής τηλεόρασης. Λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα, είπα σήμερα να σας συστήσω τους ήρωες που όλο τον χειμώνα θα μας κρατήσουν συντροφιά και όχι μόνο...
Μια ψυχρή ριπή ανέμου διέσχισε τα στενά δρομάκια της Πλάκας και η παγωνιά του φθινοπωρινού αέρα αγκάλιασε τη γυναίκα, παραλύοντας το κορμί και το νου της, προκαλώντας ένα μούδιασμα που σχεδόν εκμηδένισε τις αισθήσεις, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να της απαλύνει τη θλίψη.
Καθώς περπατούσε με δυσκολία τα τελευταία λίγα μέτρα μέχρι την αποβάθρα, έγειρε βαριά στον πατέρα της. Το βάδισμά της έμοιαζε με ταλαιπωρημένης γριάς, που κάθε βήμα της προκαλεί διαπεραστικό πόνο. Αλλά ο δικός της ο πόνος δεν ήταν σωματικός. Το κορμί της ήταν τόσο δυνατό όσο και οποιασδήποτε νεαρής γυναίκας που είχε περάσει τη ζωή της αναπνέοντας τον καθαρό κρητικό αέρα.
Η μικρή βάρκα, φορτωμένη άτακτα με μπόγους που είχαν περίεργο σχήμα και ήταν δεμένοι με σχοινί, χόρευε στο θαλασσινό νερό. Ο άντρας, σκυφτός, ανέβηκε πάνω της αργά, και άπλωσε το χέρι του για να βοηθήσει την κόρη του.
Ο άντρας έλυσε τον κάβο -δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο να ειπωθεί ή να γίνει- και το ταξίδι τους άρχισε. Δεν ήταν η αρχή μιας σύντομης διαδρομής για την παράδοση προμηθειών. Ήταν η αρχή ενός ταξιδιού χωρίς επιστροφή, με προορισμό το ξεκίνημα μιας καινούργιας ζωής. Μιας ζωής σε αποικία λεπρών. Της ζωής στη Σπιναλόγκα
Σπιναλόγκα: Βρίσκεται στη βόρεια είσοδο του κόλπου της Ελούντας, απέναντι από το χωριό Πλάκα. Άρχισε να οχυρώνεται το 1574, την περίοδο της Ενετοκρατίας και χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς. Μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Τούρκους το 1649, η Σπιναλόγκα έμεινε στα χέρια των Ενετών μέχρι το 1715. Στη συνέχεια, στο νησί διαμορφώνεται σταδιακά ένας οικισμός αμιγώς οθωμανικός.

Κατά τους πρώτους αιώνες της τουρκοκρατίας το φρούριο περιθωριοποιείται και χρησιμοποιείται ως τόπος εξορίας και απομόνωσης. Όμως, κατά το τέλος του 19ου αι., ο ρόλος του λιμανιού της Σπιναλόγκας αναβαθμίζεται καθώς αποκτά άδεια εξαγωγικού εμπορίου. Οι Τούρκοι φεύγουν από το νησί, όταν η Κρήτη ανακηρύχθηκε αυτόνομη το 1898.

Η Σπιναλόγκα, από το 1903 χρησιμοποιήθηκε ως Λεπροκομείο, όπου οδηγήθηκαν εκεί όλοι οι λεπροί της Κρήτης που πρώτα βρίσκονταν απομονωμένοι σε μια περιοχή έξω από το Ηράκλειο। Αργότερα μεταφέρθηκαν και ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα। Τελικά, εγκαταλείφτηκε οριστικά, το 1957, όταν βρέθηκε η θεραπεία κατά της νόσου। Για αρκετά χρόνια έμεινε αναξιοποίητη αλλά σήμερα αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό μνημείο και τουριστικό αξιοθέατο.
tlife


Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Ο Υπουργός Οικονομικών εξελίσσεται σε Αλογοσκούφη του ΠΑΣΟΚ και όσο περνάει ο καιρός, υιοθετεί όλο και περισσότερο την λογική του ΔΝΤ περί φιλελευθεροποίησης όλων των αγορών και πώλησης των κρατικών περιουσιακών στοιχείων <<ώστε το κράτος να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες υποχρεώσεις>>. Μόνο που αυτή η λογική κρύβει στην πραγματικότητα τις επιθυμίες ξένων επενδυτών να αγοράσουν φτηνά την ελληνική περιουσία που τόσα χρόνια για λόγους προστατευτισμού δεν μπορούσαν. Αφού ¨γονάτισαν¨ την ελληνική οικονομία με αφορμή την απογραφή του Οκτωβρίου, έδειξαν ως μόνη διέξοδο την υπογραφή του μνημονίου και με γερμανική <<βούλα>> άνοιξε η πόρτα της χώρας μας στο ΔΝΤ, που υπαγορεύει πάντοτε μαζικές αποκρατικοποιήσεις.
 Ο Κος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να πραγματοποιήσει το φθινόπωρο σειρά από road shows ανά τον κόσμο, ώστε με πρόφαση την ενημέρωση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, να προβάλει και την <<πραμάτεια προς πώληση>>, που περιλαμβάνει τράπεζες, κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες , αλλά και ακίνητα, ακόμα και νησιά. Στον τραπεζικό τομέα το παιχνίδι έχει ήδη ανοίξει, με την προσφορά της Πειραιώς για την ΑΤΕ και το Τ.Τ, όμως το Υπουργείο έχει δείξει την προτίμησή του στο να μπουν ξένοι. Το ίδιο συμβαίνει με την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ. Οι εξελίξεις δείνουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει στροφή 180 μοιρών, αφού πριν από 1 χρόνο είχε ως προεκλογική δέσμευση όχι μόνο την διατήρηση του μετοχικού ποσοστού του κράτους στις τράπεζες αλλά και την αύξησή του!!!!
 Με τα δεδομένα αυτά μπορεί να διερωτηθεί κανείς υπό ποιές προϋποθέσεις και πως θα προχωρούν οι διεργασίες πώλησης της δημόσιας περιουσίας και αν θα βγαίνουν όλα στο φως με διαφανεις διαδικασίες όπως διατείνεται η ηγεσία της κυβέρνησης. Τρανό παράδειγμα της διγλωσσίας της κυβέρνησης είναι η πρόσφατη υπογραφή σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, οι  λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές. Πέρσυ τον Ιούνιο, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, είχε κατηγορήσει την Ν.Δ για προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων συμφερόντων και με την δικαιολογία ότι ο ΟΠΑΠ έχει δημόσιο χαρακτήρα, ζήτησε την κατάθεση στην Βουλή της σύμβασης που υπογράφτηκε με την Ιντραλότ το 2007. Τώρα τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική επιχείρηση, άρα δεν χρειάζεται η δημοσιοποίηση των κανόνων της σύμβασης!!!!!
Πλέον ένα σύνθημα ενώνει τον ελληνικό λαό <<μαυρίστε τους και αφήστε τους>>. Από ότι φαίνεται παιδιά αυτοί( ΔΝΤ,ΕΕ,Κυβέρνηση) κάνουν πειράματα στην πλάτη μας. Μόνο που δεν είμαστε πειραματόζωα!!!!!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ...


Ιδιαίτερα προκλητικός ήταν σήμερα το πρωί από το βήμα της βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, αφού δεν δίστασε να κατηγορήσει τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις σε μία περίοδο συνεχών ανατιμήσεων, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την μείωση του ελλείμματος.

Χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: «Η απάντηση σε όλους, όσοι μας ρωτάτε 'πού τα φάγατε τα λεφτά', είναι μία : Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί». Είπε μάλιστα ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού “φαγώθηκαν”, επειδή από κοινού με τους πολίτες ακολουθήθηκε μία πρακτική “αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος”. Μεταξύ άλλων κατηγόρησε και την ΝΔ για πελατειακές λογικές με προσλήψεις χιλιάδων συμβασιούχων. Προανήγγειλε επίσης , ένα δεύτερο πακέτο συγχωνεύσεων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο λογιστικό ταμείο.

ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ


Η προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι αποφασίζει να καλέσει ως μάρτυρα τον Καραμανλή. Η κατάθεση της συζύγου Βουλγαράκη ("ο Καραμανλής δεν φοράει παντελόνια γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των εντολών που είχε δώσει"), οδηγεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πουν "ναι" στην πρόταση του ΛΑΟΣ. Τί...


θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός; Δεν πρόκειται να πάει στην επιτροπή. Ενα υπόμνημα θα στείλει λίγων αράδων, όπως τον συμβουλεύουν εκείνοι που τον συμβούλευαν -και τον κατέστρεψαν- στα χρόνια της πρωθυπουργίας του...


veto300



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο αμανές τώρα και στην Αθήνα....

Η ελληνική πολιτεία είναι εντελώς απούσα, αν και πρόκειται για εθνική υπόθεση. Η Τουρκία δεν έχει περιορισμό στα πόσα  watt θα εκπέμπουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της. Όλοι οι τούρκικοι ραδιοσταθμοί μπορούν να παίζουν με 5.000 watt, λένε οι ιδιοκτήτες των σταθμών της παραμεθορίου. Και συμπληρώνουν ότι είναι προφανές ότι είναι κομμάτι της στρατηγικής των Τούρκων η απόφαση να ακούγονται παντού. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην ερτζιανή παραμεθώριο είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι εκπέμπουν 12 χλμ από την πόλη της Χίου στο Τσεσμέ με 5.000 watt και σβήνουν οτιδήποτε ελληνικό ερτζιανό ακούγεται. Πιάνουν παντού, ακόμα και σε σημεία που δεν πιάνει χιώτικος ραδιοσταθμός.
Είναι αδιανόητο το ΕΣΡ να μην λαμβάνει υπόψην του το γεγονός πως τα ακριτικά ραδιόφωνα λειτουργούν υποτελειακά στα τούρκικα ερτζιανά. Η πιο καλή υπηρεσία που μπορούν τα μέλη του ΕΣΡ να προσφέρουν είναι να υπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα που αναπόφευκτα περνάνε και μέσα από την λειτουργία των τοπικών ραδιοφώνων.
Οι υπευθυνοι τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών αναφέρουν πάντως ότι το ΕΣΡ θα έπρεπε να συνυπολογίσει τις τοπικές γεωφυσικές ιδιομορφίες των περιοχών και μέσα στο πλαίσιο εθνικής στρατηγικής να επιτρέψει και δεύτερο και τρίτο σημείο εκπομπής στα τοπικά ραδιόφωνα και να σταματήσει να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μια ιστορία απ' της φωτιάς τα μέρη - Active Member

«Εγώ δεν είμαι Γιώργος Παπανδρέου, είμαι υπεύθυνος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Όχι σε πρόωρες εκλογές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ και παράλληλα τάχθηκε εναντίον των συμμαχικών κυβερνήσεων.
Η πρώτη του συνέντευξη στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης σηματοδότησε την κλιμάκωση της επίθεσής του εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο που έδειχνε τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου για μία σειρά θέματα από το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι τις υποσχέσεις για αύξηση των συντάξεων, αύξηση δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία και με παλαιά δήλωση του κ. Παπανδρέου εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ. Το σχόλιο που έκανε ο κ. Σαμαράς μετά το τέλος του εντυπωσιακού βίντεο ήταν ότι «πρόκειται για πολιτική εξαπάτηση». Παρά την έντονη κριτική όμως στον κ. Παπανδρέου και στην πολιτική του μνημονίου ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αντίθετος με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αιτιολόγησε την στάση του αυτή λέγοντας ότι "εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου, στόχος μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός για ένα φεγγάρι, οι πρόωρες εκλογές θα βάλλουν την χώρα σε μία ανώφελη περιδίνηση".  Εκτίμησε πάντως ότι μόνο αν αναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε πρόωρες εκλογές και πρόσθεσε ότι διαθέτει νωπή εντολή και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι αν πάει σε εκλογές αυτό θα αποτελέσει μία "ομολογία καταστροφής".

Ενότητα της κεντροδεξιάς

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε και το θέμα της ενότητας της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης δίνοντας έμμεσα απάντησε και σε στελέχη όπως ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Μειμαράκης που έχουν ζητήσει επικοινωνία με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι επί τη βάση της πολιτικής του επιδιώκει ενότητα στην κοινωνική βάση της ΝΔ και καταφέρθηκε τόσο εναντίον της κ. Μπακογιάννη όσο και εναντίον του κ. Καρατζαφέρη.   "Η κ. Μπακογιάννη μόνη της έφυγε και επέλεξε να είναι απέναντι στη ΝΔ και να στηρίζει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ». Για τον κ. Καρατζαφέρη ανέφερε επιπλέον ότι έχει αποχωρήσει από την κεντροδεξιά και συστεγάζεται σε άλλη πολυκατοικία με τον κ. Παπανδρέου. Όσο για τα πρόσωπα που παλαιότερα ήταν με την κ. Μπακογιάννη και τώρα είναι υποψήφιοι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές υποστήριξε ότι από την στιγμή που μετά την εκλογή του διαλύθηκαν οι μηχανισμοί στο εσωτερικό του κόμματος δεν έχει πρόβλημα με τα πρόσωπα.

Εξωτερικά θέματα

Μίλησε θέματα εξωτερικής πολιτικής επισημαίνοντας ότι «θα ήταν καταστροφικό η κυβέρνηση να εξαρτήσει την εξωτερική πολιτική με την οικονομική κατάσταση της χώρας».  Είπε ακόμη ότι θμέλιος λίθος της εξωτερικής πολιτικής είναι η αυτοπεποίθηση και επισήμαντε τους κινδύνους να μειωθεί η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Αναφερόμενος ειδικά στο Σκοπιανό επανέλαβε ότι βάση είναι η μία και μοναδική ονομασία για κάθε χρήση κάτι που είχε δεχθεί παλαιότερα και ο κ. Παπανδρέου. Πρόσθεσε ότι αυτό απαιτεί τη βούληση της FYROM να εγκαταλείψει τη συνταγματική της ονομασία και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει διαπραγμάτευση επί υποθετικών ονομάτων.

Δημοτικές και περιφερειακές

Αναφέρθηκε στις δημοτικές και περιφερειακές και έκανε εκτεταμένη ειδική  αναφορά στον κ. Βασίλη Κικίλια λέγοντας ότι ως νέος άφθαρτος που έχει αποδείξει τις προσωπικές του ικανότητες και έχει περάσει δια πυρός για να συνδυάσει τον αθλητισμό με την ιατρική. Αναγνώρισε ότι είναι επιλογή ρίσκου και αντέτεινε ότι με τον τρόπο αυτό ανταποκρίνεται στην κομματική βάση της ΝΔ που όταν ανέλαβε την ηγεσία του είπε «Αντώνη άλλαξέ τα όλα».  Στήριξε τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη στην δίωξη που εκκρεμεί εναντίον του για την υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών, είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το «τελεσίγραφο» που του έστειλε για τον αδελφό του. Τέλος θέλησε να στηρίξει τον κ. Κώστα Γκιουλέκα για τον δήμο της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι "απέναντι στον Κ. Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη είναι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μπουτάρης" Πάντως απέφυγε να βάλλει τον πήχυ των αυτοδιοικητικών εκλογών  και περιορίστηκε να πει ότι θα πρέπει να δωθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική του μνημονίου.

protothema

Ο Κος Μπακογιάννης και το ανεξάρτητο κρατος του Καρπενησίου....

<<Η Ν.Δ από σεβασμό στην μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη δεν θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο στον Δήμο Καρπενησίου>>, είπε ο Κος Μιχαλολιάκος, λίγο μετά την ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο.
Τόσες ελληνικές οικογένειες ψάχνουν μια δουλειά για να αποκαταστήσουν τα παιδιά τους σε περίοδο κρίσης και η οικογένεια Μητσοτάκη δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.
Με πτυχίο από το JFK School of Goverment του Harvard, ο γιος της Ντόρας, μετά το πέρας των σπουδών του έπιασε δουλειά αμέσως για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, να ορθοποδήσει, να βγάλει τα έξοδά του, να κολλήσει τα πρώτα ένσημά του στο ΙΚΑ και να μην είναι ανεπάγγελτος όπως ο παππούς του και η μαμά του.Γι αυτό έκανε τα χαρτιά του μέσω ΑΣΕΠ φυσικά κι έγινε σύμβουλος της μαμάς του ( Ντόρα για όσους δεν κατάλαβαν) στο ΥΠΕΞ όπου δούλευε πολύ σκληρά κάνοντας τα ίδια με την μαμά του (σα να δούλευε σε γιαπί, που λέει ο λογος). Από μικρός στα κόλπα όπως και όλη η οικογένεια, μπλέχτηκε το όνομά του στην Siemens επειδή κάτι φίλοι της οικογένειας φέρονταν να έχουν συμμετοχή στο catering του γάμου του, άφησε την μαμά του μόνη στο ΥΠΕΞ. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ως νεαρός πατέρας χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με την οικογένειά του, καθώς επίσης και ότι τον περίμενε ένα πολύ ενδιαφέρον διδακτορικό στην Οξφόρδη.
Άλλωστε και όταν πήγε να δουλέψει στο ΥΠΕΞ, στο πλευρό της μαμάς, πάντα αιωρείτο στην ατμόσφαιρα και συχνά διατυπωνόταν και ρητά το συγκλονιστικό επιχείρημα ότι << ο Κώστας είναι περιζήτητος στον ιδιωτικό τομέα>> κι επομένως αν δεν ακολουθεί μια καριέρα εκεί, είναι γιατί προτιμά να είναι ένας χομπίστας για την Ελλάδα...
Τελικά όσοι ασχολούνται με την πολιτική, με τα χίλια ζόρια το κάνουν για το καλό της πατρίδας.

Καλώ τον λαό του Καρπενησίου να δώσει το ανάλογο μαύρισμα στον γιο της Ντόρας, γιατί τα ίδια έκαναν και με τη Ντόρα και θα δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται...

Έγραψε  Black Rose