Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....

<<Χρωστάμε>> στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, τη μοναδική συγκίνηση και το απαράμιλλο δέος που προκαλεί κάθε 4 χρόνια η μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας από την αρχαία Ολυμπία, στο τόπου όπου γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες....
<<Χρωστάμε>>, όταν η Ευρώπη πληγώνεται βαθιά, όπως το 1940 κι εμείς να υπενθυμίζουμε πως <<οι ήρωες θα πολεμούν σαν Έλληνες...>>.
<<Χρωστάμε>> να υπενθυμίσουμε ότι η Αφροδίτη της Μήλου,χρόνια τώρα κλεισμένη στο μουσειό του Λούβρου, στο Παρίσι,σίγουρα μαραζώνει στην γκρίζα γαλλική ατμόσφαιρακαι νοσταλγεί τον λαμπερό ήλιο του Αιγαίου.
<<Χρωστάμε>> να υπενθυμίσουμε στον κόσμο όλο ότι οι Καρυάτιδες στην Ακρόπολη δεν είναι 5, αλλά υπάρχει και η 6η που την <<δανείστηκε>> ο Έλγιν.
<<Χρωστάμε>> έναν Όμηρο, ένα Σωκράτη, ένα Πλάτωνα, έναν Αρχιμήδη,
<<Χρωστάμε>> έναν Ιπποκράτη, ένα Πυθαγόρα, έναν Επίκουρο,
<<Χρωστάμε>> μία γέννηση Δημοκρατίας,
<<Χρωστάμε>> έναν Αισχύλο, ένα Σοφοκλή, έναν Ευρυπίδη, έναν Αριστοφάνη,
<<Χρωστάμε>> ένα Δημόκριτο, έναν Ηράκλειτο, ένα Πρωταγόρα, έναν Ερατοσθένη,
<<Χρωστάμε>> ένα Θουκιδίδη, έναν Αριστοτέλη, ένα Μέγα Αλέξανδρο,
<<Χρωστάμε>> ένα Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, έναν Διαγόρα, έναν Σπύρο Λούη, έναν Παπανικολάου,
<<Χρωστάμε>>......
<<Χρωστάμε>> μαθήματα ηρωισμού, με Θερμοπύλες, με Αλαμάνες, με 21, με 40, με Αντίσταση,
<<Χρωστάμε>>.......
Μα όλα τους τα δώσαμε ότι είχαμε εδώ και 3 με 3,5 χιλιάδες χρόνια. Για εμάς έχουν αξία, μονάχα σαν τα μοιραζόμαστε.Φαίνεται όμως κάτι δεν μπορέσαμε...
Τι θα πει ευγνωμοσύνη δεν τους μάθαμε...
Ίσως αυτό να μην μαθαίνεται σε 3.000 χρόνια...
Ίσως για κάποιους να θέλει και άλλα τόσα....



Έγραψε ο Κος Κανελλόπουλος Παναγιώτης

29/06 Μαραθώνιος στο Λυκόφως.. έκλειψη


Οι Έλληνες φανατικοί του διάσημου κινηματογραφικού έπους “Twilight” θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τρίτη ταινία της σειράς “Έκλειψη” μαζί μάλιστα με τις δύο προηγούμενες ταινίες.Για μία και μοναδική βραδιά, στους κινηματογράφους Odeon Kosmopolis στην Κηφισίας, Odeon Starcity στη Συγγρού, Odeon Πλατεία στη Θεσσαλονίκη, Odeon στο Talos Plaza στο Ηράκλειο και Odeon Paralimnio στα Ιωάννινα.
οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην ολοκαίνουρια ταινία «Eclipse», αφού πρώτα απολαύσουν το «Twilight» και τη «New Moon».

Στις 19:00 θα προβληθεί το «Twilight», στις 21:30 θα ακολουθήσει η «New Moon» και ακριβώς τα μεσάνυχτα (την ώρα που βγαίνουν οι βρικόλακες!) θα ξεκινήσει η avant-premiere της πολυαναμενόμενης «Eclipse». Και οι τρεις προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο αξίας 15 ευρώ.

Καλή προβολή!

ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΖΟΥΜΑ

Ο σημερινός Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής βρίσκεται στον αντίποδα του Νέλσον Μαντέλα. Αν ο Μαντέλα αποτελεί σύμβολο του αγώνα και επιτομή της αξιοπρέπειας και της σύνεσης, ο Κος Ζούμα θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστεί σε σαπουνόπερα: πρώην αγωνιστής κατά του απαρχάιντ, ταπεινής καταγωγής, χαμηλής μόρφωσης, λαϊκιστής, πολύγαμος, έχει κατηγορηθεί για βιασμούς και δωροδοκίες και παρ΄ όλα αυτά τον εξέλεξαν Πρόεδρο.
Ο 68χρονος Ζούμα, Ζουλού στην καταγωγή, είναι απόφοιτος Δημοτικού, έγινε από νωρίς μέλος του αφρικάνικου Κογκρέσου μαι μετά του ένοπλου σκέλους του, πέρασε από την Νεολαία του Κουμουνιστικού Κόμματος και φυλακίστηκε για την δράση του στην γνωστή φυλακή Ρόμπιν Άϊλαντ μαζί με τον Μαντέλα.
Το 2005 υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το αξίωμα του αντιπροέδρου της χώρας εξαιτίας των κατηγοριών ότι έπαιρνε μίζα χάρη στην υπογραφή ενός αμφιλεγόμενου συμβολαίου αγοράς όπλων. Την ίδια χρονιά κατηγορήθηκε για βιασμό από μια οικογενειακή φίλη, η οποία ήταν φορέας του AIDS. Πέρασε από δίκη και αθωώθηκε, παρ΄όλο που η στάση του προκάλεσε γενική κατακραυγή.
Επιδεικνύει μια ανεύθυνη συμπεριφορά για πολιτικό ηγέτη σε μια χώρα που τη θερίζει αυτή η νόσος.
Είναι ωστόσο δημοφιλής σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, επειδή προβάλλεται ως το <<παιδί του λαού>>, μιλάει όπως οι απλοί άνθρωποι, δηλώνει σοσιαλιστής και υπόσχεται ανακατανομή του πλούτου. Την ίδια στιγμή, ο οικογενειακός του πορϋπολογισμός( 3 σύζυγοι, παιδιά, σπίτια και προσωπικό) στοιχίζουν στους φορολογούμενους 15.5 εκατ ραντ το χρόνο (περίπου 2 εκατ δολάρια).
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!!!!!!

Sonisphere Festival

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Μαλακάσα και ήτα όλοι εκέι..
Το υπερθέαμα άνοιξαν οι Έλληνες metalheads Suicidal Angels και μάζεψαν αρκετό κόσμο. Στη συνέχεια, στην ίδια σκηνή, εμφανίστηκαν οι Ουαλοί Bullet for My Valentine από τη νεώτερη γενιά των metal συγκροτημάτων των ’00s. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα εμφανίστηκαν οι Stone Sour. Επαιξαν κομμάτια και από τους 3 δίσκους τους κάνοντας το Terra Vibe να νιώσει τις πρώτες δονήσεις και πολλούς οπαδούς να χορεύουν στην αρένα.
Στη δεύτερη σκηνή βρέθηκαν οι ANTHRAX. Το πρώτο συστατικό της συνταγής που λέγεται BIG FOUR. Ο Belladona επέστρεψε στα φωνητικά, ο Scott Ian είναι εκεί ο Charlie πίσω απ’ τα drums.. SLAYER: Οι
Araya, King ,Hanneman και Lombardo ήταν όπως πάντα καταπληκτικοί.... Ο frontman Tom Araya μιλώντας στο ελληνικό κοινό, είπε: “We ve come here to play music”...

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και στην σκηνη οι MEGADEATH Τι είσοδος κι αυτή! Ο Mustaine κατευθύνει τέλεια τη μπάντα του και μας χαρίζει και το In My Darkest Hour, ένα τραγούδι που είχε γράψει για τον αδικοχαμένο Cliff Burton, γυρίζοντας μας πίσω στην εφηβεία μας αλλά και δείχνοντας πως οι σχέσεις του με τους Metallica πλέον είναι κατά πολύ βελτιωμένες και συνεχίζουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν!


Η ώρα είναι 21.30 και η στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε!! Oι METALLICA εμφανίζονταν στην σκηνή και ο κόσμος τρελαίνεται! Η στιγμή που όλοι ανέμεναν. Οι άρχοντες του είδους. Η ιδανική μπάντα για να κλείσει το festival. Οι πρώτες νότες του soundtrack από το «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» και ο Eastwood στα video wall του Terra Vibe ξεσηκώνουν τους πάντες.


Υπέροχη εμπειρία!

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό


Το νομοσχέδιο που έδωσε στην δημοσιότητα ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και εξομοιώνει πλήρως το ασφαλιστικό καθεστώς ανδρών – γυναικών, αλλά και εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα της οικονομίας. Οι αλλαγές θα ξεκινησουν από το 2011 και θα ολοκληρωθούν το 2015.
Οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο έχουν ως εξης:
-Ενοποιήσεις των ασφαλιστικών φορέων και συγκρότηση τριών μεγάλων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, σε βάθος δεκαετίας.
-Εισαγωγή νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, υποχρεωτικά από την 1/1/2011 και για το τμήμα εργασίας από το 2011 και μετά, με νέους χαμηλούς συντελεστές που, σε βάθος 40ετίας, θα δίνουν χαμηλότερες συντάξεις.
- Αναλογική σύνταξη, το ύψος της οποίας αναλογεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για τα έτη ασφάλισης από 01.01.11 και εφεξής κάθε ασφαλισμένου ου θεμελιώνει δικάιωμα σύνταξης μετά την 01.01.15
-Το 65ο έτος θεωρείται κανονική ηλικία συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό τομέα και το 60ό έτος ως ελάχιστη ηλικία για την καταβολή σύνταξης με 40 χρόνια ασφάλισης. Επίσης προβλέπεται αύξηση, για τους ασφαλισμένους από 1/1/83 και μετά της 35ετίας (από τα 58 στα 60) και της 37ετίας (χωρίς όριο σήμερα) στα 40έτη μέχρι το 2015 .
-Καθιερώνεται η προσαύξηση συντάξεων πέραν των 35 ετών στο δημόσιο.
-Κάθε σύνταξη πριν από το 65ο έτος υπόκειται σε πέναλτι πρόωρης εξόδου 6% το χρόνο ή 1/200 τον μήνα. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν 40ετία και εξέρχονται στο 60ό έτος και οι ασφαλισμένοι στα Βαρέα (ΒΑΕ). Η ανώτατη σύνταξη θα μειωθεί κατά περίπου 230 ευρώ, από 2.830 σε 2.600. Αυτό θα γίνει μέσω του νέου ΛΑΦΚΑ, ο οποίος θα αρχίσει να περικόπτει αποδοχές ήδη από τα 1.400 ευρώ.
-Εξαιρούνται οι επικουρικές συντάξεις από το νέο σύστημα υπολογισμού. Ωστόσο θα επανακαθοριστούν μέσα στο 2011, μετά από αναλογιστικές μελέτες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
-Από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται κατ΄ έτος με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του πραγματικού ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
-Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου, ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση, ανακαθορίζονται κατά τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της χώρας, με σημείο αναφοράς την ηλικία των 65 ετών. Η ισχύς της διάταξης αρχίζει από 1.1.2021 και κατά την πρώτη εφαρμογή της λαμβάνεται υπόψη η μεταβολή της δεκαετίας 2010 έως και 2020. Από 1.1.2024 τα ανωτέρω όρια ανακαθορίζονται ανά τριετία.
-Ρύθμιση του χρόνιου προβλήματος της διαδοχικής ασφάλισης (σύνταξη από 2 Ταμεία και πάνω) από το 2011.
-Κεντρική επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων. Προς τον σκοπό αυτό συστήνεται Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας από την 1η Ιανουαρίου 2011 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης
-Θέσπιση κινήτρων παραμονής στην αγορά εργασίας.
-Από την 1η Ιανουαρίου 2011 η καταβολή των συντάξεων, του συνόλου των παροχών, των αποδοχών των υπαλλήλων, των λοιπών πληρωμών των Ασφαλιστικών Φορέων καθώς και η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών διενεργείται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού συστήματος και ΕΛΤΑ.
-Συσταση ενιαίου φορέας διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων, χωρίς να θίγονται τα περιουσιακά δικαιώματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
-παροχή η δυνατότητας στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να συστήνουν Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ) και Εταιρείες Επένδυσης Ακίνητης Περιουσίας (ΕΕΑΠ) με την προϋπόθεση ότι συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
- Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται στον ασφαλισμένο κατά τη συνταξιοδότησή του και όχι κατ' ανάγκη στα 65. Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται ολόκληρη σε όλους τους δικαιούχους, δεν θα έχει δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια ενώ δεν καταργείται η σύνταξη χηρείας ούτε η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες.
- Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο εντάσσονται στο ΙΚΑ από το 2011.
-Το Νομοσχέδιο θεσμοθετεί το ενιαίο σύστημα παροχών υγείας όπου εντάσσονται όλες οι μονάδες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και σταδιακά ενοποιούνται οι κανόνες και οι παροχές που αφορούν την περίθαλψη. Ορίζει επίσης την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (νέος ΛΑΦΚΑ) της τάξης 3% από τα 1400 ευρώ που αυξάνεται κλιμακωτά ως 10% στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.500 ευρώ.
Τέλος προβλέπεται η θέσπιση ενιαίου συστήματος ελέγχου των συντάξεων και οι συναλλαγές των ταμείων μέσω των τραπεζών.

ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

AddThis Social Bookmark Button
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σήμερα 26 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά της "μάστιγας" των νέων που δεν είναι άλλο από τα ναρκωτικά. Στην περιοχή της Μεσσαπίας αλλά και σε όλη την Εύβοια και την Ελλάδα οι περισσότεροι νέοι έχουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους δοκιμάσει ναρκωτικές ουσίες. Αν τους ρωτήσει κάποιος γιατί έκαναν χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, οι απαντήσεις ποικίλουν.
Άλλοι λένε από "μαγκιά". Μα είναι "μαγκιά" να οδηγείς τον εαυτό σου στην πλήρη εξαθλίωση, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στον κοινωνικό εξευτελισμό και στον αργό θάνατο; "Μαγκιά" δεν είναι αυτό. Μαγκιά είναι να ζεις και να παλεύεις στη ζωή. Μαγκιά είναι να ονειρεύεσαι. Μαγκιά είναι να βάζεις στόχους. Μαγκιά είναι να μορφώνεσαι.
Άλλοι πάλι λένε ότι καταναλώνουν ναρκωτικές ουσίες γιατί είναι απογοητευμένοι από τη ζωή. Και τι με αυτό; Μήπως αισθάνονται καλύτερα; Και αν αισθάνονται για λίγο διάστημα, σύντομα ο εφιάλτης τους κατακλύζει τη ζωή τους. Σύντομα ο θάνατος τους χτυπά την πόρτα. Σύντομα οι οικογένειές τους και ο κοινωνικός τους περίγυρος ζουν μία ατέλειωτη κόλαση. Αν θέλει κάποιος να ζει σε παραδείσους ας "χρησιμοποιήσει τα δικά του πινέλα και χρώματα για να φτιάξει αυτούς", όπως έλεγε ο Καζαντζάκης, και όχι να τους φτιάχνουν με σκόνες και ενέσεις.
Η ζωή για όλους τους ανθρώπους είναι πολύτιμη και δεν μπορεί να την αφαιρεί κανείς. Τη ζωή όλοι μας θα πρέπει να τη ζούμε, και ας έχει και τις δυσκολίες της και τις απογοητεύσεις της, διότι είναι ωραία. Ας μην την καταστρέφουμε χρησιμοποιώντας τα ναρκωτικά. Δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο παίρνουν το "εγώ μας" και το κάνουν "τίποτα".
Και όσους δεν θέλουν να μιλούν για αυτό θέμα, τους χαρακτηρίζω ως ελέφαντες που κρύβουν την προβοσκίδα τους πίσω από τις "παπαρούνες".

Tελευταία συνωμοσία κατά των ελληνικών ομολόγων…

Οι μάσκες των βαρόνων του διεθνούς οικονομικού συστήματος πέφτουν και η τελευταία συνωμοσία κατά των ελληνικών ομολόγων αποκαλύπτεται: «δώστε μας… λύτρα 2 τρις. ευρώ», είναι το ανοικτό μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρώπης, «αλλιώς θα τινάξουμε στον αέρα την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την ίδια την Ευρωζώνη»!

Στο τέλος του μήνα, τα ελληνικά ομόλογα θα αποβληθούν από τους βασικότερους διεθνείς δείκτες ομολόγων και θα καταστούν πλέον ακατάλληλα για τοποθέτηση κεφαλαίων από τα μεγαλύτερα διεθνή χαρτοφυλάκια, μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησής τους σε junk από τον οίκο Moodys.

Ενόψει αυτής της προαναγγελθείσας υποβάθμισης, οι διαχειριστές έχουν την υποχρέωση να «ξεφορτωθούν» τα… ελληνικά «σκουπίδια» από τα χαρτοφυλάκιά τους και τα τραπεζικά στελέχη στα dealing room της Αθήνας παρακολουθούν στα τερματικά τους ένα ιδιότυπο θέατρο παραλόγου: με τους αγοραστές εξαφανισμένους από προσώπου γης και με συναλλαγές ασήμαντης αξίας, οι αποδόσεις, τα spread και τα κόστη ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύονται και πάλι σε επίπεδα-ρεκόρ, πέριξ των 1.000 μονάδων βάσης, που υποδηλώνουν πιθανότητα άμεσης χρεοκοπίας της χώρας σε ποσοστό της τάξεως του 70%!

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει την επόμενη εβδομάδα. Αλλά η αγορά έχει ένα σοβαρό λόγο να προεξοφλεί τη χρεοκοπία, αφού με τον τρόπο αυτό πιέζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (για ένα είδος εκβιασμού μιλούν πολλοί…) να κάνει και πάλι δυναμικά την εμφάνισή της στην αγορά, απορροφώντας μαζικά ελληνικούς τίτλους, προσφέροντας πολλές δεκάδες δις. ευρώ στους «εγκλωβισμένους» διαχειριστές.

Η πανίσχυρη ΕΚΤ βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε δεινή θέση, καθώς πιέζεται ασφυκτικά να πετάξει και τα τελευταία απομεινάρια νομισματικής αυστηρότητας:

n Οι τραπεζίτες της Φραγκφούρτης ενεργοποίησαν, με πολλούς δισταγμούς, το γνωστό πρόγραμμα αγοράς περιφερειακών ομολόγων, αγοράζοντας κυρίως από αμερικανικές τράπεζες ελληνικά ομόλογα αξίας αρκετών δεκάδων δις. ευρώ.

n Παράλληλα, για να διατηρούν τα προσχήματα νομισματικής σοβαρότητας υποτίθεται ότι «εξουδετέρωναν» αυτές τις παροχές ρευστότητας, με δημοπρασίες απορρόφησης ρευστότητας αντίστοιχης κάθε φορά με τις αγορές ομολόγων που είχαν προηγηθεί. Επιπλέον, όταν κατάλαβαν ότι ο ρυθμός απορρόφησης ελληνικών ομολόγων είχε επιταχυνθεί επικίνδυνα, ξαφνικά άρχισαν να αποσύρονται από την αγορά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή έστω και ένας «θαρραλέος» αγοραστής ελληνικών τίτλων.

n Όμως, οι δυνάμεις της αγοράς ζητούν ευθέως να τελειώσει αυτή η κωμωδία και ουσιαστικά πιέζουν την ΕΚΤ να πάρει στον ισολογισμό της το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών «τοξικών» ομολόγων που είναι «παρκαρισμένα» στα διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

n Και όσο η ΕΚΤ διστάζει, φοβούμενη ότι αργότερα θα πρέπει να φορτωθεί τα ομόλογα και άλλων περιφερειακών χωρών, με κίνδυνο να τινάξει στον αέρα τον ισολογισμό της και να χρειασθεί μαζική εκτύπωση ευρώ για να σωθεί η κατάσταση, τόσο οι αγορές «σφίγγουν» τον αποκλεισμό. Εκτινάσσουν τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων σε επίπεδα χρεοκοπημένης χώρας και μεταφέρουν την πίεση στην Πορτογαλία και την Ισπανία, που πλησιάζουν επικίνδυνα πλέον το όριο του 5% στο κόστος δανεισμού τους, πέραν του οποίου είναι ασύμφορο να δανείζονται από την αγορά και θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στην… αγκαλιά του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Ανοικτός ο εκβιασμός…

Η καγκελάριος Μέρκελ είχε μιλήσει για ανοικτό πόλεμο των αγορών στους πολιτικούς, αλλά τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν, ότι πρόκειται προς το παρόν για έναν ανοικτό εκβιασμό από τις μεγάλες τράπεζες, για όλο και μεγαλύτερες παροχές από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες, τις οποίες οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να μεταφέρουν στους φορολογούμενους, εξωθώντας τις κοινωνίες στα όρια της αντοχής τους.

Ο Γουίλεμ Μπίτερ, εκ των κορυφαίων αναλυτών της Citigroup, ανέλαβε με μια έκθεσή του, που δημοσιεύθηκε χθες, να μεταφέρει στους πολιτικούς ηγέτες τους όρους των βαρόνων του χρήματος: τα 860 δις. ευρώ, που έχουν δεσμευθεί να διαθέσουν οι Ευρωπαίοι για τη διάσωση της Ελλάδας και όσων άλλων οικονομιών της Ευρωζώνης βρεθούν σε αδυναμία δανεισμού, δεν φθάνουν για να καλύψουν ούτε τις μισές «ανάγκες» των αγορών, προειδοποιεί ο Μπίτερ, ζητώντας ευθέως να ανεβεί στο αστρονομικό ποσό των 2 τρις. ευρώ το «πακέτο» διάσωσης των αδύναμων οικονομιών!

Αυτό που δεν αναφέρει στην ανάλυσή του το στέλεχος της Citi, είναι πώς θα βρεθούν αυτά τα 2 τρις. ευρώ για να προσφερθούν σαν «λύτρα» στις μεγάλες τράπεζες. Προφανώς, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιβάλλουν άλλο ένα γύρο αιματηρών προγραμμάτων λιτότητας, για να γεμίσουν τα τραπεζικά ταμεία…

Ο αναλυτής της Citi, χωρίς πάντως να έχει πολύ άδικο, διακωμωδεί τα επερχόμενα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, τονίζοντας ότι δεν έχουν κανένα νόημα, όσο δεν καλούνται οι τράπεζες να υπολογίσουν πόσα θα έχαναν από μία, δύο ή και περισσότερες χρεοκοπίες χωρών της Ευρωζώνης. Η Citi, όπως και οι άλλες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, που αυτή την περίοδο ασκούν τρομακτικές πιέσεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, λέει ουσιαστικά, ότι δεν θα λύσει το μποϊκοτάζ δανεισμού ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και τραπεζών, αν δεν προσφερθούν πρώτα από τις κυβερνήσεις στις τράπεζες τόσα νέα κεφάλαια, όσα θα χρειάζονταν για να παραμείνουν ισχυρές, ακόμη και σε ένα ντόμινο ευρωπαϊκών χρεοκοπιών.

Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται όλο και σαφέστερο σε τι ακριβώς οδηγεί η κρίση υπερχρέωσης της Ευρωζώνης, που, παρεμπιπτόντως, δημιουργήθηκε με τον άφρονα δανεισμό από τις ίδιες τράπεζες, που σήμερα διεκδικούν υπερκέρδη από τους κρατικούς προϋπολογισμούς: οδηγεί, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, σε μια εκβιαστική μεταφορά πόρων από τους φορολογούμενους στο οικονομικό σύστημα, με διαστάσεις πρωτοφανείς στο μεταπολεμικό κόσμο…

sofokleous10.

Η πανέμορφη λεβάντα

Χωρίς ενδοιασμούς... μιας και θα την "φυλάξω" σε πανέμορφο βαζάκι, θα την "ζαχαρώσω",  θα την μυρίζω και θα την πιω, έκοψα ...ευλαβικά και με πολύ υπομονή τα λουλουδάκια της για να τα αποξηράνω... όλο το βράδυ η μυρωδιά της με ακολουθούσε και καθόλου δεν μετάνιωσα που στέρησα τα λουλουδάκια της αγαπημένη μου λεβάντας!

Το φυτό
Η λεβάντα ή λαβαντούλα είναι ένα πολύκλαδος, φρυγανώδης θάμνος με γκριζοπράσινα οδοντωτά λεπτά φύλλα και με φίνα λιλά απαλά λουλουδάκια, τα οποία ανθίζουν τέλος Μάη και έως τον Ιούνιο φτάνει σε πλήρη ανθοφορία.
Πολλά τα είδη της όπως η μυροφόρα,η αγριολεβάντα ή η λαβαντή...
Βάλτε ένα γλαστράκι λεβάντα στο μπαλκόνι σας και φροντίστε να καλύψετε την επιφάνεια του χώματος με λίγα χαλικάκια, μην την ποτίζετε πολύ μιας και δεν αγαπάει την υγρασία αλλά ούτε την ξηρασία!
Η χρήση της
Φαρμακευτική
Πρόκειται για ένα από τα πιό θεραπευτικά βότανα γι' αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στην φαρμακευτική από την αρχαιότητα!
Με χαλαρωτικές, αντισηπτικές, ενυδατικές, ηρεμιστικές, δυναμωτικές, τονωτικές ιδιότητες κατάλληλο το άρωμά της ακόμη και να μας φτιάξει την διάθεση!!!
Αρωματοποιία-Αρωματοθεραπεία
Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας χρησιμοποιείται σε αρώματα,σε προϊόντα για το σώμα και τα μαλλιά,σαπούνια και φυσικά αποσμητικά χώρου.
Επίσης χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία με άριστα αποτελέσματα!

Πώς θα αποξηράνετε την λεβάντα
Μαζεύουμε  τα λουλουδάκια της λεβάντας και τα τοποθετούμε σε μέρος σκιερό και τα αφήνουμε μέχρι να αποξηρανθούν.

Οικιακή χρήση
1. Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική
Δοκιμάστε την λεβάντα σε κρέμες, κέικ, μαρμελάδες, μπισκότα, λικέρ ή και με σαλάτες! Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!
Επίσης σαν αφέψημα αν έχετε υπερένταση, πονοκέφαλο-ημικρανίες ή αν είστε αγχωμένοι ή στρεσαρισμένοι!

2. Αρωματίστε φυσικά τα ρούχα σας βάλτε αποξηραμένα φύλλα και λουλουδάκια λεβάντας σε υφασμάτινα σακουλάκια,τοποθετήστε τα σε ντουλάπες,συρτάρια,κρεμάστρες, πετσετοθήκες εκτός από το μοσχομυριστό άρωμα που θα χαρίσει στα ρούχα αλλά και στα βιβλία σας,αφού λειτουργεί άριστα και ως φυσικό αντισκωριακό.
3. Βάλτε σε ρεσώ μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας λειτουργεί άριστα ως αντικουνουπικό!
4. Αρωματίστε τα υπνοδωμάτιά σας με λεβάντα,θα σας βοηθήσει να έχετε έναν αναπαυτικό ύπνο!
5. Αν έχετε ένα μικρό κόψιμο,ερεθισμένη παρανυχίδα, τσίμπημα ή κάψιμο δοκιμάστε να αλείψετε λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας,οι αντισηπτικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες θα σας ανακουφίσουν και θα βοηθήσουν να μη μολυνθεί!
6. Βάλτε σε ένα μπουκάλι spray νεράκι και μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας και πάρτε το μαζί σας στην παραλία,ψεκάστε σε τακτά χρονικά διαστήματα το πρόσωπό σας ή όπου νιώθετε ότι καίγεται η επιδερμίδα σας ή αν πάθετε κάποιο ελαφρύ έγκαυμα από τον ήλιο!
7. Δοκιμάστε το στο μπάνιο σας για να χαλαρώσετε και να αρωματίσετε την επιδερμίδα σας!
Κάντε ένα αφέψημα,αφήστε το να κρυώσει και ξεβγάλτε τα μαλλιά σας βοηθά στην μείωση της πιτυρίδας!
8. Χαλαρώστε το μωράκι σας με 1 σταγόνα ελαίου λεβάντας διαλυμένη σε λίγο νερό,τρίψτε τις πατούσες του και τα ποδαράκια του.

Προσοχή όλα τα παραπάνω ενδείκνυνται για άτομα που δεν έχουν κάποια αλλεργία - ευαισθησία στη λεβάντα και για τη μαγειρική αν δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα με το στομάχι τους. 
Και μην ξεχνάμε: Δεν καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες,
"Μέτρον άριστον"!
Φτιάξτε με λεβάντα:
Τσάι Λεβάντας
Σε 1 φλυτζάνι καυτό νερό προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού  αφήνουμε 3-4 λεπτά,το περνάμε από σίτα και προσθέτουμε λίγο μέλι!
Ζάχαρη Λεβάντας
Χρησιμοποιούμε 40 gr. αποξηραμένη ή φρέσκια λεβάντα  και 200 gr. ζάχαρη κοσκινισμένη.
Κλείνουμε σε αποστειρωμένο,στεγνό βάζο που κλείνει ερμητικά,τα δύο υλικά.
Τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 2 εβδομάδες και κατόπιν την χρησιμοποιούμε!