Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Μην αφήνετε την προστασία των ματιών σας στην τύχη


Σίγουρα σας έχει τύχει ενώ κάνετε τη βόλτα σας στην αγορά να πέσετε πάνω σε κάποιον πλανόδιο και να εντυπωσιαστείτε από τα γυαλιά ηλίου που πουλάει για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πανομοιότυπα με τα γυαλιά γνωστών οίκων και την ίδια στιγμή η τιμή τους είναι 10 φορές χαμηλότερη από τα αντίστοιχα επώνυμα προϊόντα.

Πριν μπείτε όμως στο πειρασμό να τα αγοράσετε, καλό είναι να σκεφτείτε ότι προορίζονται για τα μάτια σας και δε θέλετε να εμπιστευτείτε την προστασία των ματιών σας σε γυαλιά αγνώστου και αμφιβόλου προελεύσεως και ασφάλειας.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς την απαραίτητη προφύλαξη. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB είναι ικανή να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα μάτια σας, αν δεν τα προστατεύσετε με τα κατάλληλα γυαλιά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και οπωσδήποτε από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) συνιστά πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου:
*να ελέγχετε αν φέρουν τη σήμανση CE, που σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
*να προσέχετε την ποιότητα των φακών, ώστε να σας εξασφαλίζουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις (το χρώμα των φακών δεν έχει σχέση με την απορροφητικότητά τους).
*ειδικά για τα μικρά παιδιά να φροντίζετε τα γυαλιά που επιλέγετε να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών από το σπάσιμο του φακού.
*να ελέγχετε το υλικό κατασκευής του σκελετού, ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες στο δέρμα.
*να συμβουλεύεστε τους οπτικούς και να ζητάτε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών, που πρόκειται να αγοράσετε.
*να αποφεύγετε την αγορά γυαλιών από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης, που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής σας και βέβαια να μην παρασύρεστε από τις αντιγραφές μοντέλων οίκων μόδας, που μπορεί να είναι μικρής αξίας αλλά δυστυχώς είναι και αμφίβολης ποιότητας και κατ’ επέκταση μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία σας.

Γ. Παπανδρέου : Δε χρεωκοπούμε - Έχουμε δυνατότητες


Την εγκατάλειψη της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης και την πλήρη αναδόμηση της οικονομίας ως καθήκον, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από την Αυστρία, όπου βρέθηκε ως κεντρικός εισηγητής στο εαρινό συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοικονομικών.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής επευφημήθηκε από εκατοντάδες κορυφαίους εκπροσώπους διεθνών τραπεζικών και χρηματοικονομικών ιδρυμάτων, ζήτησε από την Ευρώπη να μην προβεί σε εξοντωτικές οικονομίες, αλλά να επενδύσει για την ανάπτυξή της και, προκειμένου να αποκτήσει πόρους, να θεσπίσει φόρους χρηματοοικονομικών συναλλαγών και να προχωρήσει στην έκδοση Ευρωομολόγων.

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Ευρώπη αντέδρασε γρήγορα και συνεργάστηκε. «Η ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι πραγματική και ήταν πολύ βασικό να γίνει αυτό ορατό, καθώς πολλές διακυμάνσεις οφείλονταν στον ισχυρισμό ότι η Ευρώπη δεν ήταν ικανή να αντιδράσει». και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «Η Ελλάδα διαθέτει προϊόντα για εξειδικευμένες αγορές -μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον τουρισμό, στη γεωργία, στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας- αλλά και με τον μεγάλο αριθμό άριστα εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού, δυνατότητες που άφησαν ανεκμετάλλευτες και δεν επένδυσαν σε αυτές, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προκαλώντας πολλά χρέη χωρίς τη δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας»


Την Δευέρα 14/06 καταφτάνει στην Αθήνα το κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας θα πραγματοποιήσουν έλεγχους σε υπουργεία-“κλειδιά” για να διαπιστωθεί αν σημειώνονται αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό ώστε να καταβληθεί η δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξασφαλισμένες είναι η δεύτερη και η τρίτη δόση του δανείου

Παγκοσμια Ημερα κατά της Παιδικής Εργασίας


Σκοπός της σημερινής μέρας είναι η καταπολέμησή της παιδικής εργασίας και ο περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Η 12η Ιουνίου είναι, επίσης, αφιερωμένη στα παιδιά της αφρικανικής ηπείρου, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η 12η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Το 1999 οι περισσότερες χώρες - μέλη της Διενους Οργάνωσης εργασίας υπέγραψαν μια συμφωνία που υποχρέωνε όλες τις πλευρές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παιδικής εργασίας. Έως σήμερα, όμως, τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει ορατα.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι:
-ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη εργάζεται σε κάποιο περιβάλλον που βλάπτει την ψυχική και σωματική του υγεία.
-73 εκατομμύρια από τα εργαζόμενα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22 χιλιάδες από αυτά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα.
-Περίπου 171 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως εργάζονται σε ορυχεία, λατομεία και άλλους επικίνδυνους χώρους δουλειάς ή με επικίνδυνα υλικά, όπως χημικά, εντομοκτόνα ή βαρύ μηχανικό εξοπλισμό, αναφέρει έκθεση της UNICEF. Περιλαμβάνονται στα κατ' εκτίμηση 246 εκατομμύρια εργαζόμενα παιδιά, κάτω των 18 ετών, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να μορφώνονται στις σχολικές αίθουσες, αποκτώντας εφόδια για μια καλύτερη ζωή.
Παιδιά ακόμη και πέντε ετών δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, εξορύσσοντας βράχια, χρυσάφι, διαμάντια και πολύτιμα μέταλλα στην Αφρική, στην Ασία και τη Νότια Αμερική, διατρέχοντας μόνιμο κίνδυνο να πεθάνουν λόγω εργατικού ατυχήματος, να τραυματισθούν ή να μετατραπούν σε χρονίως ασθενή.
Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι περίπου 50.000 ανήλικα παιδιά δουλεύουν σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροτικές εργασίες, ενώ κάθε χρόνο 10.000 παιδιά εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και χάνουν το δικαίωμά τους σ' ένα μέλλον ίσων ευκαιριών.



Η Βουλγαρία εγκαταλείπει τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Τέλος στο σχέδιο για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη φαίνεται ότι επιθυμεί να δώσει η Βουλγαρία, η οποία χθες ανακοίνωσε την εγκατάλειψη του πρότζεκτ, διά στόματος του πρωθυπουργού Βoiko Borisov, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ. Η απόσυρση της Βουλγαρίας από το έργο, στην περίπτωση που η απόφαση του κ. Μπορίσοφ είναι οριστική και δεν κρύβει κάποιον ακόμα ελιγμό, σημαίνει ότι το πρότζεκτ ματαιώνεται και ότι όλες οι προσπάθειες των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων από το 1994-95 έως σήμερα και των εταιρειών που έχουν εμπλακεί στο σχέδιο τινάζονται στον αέρα. Βέβαια, η αποχώρηση της Βουλγαρίας από το πρότζεκτ δεν είναι απλή υπόθεση και μπορεί να έχει πολιτικές παρενέργειες, δεδομένου ότι η χώρα δεσμεύεται με διακρατικές συμφωνίες τόσο με την Ελλάδα όσο και με τη Ρωσία για την υλοποίηση του πετρελαιαγωγού.

Ο κ. Borisov, ο οποίος απέδωσε την απόφαση της Βουλγαρίας κατά κύριο λόγο στις σοβαρές ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού, απάντησε με τον τρόπο αυτό στο τελεσίγραφο των Ρώσων, όταν πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Σμάτκο, δήλωσε πως η Μόσχα θα αναστείλει το έργο εφόσον η Βουλγαρία δεν ξεκαθαρίσει τη στάση της ως το φθινόπωρο.
ΡωσίαΕν τω μεταξύ, η Ρωσία ήδη προωθεί άλλο πετρελαιαγωγό για το bypass του Βοσπόρου, τον επί τουρκικού εδάφους αγωγό μεταφοράς πετρελαίου Σαμσούντα - Τσεϊχάν, και η ματαίωση του «Μπουρκάς - Αλεξανδρούπολη», πέρα από την πολιτική διάσταση που έχει και τα ερωτήματα που εγείρει για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας σε άλλα ρωσικών συμφερόντων πρότζεκτ, είναι ενδεχόμενο ακόμα και να διευκολύνει τα σχέδιά της.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Βουλγαρίας επανεξετάζει τη συμμετοχή της χώρας στο έργο από τον περασμένο Ιούλιο, όταν εξελέγη, έχοντας διαμηνύσει από την εποχή που το κόμμα του κ. Borisov ήταν στην αντιπολίτευση την αντίθεσή του στο πρότζεκτ, όπως και σε άλλα ρωσικής πρωτοβουλίας έργα. Επί περίπου ένα χρόνο, η Σόφια έχει παγώσει το σχέδιο, επικαλούμενη την αναμενόμενη περιβαλλοντική μελέτη και μη συνεισφέροντας την οικονομική συμμετοχή της στην εταιρεία Transbalkan Pipeline. Η ελληνική πλευρά, πάντως, ως χθες το μεσημέρι αντιμετώπιζε μάλλον αμήχανα την απόφαση της Βουλγαρίας και δήλωνε ότι δεν είχε ενημερωθεί επίσημα για τις εξελίξεις.

imerisia

Ν. Κορέα-Ελλάδα 2-0

Ο Παρκ και η παρέα του... έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας και κέρδισε σχετικά εύκολα με 2-0 στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Άργησαν να... ξυπνήσουν οι διεθνείς, άργησε και ο Ρεχάγκελ, αφού όπως αποδείχτηκε το τελευταίο 20λεπτο δεν ήταν ικανό να αλλάξει το αποτέλεσμα.
Άλλος ένας αγώνας σε Μουντιάλ βρίσκει τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας να φεύγουν ηττημένοι από το γήπεδο, δίχως μάλιστα να σκοραρούν! Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ ξεκίνησαν καλά για 4 λεπτά, όμως το γκολ του Λι Γιούνγκ-Σου στο 7' άλλαξε την εικόνα και... γκρέμισε το ετοιμόρροπο "κυανόλευκο" οικοδόμημα.

Οι Ασιάτες έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο, ο Τζόρβας κράτησε την Ελλάδα μέσα στο παιχνίδι όσο μπορούσε, όμως το 2-0 ήταν θέμα χρόνου και δυστυχώς ήρθε στο 52' έπειτα από δώρο του Βύντρα στον Παρκ Γι-Σουνγκ.

Ο Ότο Ρεχάγκελ ξύπνησε από τον λήθαργο μετά το 2-0 και όπως αποδείχτηκε ήταν πολύ αργά. Οι αόρατοι και κάκιστοι Σαμάρας και Χαριστέας έδωσαν τις θέσεις τους στους... γρήγορους και φρέσκους Σαλπιγγίδη και Καπετάνο και η Ελλάδα ανανεώθηκε και έπαιξε για 20 λεπτά κάτι σαν ποδόσφαιρο. Από το 70' και μετά δεν βλέπαμε μόνο αμέτρητες γιόμες με αποδέκτη τον... κανέναν και οι διεθνεί μας δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες. Καταλάβαμε τουλάχιστον πως έπαιζαν κι αυτοί στον αγωνιστικό χώρο του "Νelson Mandela Stadium".

Οι εμμονές του Ότο Ρεχάγκελ που δείχνει παραπάνω εμπιστοσύνη απ' ότι πρέπει σε κάποιους παίκτες (Χαριστέας, Σεϊταρίδης) και φοβάται να εμπιστευθεί νέους και φρέσκους (Σαλπιγγίδης, Νίνης), σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους και αυτό φάνηκε από το 70' και μετά, όπου έγιναν κάποιες αλλαγές.

Πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την Εθνική που βλέπει το όνειρο της πρόκρισης να απομακρύνεται επικίνδυνα. Οι ελπίδες είναι ελάχιστες, όμως το ζήτημα είναι να μην παρουσιάσει η Ελλάδα ξανά, το πρόσωπο που έδειξε στην πρεμιέρα κόντρα στην Νότια Κορέα. Επόμενος αντίπαλος είναι η Νιγηρία (Τετάρτη 17/6) και μετά η Αργεντινή και τα αστέρια της (Τρίτη 22/6).
 
sport24

Δεν τα βρήκαν ΟΛΜΕ-υπουργείο

Τη συνέχιση της αποχής από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών, που παρατείνει την ανησυχία των υποψηφίων, αποφάσισε η ΟΛΜΕ μετά την αδιέξοδη έκτακτη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο.
Η απόρριψη και των δύο αιτημάτων του κλάδου για επαναφορά των αμοιβών στα πρότερα επίπεδα και για άμεση πληρωμή δεν άφησε περιθώρια σύγκλισης. Η Ομοσπονδία θα επανεκτιμήσει τα δεδομένα την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα διαπιστώσει αν θα έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες για άμεση πληρωμή που υποσχέθηκε -χωρίς δεσμεύσεις- ο κ. Πανάρετος. Μέχρι τότε ισχύει στο έπακρο το κάλεσμα για αποχή, η οποία αρχίζει να διευρύνεται και πέρα από την Αθήνα, στα κέντρα της οποίας οι εκπαιδευτικοί έχουν επιδείξει γρήγορα συνδικαλιστικά ανακλαστικά. Παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα βαθμολογικά κέντρα η διόρθωση έχει ξεπεράσει το 70% των γραπτών, ενώ σε άλλα έχει ολοκληρωθεί, η διαδικασία παρουσιάζει εμπλοκές καθώς έχουν μείνει ανολοκλήρωτοι οι επανέλεγχοι των γραπτών.
Εκτός από τα βαθμολογικά κέντρα της πρωτεύουσας, όπου οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ μιλούν για ευρύτατη αποχή από τα περίπου 12-13 βαθμολογικά κέντρα, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται προβλήματα σε ένα κέντρο της Θεσσαλονίκης και μεμονωμένα σε Χανιά, Ηλεία, Αχαΐα. Σημειώνεται ότι η υπογραφή της πολυαναμενόμενης σχετικής υπουργικής απόφασης (που είχε καθυστερήσει προκαλώντας την απόφαση για αποχή) προκάλεσε κλιμάκωση της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών καθώς επεφύλασσε δραστικές μειώσεις στις αμοιβές όσων εμπλέκονται στις πανελλαδικές (από 5% στους βαθμολογητές και 29,6 % στους επιτηρητές μέχρι 63% στα μέλη επιτροπών συγκέντρωσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων). Για τον ίδιο λόγο έχει καλέσει επίσης σε αποχή η ΟΙΕΛΕ τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

enet

Βούλευμα-καταπέλτης για Μαντέλη

«Καίει» το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη για την υπόθεση της Siemens, καθώς κρίνει ότι η εισαγγελική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος δεν έχει παραγραφεί, αφού η εν λόγω πράξη έγινε σε χρόνο που δεν ήταν υπουργός. Παράλληλα το βούλευμα επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να παραμείνει στην Ελλάδα.

 

Ετσι, βάσει αυτού του σκεπτικού, επικυρώνεται η προηγηθείσα εισαγγελική διάταξη για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα. Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος για τη σύνταξη κατηγορητηρίου στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του 1357/10 βουλεύματος (το οποίο χάραξε νομολογία καθώς πρώτη φορά ασχολήθηκε η Δικαιοσύνη με παρόμοια περίπτωση), η παθητική δωροδοκία έχει παραγραφεί, καθώς διεπράχθη κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως υπουργού και εμπίπτει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το παρεπόμενο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος (σε βαθμό κακουργήματος) για το οποίο ισχύει η 15ετής παραγραφή και άρα το εν λόγω αδίκημα που βαρύνει τον πρώην υπουργό είναι ενεργό.
Το σκεπτικόΣυγκεκριμένα επ’ αυτού του σημείου αναφέρουν οι τρεις εφέτες (των οποίων το σκεπτικό εναρμονίζεται πλήρως με την πρόταση του εισαγγελέα κ. Χατζίκου): «...Η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος) δεν υπάγεται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών ούτε ισχύει γι’ αυτή την πράξη η πενταετής παραγραφή που ισχύει για τη δωροδοκία υπουργού τελεσθείσα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του» Επομένως -σύμφωνα με το σκεπτικό- για τον υπουργό που τέλεσε το έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα υπό τις παραπάνω συνθήκες, ισχύει η 15ετής παραγραφή.
Οσον αφορά την «καρδιά» των κατηγοριών, το δικαστικό συμβούλιο αναφέρει ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει τελεστεί το 1997, «οπότε ο Τ. Μαντέλης απαίτησε δώρο για μελλοντική του ενέργεια». Σχετικά με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, το βούλευμα «τσουρουφλίζει» τον Τ. Μαντέλη, καθώς αναφέρει ότι «για τη συγκάλυψη παράνομων εσόδων από τη δωροδοκία, διοχέτευσε τα έσοδα αυτά σε νόμιμες ενέργειες (ως δίδακτρα για τις σπουδές του υιού του)».
Επίσης, οι εφέτες με το βούλευμα- «καταπέλτη» επικυρώνουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, αφού χαρακτηρίζουν απροσδιόριστη και ασαφή την εργασία του κ. Μαντέλη στο εξωτερικό καθώς, όπως αναφέρουν, δεν έχει διευκρινίσει σε ποιες χώρες της κεντρικής Ασίας εργάζεται.
Επιπροσθέτως, το δικαστικό συμβούλιο στηλιτεύει το γεγονός ότι Τ. Μαντέλης προσήλθε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου και ψυχρά ομολόγησε ότι έλαβε μίζα («προεκλογική χορηγία» όπως την ονόμασε ο ίδιος), πεπεισμένος ότι οι πράξεις του έχουν παραγραφεί.

ethnos

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου ή αλλιώς Μουντιάλ είναι μιά ποδοσφαιρική διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου(FIFA). Σε αυτήν παίρνουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της ομοσπονδίας, οι οποίες κατάφεραν να προκριθούν ύστερα από προκριματικούς αγώνες. Θεωρείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση η οποία καταφέρνει να προσελκύσει πλήθος θεατών, τηλεθεατών και χορηγών. 
Το 1921 ο Ζιλ Ριμέ εκλέγεται πρόεδρος της FIFΑ και ονειρεύεται όλος ο πλανήτης να ενωθεί με μία ποδοσφαιρική μπάλα, επιδιώκει να μιλήσουν όλοι την γλώσσα του ποδοσφαίρου. Έτσι 6 χρόνια αργότερα, υπό την εποπτεία και προεδρία του Ριμέ, 5μελής επιτροπή (Μπονέ, Μέισλ, Ντελονέ, Φερετί και Λίνεμαν) σχεδιάζει τη δημιουργία του Πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι προτάσεις πέφτουν η μία μετά την άλλη, εγκρίνονται και ο Μπονέ γίνεται ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελικά είναι η Ουρουγουάη, η χώρα στην οποία αποφασίζεται να διοργανωθεί ο πρώτος αγώνας του παγκόσμιου κυπέλλου, παρά τις αντιρρήσεις πολλών ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες απείλησαν με αποχή τους από το ΠΚ έαν αυτό γινόταν σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Τελικά στις 7.7.1930 γίνεται η πρώτη κλήρωση για τους 4 ομίλους του ΠΚ με μόνο 13 ομάδες να συμμετέχουν, ενώ 6 μέρες αργότερα το σφύριγμα του διαιτητή Ντομίνγκο Λομπάρντι, ξεκινά τον αγώνα Μεξικού-Γαλλίας. Στο 19ο λεπτό ο Γάλλος Λοράν ανοίγει το σκορ και γίνεται ο πρώτος παίκτης που θα σκοράρει σε παγκόσμιο κύπελλο. Τελικά οι Γάλλοι θα επικρατήσουν 4-1. Η ιστορία αρχίζει να γράφεται...
Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που καλύφθηκε από την τηλεόραση ήταν του 1954. Σήμερα το μουντιάλ αποτελεί το αθλητικό γεγονός που έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν το παγκόσμιο κύπελλο του 2002 έφτασαν τα 28.2 δισεκατομμύρια, ενώ τον τελικό παρακολούθησαν 1,1 δις άνθρωποι. Την κλήρωση των ομίλων εκείνου του μουντιάλ παρακολούθησαν 300 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Κάθε μουντιάλ συνήθως έχει τη δική του μασκότ. Ο Γουΐλι, στη διοργάνωση του 1966, ήταν η πρώτη μασκότ στο μουντιάλ. Οι μασκότ του 2006 ήταν ο Γκολέο το λιοντάρι κι ο Πίλε η μπάλα.

Για το έτος 2006 το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου διεξήχθη στην χώρα της Γερμανίας με την συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων και από τις πέντε ηπείρους. Νικήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα της εθνική ομάδα της Ιταλίας κερδίζοντας στον τελικό της διοργάνωσης την εθνική ομάδα της Γαλλίας στην διαδικασία των πέναλτι.
Πολυνίκης του θεσμού είναι η Βραζιλία με πέντε κατακτήσεις, ενώ σημαντικές επιτυχίες έχουν πετύχει επίσης η Αργεντινή, η Γερμανία και η Ιταλία.
2010
 H Νότια Αφρική ετοιμάζεται για την έναρξη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στον κόσμο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκινά το απόγευμα στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Πρόκειται για τη 19η διοργάνωση της θεσμού, αλλά η πρώτη φορά που γίνεται στην Αφρική.
Η εναρκτήρια τελετή θα διεξαχθεί στις 3μμ στο Σόκερ Σίτι, το μεγαλύτερο γήπεδο της «μαύρης Ηπείρου» με χωρητικότητα 94.000 θεατών. Θα ακολουθήσει το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Νότιας Αφρικής και του Μεξικού.

Τα 10 επαγγέλματα που ζητούν οι εργοδότες

Οι πωλητές, οι εξειδικευμένοι τεχνίτες, οι γραμματείς -προσωπικό υποστήριξης γραφείων, οι λογιστές και γενικότερα τα στελέχη του οικονομικού τομέα και τα στελέχη διοίκησης για το καλύτερο management επιχειρήσεων, είναι οι πλέον δυσεύρετες ειδικότητες στην Ελλάδα. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της ετήσιας έρευνας ταλέντων από την εταιρεία Manpower η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 750 Ελλήνων εργοδοτών αλλά και συνολικά 35.000 από 36 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ελλειμμα
Στη χώρα μας όπου η ανεργία «καλπάζει» παρατηρείται για ακόμη μια χρονιά έλλειμμα σε συγκεκριμένες ειδικότητες, κάτι που σημαίνει ότι οι νέοι επιλέγουν ή οδηγούνται από το σχολείο σε επαγγέλματα που κατά κύριο λόγο δεν τους εξασφαλίζουν σταθερή εργασία. Μεγάλη πλειοψηφία εργοδοτών στην Ελλάδα αναζητούν πωλητές αλλά δεν βρίσκουν ενώ μεγάλη ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στελεχών εμφανίζεται σε μια σειρά κλάδους όπως π.χ.
Προσωπικό για την εξυπηρέτηση πελατών, επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής, στελέχη για το mana­gement ή προσωπικό που δραστηριοποιείται στον εμπορικό τομέα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι αξιοσημείωτο ότι απουσιάζει από τα τα φετινά αποτελέσματα η ειδικότητα των διευθυντών πωλήσεων, γεγονός που δείχνει ότι έχει ξεπεραστεί από την αγορά.
Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις θέσεις που οι εργοδότες δυσκολεύονται περισσότερο να καλύψουν βλέπουμε για φέτος τις ίδιες ειδικότητες με πέρυσι: τους Εξειδικευμένους Τεχνίτες, τα Στελέχη Πωλήσεων, τους Τεχνικούς και τους Πτυχιούχους Μηχανικούς.
Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι σχεδόν ένας στους 3 Ελληνες εργοδότες (ποσοστό 29%) αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψη διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό, αν και μειωμένο κατά 8 μονάδες σε σχέση με πέρυσι, καταδεικνύει το σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενων δεξιοτήτων που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών.
Μάλιστα, η Manp­ower προτείνει μία νέα προσέγγιση κατά την επιλογή των εργαζομένων, η οποία δίνει έμφαση στο κατά πόσον οι υποψήφιοι είναι σε θέση να αποκτήσουν, μέσω κατάλληλης εκπαίδευσης (κυρίως βιωματικής), τις απαιτούμενες για την κάθε θέση δεξιότητες, ικανότητες, γνώσεις και προσωπικά χαρακτηριστικά.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ιαπωνία (76%) καταλαμβάνει τη πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες στις οποίες οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας με κατάλληλους υποψηφίους. Ακολουθούν οι: Βραζιλία (64%), Αργεντινή (53%), Πολωνία (51%), Αυστραλία (45%), Χονγκ Κονγκ (44%) και Μεξικό (42%).
Διαφορές
Η έλλειψη ταλέντων εμφανίζεται λιγότερο έντονη στην Ιρλανδία (4%), στη Μεγάλη Βρετανία (9%), στη Νορβηγία (11%) και στις Ηνωμένες Πολιτείες (14%). Οι μεγαλύτερες διαφορές στα αποτελέσματα της έρευνας το 2010 σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2009 παρατηρούνται στη Ρουμανία (μείωση κατά 26%), στην Ταϊβάν (μείωση κατά 21%) και στη Νότιο Αφρική (μείωση κατά 19%).

imerisia

ΣΤΟ 11,6% Η ΑΝΕΡΓΙΑ * ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ, ΑΛΛΑ...

Εκατόν είκοσι μία χιλιάδες άτομα προστέθηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο στη μαύρη λίστα της ανεργίας, η οποία τον Μάρτιο σημείωσε ανεπαίσθητη υποχώρηση έναντι του Φεβρουαρίου, πιθανότατα γιατί «άνοιξαν» ορισμένα τουριστικά, κυρίως, επαγγέλματα.
Το ποσοστό της ανεργίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, έφθασε στο 11,6% έναντι 9,2% τον Μάρτιο του 2009 και 12,1% τον Φεβρουάριο του 2010.
Ειδικότερα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 121.699 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2009 (αύξηση 26,6%), ενώ μειώθηκαν κατά 26.554 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010 (μείωση 4,4%).
Η τάση της ανεργίας, πάντως, είναι αυξητική, ως αποτέλεσμα της πολύ σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση (το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που χρησιμοποιείται ως αντιυφεσιακό εργαλείο, π.χ., έχει μειωθεί κατά 48%) και της μεγάλης απορρόφησης πόρων από την πραγματική οικονομία εξαιτίας της επιβολής φόρων και της λιτότητας σε μισθούς και συντάξεις. Ακόμη και αν δεν επιβεβαιωθούν πλήρως οι εκτιμήσεις της «τρόικας» για μείωση του ΑΕΠ κατά 4% φέτος (στο πρώτο τρίμηνο η μείωση είναι 2,5%), θεωρείται πολύ πιθανό η ανεργία να «χτυπήσει» σύντομα το 14%-15%, ενώ υπάρχουν και στη ΓΣΕΕ εκτιμήσεις για 1 εκατομμύριο ανέργους στο τέλος του χρόνου.
Κοινωνική πρόκληση
Το κοινωνικά προκλητικό στοιχείο είναι ότι η ανεργία των νέων (15-24 ετών) φθάνει το 29,8% έναντι 24,5% το 2009. Είναι όμως και ανησυχητικό το γεγονός ότι η ανεργία αρχίζει και «χτυπάει» (το ποσοστό σχεδόν διπλασιάζεται) και την ηλικία των 55-64 ετών. Στην ηλικιακή αυτή ομάδα το ποσοστό της ανεργίας έφθασε τον Μάρτιο στο 6,5%, έναντι μόλις 3,9% τον ίδιο μήνα του 2009.
Τα σκήπτρα της ανεργίας κρατούν τα Ιόνια Νησιά με 23% ανεργία και ακολουθούν το Νότιο Αιγαίο με 16,7% και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 16,1%. Η μικρότερη ανεργία σημειώνεται στη Δυτική Ελλάδα (7,9%) και στην Πελοπόννησο (8,1%).

 enet

Απών από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ ο Μαντέλα

Απών από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα είναι ο Νέλσον Μαντέλα, λόγω του ξαφνικού θανάτου της 13χρονης δισέγγονής του σε τροχαίο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος Μαντέλα « η Ζενάνι Μαντέλα, 13 ετών, επέστρεφε με αυτοκίνητο από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ στο στάδιο Ορλάντο του Γιοχάνεσμπουργκ όταν συνέβη του δυστύχημα και κανείς άλλος δεν έπαθε τίποτε». Το κορίτσι γιόρτασε τα 13 της χρόνια στις 9 Ιουνίου.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μεθυσμένος. Εναντίον του θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
«Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και επειδή οδηγούσε σε κατάσταση μέθης», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και γνωστοποίησε πως το απόγευμα θα προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ.
Σύμφωνα με το Ιδρυμα Μαντέλα, ο οδηγός είναι μέλος της οικογένειας του Νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα τρίτο πρόσωπο, «μια γυναίκα μέλος της οικογένειας Μαντέλα, αλλά όχι η μητέρα του παιδιού», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

naftemporiki

Δάσος προβλημάτων για τα δάση

Αβέβαιο το μέλλον λόγω της ελλιπούς περιφρούρησης και αποκατάστασης των καμένων και της εγκατάλειψης δραστηριοτήτων που προστατεύουν τις δασικές εκτάσεις 

Στο βωμό του κέρδους και της εγκληματικής αδιαφορίας θυσιάζονται τα δάση της χώρας μας. Τα τελευταία είκοσι χρόνια περισσότερα από 2 εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων έχουν χαθεί στις φλόγες, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η Ελλάδα έχει απολέσει σχεδόν 4 εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων χαμηλής βλάστησης λόγω επέκτασης της γεωργίας, του οικιστικού ιστού και άλλων υποδομών. 

Τα στοιχεία προκύπτουν από τη δασική χαρτογράφηση που πραγματοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το μέλλον των δασών».
Όπως αποδεικνύει η χαρτογράφηση, το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο, καθώς μεταξύ άλλων καταγράφεται ελλιπής περιφρούρηση και αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, εγκατάλειψη δραστηριοτήτων -όπως η υλοτομία και η ρητινοσυλλογή- οι οποίες προστατεύουν το δάσος και εντατικοποίηση της κτηνοτροφίας σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου υποβαθμίζονται η βλάστηση και η ποιότητα των εδαφών.

«Τα αποτελέσματα αυτού του σημαντικού προγράμματος αλλά και ευρύτερα τα αποτελέσματα για τις δράσεις τεκμηρίωσης της κατάστασης των δασών της χώρας αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη της διαχρονικής αδυναμίας προστασίας του δασικού μας πλούτου», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι «σε εποχές κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, η προστασία των δασών δεν είναι πολυτέλεια αλλά κρίσιμη παρέμβαση σε δημόσια οικονομικά και αναγκαία επένδυση στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, καθώς και τη διεθνή εικόνα της χώρας μας».
Η WWF επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη κεντρικού κυβερνητικού συντονισμού για την προστασία των δασών που χάνονται με τη συνεργασία τεσσάρων υπουργείων (Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Εθνικής Αμυνας), καθώς, όπως σημειώνει, έναν μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δεν έχουν εκπληρωθεί ούτε οι επιμέρους υποχρεώσεις κάθε υπουργείου.
Κατερίνα Ροββά

prasino-hamomilaki

Πατατοσαλάτα με ζαμπόν, πιπεριές και τυρί κρέμα










Υλικά:
4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
4 χοντρές (περίπου 3χιλ) φέτες ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά κομμένες σε κύβους
4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
½ κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
½ πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ραντίζετε τα κυβάκια πατάτας με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού. Βάζετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, γυρνώντας τις συνεχώς, τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το έξτρα λάδι. Τις τοποθετείτε μέσα ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά, για να μη διαλυθούν οι πατάτες.

ΠΗΓΗ: www.dietup.gr

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ







Περιγραφή

Το καλύτερο τυρί για αυτό το φαγητό είναι η φέτα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί.

Συστατικά:

•1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
•300 γρ. τυρί φέτα, σκληρή
•1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
•1 φλ. ελαιόλαδο
•3-4 ντομάτες ώριμες, κομμένες ροδέλες
•1 φλ. ντοματόζουμο
•1 κ.γ. ζάχαρη
•λάδι για τηγάνισμα
•αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1.Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη του τυριού την φέτα
2.Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις αφήνετε να στραγγίσουν
3.Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30'. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε
4.Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες (ή τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ). Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να πάρει τα πολλά λάδια.
5.Τις τοποθετείτε τη μία διπλα στην άλλη μέσα σε λαδωμένο ταψί
6.Βάζετε πάνω τους τις ροδέλες του κρεμμυδιού και της ντομάτας
7.Αναμειγνύετε το ντοματόζουμο με το λάδι και τη ζάχαρη, περιχύνετε με το μείγμα τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο γκριλ για 15-20'.
8.Τις βγάζετε από το φούρνο, τις πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο (για να γκρατιναριστεί το τυρί) για άλλα 15' περίπου.
9.Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε τις ροδέλες της μελιτζάνας στο ταψί, να τις βάλετε στο φούρνο να ψηθούν εκεί και όταν έχουν γίνει να προσθέσετε τις ντομάτες κλπ. Είναι λιγότερος κόπος έτσι.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο βασιλικό στο μείγμα του ντοματόζουμου. Ταιριάζει απίστευτα.

ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ!!!!!!!!!

Έπρεπε  να περάσουν 31 χρόνια από το ατύχημα στο  Three Mile Island, στην Πενσυλβανία, όταν κυριολεκτικά έλιωσε ένας πυρηνικός αντιδραστήρας, για να δοθεί το πράσινο φως από αμερικάνο Πρόεδρο προκειμένου να κατασκευαστούν νέα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Ομπάμα, από σταυροφόρος της πράσινης ανάπτυξης, μεταβάλλεται σε προστάτη του λόμπι των πυρηνικών. Ήδη, υπέγραψε την πρώτη εγγύηση πιστώσεων ύψους 8 δις  δολαρίων για την κατασκευή 2 μονάδων στην πολιτεία της Τζόρτζια και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι μονάδες θα είναι πολύ ασφαλείς και ότι θα δημιουργηθούν 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Στις ΗΠΑ βρίσκονται σε λειτουργία 104 πυρηνικοί αντιδραστήρες σε 31 πολιτείες και παράγουν το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η χώρα. Με πρόσχημα την απεξάρτηση από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής και την μείωση των ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ο αμερικάνος Πρόεδρος ενέκρινε νέα παροχή πιστώσεων και εγγυήσεων ύψους 54 δις δολαρίων προς την αμερικάνικη πυρηνική βιομηχανία, πρωτοβουλία που ούτε ο αείμνηστος Τζόρτζ Μπους δεν είχε τολμήσει. Είναι δε παράδοξο, σε εποχή κρίσης, να δίνονται κρατικές εγγυήσεις σε ένα τομέα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με βεβαρημένο παρελθόν, καθώς η πυρηνική βιομηχανία δεν επιστρέφει  σχεδόν ποτέ πάνω από τα μισά χρήματα που δανείζεται, επικαλούμενη κάθε  φορά κάποιον έκτακτο παράγοντα.
Ωστόσο, το καυτό πρόβλημα της διάθεσης και αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων παραμένει ως πρόβλημα στις ΗΠΑ που αδυνατούν να βρουν λύση για τους εν λειτουργία πυρηνικούς σταθμούς.

Ανάμικτη τούρτα παγωτό παρφέ






Συστατικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ
1 μικρό εβαπορέ
λίγο λικέρ σοκολάτα ή άλλο της αρεσκείας σας
2 ερμόλ σε κονσέρβα παγωμένα
2 κουβερτούρες
250 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αβγά
3 παστέλια αμυγδάλου

Οδηγίες:

1.Ανακατεύουμε σε βαθύ πιάτο το εβαπορέ και το λικέρ, βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ορθογώνιο σκεύος.
2.Χτυπάμε τα 2 ερμόλ, προσθέτουμε την άχνη, τους 6 κρόκους και τις βανίλιες και συνέχίζουμε το ανακάτεμα.
3.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε απαλά στο πρώτο μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2.
4.Στο ένα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τη σοκολάτα λιωμένη και το στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για μια ώρα και το μπολ με την άλλη κρέμα στη συντήρηση.
5.Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, τρίβουμε τα παστέλια στο μούλτι και πασπαλίζουμε τα μισά πάνω από την σοκολατένια κρέμα.
6.Απλώνουμε και την άλλη κρέμα πάνω από τη σοκολατένια και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη. Μετά από μια ώρα πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
7.Αφήνουμε να παγώσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Εγώ το φτιάχνω σε μέτριο ορθογώνιο ταψί. Εσείς ανάλογα με το πόσο ψηλό το θέλετε μπορείτε να το μοιράσετε σε 2 μέτρια τάπερ. Τα τριμμένα αμύγδαλα τα πασπαλίζουμε όταν μισοπαγώσει η κρέμα για να μην πέσουν στον πάτο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 10 λεπτά νωρίτερα.

ΠΗΓΗ://www.sintagespareas.gr

Σολομός στον ατμό με μπρόκολα





Συστατικά:

2 φέτες ή 1 φιλέτο σολομου
2 μέτρια μπουκετάκια μπρόκολα
χυμό από 1-2 λεμόνια
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο για κάθε μερίδα
αλάτι, πιπερι

Οδηγίες:

1.Βράζουμε στον ατμό το σολομό και τα μπρόκολα μαζί για 10-15'.
2.Δοκιμάζουμε τα μπρόκολα αν εχουν ψηθεί και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε 5' ακόμη για τον σολομό.

ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Μέσα στην μεγάλη πρεμούρα τους να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή οι ημιδαποί κυβερνώντες βλέπουν καμιά χιλιάδα φοροφυγάδες και δεν εντάσονται στην διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διασυνοριακής φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης.
Η Ελλάδα και 33 ακόμα χώρες από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν έχουν μπει στον κόπο να υπογράψουν την Σύμβαση για την Αμοιβαία Διοικητική Συνδρομή σε Φορολογικά Ζητήματα που μαζί με τον ΟΟΣΑ, έχει θέσει σε ισχύ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός από το 1995.
Μέχρι στιγμής την Σύμβαση την έχουν υπογράψει και επικυρώσει: ΗΠΑ, Καναδάς, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία,Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία,  Πολωνία, Αγγλία και Ουκρανία, ενώ Γερμανία και Ισπανία δεν την έχουν επικυρώσει ακομα.
Τώρα ανοίγεται πεδίο λαμπρό μπροστά τους, αφού μια νέα διεθνή σύμβαση, για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης σε όλο τον κόσμο, θέτουν προς υπογραφή, από τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας  και Ανάπτυξης, στην ετήσια υπουργική  σύνοδο του ΟΟΣΑ, που έγινε στο Παρίσι στις 27-28 Μαϊου 2010.
Με τις διατάξεις της  νέας σύμβασης επιδιώκεται να υπάρξει αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών, προκειμένου να εξαλειφθούν τα εμπόδια που σχετίζονται με το τραπεζικό απόρρητο,  εταιρειών και μεμονωμένων προσώπων, ύποπτων για φοροδιαφυγή.

Το παλαιότερο παπούτσι είναι νούμερο 37!


Πριν από περίπου 5.500 χρόνια στα βουνά της Αρµενίας κάποιος περπατούσε φορώντας στο δεξί του πόδι αυτό το παπουτσι το παλιότερο υπόδηµα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ...

Κατασκευασμένο από ένα µονοκόµµατο κοµµάτι δέρµα αγελάδας, πιθανότατα πήρε στοιχειωδώς τη φόρµα παπουτσιού χάρη στα κορδόνια που το έσφιξαν στην πίσω και την πάνω του πλευρά.

Το νούµερο είναι 37, τόσο το µέτρησαν µε βάση τα σηµερινά δεδοµένα οι ερευνητές, αλλά την εποχή εκείνη κάλλιστα θα µπορούσε να το φοράει άνδρας. Βρέθηκε µόνο, χωρίς το ταίρι του, σε µια σπηλιά. Οµως οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι πετάχτηκε, άλλωστε είναι φορεµένο, όχι παραφορεµένο.

Μαχαίρι στις αποζημιώσεις


Με διαδικασίες- εξπρές, εντός του καλοκαιριού, έρχονται και οι ανατροπές στα εργασιακά που προβλέπουν χαμηλότερες εισαγωγικές αποδοχές και για τους νέους σε ηλικία, ανατροπές στον θεσμό των συμβάσεων εργασίας, στις ομαδικές απολύσεις αλλά και στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης. Τα μέτρα- φωτιά που προωθεί το υπουργείο Εργασίας βασίζονται στο δεσμευτικό μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ) για την οικονομική στήριξη της χώρας.

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα καθορίσει με Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, το αργότερο εντός του καλοκαιριού, τις τελικές αλλαγές. Μάλιστα λήγει στις 16 Ιουνίου η διορία που έχει δώσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (εργοδότες και εργαζομένους) προκειμένου, γραπτώς, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την προωθούμενη μεταρρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις.

Οι βασικές ανατροπές που επέρχονται, προβλέπουν:

1 Τον επανακαθορισμό του ύψους και του τρόπου καταβολής της αποζημίωσης των απολυομένων (ιδιωτικός τομέας). Η μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης υπολογίζεται ότι θα είναι 20%-40%, δεν θα ισχύει η σημερινή διάκριση μεταξύ εργατών και υπαλλήλων (οι τελευταίοι εισπράττουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις) και θα καταβάλλεται σε δόσεις (ο Α. Λοβέρδος έχει ανοικτά υποστηρίξει την πρόταση για καταβολή των αποζημιώσεων χωρίς καμία προκαταβολή και μέσα σε διάστημα έξι μηνών).

2 Την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Ηδη έχει καθοριστεί στο 4% από 2% για επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 200 εργαζομένους και συζητείται να αλλάξει και η ισχύουσα διαδικασία της έγκρισης των απολύσεων.

3 Μέτρα αποτροπής των απολύσεων εργαζομένων μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται στο στάδιο πριν από τη συνταξιοδότηση.

4 Χαμηλότερες αμοιβές για ειδικούς όρους απασχόλησης για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας (το σχέδιο προβλέπει αμοιβή με το 80% του κατώτατου μισθού).

5 Ειδικούς, ευνοϊκούς για τις επιχειρήσεις, όρους απασχόλησης και ασφάλισης, κυρίως μέσω επιδοτήσεων του ΟΑΕΔ, των νέων - απασχολουμένων με συμβάσεις μαθητείας.

6 Τον επανακαθορισμό της ανώτατης διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

7 Την αλλαγή της διαδικασίας προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Ο ΟΜΕΔ θα μπορεί να παρεμβαίνει για να επιλύει διαφορές, εργατικές ή μισθολογικές, εφόσον το ζητήσουν από κοινού οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι εργοδότες (και όχι μόνο τα συνδικάτα). Τέλος θα τεθεί και το θέμα της παραπέρα ενίσχυσης του ρόλου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (κάτι που ήδη έχει προβλεφθεί να γίνει με τον τελευταίο εργασιακό νόμο).


Δεν θα αποζημιώνουν φυσιολογικές φθορές στα ακίνητα οι ενοικιαστές


Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε και έκρινε πως οι ενοικιαστές δεν οφείλουν να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες για φυσιολογικές φθορές που δημιουργούνται λόγω της χρήσης του ακινήτου. Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 633/2010 απόφασή του έκρινε ότι οι ενοικιαστές όταν παραδίδουν το μίσθιο (κατοικία, κατάστημα, κ.λπ.) έχουν υποχρέωση να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκαλέσει στο ακίνητο και είναι εκτός του πλαισίου των φυσιολογικών φθορών που δημιουργούνται από τον καθημερινό τρόπο ζωής.
Η δικαστική απόφαση επικαλούμενη τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα αναφέρει ότι «ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να αποζημιώσει τον εκμισθωτή για τις φθορές και μεταβολές που προκλήθηκαν στο μίσθιο, κατά την διάρκεια της μίσθωσης, εξαιρουμένων εκείνων που οφείλονται στην συμφωνημένη χρήση». Όμως ο επιμισθωτής οφείλει να αποδείξει τις φθορές και το ποσό της ζημίας.
Τον Άρειο Πάγο απασχόλησε η περίπτωση του κτιρίου που είχε ενοικιάσει προ 36 ετών το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποχώρησε το 2004. Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου αξίωσαν δικαστικά αποζημίωση για επί μέρους φθορές τις οποίες είχε υποστεί το κτίριο τα 36 αυτά χρόνια που στεγάζονταν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τα κονδύλια τα οποία αφορούσαν την αποκατάσταση φθορών που προέρχονταν από την καθημερινή χρήση, όπως των δαπέδων και των δαπέδων κλιμακοστάσιων (πλακάκια, μωσαϊκά, ξύλινα πατώματα), των κουπαστών του κλιμακοστάσιου, των ειδών υγιεινής κ.λπ.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση ότι στο κτίριο προσερχόντουσαν επί 24ώρου βάσεως και επί 36 έτη πάρα πολλοί άνθρωποι όπως είναι αστυνομικοί, επισκέπτες, κρατούμενοι, δικηγόροι, με συνέπεια να υπάρχουν φθορές.
Ακόμη, δεν κάλυψαν οι δικαστές τις δαπάνες για την αποκατάσταση των υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, καθώς η συντήρησή τους ήταν ευθύνη των ιδιοκτητών σύμφωνα με το μισθωτήριο συμβόλαιο.
Στην συνήθη χρήση και στην μεγάλη διάρκεια της μίσθωσης οφείλονται, κατά την απόφαση, οι φθορές στην θέρμανση, στα σώματα καλοριφέρ, στους θερμοσίφωνες, στους ηλεκτρολογικούς πίνακες και στις ηλεκτρικές πρίζες.
Παράλληλα, δέχτηκε ο Αρειος Πάγος ότι οι ιδιοκτήτες δικαιούνται ένα μίσθωμα επιπλέον, για τον χρόνο που θα απαιτηθεί προς αποκατάσταση των ζημιών που είχαν υποστεί τα δάπεδα λόγω της τοποθέτησης μεταλλικών κατασκευών κ.λπ.

“Ταξίδεψε” κρυμμένος στους τροχούς αεροσκάφους


Ένας 20χρονος Ρουμάνος επέζησε κρυμμένος στο χώρο των τροχών αεροσκάφους, που πραγματοποίησε 90λεπτη πτήση από τη Βιέννη στο Λονδίνο.Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Βιέννης, ο νεαρός άνδρας βρέθηκε τραυματισμένος και με συμπτώματα υποθερμίας στο αεροδρόμιο Χίθροου την Κυριακή (06/06), ενώ πιστεύεται ότι επέζησε, επειδή το αεροσκάφος πέταξε σε χαμηλό ύψος ώστε να αποφύγει μέτωπο κακοκαιρίας.
Το αεροσκάφος, που δεν μετέφερε επιβάτες, ανήκει σε πρόσωπο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχε αφιχθεί στη Βιέννη την Πέμπτη και παρέμεινε σταθμευμένο στο αεροδρόμιο ως την αναχώρησή του.
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kurier, μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν σε Δυτικές χώρες κρύβονται αρκετά συχνά στο χώρο των τροχών αεροσκαφών, αλλά ελάχιστοι επιβιώνουν. Οι περισσότεροι πεθαίνουν από το κρύο και την έλλειψη οξυγόνου, και συνήθως πέφτουν στο έδαφος όταν το διαμέρισμα των τροχών ανοίγει λίγο πριν την προσγείωση.

Θηλασμός και ανοσοποιητικό


Ο θηλασμός είναι το κλειδί για την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος των νεογέννητων. Το γάλα της μητέρας ενεργοποιεί τις φυσικές άμυνες του οργανισμού με έναν τρόπο που το γάλα σκόνη δεν μπορεί να κάνει, καθώς προκαλεί μια αντίδραση στο έντερο που καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Τα μωρά που θηλάζουν έχουν μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης μιας σειράς από ασθένειες, ενώ ο θηλασμός συνδέεται με λιγότερες λοιμώξεις του αναπνευστικού, των αφτιών και γενικές αδιαθεσίες. Μακροπρόθεσμα, δε, τα μωρά που θηλάζουν είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν υπέρβαρα, να εκδηλώσουν υπέρταση, έκζεμα ή άσθμα.

Αύτην την περίοδο οι ερευνητέσ στοχέυουν στη δημιουργία γάλακτος για βρέφη που θα μιμείται τις ιδιότητες του μητρικού σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού, αφου είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι το μητρικό γάλα προκαλεί γενετικές αλλαγές στο έντερο που είναι διαφορετικές από εκείνες των παιδιών τα οποία διατρέφονται με γάλα σκόνη. Το πεπτικό σύστημα του βρέφους υφίσταται αξιοσημείωτες αλλαγές από την τροφή που δέχεται.

Πραγματοποιήθηκε μάλιστα μελέτη στην οποία συμμετείχαν είκοσι δύο υγιή βρέφη, δώδεκα από τα οποία θήλαζαν, ενώ τα δέκα τρέφονταν με γάλα σε σκόνη. Η τεχνική που ακολουθήθηκε πρόβλεπε την απομόνωση κυττάρων του εντέρου από τα κόπρανα των μωρών, τα οποία στη συνέχεια συγκρίνονταν ως προς τη διέγερση που προκαλούσαν σε διαφορετικά γονίδια.

Το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί πώς τα βακτήρια στο έντερο διαφοροποιούνται στα βρέφη που θηλάζουν και σε εκείνα που τρέφονται με γάλα σκόνη. «Τώρα θα μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι συμβαίνει σε ένα βρέφος, από τη σύνθεση της διατροφής του μέχρι τα μικρόβια στο έντερο και τα γονίδια που ενεργοποιούνται» δήλωσε η Σάρον Ντόνοβαν, καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις που πραγματοποίησε την έρευνα.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γαίας Δήμου Μεσσαπίων

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ Ψαχνά 09/06/2010

κ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

«Η ΓΑΙΑ»

Αθανασιάδη Μποδοσάκη 9

34400 Ψαχνά

Τηλ: 22280-23317

6943560299

E-mail: "> gaiapsaxna@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου του έτους 2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά.

Τα θέματα προς συζήτηση είναι:

1. Ανακοινώσεις.

2. Ενημέρωση των μελών για τοξικά απόβλητα.

3. Δεσμεύσεις της Πολιτείας για τη λήψη μέτρων κατά της τοξικής ρύπανσης.

Ενημέρωση από την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.


ΤΟ Δ.Σ.

Έξυπνα κόλπα για να μειώσετε τις θερμίδες










Με το τοπικό πάχος και τα περιττά κιλά παλεύουν οι Έλληνες, καθώς το καλοκαίρι έχει φτάσει. Οι διαιτολόγοι, ωστόσο, επιμένουν πως δεν χρειάζεται άγχος και εξαντλητικές δίαιτες: αρκεί κανείς να βγάλει τις έξτρα θερμίδες από το καθημερινό τραπέζι, για να ξεφορτωθεί έως και μισό κιλό την εβδομάδα!

Ακόμη και η έξυπνη επιλογή του καθημερινού καφέ, παραδείγματος χάριν, μπορεί να γλιτώσει τους καταναλωτές από εκατοντάδες θερμίδες που παίρνουν σε καθημερινή βάση, χωρίς συνήθως να τις υπολογίζουν. Δύο φλιτζάνια τσάι ή καφέ με πλήρες γάλα και δύο κουταλάκια ζάχαρη στο καθένα παρέχουν συνολικά 134 θερμίδες, ενώ με ημιαποβουτυρωμένο γάλα και γλυκαντικές ουσίες οι θερμίδες πέφτουν στις 27!

Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό για όσους συνηθίζουν να πίνουν υπερενισχυμένα ροφήματα με σιρόπι και σαντιγί: ένα ποτήρι δροσερός μοκατσίνο (εσπρέσο με σοκολάτα, σαντιγί και θρυμματισμένο πάγο) αντιστοιχεί σε 400 θερμίδες! Έτσι, με μία απλή διατροφική αλλαγή, γλιτώνει κανείς ένα ολόκληρο γεύμα, αφού 373 θερμίδες- όσες δηλαδή κερδίζει όποιος αντικαταστήσει το μοκατσίνο με μια κούπα γαλλικό - έχει ένα πιάτο με αχνιστούς λαχανοντολμάδες αυγολέμενο ή μια μερίδα μπριάμ.

«Εάν καταφέρει κανείς να κόψει 300 με 500 θερμίδες από το καθημερινό διαιτολόγιό του, τότε μπορεί σε λιγότερο από έναν μήνα να χάσει από ένα έως και δύο κιλά. Και όλα αυτά χωρίς να κάνει γυμναστική, χωρίς να ελαττώσει τις μερίδες και κυρίως χωρίς να νιώσει στέρηση. Το μυστικό, πάντως, σε κάθε δίαιτα είναι να μην παραλείπεται το πρωινό γεύμα, γιατί έτσι μπορεί να αντεπεξέλθει ο οργανισμός στις ανάγκες του 24ώρου, ενώ παράλληλα “κρατάει” την πείνα μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο γεύμα», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο διαιτολόγος-διατροφολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Ρίσβας.

Η παγίδα. Για του λόγου το αληθές, οι ειδικοί δεν απαγορεύουν καν την κατανάλωση γλυκισμάτων. Η παγίδα, όμως, για τους λάτρεις των γλυκών είναι πως πρέπει να φορέσουν ποδιά και να καταπιαστούν με τη ζαχαροπλαστική, δημιουργώντας λάιτ απολαύσεις. Ωστόσο, οι προτεινόμενες συνταγές είναι κάθε άλλο παρά πολύπλοκες: το τσίζκεϊκ με κατίκι ή cottage αντί για κρεμώδες τυρί που «κολυμπάει» στα λιπαρά είναι μια καλή λύση για να μειωθούν οι θερμίδες.

Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που δεν επιθυμούν να στερηθούν τις φρυγανιές με μαρμελάδα για πρωινό. «Οι έτοιμες μαρμελάδες που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Η σπιτική όμως μπορεί να γίνει με μισή ποσότητα ζάχαρης. Για να δέσουμε το γλυκό δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά πηκτίνη. Πρόκειται για το κυριότερο συνδετικό συστατικό στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών και των λαχανικών, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί κανείς βράζοντας απλώς δύο μήλα. Το ζελέ που θα δημιουργηθεί είναι φυσική πηκτίνη», προσθέτει ο κ. Ρίσβας.

Και μπορεί να έχει αποδειχτεί πως η πεποίθηση ότι το νερό αδυνατίζει είναι μύθος, παρ΄ όλα αυτά ακόμη και στην κατανάλωση νερού κρύβονται διαιτητικά μυστικά. Ακόμη και οι μπουκιές μπορεί να μειωθούν, εάν οι καταναλωτές κόψουν «μαχαίρι» το νερό όσοι ώρα κρατούν τα μαχαιροπήρουνα: το νερό αραιώνει το περιεχόμενο του στομάχου με αποτέλεσμα να επιτείνεται η πείνα. Ένα επιπλέον τρικ για να... φουσκώνει το στομάχι είναι η κατανάλωση πολλών λαχανικών κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μπορεί να έχουν λιγότερη ενέργεια από τα λοιπά συνοδευτικά- όπως είναι οι πατάτες και το ρύζι- έχουν όμως την ιδιότητα να μπερδεύουν τον εγκέφαλο, στέλνοντάς του το μήνυμα του κορεσμού!

Πηγή: www.nutrimed.gr

Καλοκαιρινά sports: Αδρεναλίνη στα ύψη!












Αντί για ώρες ηλιοθεραπείας και ρακέτες ή λίγο beach volley φέτος το καλοκαίρι επιλέξτε σπορ που αναβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Το καλοκαίρι είναι η εποχή για εκτόνωση μέσα από δράση.

1. Surfing:
Πολλοί ονειρευόμαστε να μπορούμε να πετάμε πάνω από κύμα δαμάζοντας τη δυναμή του. Για το surfing το κύμα και η καλή φυσική κατάσταση είναι τα σημαντικότερα. Για να κάνεις surfing θα πρέπει να λατρεύεις το νερό και βέβαια για τους λάτρεις του, το σπορ δεν περιορίζεται στο καλοκαίρι. Η ισορροπία πάνω στην σανίδα και η διαδρομή στην κόψη του κύματος είναι το απαιτούμενο για το συγκεκριμένο άθλημα. Ο αθλητής ξαπλώνει μπρούμητα πάνω στη σανίδα δίνοντας κίνηση με χέρια σαν κουπιά. Με τη φορά που έχει δοθεί αλλά και με τη βοήθεια του κύματος ο αναβάτης θα πρέπειι σε ελάχιστο χρόνο να ισορροπήσει στο κέντρο της σανίδας και να σταθεί πάνω σε αυτή με λυγισμένα γόνατα. Η βόλτα πάνω στο κύμα ξεκινά…


2. Tubing:

Το tubing είναι το σπορ της παρέας και το βρίσκουμε σε όλες τις παραλίες που διαθέτουν κιόσκι για seasports. Απευθύνεται σε μεγάλους και μικρούς με μέτρια φυσική κατάσταση. Στα tubes, ανήκει η γνωστή σε όλους «μπανάνα» και συμπεριλαμβάνονται όλα εκέινα τα φουσκωτά πλαστικά που επιπλέουν στο νερό, ενώ διαθέτουν και ειδικές λαβές για να κρατιέται από αυτές ο αναβάτης. Οι αναβάτες του tube, το οποίο έλκεται από ένα ταχύπλοο, απολαμβάνουν μία δυναμική κούρσα στη θάλασσα με πολλές αναταράξεις, απότομες στροφές με συχνό το φαινόμενο να βρίσκεσαι από τον αέρα στο νερό.

3. Θαλάσσιο σκι: (Waterskiing)
Παραδοσιακό καλοκαιρινό σπορ που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Το πιο δύσκολο σημείο είναι να μπορέσει ο σκιερ να ανεβεί στην επιφάνεια του νερού, καθώς το ταχύπλοο σκάφος τον έλκει με μεγάλη ταχύτητα. Όταν ο αθλητής ανέβει στην επιφάνεια του νερού θα πρέπει να έχει λυγισμένα πόδια και χέρια με τον κορμό γερμένο ελαφρώς μπροστά και να κρατά σταθερά την μπάρα που καταλήγει το σκοινί. Το θαλάσσιο σκι παραδοσιακά γίνεται με δύο σανίδες που έχει ο αναβάτης στα πόδια του. Η εξελιγμένη του μορφή είναι το Wakeboarding με τη μονή σανίδα.

4. Kitesurfing
Ανερχόμενο σπορ που και πάλι απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Surfing με βοήθεια αετού! Για όσους θέλουν να πετάξουν στο νερό και ...πάνω από αυτό! Στο kitesurfing χρησιμοποιούνται οι αετοί που στα αγγλικά ονομάζονται "traction kites". Ονομάζονται έτσι γιατί παρέχουν την κινητήρια δύναμη για κάποιο άλλο όχημα που έλκουν, είτε αυτό είναι σκάφος στη θάλασσα είτε τροχοφόρο (buggy ή mountainboard) στη στεριά. Οι κυριότεροι αετοί traction που χρησιμοποιούνται σήμερα στο σπορ είναι τα foils και οι inflatables.

ΠΗΓΗ: www.dietup.gr

Αργοπεθαίνει

Πολιτεία για 1600 σκύλους στη Βραζιλία

01 dog_favela_01
Στην πόλη Caxias do Sul βρίσκεται ένα μοναδικό καταφύγιο ζώων που διοικεί η μη κυβερνητική οργάνωση Sociedade Amiga dos Animais (Φίλοι της Κοινωνίας των Ζώων). Στο σύμπλεγμα αυτής της πόλης για τα ζώα ζουν 1.600 σκύλοι και 200 γάτες. Η ΜΚΟ ξεκίνησε το πρόγραμμα το 1998

Οι ντόπιοι αποκαλούν την έκταση όπου ζουν τα ζώα «φαβέλα των σκύλων» ή σκυλοπαραγκούπολη. Οι κάτοικοι της φαβέλας ζουν σε μια έκταση γης έκτασης 3 εκταρίων που δώρισε ο δήμος της περιοχής
Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, τα ζώα καταναλώνουν περί τους 12 τόνους τροφής μηνιαίως
Πολλά από τα ζώα καταλήγουν στη φαβέλα αφού βρεθούν εγκαταλελειμμένα στους δρόμους ενώ πολλά έχουν σημάδια κακοποίησης.
Οι εθελοντές της μη κυβερνητικής οργάνωσης είναι αυτοί που σηκώνουν – με αγάπη – το βάρος της καθημερινής φροντίδας των 1.800 ζώων.
Βέβαια, δεν παύει να σημειώνεται συνωστισμός στη φαβέλα, αφού ο αριθμός των ζώων που καταφτάνουν ξεπερνά εκείνο των ζώων που υιοθετούνται.
Με μεγέθη που ξεπερνούν τις δυνατότητές της πλέον, η οργάνωση ελπίζει στην οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην φαβέλα αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των ζώων που μπορεί να λάβει φροντίδα.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΕΝΣΕΡ....

Η  Κα Μπακογιάννη πολύ θα ήθελε να βαδίσει στα χνάρια του φιλιλεύθερου κόμματος της Γερμανίας (FDP), που από τις δεκαετίες του  ΄60 και του ΄70 είναι το κόμμα ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας. Μετά την συνάντησή της με τον Κο Σαμαρά, λίγες μέρες πριν από την διαγραφή της, έδειξε με ευθύ τρόπο τον προσανατολισμό του νέου φορέα που σκέφτεται να δημιουργήσει: είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ <<να κουβεντιάσουμε τον τρόπο που οι φιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας μπορούν να συμβάλουν στην ταχύτατη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση>>. Αυτές τις φιλελεύθερες δυνάμεις θέλει να εκφράσει η Κα Μπακογιάννη, η οποία θα επιχειρήσει να βαδίσει εκεί όπου απέτυχαν να βαδίσουν άλλοι αυθεντικοί εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού όπως ο Μάνος και ο Ανδριανοπουλος.
Μέσα από τις τάξεις του γερμανικού φιλελεύθερου κόμματος, αναδείχθηκαν κυρίως υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας όπως ο ίδιος ο Γκένσερ, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην ενοποίηση της χώρας, αλλά και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όταν με δική του απόφαση αναγνώρισε πρώτος την ανεξαρτησία της Κροατίας. Οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι έχουν λάβει μέρος σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι μόνο με τους Χριαστιανοδημοκράτες, αλλά και με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Η  Κα Μπακογιάννη ουσιαστικά, λόγω της μιντιακής στήριξης αλλά και της απροκάλυπτης εύνοιας του οικονομικού κατεστημένου, θέλει να εκφράσει, όπως και στην Γερμανία, τους <<πλούσιους>>, αφού οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι θεωρούνται το <<κόμμα των πλουσίων>>, στηρίζουν την φιλελεύθερη οικονομία της αγοράς. Θέλει ουσιαστικά ένα κόμμα διαμαρτυρίας για την κεντροδεξιά παράταξη, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος  αν πιάσει τόπο. Η Κα Μπακογιάννη  έχτισε το προηγούμενο διάστημα την τακτική της με αφορμή το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και έδωσε πολιτικό και ιδεολογικό περίβλημα στην προσωπική της αντιπαλότητα με τον Σαμαρά. Τάχθηκε από νωρίς υπέρ της προσφυγής της χώρας στο μηχανικό στήριξης από την Ε.Ε και το ΔΝΤ, ενώ ο Σαμαράς έχτισε μεθοδικά την αντιπολιτευτική του στρατηγική επάνω στην αντίθεσή του και στην κριτική στους χειρισμούς του πρωθυπουργού που είχαν κατάληξη την προσφυγή στον μηχανισμό....

Φρένο στις φήμες για πτώχευση



Πυρά κατά των κερδοσκόπων που διακινούν φήμες περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής στην δραχμή εξαπολύουν συντονισμένα κυβέρνηση, αντιπολίτευση και τραπεζίτες. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια φήμη η οποία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους αποταμιευτές, την ίδια ώρα που όλοι οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πολύ καλά θωρακισμένο μετά και τη συμφωνία για το πακέτο στήριξης της οικονομίας.
Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα, μετά τη συμφωνία για τον μηχανισμό βοήθειας είναι ασφαλής και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και δήλωσε χαρακτηριστικά «Θα ήθελα να διαψεύσω όλα τα κακόπιστα σενάρια που κυκλοφορούν γύρω από την ελληνική οικονομία. Είμαστε σε δρόμο σίγουρο, πετυχαίνομε με σταθερό τρόπο τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Να τονίσω και να εγγυηθώ ότι εάν δεν παρασυρθούμε από αυτήν την ακατάσχετη φημολογία που υπάρχει διεθνώς και δεν πρέπει να παρασυρθούμε, ένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα βγει πολύ πιο δυνατή μ΄πεσα από αυτήν την κρίση»
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών κ Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι παρακολουθεί έκπληκτος όλη αυτή την ανυπόστατη φημολογία και σχολίασε πως πρόκειται για «αστεία πράγματα» επισημαίνοντας ότι αυτή η φημολογία δεν βοηθάει κανένα.
Τέλος στην ανυπόστατη φημολογία ζητάει και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ό οποίος τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία αυτή την ώρα στην Ελλάδα και κατά συνέπεια το τραπεζικό σύστημα που αποτελεί μέρος αυτής,.
Σε συνάντηση του Α Σαμαρά με το προεδρείο των τραπεζιτών, αφού κυριάρχησε η άποψη ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, απορροφώντας όλους τους κραδασμούς με τους επικεφαλής της Ελληνικής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών να καθησυχάζουν τους καταθέτες τονίζοντας πως δεν έχουν αν φοβούνται τίποτα και δεν πρέπει να ανησυχούν καθόλου.
Καθησυχαστικός και ό Ολι Ρέν παρά την εικόνα των εσόδων στο πρώτο πεντάμηνο του έτους ο εκπρόσωπος του Όλι Ρέν εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για το έλλειμμα, αφού όπως δήλωσε οι αποκλίσεις που σημειώνονται δεν συνεπάγονται συνολική αποτυχία του προγράμματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από την αποδοτικότητα του πακέτου του Μαΐου.
Κρίσιμο συνεπώς το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, οπότε θα πρέπει να αρχίσουν να αποδίδουν τα πρόσθετα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, ώστε κα την αξιολόγηση που θα κάνει η Τρόικα τον Αύγουστο Για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Το σπίτι που καταναλώνει ενέργεια από τη φύση!


Ήλιος αέρας και ζάχαρη είτε από φρούτα είτε από ζαχαροκάλαμο, είναι ότι χρειάζεται να έχει για να παράγει καύσιμα για το σπίτι και για το μηχανάκι του ένας κρητικός από το Ηράκλειο. Ο ίδιος είναι ηλεκτρολόγος αλλά όπως φαίνεται δεν έχει καθόλου ανάγκη την ΔΕΗ ούτε και το πετρέλαιο αφού με δικές του κατασκευές και πατέντες έχει καταργήσει την βενζίνη την οποία έχει αντικαταστήσει με οινόπνευμα που παράγει στο σπίτι του.
Όλα ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την έρευνα στο θέμα της ενέργειας. Όταν έφτιαξε το σπίτι του στόχευε στην απόλυτη αυτονομία του. Το ιδιότυπο αυτό σπίτι έχει φωτοβολταϊκά στην στέγη του, δύο ανεμογεννήτριες και αποστακτήριο παραγωγής οικολογικού καύσιμου, μια γεννήτρια και ένα μετατροπέα ρεύματος. Απλές κατασκευές και μηχανήματα που έφτιαξε μόνος του ο ιδιοκτήτης δίνοντας σε όλους ένα παράδειγμα για το πως μπορεί να ζήσουμε χωρίς να έχουμε λογαριασμούς και χα χρησιμοποιούμε συμβατικά καύσιμα.
Αυτό μπορεί να γίνει το σπίτι του μέλλοντος, ένα μέλλον οικολογικό, φτηνό το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στην δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας μας.
Η δημιουργικότητα και η φαντασία του δεν σταμάτησαν εκεί αφού σκέφθηκε να παράγει εναλλακτικά καύσιμα, μέσα από την έρευνα διαπίστωσε ότι οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη μπορεί να παράγει καύσιμο που είναι ουσιαστικά το οινόπνευμα. Κατασκεύασε ένα αποστακτήρα , τον τροφοδότησε με φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες και ξεκίνησε να μαζεύει όλα τα σαπισμένα φρούτα της περιοχής, και έτσι έβγαλε το πρώτο καύσιμο.
Το καύσιμο αυτό το χρησιμοποιεί για το μηχανάκι του που εξωτερικά δεν φαίνεται να διαφέρει από τα κοινά μηχανάκια άλλα η βασική τους διαφορά είναι ότι το συγκεκριμένο καίει οινόπνευμα!!
Τα εναλλακτικά αυτά καύσιμα δεν εξυπηρετούν μονάχα την κίνηση του, αφού στο σπίτι του λειτουργεί ένα ολόκληρο σύστημα παραγωγής-διαχείρισης- αποθήκευσης-κατανάλωσης ενέργειας.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ








Υλικά:

375γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
375γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
6 αυγά
225γρ. αλεύρι
βανίλια
350γρ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλλια και το μείγμα σοκολάτας βουτύρου.

Βάζουμε σε ταψί 22 εκατοστών και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 225 βαθμούς!!!

Είναι σαν σουφλέ σοκολάτας!

www.greekcook.gr

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί και αμπελόφυλλα















Υλικά:

Για 40 ανθούς κολοκυθιάς ή 400γρ. αμπελόφυλλα υπολογίστε 1/2 κιλό ρύζι. Αυτή η γέμιση είναι πολύ αρωματική και δροσερή. Η τομάτα, σε κομματάκια, κάνει μεγάλη διαφορά.
•1/2 κιλό ρύζι νυχάκι
•1/2 κιλό τομάτες σε μικρά κομματάκια (ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους)
•1/2 κούπα λάδι ελιάς
•1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
•1 κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
•1 κούπα φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
•1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
•αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε στο μισό λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις τομάτες σε κομματάκια, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τους ανθούς και τα αμπελόφυλλα. Οι αρσενικοί ανθοί είναι μεγάλοι και χωρούν πολύ ρύζι. Μην παρασυρθείτε και τους γεμίσετε, θα καταλήξετε με τεράστια ντολμαδάκια! Γεμίζετε με ίδια ποσότητα ρυζιού, ώστε να φτιάξετε ομοιόμορφους κολοκυθοανθούς.
Στρώνετε τα ντολμαδάκια, δίπλα-δίπλα, στην κατσαρόλα, σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μισό λάδι. Σκεπάζετε με ένα μεγάλο πιάτο. Προσθέστε ζεστό νερό τόσο όσο να τα καλύψει. Ψήνετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιούν το νερό και να μείνουν με το λάδι τους. Κατα διαστήματα κουνάτε την κατσαρόλα να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν κολλήσει (αν η φωτιά είναι χαμηλή δεν κινδυνεύουν).
Σερβίρετε χλιαρά ή κρύα με γιαούρτι σακούλας, με μάραθο ψιλοκομμένο και λάδι.

ΠΗΓΗ: tastefull.wordpress.com

Τώρα ξέρουν ποιοί έκαναν την προίκα τους από τη Siemens



Στη διάθεση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής βρίσκονται πλέον όλα τα στοιχεία και για τα "δώρα" της Siemens σε πολιτικούς και τις οικογένειές τους. Η Εξεταστική Επιτροπή ζητά συνέχιση της έρευνας του ΣΔΟΕ. Πολιτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι οι ενδείξεις και τα στοιχεία για τις χορηγίες και τα δώρα της Siemens αποδεινύουν κατηγορίες δωροληψίας αλλά δεν πρόκειται να αποδωθούν στη δικαιοσύνη. Σε αυτή τη φάση η διευρυνση των ερευνών απλά βοηθά στον συμψηφισμό ευθυνών.

Σύμφωνα με το πόρισμα που κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης, σε πολλά τιμολόγια έχουν σβηστεί με μπλάνκο ονόματα παραληπτών, διευθύνσεις και φορολογικά στοιχεία, ενώ υπάλληλοι που ρωτήθηκαν σχετικά είπαν ότι η διαγραφή των στοιχείων ήταν επιθυμία του κ. Χριστοφοράκου για να μην είναι ευρέως γνωστά τα δώρα που έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, η έρευνα είναι σε πολύ αρχικά πλαίσια ακόμη. Επεσήμανε δε πως το αίτημα για συνδρομή του ΣΔΟΕ άργησε τρία χρόνια, ενώ τα στοιχεία τα οποία συνελέγησαν αφορούν αποκλειστικά εταιρικά δώρα, στα οποία περιλαμβάνονται από ηλεκτρικές συσκευές έως κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ποτά κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό η εξεταστική επιτροπή ζήτησε από το ΣΔΟΕ περαιτέρω έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης εμπλεκομένων στην υπόθεση της Siemens υπουργών, καθώς και έλεγχο στις 150 κούτες που κατέσχεσε ο ειδικός ανακριτής Νικόλαος Ζαγοριανός από τα γραφεία της εταιρείας.

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται...


Νέα πρόκληση από πλευράς Τουρκίας, εντός των χωρικών μας υδάτων. Ήταν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης και ενώ η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» έπλεε 14 ναυτικά μίλια νότια της Χίου, συμμετέχοντας στην άσκηση του πολεμικού Ναυτικού «Καταγίς» όταν δύο «Phantom» πέρασαν ξυστά πάνω από την ελληνική φρεγάτα.
Τα επτά τούρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο νατοϊκό διοικητή στην Νάπολη. Έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι η ενόχληση της Αθήνας είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται για ενέργεια που δεν έχει

Το ΥΠΕΞ συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που δίνει το Πεντάγωνο για να καθορίσει την αντίδραση της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η τουρκική ενέργεια δεν αποτελεί μόνο παράβαση των διεθνών κανόνων αλλά εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι η φρεγάτα διαθέτει ελικόπτερο.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Συμβολαιακή επανάσταση από την ΕΑΣ Βισαλτίας

Ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της <<γεωργίας του μέλλοντος>>, όπως την χαρακτηρίζει, δηλαδή της συμβολαιοκής, πραγματοποιεί η ΕΑΣ Βισαλτίας μέσα από την σύναψη συμφωνίας με την Μύλοι Σόγιας για την καλλιέργεια και προμήθεια ηλίανθου. Πρόκειται για την δεύτερη ανάλογη πρωτοβουλία της σερραϊκής Ένωσης ύστερα από την περσινή συμφωνία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την παραγωγή κριθαριού. Το ντηλ είχε ως αποτέλεσμα οι συνεργαζόμενη παραγωγοί να λάβουν την περασμένη χρονιά μια άκρως ικανοποιητική για τα δεδομένα της αγοράς τιμή στα 17 λεπτά το κιλό και 15 λεπτά φέτος.
Παράλληλα, με την ανανέωση της συμφωνίας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η ΕΑΣ Βισαλτίας προχώρησε και στην προαναφερθείσα συμφωνία, με Μύλους Σόγιας για την συμβολαιακή γεωργία ηλίανθου. Η νέα συμφωνία συμφωνήθηκε στα 370 ευρώ ο τόνος για όλη την παραδοθείσα ποσότητα.
Τα σχέδια της δραστήριας ΕΑΣ, δεν σταματούν εδώ, καθώς στο άμεσο μέλλον προγραμματίζει να προχωρήσει σε συμβολαιακή γεωργία τόσο στην καλλιέργεια οσπρίων όσο και σόγιας.

ΝΑ ΚΑΛΥΘΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΚΡΕΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο FAO



Την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης σε κρέας και την άμεση στήριξη του κλάδου της κτηνοτροφίας μέσω νέων επενδύσεων, ερευνητικών προγραμμάτων και υγιούς διαχείρισης ζητά ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών FAO.
Στην νέα έκθεση το FAO <<Η κατάσταση των τροφίμων της Γεωργίας>>, SOFA γίνεται λόγος για τους τρόπους κάλυψης των παγκόσμιων αναγκών σε κρέας σε συνδιασμό με την εξάλειψη της ανέχειας στους κτηνοτρόφους μικρής κλίμακας των αναπτυσσόμενων κρατών καθώς και την ασφάλεια των τροφίμων, την αειφορία του περιβάλλοντος και την ανθρώπινη υγεία.
Επισημαίνεται πόσο σηματικός είναι ο κλάδος της κτηνοτροφίας, αφού από αυτόν εξαρτώνται περίπου 1 δις χαμηλοεισοδηματίες κτηνοτρόφοι. Η κτηνοτροφία γι΄αυτούς μετατρέπεται σε εισόδημα, τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, λιπάσματα ενώ συνεισφέρει και στην ασφάλεια των τροφίμων και στην διατροφή.

Εφυγε ο Ανδέας Βουτσινάς



Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες, οι οποίοι έδρασαν και στο εξωτερικό, ο Ανδρέας Βουτσινάς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Καταξιώθηκε στην Αμερική και την Ευρώπη σε ιδιαίτερα απαιτητικούς και ανταγωνιστικούς καλλιτεχνικούς χώρους και δίδαξε μεγάλες Αμερικανίδες ηθοποιούς, όπως την Τζέιν Φόντα. Μετά την οριστική επιστροφή του στην Ελλάδα, θριάμβευσε σε σκηνοθεσίες του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και του Ελεύθερου Θεάτρου.
Συνεργασίες με διεθνούς φήμης ηθοποιούςΟ Ανδρέας Βουτσινάς σπούδασε υποκριτική και ενδυματολογία στο Old Vic και στην Σχολή Δραματικής Τέχνης και Τραγουδιού του W. Douglas. Φοίτησε στη Σχολή του L. Strassberg και το 1957 έγινε μέλος του Actors' Studios.
Σκηνοθέτησε πάνω από 130 παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο Λονδίνο, στον Καναδά, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Ελλάδα. Συνεργάστηκε με διεθνούς φήμης ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων η Φαίη Ντάναγουέι, την Τζέιν Φόντα, τον Ουόρεν Μπίτι, τη Φανί Αρντάν, την Ειρήνη Παπά και άλλους, σκηνοθέτησε επίσης στο Μπροντγουέι, την Κομεντί Φρανσέζ, το Θέατρο του Πήτερ Μπρουκ.
Στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σχολή της Τέχνης, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το Θεσσαλικό Θέατρο και πολλούς θιάσους του ελευθέρου θεάτρου.
Έπαιξε στον κινηματογράφο σε ταινίες των Μελ Μπρουκς, Ζιλ Ντασέν και Λουί Μπεσόν, ενώ, είχε τιμηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση με δύο ύψιστες τιμητικές διακρίσεις.
Τελευταία του σκηνοθεσία στο θέατρο ήταν το έργο του Τζορτζ Μπερνάρ Σο "Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν" που ανέβηκε το περασμένο χειμώνα στη σκηνή του θεάτρου "Ορφέας".