Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εκαψαν τον Σκοπευτικό Ομιλο Χαλκίδας γιατί τους διέγραψαν


Ως «ακραία» στοιχεία, που δημιουργούσαν πρόβλημα με τη συμπεριφορά τους στη λειτουργία του Σκοπευτικού Ομίλου Ευβοίας, περιγράφονται τα δύο αδέλφια, ηλικίας 35 και 37 ετών, που συνελήφθησαν για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων του ομίλου, τη νύχτα της Πέμπτης στην πόλη της Χαλκίδας.
Εντοπίστηκαν λίγο μετά την «επιχείρηση» που οργάνωσαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή τους είχαν ασυρμάτους επικοινωνίας, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ και οι δύο φορούσαν στρατιωτικές στολές εκστρατείας! Τα δύο αδέλφια προσέγγισαν τις εγκαταστάσεις του ομίλου με αυτοκίνητο. Ο ένας παρέμεινε στο όχημα και εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ ο δεύτερος έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα κατάφερε να εισέλθει στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα με λοστό. Τοποθέτησε αρχικά εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια στα γραφεία του ομίλου και στη συνέχεια πυρπόλησε φοριαμό, ο οποίος υπήρχε μέσα στην εγκατάσταση. Ακολούθησε πυρκαγιά με συνέπεια να καταστραφεί ο εξοπλισμός του ομίλου και να υποστεί σοβαρές φθορές το κτίριο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο αδέλφια προχώρησαν στον εμπρησμό ως απάντηση στην απόφαση του πρόεδρου του ομίλου να προχωρήσει στη διαγραφή τους.
Σε έρευνα στο σπίτι τους, βρέθηκαν τέσσερις χειροβομβίδες, πέντε κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν νόμιμα, καθώς και δύο σκοπευτικά πιστόλια.

kathimerini.gr

Συνετρίβη το αεροσκάφος του προέδρου της Πολωνίας

132 ήταν οι επιβαίνοντες στο πολωνικό προεδρικό αεροσκάφος σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο της ρωσικής Εισαγγελίας Βλαντίμιρ Μάρκιν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι περισσότεροι είναι νεκροί. Νωρίτερα οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους είναι 87, αναφέρει το ΑΠΕ.

Στο αεροσκάφος επέβαινε ο Πολωνός πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι, η σύζυγός του καθώς και ο Κεντρικός τραπεζίτης της Πολωνίας Slawomir Skrzypek.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι΄ αυτό και προτάθηκε στον πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα. Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ. Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ρωσικού τύπου Τούπολεφ-154 ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.
   
Στην περιοχή έχει σπεύσει ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σαϊγκού, ενώ για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης τυχόν τραυματιών και ανεύρεσης των αιτίων της καταστροφής ενημερώνεται ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ και ο πρωθυπουργός Πούτιν, ο οποίος είχε συναντηθεί στις 7 του μηνός με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ στο Κατίν.
   
Η πολωνική αντιπροσωπεία επρόκειτο να πραγματοποιήσει τιμητική επίσκεψη στο μνημείο των θυμάτων της τραγωδία του Κατίν, όπου με εντολή του Ι.Στάλιν σφαγιάσθηκαν περίπου 4.000 Πολωνοί στρατιωτικοί.



Αναγνώριση με αναδρομική ισχύ 3ετίας



Αναγνώριση με αναδρομική ισχύ 3ετίας
Με το σχέδιο ΠΔ, που κρίθηκε χθες νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία, καθορίζονται οι διαδικασίες με τις οποίες μπορούν να αναγνωριστούν επαγγελματικά δικαιώματα (για μια τεράστια γκάμα επαγγελμάτων) σε Ευρωπαίους πολίτες στη χώρα μας, αλλά και σε αποφοίτους κολεγίων που συνεργάζονται με πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Στην πράξη γίνεται ένα πρώτο βήμα για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας (και όχι ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών, όπως ξεκαθαρίζει το ΣτΕ) που αποκτήθηκαν και μέσα από σπουδές σε παραρτήματα ξένων ΑΕΙ - κολέγια, αφού προηγηθεί ένας έλεγχος πιστοποίησης, εφόσον υπάρχουν δικαιολογημένες αμφιβολίες.
Το σχέδιο ΠΔ αναμένεται να αλλάξει τον επαγγελματικό χάρτη της χώρας και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, αφού δίνει την ευχέρεια σε Ευρωπαίους πολίτες (με σύντομες διαδικασίες αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων) να ασκήσουν στην Ελλάδα το επάγγελμα που αντιστοιχεί στις σπουδές τους, χωρίς ουσιαστικά να ενδιαφέρει το πού έγιναν αυτές, αρκεί να βεβαιώνουν την ύπαρξη των κατάλληλων επαγγελματικών προσόντων.
Αντίστοιχο δικαίωμα -με βάση την οδηγία- έχουν και οι Ελληνες που επιθυμούν να εργαστούν σε κοινοτική χώρα επιτυγχάνοντας την αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων.
Το ΣτΕ για να κρίνει νόμιμο το 144 σελίδων σχέδιο ΠΔ, επικαλείται σωρεία αποφάσεων του ΔΕΚ (Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) και τις πρόσφατες «ευρωκαταδίκες» της χώρας, ενώ επισημαίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ενσωμάτωση της οδηγίας που έπρεπε να είχε γίνει προ 3ετίας περίπου (η προθεσμία έληξε στις 20-10-07).
Γι’ αυτό και δέχεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε αναδρομική εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ για αιτήσεις που έγιναν από το 2007 για αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων (για να υπάρξει συμμόρφωση και στη νεότερη οδηγία 2006/100/ΕΚ), αφού η καθυστέρηση μιας χώρας να ενσωματώσει κοινοτική οδηγία (τονίζει το ΣτΕ) δεν μπορεί να αποβεί σε βάρος όσων αντλούν δικαιώματα από το κοινοτικό δίκαιο.
Ετσι δεν αποκλείεται να γεννηθούν και αξιώσεις αποζημίωσης από όσους δεν κατόρθωσαν σε προγενέστερο στάδιο να εργαστούν στην Ελλάδα με αναγνώριση των προσόντων τους.
ΠρόσβασηΕρμηνεύοντας την οδηγία το ΣτΕ υπό τον αντιπρόεδρο Κων. Μενουδάκο επισημαίνει (42/10) ότι κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ υποχρεώνεται να επιτρέψει στους πολίτες οποιουδήποτε άλλου κράτους-μέλους (και επομένως και των πολιτών του ιδίου), οι οποίοι κατέχουν τίτλο σπουδών (που πληροί ορισμένες προϋποθέσεις), να έχουν πρόσβαση στο αντίστοιχο νομοθετικά κατοχυρωμένο (στο κράτος υποδοχής του εργαζόμενου) επάγγελμα ή να ασκούν τέτοιο επάγγελμα. Οι προϋποθέσεις αυτές (που αφορούν και τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ - κολέγια) αναφέρονται στην οδηγία και στο ΠΔ.
Προβλέπουν ότι αν ελληνικές αρχές έχουν δικαιολογημένες αμφιβολίες για τίτλους εκπαίδευσης που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές επικοινωνώντας με αντίστοιχες ξένες (του κράτους προέλευσης του τίτλου) μπορούν να πιστοποιήσουν επίσημα εάν οι τίτλοι σπουδών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι ίδιοι με εκείνους που θα χορηγούσαν και εκείνα (εφόσον η εκπαίδευση πραγματοποιούνταν ολόκληρη στο έδαφός τους) και εάν προσδίδουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και σε εκείνη τη χώρα. Η πιστοποίηση αυτή ανοίγει υποχρεωτικά τον δρόμο της επαγγελματικής δραστηριότητας.
Δεν ενσωματώνεται σωστά η κοινοτική οδηγία.

Τι να κάνετε εάν βρείτε ένα ζώο που έχει δηλητηριαστεί

* Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση δηλητηρίασης ενός ζώου;
* Ξέρετε να ξεχωρίζετε τα δηλητήρια;
* Τι κάνουμε νομικά όταν δούμε δηλητηριασμένο ζώο;
* Διαβάστε ιατρικές και νομικές συμβουλές για να είστε πάντα ενήμεροι και έτοιμοι..

1. ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με γευστικότατο φαγητό κονσέρβα, λουκάνικα, ωμό κρέας. 
Τα τριμμένα γυαλιά συνήθως δίνονται μέσα σε κιμά. Τα δηλητήρια αυτά προκαλούν αφάνταστο πόνο στα ζώα. 
Για τα 2 πρώτα υπάρχουν αντίδοτα. Για τα τριμμένα γυαλιά όχι. Η στρυχνίνη δε περιλαμβάνεται διότι δε πωλείται (νόμιμα…) στην Ελλάδα.

2. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΑΝ ΕΝΑ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
Οργανοφωσφορικά δηλητήρια (εντομοκτόνα σε υγρό ή σκόνη) : σιελόρροια, έντονη δακρύρροια, μύσις (σμίκρυνση) της κόρης του οφθαλμού, μυϊκά τινάγματα, ασθματική αναπνοή, τρέμουλο, σπασμοί, κώμα.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Πηγαίνετε το ζώο σε κτηνίατρο το γρηγορότερο. Εν τούτοις για να δώσετε τη δυνατότητα στο ζώο να επιβιώσει θα πρέπει να μάθετε να δίνετε τις πρώτες βοήθειες.
Α) Προκαλέστε εμετό: Δώστε αλάτι ή σόδα φαγητού διαλυμένο σε χλιαρό νερό (30 – 60 cc διαλύματος). Μετά τον εμετό, ταμπλέτες ενεργού άνθρακα καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου, αλλά αυτή τη στιγμή τις βρίσκουμε λίγο δύσκολα στην Ελλάδα.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εάν το ζώο δείχνει σημάδια νευρικότητας όπως τρέμουλο, ζάλη, κατάρρευση, μη προσπαθήσετε να δώσετε εμετικό, μπορεί να προκληθεί πνευμονία εξ εισροφήσεως. Συνεχίστε με το επόμενο στάδιο.
Β) Κάνετε ένεση ατροπίνης (1 φιαλίδιο σε γάτα ή μικρόσωμο ζώο, 2 ή 3 φιαλίδια σε μεγαλόσωμο ζώο). Η ενδοφλέβια χορήγηση έχει τη γρηγορότερη απορρόφηση, η ενδομυϊκή απορροφάται πιο αργά και η υποδόρια ακόμα αργότερα.

Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο): Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για 2– 3 μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδι εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ αναιμικά. Η Βαρφαρίνη καταστρέφει το μηχανισμό πήξεως του αίματος και έτσι το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από τη μύτη, το στόμα, το πέος, το πρωκτό, όπως και εσωτερικά.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Κονάκιον (Βιταμίνη Κ) για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος, σε ενέσιμο διάλυμα, δόσης 5 – 20 mg, ανάλογα το μέγεθος και βάρος του ζώου.

Τριμμένα Γυαλιά: Η πιο θανατηφόρα μέθοδος, χωρίς αντίδοτο. Όμως το ζώο πρέπει να μεταφερθεί σε κτηνίατρο το γρηγορότερο για να γίνει προσπάθεια διάσωσης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν ένα ζώο έχει δηλητηριαστεί από εντομοκτόνα ή τριμμένα γυαλιά είναι πολύ ευαίσθητο στο φως και τον θόρυβο, προστατέψτε το. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο). Επειδή όμως συνήθως δε γνωρίζουμε για τι δηλητήριο πρόκειται το καλύτερο είναι κατά τη μεταφορά σε κτηνίατρο να έχετε το ζώο σκεπασμένο, ήσυχο και άνετο.

3. ΕΑΝ ΤΟ ΖΩΟ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ:
Νόμος 1197 (1981): "Όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα".

Νόμος 3617 (1992): "Κανείς δε μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του".
Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατ’ αγνώστων. Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και στο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής και εάν μπορείτε να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού.

Εάν ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. Οι αποδείξεις που χρειάζεστε είναι:
1) Ένας μάρτυρας
2) Όνομα και διεύθυνση του ατόμου που δηλητηρίασε τα ζώα
3) Τοξικολογική εξέταση – αναφορά του αιτίου του θανάτου, από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εάν ζείτε εκτός Αθηνών ρωτείστε την Αστυνομία για το κοντινότερο νόμιμο Τοξικολογικό Εργαστήριο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τριμμένα γυαλιά, δείγμα από το στομάχι του ζώου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοξικολογική εξέταση.

4. ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ :- Στειρώστε τα αδέσποτα της γειτονιάς σας, ώστε να μην γεννηθούν νέα θύματα.
- Μην προσπερνάτε όσα κουταβάκια ή γατάκια συναντάτε στο δρόμο, δε θα επιβιώσουν, προσπαθήστε να βρείτε σπίτια γι’ αυτά. Μία φωτογραφία, ένα κειμενάκι που περιέχει μία μικρή περιγραφή του ζώου συν το τηλέφωνό σας και η αποστολή τους σε εφημερίδες και περιοδικά που δημοσιεύουν δωρεάν αγγελίες μπορεί να είναι αρκετά για να τους σώσουν τη ζωή!
- Στειρώστε το δικό σας ζώο για να αποτρέψετε την γέννηση ανεπιθύμητων σε εσάς ζώων. Πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα προέρχονται από σπίτια. Ποιος τα εγκαταλείπει; Όχι βέβαια η μητέρα τους..!
- Προστατέψτε το δικό σας ζώο. Πολλά ζώα δηλητηριάστηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ή σε μία βόλτα.
- Μην εγκαταλείπετε το κατοικίδιο σας. Ο νόμος το απαγορεύει, δε θα επιβιώσει στο δρόμο, πιθανότατα θα πεθάνει δηλητηριασμένο.

5. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ:
Βρείτε κάποιον μάρτυρα. Μαζέψτε το δηλητήριο και στείλτε το για τοξικολογική ανάλυση. Αναφέρετε το περιστατικό στην Αστυνομία μέσα σε 24 ώρες, εάν μπορείτε δώστε το όνομα και τη διεύθυνση του ατόμου που είδατε. Αυτή η περίπτωση μπορεί να εκδικασθεί με Αυτόφωρη διαδικασία μέσα σε 48 ώρες (Αυτόφωρο).

6. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΖΩΑ:Αναφέρετε το γεγονός στην Αστυνομία.
Θα βοηθούσε εάν είχατε μάρτυρα (όχι συγγενικό σας πρόσωπο). Δώστε το όνομα και την διεύθυνση του ατόμου που απειλεί (εάν το ξέρετε) και ζητείστε από την Αστυνομία να επισκεφθεί το άτομο αυτό σαν προειδοποίηση. Εάν η απειλή εκτοξεύθηκε εναντίον αδέσποτου ζώου, ειδοποιήστε το Φιλοζωικό Σωματείο της περιοχής και πηγαίνετε μαζί με ένα μέλος του στην Αστυνομία, όπου θα πείτε ότι τα ζώα προστατεύονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται και δεν αποτελούν απειλή για τη γειτονιά. Να επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Αναφέρετε την απειλή και στον τοπικό Δήμο. Το γεγονός ότι έχει καταγραφεί η απειλή είναι πιθανό είναι να τον σταματήσει. Εάν όχι τότε στο πρώτο κρούσμα μπορείτε να αξιοποιήσετε την αναφορά σας αυτή στην Αστυνομία και να τον κάνετε να "πληρώσει" για τις πράξεις του.

7. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ:Έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών με εμφιαλωμένο νερό, αλάτι, ατροπίνες και σύριγγες και αυτό το φυλλάδιο. Βάλτε αυτά τα πράγματα σε μία πλαστική σακούλα στο αυτοκίνητό σας ή στη τσάντα σας. Ρωτείστε το κτηνίατρο σας πώς να δώσετε τις πρώτες βοήθειες και σε τι ποσότητες. Μπορεί να σώσει τη ζωή του ζώου σας
Διδάξτε στα παιδιά σας ότι η δηλητηρίαση είναι τρομερό έγκλημα
Ας προσπαθήσουμε όλοι να αποτρέψουμε τους ανθρώπους να δολοφονούν να τα ζώα !


prasino-hamomilaki

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Οι αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο...

Σε  23 αλλαγές προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσον αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα οι αλλαγές είναι:
Αυξάνεται το ποσό της μείωσης του φόρου στα 3000€ για τους διαζευγμένους  και εν διαστάσει που καταβάλλουν διατροφή.
Αυξάνεται η έκπτωση από τον φόρο για όσους έχουν συνάψει ιδιωτική ασφάλιση από 1000€ σε 1200€ για τον άγαμο και σε 2400€ για οικογένεια.
Βελτιώνεται η ετήσια αντικειμενική δαπάνη για την κύρια κατοικία, έτσι ώστε το πρώτο κλιμάκιο μέχρι τα 80 πρώτα τ.μ. να είναι 30€ αντί 60€. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην αποφυγή επιβάρυνσης των χαμηλών εισοδημάτων από το τεκμήριο της κατοικίας. Αντίστοιχα προστίθεται κλιμάκιο για πάνω από τα 300 τ.μ. κατοικίας (300€ ανά τ.μ.), προκειμένου τα τεκμήρια να προσεγγίζουν το πραγματικό εισόδημα όσων κατέχουν τέτοια κατοικία. 
Αυξάνεται η αντικειμενική δαπάνη για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, με την προσθήκη κλιμακίων (για πάνω από 2000 κυβικά και μέχρι 3000 προστίθενται 500€ ανά 100 κ.ε. και για πάνω από από 3000 κ.ε. 700€ ανά 100 κ.ε.)
Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από τη φοίτηση τέκνων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσδιορίζεται στο ποσό που πραγματικά καταβάλλει ο φορολογούμενος, όπως προκύπτει από τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Αποσυνδέεται από την αντικειμενική δαπάνη η χρήση μιας οικιακής βοηθού, προκειμένου να μην αποτελέσει η ρύθμιση κίνητρο για μαύρη εργασία και προκειμένου να μην δημιουργεί δυσλειτουργία στην πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει στον τομέα αυτό το Υπουργείο Εργασίας.
Εξορθολογίζονται και γίνονται πιο αυστηρές οι ρυθμίσεις για την αντικειμενική δαπάνη σκαφών αναψυχής και αεροπλάνων. Λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια για τα ιστιοφόρα και για τα σκάφη παραδοσιακής ναυπηγικής.
Προκειμένου για συνταξιούχους που έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας, οι αντικειμενικές δαπάνες εφαρμόζονται μειωμένες κατά 30%.
Μειώνονται οι συντελεστές φορολόγησης των ναυτικών από 9% και 6% σε 6% και 3%.
Βελτιώνεται η ρύθμιση για τη φορολόγηση των ομόρρυθμων εταιρειών, προκειμένου να εμποδιστεί η καταστρατήγησή της με την αποφυγή φορολόγησης του ποσοστού των εταίρων στην κλίμακα.
Ορίζεται ότι και για τους μηχανικούς καθώς και για τα άλλα ελευθέρια επαγγέλματα που μπαίνουν στο λογιστικό προσδιορισμό, οι ζημιές μπορούν να μεταφέρονται και σε επόμενες χρήσεις, όταν προκύπτει αρνητικό εισόδημα (μέσα στα επόμενα 5 χρόνια).
Βελτιώνεται και ρυθμίζεται με κλίμακα η φορολόγηση των μπόνους στελεχών των τραπεζών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν χαμηλόβαθμα και μεσαία στελέχη υπέρμετρα.
Προσδιορίζεται σε ποσοστό επί της εργοστασιακής αξίας το εισόδημα που προστίθεται στα στελέχη εταιρειών από τη χρήση αυτοκινήτου που τους παραχωρεί η εταιρεία. Το ποσοστό αρχίζει από 15% για τα χαμηλότερης αξίας και φθάνει το 30% για τα ακριβά αυτοκίνητα.
Ορίζεται ότι δεν θίγονται οι διατάξεις για τις πολιτιστικές χορηγίες του ν.3525/2007, τροποποιείται ωστόσο η σχετική διάταξη ώστε το ποσοστό του εισοδήματος που τυγχάνει απαλλαγής να μην υπερβαίνει το 10%.
Βελτιώνονται και αυστηροποιούνται οι διατάξεις για τις ενδοομιλικές συναλλαγές των άρθρων 39 και 39 Α του ΚΦΕ.
Οι βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές επί των κερδών των οποίων επιβάλλεται φορολόγηση ορίζεται από 3 μήνες στους 12 μήνες.
Βελτιώνεται νομοτεχνικά η διάταξη για τον ειδικό φόρο επί των πλοίων αναψυχής.
 Προστίθενται διατάξεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση επιβολή προστίμου από τα ελεγκτικά όργανα, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώνονται προφανείς παραβάσεις (π.χ. μη έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών ή απόδειξης), οι οποίες παραβάσεις λόγω της φύσης τους προκύπτουν από αντικειμενικά δεδομένα, η ακρόαση του φορολογούμενου δεν είναι απαραίτητη και το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι δεδομένο ως προς το ύψος του. Οι διατάξεις αυτές, θεωρείται, ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην φοροαποφυγή, λόγω της δυνατότητας άμεσης επιβολής προστίμου.
Ορίζεται ότι το ποσοστό του φόρου που καταβάλλεται, όταν ασκείται προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ανέρχεται σε 25% (από 10% που είναι σήμερα). Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενόψει της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Τέλος, εξαιρούνται από το φόρο πολυτελείας τα χρυσά κοσμήματα αξίας κάτω από 1.000€ ανά τεμάχιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η εγχώρια βιοτεχνία στο χώρο αυτό.
Δεν θα γίνεται παρακράτηση 8% στις επιχειρήσεις.
 Δεν γίνεται παρακράτηση 20% σε ελεύθερους επαγγελματίες για συναλλαγές ως 300 ευρώ.
 Δεν θα φορολογείται η αποζημίωση για ηθική βλάβη.

 By Elf    

ΠΗΓΗ : www.sofokleousin.gr

ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΙΑ ΣΚΥΛΙΤΣΑ


Η σκυλίτσα της φωτογραφίας βρέθηκε καμένη στην παραλία του Καβουρίου στη Βουλιαγμένη. Ο Σωκράτης, κάτοικος της περιοχής, πηγαίνει καθημερινά τα σκυλιά του βόλτα εκεί. Τις τελευταίες μέρες η σκυλίτσα αυτή συνήθιζε να τους συνοδεύει κάνοντας παρεΐτσα με τα δικά του σκυλιά.

Περπατώντας το απόγευμα της Τετάρτης εκεί, τα σκυλιά του απομακρύνθηκαν από κοντά του κι έτρεξε να τα μαζέψει. Στο σημείο που είχαν πάει τα σκυλιά του βρισκόταν καμένο το σώμα της σκυλίτσας που μέχρι χθες τους συνόδευε.

Το σοκ ήταν μεγάλο, φώναξε αμέσως τους αστυνομικούς που στέκονταν πιο πέρα με τις μηχανές τους κι, αφού τους πληροφόρησε, φανερά αναστατωμένος, αυτοί τον κοίταξαν με απάθεια και του είπαν «Τι μπορούμε να κάνουμε; Πάει πέθανε αυτό τώρα!» συγκρατώντας με δυσκολία τα γέλια τους για τον άνθρωπο που έτρεμε κλαίγοντας!

Η φωτιά είχε καρβουνιάσει το στόμα, τα μπροστινά πόδια και την κοιλιά του άτυχου ζώου. Η γλώσσα του σκύλου είχε γίνει κάρβουνο. Ποιος ξέρει με τι τρόπο το πυρπόλησαν, προκειμένου να καεί ζωντανό και να πεθάνει υποφέροντας; Είναι πολύ πιθανό να του έριξαν βενζίνη, για να απολαύσουν αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη το θέαμα του σκύλου που σφαδάζει από τους πόνους.

  adespoto.gr

ΟΑΕΔ: άμυνα με 69.000 νέες θέσεις εργασίας

Τρία νέα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης για την προσεχή 4ετία, κόστους 750 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή τα stage μέχρι την ολοκλήρωσή τους το 2011, θέτει σε ισχύ από σήμερα ο ΟΑΕΔ.
Ροβ. 
Σπυρόπουλος, Γ. Κουτρουμάνης και Ηλ. Κικίλιας (ΟΑΕΔ) παρουσιάζουν το 
πρόγραμμα ύψους 750 εκατ. ευρώ Ροβ. Σπυρόπουλος, Γ. Κουτρουμάνης και Ηλ. Κικίλιας (ΟΑΕΔ) παρουσιάζουν το πρόγραμμα ύψους 750 εκατ. ευρώ Η διαφορά τους έγκειται στο ότι το κύριο βάρος χρηματοδότησης μετατίθεται στο μέλλον, όταν θα ωριμάσουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, και «χρεώνεται» στο ΙΚΑ, το οποίο οφείλει στον ΟΑΕΔ (δεν αποδίδει εισφορές ανεργίας που εισπράττει από εργαζόμενους και επιχειρήσεις). Ο ΟΑΕΔ, που επιχειρεί έτσι να σβήσει μέρος του χρέους του ΙΚΑ που φτάνει στο κολοσσιαίο ποσό των 4 δισ. ευρώ, θα δέχεται από σήμερα αιτήσεις ένταξης στα προγράμματα για 69.000 ανέργους (σε αυτή τη φάση αφορά τις επιχειρήσεις), αν και το ερώτημα παραμένει «ποιος θα προσλάβει εν μέσω κρίσης;». Σε αυτή την περίπτωση, η (όποια) απασχόληση θα είναι με ασφάλιση, εν αντιθέσει με τα stage, εν πολλοίς εκτός κομματικών γραφείων, και δεν θα έχει προσδιορισμένη ημερομηνία λήξης. Τα προγράμματα προβλέπουν:
1 Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (100% των εργαζομένων και των εργοδοτών) τον πρώτο χρόνο, 75% τον δεύτερο και μηδενισμό του ποσοστού αυτού μετά 4 έτη. Για νέους έως 30 ετών και «ηλικιωμένους» ανέργους, (με 1.500 ένσημα μέχρι τη σύνταξη) η κάλυψη 100% αφορά την πρώτη διετία. Μετά, η επιδότηση πέφτει στο 50%.
2 Διετές πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών με 80% τον πρώτο χρόνο και 60% τον δεύτερο (80% για νέους κάτω των 30 ετών).
Και στα δύο προγράμματα δίνεται προτεραιότητα σε μικρές επιχειρήσεις (μέχρι 50 άτομα) και στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με επιβολή πρόσθετου έτους υποχρεωτικής απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις το τελευταίο εξάμηνο.
3 Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών με τη χρηματοδότηση των ανέργων που θέλουν να «στήσουν» δική τους επιχείρηση και με το ποσό των 24.000 ευρώ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις άνεργες με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας που θα δραστηριοποιηθούν σε καινοτόμους κλάδους, ιδιαίτερα της πράσινης οικονομίας.
Την προσεχή εβδομάδα θα αρχίσει το πρόγραμμα επιδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων με το 30πλάσιο του ανιδείκευτου εργάτη (περίπου 1.000 ευρώ) και για δύο μήνες (πλην Ιουνίου - Σεπτεμβρίου) για κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο που απασχολούσαν πέρυσι και θα επαναπροσλάβουν.

enet.gr

Τεντώνουν το σχοινί Ντόρα - Σαμαράς

Σε ρήξη φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις Ντόρας - Σαμαρά. Το χάσμα διευρύνεται κι άλλο μεταξύ τους, μετά την άρνηση της πρώην υπουργού να προσέλθει στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ την Κυριακή, τη σφοδρή ενόχληση της Ρηγίλλης και την ανταπάντηση των συνεργατών της πρώην υπουργού.

Η 
Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα προσέλθει στην Κ.Ε. της Ν.Δ. και
 πλέον οι σχέσεις της με τον Αντ. Σαμαρά οδηγούνται σε ρήξη Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα προσέλθει στην Κ.Ε. της Ν.Δ. και πλέον οι σχέσεις της με τον Αντ. Σαμαρά οδηγούνται σε ρήξη Πολλά στελέχη της ΝΔ θεωρούν πλέον ότι είναι θέμα χρόνου και πολιτικών συνθηκών το οριστικό διαζύγιο, το οποίο εκτιμούν ότι θα ανοίξει το δρόμο για κάθετη «σαμαροποίηση» της ΝΔ και δημιουργία νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη με κεντρώο προφίλ. Βέβαια, τα συγκεκριμένα σενάρια τοποθετούνται χρονικά μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου και συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης που έχει αναδειχθεί σε εθνικό εφιάλτη με αποτέλεσμα όλα τα εσωκομματικά θέματα να φαίνονται πολύ μικρά και αδιάφορα.
Αποκλείουν διαγραφή
Η ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης απέκλειε χθες το ενδεχόμενο διαγραφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη λογική ότι «όλοι κρίνονται» και ότι «μια τέτοια κίνηση θα την ηρωοποιούσε». Οσο για το δικό της στενό επιτελείο επιμένει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα συνεχίσει να είναι στη ΝΔ και «να μιλάει πολιτικά για όλα τα μεγάλα θέματα» αν και ανέλυσε τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 62% των πολιτών βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου κόμματος.
Το τελευταίο επεισόδιο σε μια κόντρα που κρατάει χρόνια (και πέρασε σε άλλη φάση με την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ.), γράφτηκε με επίκεντρο την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Κυριακή προκειμένου να υιοθετήσει και να προτείνει στο τακτικό συνέδριο του Ιουνίου τις προτάσεις Σαμαρά για τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος.
Πόλεμος δηλώσεων
Συνεργάτες της Ντ. Μπακογιάννη ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι δεν θα προσέλθει στην Κ.Ε για τρεις λόγους: «Κανένας σοβαρός δεν ασχολείται με τη νομή κομματικής ισχύος σε μια περίοδο που η χώρα συγκλονίζεται από την κρίση. Η κ. Μπακογιάννη έχει εκφράσει τις απόψεις της για το πώς αντιλαμβάνεται την ανανέωση της λειτουργίας του κόμματος και δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι σε κανέναν. Το ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι η διεύρυνση της πολιτικής της επιρροής, γι' αυτό και εκείνη θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις απόψεις της για όλα τα μεγάλα ζητήματα, ώστε να βγει και από το "κάδρο" της εσωστρέφειας όπου την τοποθετούν κάποιοι»
«Λυπούμεθα, γιατί η κ. Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος -και τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου 2009- ως πεδίο "εσωστρέφειας" και ως "ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος"», απάντησαν οι κύκλοι της Ρηγίλλης. «Ακριβώς λόγω της κρίσης, η ΝΔ οφείλει να μετεξελιχθεί, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, σε ένα κόμμα πραγματικά ανοιχτό στην ευρύτερη κοινωνία, που να αφουγκράζεται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του λαού και να δίνει ουσιαστικές λύσεις.
Η συμμετοχή στις προγραμματισμένες από καιρό αυτές διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους του κόμματος». «Ας μην σπαταλά φαιά ουσία η Ρηγίλλης στοχοποιώντας με ανώνυμους κύκλους την κ. Ντόρα Μπακογιάννη», ανταπάντησαν οι συνεργάτες της. «Η χώρα και η αντιμετώπισή της έχει σημασία και τίποτε άλλο».



ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των ευρωπαϊκών χωρών μετά τους θανάτους που προκάλεσε στη Βρετανία η μεφεδρόνη (νέο ναρκωτικό που έχει διαδοθεί τάχιστα μέσω του Ιντερνετ). Είκοσι πέντε νέοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αγγλία και τη Σκωτία από το συνθετικό ναρκωτικό (γνωστό και ως meow meow), το οποίο μιμείται την ευφορία που δημιουργεί το ecstasy και οι αμφεταμίνες.

Η επίδρασή του αρχίζει να φαίνεται μισή ώρα μετά τη λήψη του και διαρκεί έως και τέσσερις ώρες. Εκτός από το αίσθημα ευφορίας, προκαλεί απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος, ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού και μυικούς σπασμούς.

Φτιάχνεται στην Κίνα και φτάνει στην Ευρώπη με απολύτως νόμιμο τρόπο, αφού εμφανίζεται ως «φυτικό λίπασμα». Πωλείται μέσω Ιντερνετ σε εξαιρετικά δελεαστικές τιμές (5-17 ευρώ είναι η μέση τιμή του γραμμαρίου). Μάλιστα, γρήγορα άρχισε να κυκλοφορεί στα κλαμπ σε μορφή σκόνης ή κάψουλας.

Οι βρετανικές εφημερίδες σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουν να περιγράψουν ένα ανατριχιαστικό περιστατικό νεαρού που έκανε χρήση μεφεδρόνης. Την περασμένη χρονιά ένας νεαρός μετά τη χρήση έκοψε το γεννητικό του όργανο, ενώ πριν λίγες μέρες ένας άλλος κόλλησε την κάννη του όπλου στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε.

Είναι προφανές ότι αυτό το ναρκωτικό, λόγω της επίδρασής του, δεν μπορεί πια να θεωρείται νόμιμο και ήδη στη Βρετανία έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απαγόρευσή του. Ωστόσο, αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Υπάρχει μερίδα ειδικών που υποστηρίζουν ότι, πλην ενός περιστατικού υπερβολικής δόσης μεφεδρόνης στη Σουηδία, δεν έχει καταγραφεί άλλο συμβάν που να αποδεικνύει την επικινδυνότητα της ουσίας. Υποστηρίζουν, δε, ότι τα παραπάνω περιστατικά αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς είναι τυχαία ή, τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται ότι είναι η μεφεδρόνη που τα προκαλεί.

Παρ’ όλα αυτά, οι κρατικοί μηχανισμοί των ευρωπαϊκών χωρών έχουν ήδη κινητοποιηθεί και κυρίως της Γαλλίας, αφού όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», από τις αρχές του 2010 έχουν δεσμευτεί στα τελωνεία της χώρας 200 δόσεις μεφεδρόνης.

ESPRESSO

SOS για τα ελεύθερα αλογομούλαρα του Παλιοκάτουνου

Καθώς το καλοκαίρι έχει περπατήσει για τα καλά και τα βουνά έχουν ζωντανέψει από τα λιγοστά πλέον κοπάδια που ανεβάζουν ακόμη ορισμένοι κτηνοτρόφοι στα βοσκοτόπια, κάποια άλλα ζωντανά που μοιράζονται τον τόπο τον ομορφαίνουν κι αυτά με τον τρόπο τους…

Hμίονοι

Πρόκειται για μικρούς αριθμούς ελεύθερων αλογομούλαρων που τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκαν από το προσκήνιο των αγροτικών νοικοκυριών είτε λόγω της χρήσης του αυτοκίνητου στις μεταφορές είτε λόγω της εγκατάλειψης των καλλιεργειών. Από τη στιγμή που οι δρόμοι πάτησαν όλα τα βουνά και όχι μόνο η μεταφορά αλλά και η βοσκή των κοπαδιών γίνεται τις περισσότερες φορές μέσα από την καμπίνα του αυτοκινήτου, τα ζωντανά αυτά κρίθηκαν ανώφελα και τα περισσότερα όντως πουλήθηκαν σε εμπόρους και η κατάληξή τους ήταν τα σφαγεία της αλλοδαπής ή τα κλουβιά των τσίρκων που περιοδεύουν στην Ελλάδα για τροφή των θηρίων. Είναι γεγονός, πως εκτός από ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας από ορισμένα άτομα ή από μεμονωμένες ομάδες πολιτών, κανένας αρμόδιος παράγων ή κρατικός φορέας δεν έδειξε ενδιαφέρον για τη διατήρηση αυτού του πολύτιμου ζωικού κεφαλαίου και παράγοντα της παραδοσιακής αγροτοποιμενικής οικονομίας

Στο Παλιοκάτουνο και στις γύρω πλαγιές που ζουν ολοχρονίς τα αλογομούλαρα, ανεβαίνουν το καλοκαίρι αρκετά κοπάδια κι έτσι έχουν κάποια συντροφιά και ασφαλώς λίγη προστασία. Τον υπόλοιπο καιρό, κάνουν ότι μπορούν μόνα τους και συνήθως τα καταφέρνουν καλά ιδιαίτερα με τους λύκους ή καμιά αρκούδα που θα τα πλησιάσει και γι’ αυτό κινούνται ομαδικά. Την ευθύνη προστασίας βεβαίως την φέρνουν τα άλογα, όπως ο Ντορής για παράδειγμα που έχουν συνέχεια την προσοχή τους στραμμένη στις ανεπιθύμητες παρουσίες. Πάραυτα συχνά παρατηρούνται απώλειες που έχουν να κάνουν με την αντοχή των ζωντανών. Έτσι αυτά που τα λυγίζει η ηλικία ή τα ασθενικά πέφτουν θύματα των αρπακτικών. Θύματα επίσης πέφτουν συχνά και τα μουλάρια που όπως και να έχει δεν διαθέτουν την εξυπνάδα και τα ισχυρά αντανακλαστικά των αλόγων. Γι’ αυτό και οι λύκοι, όταν τους στριμώξει η πείνα παρακολουθούν το κοπάδι κι χιμάνε σε όποιο βρουν άρρωστο ή ανήμπορο να περπατήσει. Έτσι μειώθηκε ο αριθμός αυτού του κοπαδιού που όπως θυμούνται οι παλαιότεροι αριθμούσε περί τα είκοσι. Ένας άλλος λόγος που μειώθηκε το κοπάδι είναι ότι πολλά από τα αρσενικά άλογα είναι «πειραγμένα», δηλαδή ευνουχισμένα και αυτό το έκαναν οι ιδιοκτήτες τους για περισσότερη απόδοση στην εργασία. Αυτό έκανε ο Μήτσος Μάνταλος στον Ντορή γιατί αυτός μέχρι πριν λίγα ακόμη χρόνια όργωνε τα χωράφια των συγχωριανών του και έκανε μεταφορές. Τώρα που δεν υπάρχουν αυτές οι δουλειές, αποδεσμεύτηκε μεν ο Ντορής αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να αφήσει απογόνους με κάποια από τις φοράδες που κυκλοφορούν στο βουνό και παρά την ηλικία τους, μπορούν ακόμα να γεννήσουν. Ούτε πάλι υπάρχει η περίπτωση να βρεθεί κανένα άλλο αρσενικό να ζευγαρώσουν γιατί όπως προαναφέρθηκε, τα αλογομούλαρα είναι πλέον σπάνιο είδος σε όλη την Ελλάδα.

Έγραψε ο Ηλίας Προβόπουλος

prasino-hamomilaki

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ

Βαρύς ο απολογισμός στο Κιργιστάν. Η ηγέτις της αντιπολίτευσης, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις προεδρικές και κυβερνητικές ευθύνες. Αλλά, οι αιτίες της νέας αυτής «επανάστασης» στο Κιργιστάν δεν είναι τόσο προφανείς.
Η επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας κυβέρνησης στο Κιργιστάν, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, ανακοίνωσε σήμερα ότι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα σε έξι μήνες.
Επίσης, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του προέδρου και της κυβέρνησης και ότι θα επιστρέψει στο κράτος ένας αριθμός περιουσιακών στοιχείων που είχαν "παράνομα ιδιωτικοποιηθεί".

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας, στις συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές, στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.
Μπορεί, όμως, ένας από τους λόγους της "αυθόρμητης" εξέγερσης να είναι η οικονομική ανέχεια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες της χώρας αυτής, αλλά δεν είναι ο μόνος.
Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα
Για τη σημερινή κατάσταση, Ρωσία και ΗΠΑ αποποιούνται των ευθυνών τους.
Ο Πούτιν αφού υποσχέθηκε "ανθρωπιστική υποστήριξη" για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση, αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες της κυβέρνησης του προέδρου Μπακίεφ ότι η Ρωσία είχε ανάμειξη στην εξέγερση.
Οι ΗΠΑ, από την άλλη μεριά, "παρακολουθούν την κατάσταση" στο Κιργιστάν αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.
Τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο επιχειρούν να κερδίσουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία μετά τη νέα “επανάσταση” στο Κιργιστάν.
Είναι η δεύτερη πολιτική κρίση της μετά-κομμουνιστικής περιόδου που καλείται να αντιμετωπίσει η Κεντρική Ασία μέσα σε μια πενταετία, μετά την πρώτη "επανάσταση της τουλίπας" στην ίδια χώρα.
Το Κιργιστάν είναι μια μικρή, ορεινή, αγροτική χώρα της Κεντρικής Ασίας που απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991 ύστερα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Είναι ένα πολυεθνικό κράτος, με πληθυσμό, το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, 5,2 εκατ. Αποτελείται από Κιργίσιους, Ουζμπέκους, Τατζίκους, Ρώσους, Ουκρανούς και Γερμανούς και από ένα μικρό αριθμό Ουϊγούρων, Ντούνκαν (Κινέζοι μουσουλμάνοι) και Κορεατών.
Εμπειρογνώμονες είχαν εκφράσει ήδη από την πρώτη φορά την ανησυχία τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια "επανάσταση" στη χώρα.
Μάλιστα, κάνουν λόγο για τον κίνδυνο το Κιργιστάν, ένα πολυεθνικό κράτος, να μετατραπεί σε καταφύγιο εξτρεμιστικών στοιχείων καθώς συνορεύει με την κοιλάδα Φέργκανα στα νοτιοδυτικά, κοιτίδα των ισλαμιστικών κινημάτων της Κεντρικής Ασίας που στόχος τους είναι να ιδρύσουν ένα χαλιφάτο στην περιοχή, το ‘Ισλαμικό Διεθνές Κράτος’.
Παρ’ όλο που η Κιργισία δεν είναι μια πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο χώρα, όπως τα γειτονικά της Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν, παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον καθώς αποτελεί "μήλο της έριδος" από τη μια μεριά της Μόσχας και του Πεκίνου και από την άλλη της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.
Το κυριότερο όμως είναι ότι διαθέτει μεγάλες ποσότητες νερού.
Ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Κουρμπανμπέκ Μπακίεφ, καθώς επίσης και ο προκάτοχός του, Ασκάρ Ακάγιεφ, επιχειρώντας να διατηρήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, εφήρμοσε "πολυδιάστατη" εξωτερική πολιτική, αποδεχόμενος τη βοήθεια και των δύο και επιτρέποντας την εγκατάσταση και ρωσικής και αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο έδαφος του Κιργιστάν.
Αμφότεροι, ωστόσο, δέχθηκαν πιέσεις από τη Μόσχα για να δώσουν τέλος στην αμερικανική παρουσία στη χώρα.
Η Ρωσία επιδιώκοντας να διασφαλίσει την επιρροή της στον περίγυρό της, στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας, δηλαδή, προσέλκυσε, με την συμβολή της Κίνας, τα μουσουλμανικά κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην Συνεργατική Οργάνωση της Σαγκάης, Shanghai Cooperation Organization (SCO).
Οι ΗΠΑ με στόχο τη διείσδυσή τους στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας και τη δημιουργία θυλάκων για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων, με την υποτονική υποστήριξη της Ευρώπης, προσέφεραν στις νεοσύστατες χώρες τη δεκαετία 1990 στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.
"Οι Αμερικανοί μας δίνουν χρήματα. Αλλά η Ρωσία μας δίνει δουλειά". Η φράση αυτή του Φελίξ Κούλοφ, ενός από τους δυο πιο δυνατούς άντρες του Κιργιστάν, συνοψίζει τις δύσκολες ισορροπίες μεταξύ Ανατολής και Δύσης που καλείται να κρατήσει αυτή η μικρή μουσουλμανική πρώην σοβιετική Δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας.
Παρ’ όλα αυτά η αμερικανική επιρροή είναι πολύ μεγάλη στο Κιργιστάν. Ένας σημαντικός αριθμός Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) που δρουν στο έδαφός της, χρηματοδοτούνται από αμερικανικούς οργανισμούς, όπως το Soros Foundation και το Freedom House National Democratic Institute, σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων δυτικών δεξαμενών σκέψης.
Στο μεταξύ, το Πεκίνο ενδιαφέρεται να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας με το Κιργιστάν έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Κίνα και Κιργιστάν υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών για συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων, των επικοινωνιών, του εμπορίου και της ενέργειας. Επίσης, έχουν διεξάγει από κοινού σειρά στρατιωτικών ασκήσεων.
Το Πεκίνο δε, δεν βλέπει ουδόλως θετικά το ενδεχόμενο μιας “επανάστασης” στην Κιργισία, η οποία θα μπορούσε να δώσει ιδέες στους Ουϊγούρους της επαρχίας Xinjiang.
Μέλη της αντιπολίτευσης -και παλαιότερα του καθεστώτος Ακάγιεφ- που τώρα έχουν αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή για την έξοδο από την κρίση, έχουν κατηγορήσει ανοικτά τις ΗΠΑ ότι λειτουργούν υπονομευτικά.
"Το ίδιο σενάριο που εφαρμόστηκε στη Γιουγκοσλαβία, στη Γεωργία και στην Ουκρανία επιχειρούν να επιβάλουν και στη χώρα μας. Ό,τι συμβαίνει αυτή την στιγμή εδώ είναι ένα κλασσικό παράδειγμα της "τεχνολογίας της βελούδινης επανάστασης", είχε δηλώσει στην κρατική τηλεόραση, μέλος της αντιπολίτευσης, η επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας κυβέρνησης στο Κιργιστάν, Ρόζα Οτουνμπάγεβα.
Η Ρόζα Οτουνμπάγεβα έχει διατελέσει Πρέσβης του Κιργιστάν στη Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ και υπήρξε μέλος του ΟΗΕ στην Αμπχαζία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ...ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τουλάχιστον 117 παραβάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας στις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής διαπιστώνει το σύστημα τηλεπισκοπικής χαρτογράφησης του Κτηματολογίου. Οι παραβάσεις αυτές αφορούν ανέγερση αυθαίρετων εγκαταστάσεων και οικοδομών, εκχερσώσεις και εκσκαφές.

Οι φωτοληψίες της περιοχής και όσες παραβάσεις διαπιστώνονται συγκρίνονται με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που είχαν ληφθεί από αέρος στα τέλη Αυγούστου του περασμένου έτους, όταν και απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε οικοδομική εργασία και παρέμβαση στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις, καθώς και η διαδικασία σύγκρισης και ανίχνευσης των αλλαγών, έχουν διαβιβαστεί στην Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τις περαιτέρω, όπου χρειάζεται, εργασίες κατεδάφισης. Διπλανές φωτογραφίες: μέσα σε ένα εξάμηνο νέα κτίσματα ξεφύτρωσαν στα καμένα της Ανατολικής Αττικής, όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα της Κτηματολόγιο ΑΕ. Η πρώτη φωτογραφία ελήφθη τον Αύγουστο του 2009 και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2010.

ΒΗΜΑ

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ

1.Γεωγραφικός : Εδώ ! Εδώ ! Ή Εκεί ! Εκεί !
2.Θρησκευτικός ; Θεέ μου !!!
3. Αυτοκτονίας : Πεθαίνω !!!!!!
4. Δολοφονίας : Αν σταματήσεις σε σκότωσα !!!
5. Θετικός : Ναι ! Ναι ! Ναι ! Ναι ! Ναι ! -
6. Αρνητικός : Όχι ! Όχι ! Όχι ! Όχι ! Όχι ! -
7. Στιγμιαίος : Τώρα ! τώρα ! τώρα !
8. Επίπονος : Ωχχχ ! αχχχχχχ ! Ωχχχ ! -
9. Οργασμός του τρόπου 1 : Πιο γρήγορα ! Πιο γρήγορα ! -
10. Οργασμός του τρόπου 2 Πιο δυνατά ! Πιο δυνατά ! -
11. Επεξηγηματικός : Έτσι ! Έτσι ! Έτσι ! -
12. Επιβεβαιωτικός : Αυτό είναι ! Αυτό είναι ! -
13. Μαραθώνιος : Φτάνω !! Φτάνω !! -
14. Τελειωτικός : Τελειώνω !! Τελειώνω !! -
15. Οργασμός της αγελάδας : Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
16. Οργασμός της πάπιας : Α-παπα παπα-παπα !!
17. Οιδιπόδειος : Τι σου κάνω, μάνα μου !
18. Πατρικός : Παιδί μου !!!
19. Ο οργασμός του μαμάκια : Μάνα μου, ώχου, μάνα μου !!
20. Ο οργασμός του ανοιχτοχέρη : Πάρτα !!!
21. Ο οργασμός της Νατάσας : Αχ Κώστα-Κώστα
22. Ο οργασμός του κάμπινγκ : .....( για να μην σ' ακούσουν από τις
διπλανές σκηνές )
23. Οργασμός παντρεμένων : Το ταβάνι θέλει βάψιμο Κώστααα !
24. Οργασμός της μοδίστρας : Σκίσε με !
25. Οργασμός του πλεονέκτη : Κι άλλο !! Κι άλλο !!
26. Οργασμός της θρησκευόμενης : Άη-Γιώργη μου !! Καβαλάρη μου !!!
27.Οργασμός του γιατρού : Πάρτα, μωρή άρρωστη !!
28. Οργασμός της βρεφονηπιοκόμου : Μωράκι μου,..Μωράκι μου !!
29. Οργασμός του ανασφαλή : Σ' αρέσει ; Ε ; Σ' αρέσει ;
30. Οργασμός του περίεργου : Τι σου κάνω ; Πες, τι σου κάνω ;
31. Οργασμός της ψυχρής : Λιώνω !!!
32. Οργασμός της ψεύτρας : Τελείωσες καρδούλα μου ; Αχ, αχ κι εγώ
33. Οργασμός του ψυχιάτρου : Με τρελαίνεις !!
34. Οργασμός του G.P.S. : Πιο πάνω.πιο πάνω.πιο δεξιά.Εκεί, εκεί ανάμεσα !!
35. Οργασμός της ανοργασμικής : Τελείωσε ς ; Μπορούμε τώρα να
συζητήσουμε λίγο σοβαρά για τη σχέση μας ;

By Elf

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Την ίδρυση τεσσάρων νέων εφετείων αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αρχές  Μαΐου το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα επεξεργαστεί τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα Εφετεία Ανατολικής Κρήτης, Εύβοιας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.     
Συγκεκριμένα προβλέπεται η ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο. Στην Περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Κρήτης. 
Ιδρύεται Εφετείο Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα. Στο Εφετείο Ευβοίας  υπάγονται οι περιφέρειες Χαλκίδας και Θήβας που τώρα υπάγονται στο Εφετείο Αθηνών.
Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο. Στην Περιφέρεια του οποίου υπάγονται οι περιφέρειες του πρωτοδικείου Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας, οι οποίες αποσπώνται από το πρωτοδικείο Πατρών.
Και τέλος Εφετείο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη στην περιφέρεια του οποίου υπάγονται τα πρωτοδικεία Μυτιλήνης και Χίου τα οποία αποσπώνται από το Εφετείο Αιγαίου.
Η έναρξη λειτουργίας των Επετείων αναμένεται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2010. Η ίδρυση των τεσσάρων νέων εφετείων προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 320.000 ευρώ.  

By Elf

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΟΚΛΑΝΤ

Η απόφαση της Βρετανίας να αντλήσει πετρέλαιο στην θαλλάσια περιοχή των Φόκλαντ, σε απόσταση αναπνοής από την Αργεντινή, θα ταράξει επ΄αόριστο τα λιμνάζοντα ύδατα στην περιοχή και δεν ξέρουμε αν θα λάβει διαστάσεις ένοπλης σύγκρουσης, όπως το 1982.
Η Πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες, η οποία επίσης θέλει να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα αυτά, θεωρεί επιθετική την κίνηση της Βρετανίας και ανακοίνωσε ότι όσα πλοία πλέουν κοντά στα χωρικά της ύδατα με κατεύθυνση τα Φόκλαντ θα περνούν από αυστηρότατο έλεγχο.
Η Αργεντινή, η οποία δεν έπαψε ποτέ να διεκδικεί τα Φόκλαντ ή Μαλβίνες, δείχνει αποφασισμένη να μην κάνει πίσω. Όχι τόσο για το <<ονόρε>> αυτή την φορά, αλλά για το πετρέλαιο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα κοιτάσματα που κρύβονται στο αρχιπέλαγος των νησιών θα μπορούσαν να δώσουν εώς και 3,5 δις βαρέλια πετρέλαιο και περίπου 5 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Η Αργεντινή, η οποία μαστίζεται από σοβαρή οικονομική και ενεργειακή κρίση, σρειάζεται αυτό το πετρέλαιο, που βρίσκεται στην γειτονιά της.Το ίδιο και η Βρετανία, η οποία βλέπει τα πετρελαϊκά της αποθέματα στην Βόρεια Θάλασσα να λιγοστεύουν, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις <<κτήσεις >> της. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα επιχειρεί να αντλήσει πετρέλαιο από την ίδια περιοχή.
Η Αργεντινή στο μεταξύ υπέβαλε αίτημα πέρσι στον Ο.Η.Ε να επεκείνει την υφαλοκρηπίδα της προς την Ανταρκτική και τις Μαλβίνες/Φόκλαντ, γεγονός που θα της έδινε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει εργασίες στο αρχιπέλαγος. Αργεντινή και Βρετανία, είχαν υπογράψει διμερή συμφωνία που προέβλεπε από κοινού εκμετάλλευση του πετρελαίου στην επίμαχη περιοχή.
Το 2007, ο τότε Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστορ Κίρτσνερ, σύζυγος της σημερινής Προέδρου, απεσύρθη μονομερώς από την συμφωνία, πιστεύοντας ότι θα κατάφερνε στο τέλος να κερδίσει την μερίδα του λέοντος!!!! Το αποτέλεσμα είναι ότι, όταν ακούει σήμερα η Βρετανία για τις διεκδικήσεις της Αργεντινής, να της απαντά ότι μόνη της τέθηκε εκτός συνεργασίας.
Το ζήτημα θα παραμείνει για καιρό στον αφρό!!!!!

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ MR. EXPRESS SERVICE???

Μια χαρακτηριστική περίπτωση επιχειρηματία του οποίου το όνομα φιγουράρει για χρόνια στις λίστες με τους μεγαλύτερους οφειλέτες του ΙΚΑ, ανάμεσα σε εκείνα που έχουν φέρει το ασφαλιστικό ταμείο στο γνωστό αδιέξοδο.
Ο ιδιοκτήτης της Express Service,Ιωάννης Ραπτόπουλος, που διαθέτει ισχυρές πολιτικές φιλίες, διάγει βίο πολυτελή και χρηματοδοτεί εκδηλώσεις της Νομαρχίας, αν και οφείλει στο ΙΚΑ περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ.
To 1997 μάλιστα, έγινε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και εκδότης, προσφέροντας 1,2 δις δραχμές για να αποκτήσει τις εφημερίδες <<Μακεδονία>> και <<Θεσσαλονίκη>> από το χρεοκοπημένο συγκρότημα Βελλίδη.
Το 2000, εξαιτίας της άρνησήσ του να πληρώσει φόρους, τιμωρήθηκε με βαριά πρόστιμα από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης, είχε δηλώσει:- Είχαμε διαπιστώσει πολλές παρανομίες με την ασφαλιστική της Express Service. Είχαμε επιβάλει και πρόστιμα. Θυμάμαι ότι είχαμε για καιρό φασαρίες, διότι δεν έδειχναν καμία διάθεση συμμόρφωσης με το νόμο.
Στις 18-10-2001 η τότε Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, ύστερα από ελέγχους στην ασφαλιστική επιχείρηση, αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας.
Ο Γ. Ραπτόπουλος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της. Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας όμως, απέρριψε ως αβάσιμο το αίτημά του. Κι ενώ η εταιρελια του πήγαινε προς αναστολή λειτουργίας, γίνεται ανασχηματισμός και οι Ν. Χριστοδουλάκης και Μ. Αποστολάκη αλλάζουν.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης πηγαίνει ο Α. Τσοχατζόπουλος με Υφυπουργό τον Χρ. Θεοδώρου. Το Υπουργείο αποφάσισε τότε την αναστολή της απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας. Τη νέα απόφαση υπέγραψε ο Χρ. Θεοδώρου. Η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων μίλησε τότε για έλλειψη σεβασμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Την περασμένη χρονιά ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Ευρ. Στυλιανίδης, κατηγορήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με αιφνίδια τροπολογία που πέρασε προεκλογικά, επιχείρησε να δημιουργήσει <<μονοπώλιο υπέρ της Express Servise>>.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ;

Είναι η μεγαλύτερη από τις πυραμίδες που σώζονται. Είναι νεκρικό μνημείο του βασιλιά Χέοπα, που έζησε στην Αίγυπτο στα 2800 Π.χ. περίπου. Το θεωρούσαν ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Το ύψος του είναι περίπου 138 μ. κι όλος ο όγκος του 2.562.576 κυβικά μέτρα. Σωστός κολοσσός.

Αποτελείται από γρανιτένιες πλάκες, που είναι κολλημένες με πολύ στερεό μείγμα. Η εξωτερική επιψάνεια της πυραμίδας είναι στρωμένη με χρωματιστό αλάβαστρο. Στην κορυφή της ήταν ένα ολόχρυσο ομοίωμα πυραμίδας, που συμβόλιζε το θεό του ήλιου Όρο.

Ο Χέοπας έβαλε βαριά φορολογία στον λαό, για να βρει τα χρήματα που χρειαζόταν για να κάνει τον τάφο του και χιλιάδες δούλοι δούλεψαν γι' αυτόν. Ο Ηρόδοτος γράφει ότι χρειάστηκαν 30 χρόνια, αμύθητοι θησαυροί και 300.000 δούλοι για να τελειώσει το έργο που σήμερα εντυπωσιάζει το θεατή με τον όγκο και τη λάμψη του.

RC-CAFE

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ


Κάθε πατέρας μπορεί να είναι συναισθηματικά και πρακτικά, διαθέσιμος να μεγαλώσει το παιδί του χωρίς να περιορίζεται μόνο στο να αγοράζει πάνες και φρουτόκρεμες. Τα παιδιά που παίζουν συχνά με τον πατέρα τους γίνονται πιο δραστήρια, κατακτούν ευκολότερα τις δεξιότητες, μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις καταστάσεις και να αντέχουν την ήττα. Τα παιδιά που βίωσαν την πατρότητα γίνονται επίσης περισσότερο κοινωνικά και ικανά να δημιουργούν ζεστές σχέσεις. Η θετική και  ενισχυτική στάση του πατέρα, βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει  ώριμα τα προβλήματά του  και να βρίσκει λύσεις όταν μεγαλώνει.Η πατρική φροντίδα βοηθά επίσης στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και στην καλύτερη σχολική επίδοση.
Τα αποτελέσματα των ερευνών επιβεβαιώνουν την άποψη των ειδικών, πως για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών χρειάζεται μια σωστή αναλογία καλής πατρικής και μητρικής παρουσίας. Τα παιδιά χρειάζονται, σε όλα τα εξελικτικά στάδια της παιδικής-εφηβικής ηλικίας, οχι μόνο την μητέρα αλλά και τον πατέρα ως πρόσωπο αγάπης, ασφάλειας, φροντίδας, ως πρόσωπο για ταύτιση και αργότερα ως πρόσωπο εναντίον του οποίου μπορούν να επαναστατήσουν για να διαφοροποιηθούν και να εξελιχθούν.
Σύζυγοι Σύμμαχοι-Όχι Ανταγωνιστές και Ελεγκτές: -Στο κατά πόσο ο πατέρας θα αναλάβει το ρόλο του εξαρτάται , εκτός των άλλων προσωπικών του παραγόντων, από την <<εξουσιοδότηση>> που του παρέχει η σύζυγός του και από το πόσο έτοιμη είναι να δεχτεί και τα λάθη του σχετικά με το μεγάλωμα του παιδιού τους. Είναι σημαντικό να αισθάνονται και οι 2 γονείς ότι μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να εκφραστούν χωρίς να φοβούνται την κριτική του/της συζύγου.
Η Επίδραση των Προσωπικών Βιωμάτων στον Πατρικό Ρόλο: -Ορισμένοι πατέρες δεν εκφράζουν τα τρυφερά τους συναισθήματα προς το παιδί τους, φοβούνται μήπως η έκφραση των συναισθημάτων τους ερμηνευτεί σαν αδυναμία, ντρέπονται να αφαιθούν σε μια σωματική επαφή με το παιδί τους. Αν η τρέχουσα οικογενειακή ζωή δεν έχει προβλήματα, πράγμα δύσκολο για όσουε <<έχουν>> αρνητικά βιώματα, τότε κάποια από τα αίτια της ανεπιθύμητης πατρικής συμπεριφοράς βρίσκονται στην παιδική ηλικία των πατέρων.
Απουσία Πατέρα-Δυστυχία Παιδιού:-Υπαρχουν δυστυχώς άνθρωποι που δεν έζησαν ποτέ την εμπειρία μιας πατρικής σχέσης γεμάτης συναίσθημα. Έχουμε ακούσει για πατέρες ¨απόμακρους¨, ¨αδιάφορους¨, για πατέρες που ¨τους φοβόντουσαν¨, ¨τους λυπόντουσαν¨, ¨τους μισούσαν¨. Η κακή σχέση με τον πατέρα είναι πολλές φορές το ίδιο επώδυνη όσο και η φυσική του έλλειψη.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 7,2 ΡΙΧΤΕΡ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΧΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 7,2 ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Μπάχα Καλιφόρνια ανήμερα το Πάσχα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους δύο και οι τραυματίες στους 100. Το εστιακό δάφος του σεισμού, όπως ανέφερε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ήταν 10 χλμ.


ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ+ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το θέμα που έχει ανακύψει εσχάτως με τις γερμανικές αποζημιώσεις, μια υπόθεση που έχει αναδειχτεί σε ένα πλέον ακανθώδες και πολύπλοκο νομικό ζήτημα που έχει απασχολήσει ποτέ τα ελληνικά δικαστήρια. Διότι μια απλή υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης θα ήταν αρκετη να έχει λυθεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία το θέμα.
Η χρονική αφετερία του πολύχρονου δικαστικού αγώνα μας πάει πίσω, στο 1995. Τότε, ο μακαρίτης σήμερα δικηγόρος και πρώην Νομάρχης Βοιωτίας Ιωάννης Σταμούλης, καταθέτει αγωγή στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς ζητώντας αποζημίωση από το γερμανικό Δημόσιο για τις οικογένειες των θυμάτων του μαρτυρικού Διστόμου που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Τι διεκδηκούμε όμως ως χώρα από την Γερμανία? Σύμφωνα με την καταγραφή που έχει κάνει Εθνικό Συμβούλιο για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, τα άμεσα απαιτητά για το ελληνικό Δημόσιο συνίσταται σε:
  • Στα χρέη ύψους 80 εκατ γερμανικών μάρκων από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο
  • Στα χρέη από την διαφορά του κλίρινγκ.στο μεσοπόλεμο ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας
  • Στα αναγκαστικά δάνεια που πήρε από την Ελλάδα το Γ΄Ράιχ, ύψους 3,5 δις δολαρίων στην διάρκεια της κατοχής
  • Στις επανορθώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές που της προξένησε το Γ΄Ράιχ την περίοδο της κατοχής, ύψους 1,7 δις δολαρίων, που σε σημερινές τιμές είναι 108 δις ευρώ.
  • Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από <<αδέσποτες>>, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας κ.ο.κ).
  • Στην ατίμητη προσβολή που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες η ναζιστική θηριωδία.
Το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό!!!! Γιατί όταν μιλάμε για τις απώλειες τόσων ανθρώπινων ζωών, όταν αναφερόμαστε στο ρήμαγμα μιας χώρας, όταν μιλάμε για την καταστροφή κάθε στοιχειώδους υποδομής, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  θα πρέπει να σωπαίνουν....

BABYSITTER ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΕΝΤΕΚΑΜΗΝΟ ΜΩΡΟ

Στη Φλώριδα της Αμερικής βιντεοσκοπήθηκε babysitter να συμπεριφέρεται βίαια σε ένα βρέφος μόλις έντεκα μηνών. Το ευτυχές βέβαια ήταν ότι η καταγραφή του περιστατικού την οδηγεί στην δικαιοσύνη.
Συμβουλή: θα πρέπει οι μητέρες να προσέχουν σε ποιους εμπιστεύονται τα παιδιά τους.


ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΟΡΥΧΕΙΟ

Ζωή μετά από μία εβδομάδα μέσα στο πλημμυρισμένο ορυχείο Γουανγλιαλίνγκ, στη Βόρεια Κίνα.

Μετά τα εννέα άτομα που ανασύρθηκαν ζωντανά τα ξημερώματα, τουλάχιστον άλλοι 95 ανθρακωρύχοι έχουν δώσει σημεία ζωής, και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να τους βγάλουν στην επιφάνεια.

Τα σωστικά συνεργεία εκτιμούν ότι εντός της ημέρας θα ανασύρουν δεκάδες εργάτες που επέζησαν, αλλά παραμένουν παγιδευμένοι στο φρέαρ του ορυχείου, από τις πλημμύρες της 28ης Μαρτίου.
Όπως ανακοίνωσαν γιατροί του τοπικού νοσοκομείου, όπου διακομίστηκαν οι εννέα πρώτοι διασωθέντες, η κατάσταση της υγείας τους είναι ουσιαστικά φυσιολογική, παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί.

Δεκατρείς διασώστες, μεταξύ των οποίων και έξι δύτες, μπήκαν το Σάββατο μέσα στο πλημμυρισμένο φρέαρ του ορυχείου.

Σε χθεσινό τηλεγράφημα ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Ζιανγκ Ντεγιάνγκ, καλεί τους διασώστες «να τρέξουν ενάντια στον χρόνο και να απεγκλωβίσουν το σύνολο των παγιδευμένων εργατών, δουλεύοντας ακατάπαυστα».

ΖΟΥΓΚΛΑ

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

ΑΚΡΙΒΟΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ


Σύμφωνα με την επίσημη λίστα της CIA, οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας αντιστοιχούν στο 4,3% του Α.Ε.Π της. Στην ίδια λίστα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο εμφανίζονται με δαπάνες που αντιστοιχούν στο 2,3% και 1,3% αντίστοιχα.
Αν λοιπόν η Ελλάδα έριχνε τις δαπάνες της σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά της  Πορτογαλίας, θα κέρδιζε περίπου 4 δις ευρώ ετησίως. Μέσα σε δέκα χρόνια δηλαδή θα μπορούσε να εξοικονομήσει 40 δις ευρώ και με τα σημερινά δεδομένα το δημόσιο χρέος της θα έπεφτε στα 280 δις ευρώ.
Η Ελλάδα δαπανά περίπου 8 δις ευρώ το χρόνο για να πληρώσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, τις αμοιβές των στρατιωτικών και τα άλλα λειτουργικά έξοδα του στρατέυματος, προκειμένου να διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία και τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να μιλάει για παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους επιθεωρητές τους.
Αμερικάνοι, Γερμανοί και Γάλλοι διέθεσαν το 74% των όπλων που αγοράσαμε την περίοδο 1998-2008. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση των εισαγωγέων όπλων στην παγκόσμια κατάταξη και την ξεπερνούν μόνο Κίνα, Ινδία και Νότια Κορέα.