Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Oικολογικές συνταγές καθαρίσματος για όλο το σπίτι

Το μέρος που αποθηκεύουμε και παρασκευάζουμε την τροφή μας, πρέπει να είναι συνεχώς καθαρό. Τα λίπη και οι βρωμιές μπορούν πολύ εύκολα να συσσωρευθούν και να «προσελκύσουν επικίνδυνα βακτήρια.
Χονδρό αλάτι και νερό
Για πιο δύσκολες βρωμιές βάλτε και λίγο χονδρό αλάτι και τρίψτε καλά.
Φυσικό απολυμαντικό
Για την εξόντωση των μικροβίων, αναμείξτε 2 κούπες νερό,
3 κουταλιές υγρό σαπούνι και 25-30 σταγόνες έλαιο τσαγιόδεντρου (tea tree). Ψεκάστε σε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας σας ή όπου υπάρχει ανάγκη και τελειώσατε!

Tea tree: Η σταγόνα που τα κάνει όλα!
Είναι ισχυρό, είναι φυσικό και παρέχει τριπλή απολυμαντική δράση! Περιζήτητο για την καταπολέμηση των φλεγμονών και των μολύνσεων πριν από την ανακάλυψη των αντιβιοτικών, το tea tree σήμερα επανακάμπτει, προσφέροντας λύσεις σε όσους αναζητούν έναν πιο φιλικό τρόπο να προστατέψουν τον οργανισμό και το περιβάλλον τους από τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς.
Τι πρέπει να ξέρετε
• Απαγορεύεται να το καταπιείτε, γιατί είναι δηλητηριώδες.
• Εφόσον τηρούνται οι κανόνες χρήσης του, συνήθως δεν προκαλεί ερεθισμούς, αλλεργίες και άλλες παρενέργειες. Πριν όμως το εφαρμόσετε για πρώτη φορά για θεραπευτική χρήση, διαλύστε μία σταγόνα σε λίγο λάδι (σιτέλαιο, αμυγδαλέλαιο κ.ά.), σε κρέμα ή σε χυμό αλόης και βάλτε το δοκιμαστικά στο εσωτερικό του καρπού σας, για να ελέγξετε τυχόν αντιδράσεις.
• Δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε πάνω σε ανοιχτές πληγές, ούτε αν είστε έγκυος ή αν θηλάζετε.
• Μην το περιλάβετε σε εντομοαπωθητικά μείγματα για το τρίχωμα των ζώων, γιατί, αν το γλείψουν, είναι τοξικό και μπορεί να τους προκαλέσει ακόμα και θάνατο.
• Φυλάξτε το σε σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι, σε σκοτεινό μέρος.

To tea tree στην αγορά
Υπάρχει σε αφθονία, έχει σταθερή ποιότητα και προσιτή τιμή. Θα το βρείτε σε φαρμακεία και σε καταστήματα υγιεινής διατροφής που έχουν αιθέρια έλαια (συνήθως σε συσκευασία των 10 ml και κοστίζει περίπου 8 €). Θα το βρείτε και ως συστατικό σε διάφορα προϊόντα, όπως σαπούνια, αντιφθειρικά σαμπουάν, κρέμες κλπ.

Για ιατρική χρήση
Ακμή
Βάλτε λίγο αδιάλυτο αιθέριο έλαιο με μια μπατονέτα πάνω στα σπυράκια, 3 φορές την ημέρα.
Σπυράκι
Μόλις αρχίσει να εμφανίζεται ένα απλό σπυράκι ή ένα σπυράκι πυρετού, αλείψτε το τοπικά με μια μπατονέτα με αδιάλυτο έλαιο. Το πιθανότερο είναι ότι, αν το κάνετε αμέσως, θα υποχωρήσει και δεν θα εξελιχθεί.
«Πόδι του αθλητή»
Επί 1 μήνα αλείψτε τα σημεία με αδιάλυτο αιθέριο έλαιο 2 φορές την ημέρα ή κάντε ποδόλουτρο προσθέτοντας σε χλιαρό νερό 6 στα­γόνες.
Μύκητες στα νύχια
Κάντε ποδόλουτρο 2 φορές την ημέρα βάζοντας 8 σταγόνες tea tree στη λεκάνη με το νερό ή επαλείψτε τοπικά τους μύκητες με λίγο αδιάλυτο έλαιο. Η ονυχομυκητίαση είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να επιμείνετε ακόμα και για 5-6 μήνες προκειμένου να εξαφανιστούν οι μύκητες εντελώς.
Κολπίτιδα, Καντιντίαση, Τριχομονάδες
Ρίξτε 4-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο νερό του μπάνιου, ανακατέψτε το με το χέρι σας για να αναμειχθεί και καθίστε μέσα για 5-10 λεπτά. Ακολουθείτε τη θεραπεία 2 φορές την ημέρα, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε κολπικές πλύσεις 2 φορές την ημέρα με το παρακάτω μείγμα: 560 γρ. αποστειρωμένο νερό, 2 φακελάκια χαμομήλι, 6 σταγόνες tea tree, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο θυμαριού. Φτιάχνετε αφέψημα με το νερό και το χαμομήλι, αναμιγνύετε τα αιθέρια έλαια και κάνετε 2 φορές την ημέρα κολπικές πλύσεις μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.
Πιτυρίδα
Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν με 5% αιθέριο έλαιο, αναμειγνύοντας 1/4 του φλιτζανιού νερό, 1/2 φλιτζάνι υγρό σαπούνι Μασσαλίας (αν δεν βρείτε, ­μπορείτε να διαλύσετε πλάκα σαπούνι Μασσαλίας σε λίγο νερό), 1/2 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο και 1½ κουταλάκι αιθέριο έλαιο tea tree. Το σαμπουάν αυτό είναι κατάλληλο για κανονικά μαλλιά, αλλά καταπολεμά και την πιτυρίδα. Εναλλακτικά, προσθέστε 1 κουταλάκι αιθέριο έλαιο σε 100 ml παιδικό σαμπουάν και χρησιμοποιήστε το για 4 εβδομάδες.
Ψείρες και κόνιδες
Ρίξτε 2-3 κουταλάκια αιθέριο έλαιο σε ένα βαμβάκι και βρέξτε με αυτό μια λεπτή χτένα. Με αυτή θα χτενίσετε σχολαστικά τα μαλλιά τούφα-τούφα, γυρίζοντάς τα και ανάποδα. Θυμηθείτε, όσο χτενίζετε, να τρίβετε κάθε τόσο τη χτένα με το βαμβάκι. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να εξαφανιστούν οι ψείρες και τα αυγά τους. Το σαμπουάν αυτό λειτουργεί και προληπτικά ως απωθητικό για τις ψείρες.
Ρευματικοί πόνοι
Αναμείξτε 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 30 ml αμυγδαλέλαιο και αλείψτε με αυτό το μείγμα τα σημεία που σας πονούν, 2 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες ή μέχρι ο πόνος να αρχίσει να υποχωρεί.
Τσιμπήματα εντόμων
Αλείψτε το τσίμπημα με 1 αδιάλυτη σταγόνα αιθέριο έλαιο, 3-4 φορές την ημέρα.
Γρίπη, Συνάχι, Κρύωμα, Βρογχίτιδα, Ιγμορίτιδα
Μόλις νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα, ρίξτε 5-6 σταγόνες tea tree σε ένα κομμάτι βαμβάκι και κρατήστε το κάτω από τα ρουθούνια σας εισπνέοντας για 1-2 λεπτά τις αναθυμιάσεις. Έτσι, θα διευκολύνετε την αναπνοή σας και θα απολυμάνετε το αναπνευστικό σας σύστημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε εισπνοές για 10-15 λεπτά καλύπτοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει 5-6 σταγόνες από το έλαιο.
Body piercing
Αν μολυνθεί κάποιο σημείο που έχετε κάνει piercing, το tea tree είναι το καλύτερο μέσο απολύμανσης, γιατί δεν δημιουργεί ουλώδη ιστό, όπως το οξυζενέ, ούτε και ξηραίνει το σημείο, όπως το οινόπνευμα. Διαλύστε 1-2 σταγόνες και αλείψτε με μια μπατονέτα το σημείο 2-3 φορές την ημέρα, μέχρι να υποχωρήσει η φλεγμονή.
Kουρασμένα πόδια
Με ένα 15λεπτο ποδόλουτρο που θα κάνετε αφού ρίξετε 3-5 σταγόνες σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, θα νιώσετε τα πόδια σας δροσερά και ξεκούραστα.
Στοματικό διάλυμα για άφθες, περιοδοντίτιδα και κακοσμία του στόματος
Σε 60 γρ. χλιαρό νερό, ρίξτε 5 σταγόνες tea tree και 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή κανέλας (για καλύτερη γεύση). Κάντε μπουκώματα για 30 δευτερόλεπτα και φτύστε το. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει να το καταπιείτε!
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τονωτικό μασάζ
Αν υποφέρετε από κάποια χρόνια ασθένεια ή νιώθετε καταβεβλημένοι, ρίξτε 3-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 2 κουταλάκια λάδι και κάντε μασάζ σε όλο το σώμα. Θα νιώσετε αμέσως αναζωογονημένοι και θα τονωθούν οι αισθήσεις και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Εκτός από απολυμα­ντικό, αντιικό και αντι­μυ­κη­τιασικό, το tea tree είναι αντι­φλεγ­μο­νώδες, κατα­πραϋ­ντικό και επουλωτικό.

πηγή:www.prasino-hamomilaki.blogspot.com

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρ
Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην Βουλή λίγο μετά τις 11.30, σύμφωνα με το πρωτόκολλο στην είσοδο της βουλής τον υποδέχθηκαν ο Πρωθυπουργός κ Γ Παπανδρέου και ο Πρόεδρος της Βουλής οι οποίοι τον συνόδευσαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου προκειμένου να αρχίσει η τελετή ορκωμοσίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κα πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερόνημο. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι τον συνεχάρησαν για την επανεκλογή του.
Ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στις 2 Φεβρουαρίου, με 266 ψήφους υπέρ και 32 «παρών». Υπέρ της επανεκλογής του τάχθηκαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ, ενώ «παρόντες» δήλωσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή είναι η ένατη προεδρική θητεία από την μεταπολίτευση, και η κ. Παπούλιας είναι ο τρίτος πρόεδρος μετά τους Κ. Καραμανλή και Κ. Στεφανόπουλο, που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους.
Εκτός του Κάρολου Παπούλια από το 1975 έως σήμερα έχουν εκλεγεί από τη βουλή στο προεδρικό αξίωμα οι Μιχαήλ Στασινόπουλος, Κωνσταντίνος Τσάτσος, Κωνσταντίνος Καραμανλή, Χρήστος Σαρτζετάκης και Κωστής Στεφανόπουλος 

By Elf 

Online Cams!!!!

Printer-friendly versionSend to friend
Κάποιος που περνάει μία ανιαρή μέρα στη δουλειά μπορεί να περάσει το χρόνο του παρακολουθώντας από την οθόνη του υπολογιστή του έναν άνθρωπο να χορεύει γύρω-γύρω σε ένα δωμάτιο, φορώντας μία μάσκα φυσικού αερίου και την αμερικανική σημαία τυλιγμένη γύρω του. Ο χαρούμενος κύριος μπορεί να ανταποδώσει το βλέμμα. Αν αντιληφθεί πως ο βαριεστημένος κύριος δεν γελά μαζί του, ίσως παρεξηγηθεί. Με ένα κλικ στον υπολογιστή του μπορεί να συνεχίσει την παράστασή του για κάποιον άλλο. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο βαριεστημένος από το γραφείο του. Ωστόσο, το επόμενο βίντεο μπορεί να αποδειχτεί πιο βασανιστικό...
Αλληλεπιδράσεις, όπως αυτές, είναι το σήμα κατατεθέν της ολοένα και πιο δημοφιλούς διαδικτυακής σελίδας ChatRoulette. Η διαδικτυακή τοποθεσία είναι μια πλατφόρμα για ζωντανές πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες με εντελώς αγνώστους, με λίγους κανόνες και επίσης λίγες κατευθυντήριες γραμμές. Στηρίζεται στο γνωστό ανώνυμο online chatting, προσθέτει web cams και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Δεν χρειάζεται όνομα χρήστη, προφίλ ή συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής, υπάρχει μία άμεση σύνδεση σε ένα stream αγνώστων από όλο τον κόσμο. Αν βαρεθείς αυτό που βλέπεις, μπορείς να κάνεις κλικ στο κουμπί «Next» και κάποιος άλλος θα σε περιμένει στην οθόνη σου.
Είτε πρόκειται για ηδονοβλεψία, είτε για περιέργεια, είτε για απόλυτη πλήξη, είτε όλα μαζί, υπάρχει κάτι το περίεργα εθιστικό με το ChatRoulette. Η ιστοσελίδα, «έκανε πρεμιέρα» το Νοέμβριο και το site έχει ήδη περισσότερα από 10.000 άτομα συνδεδεμένα, ανά πάσα στιγμή. Ο χρήστης μπορεί να περάσει ατελείωτες ώρες συνδεδεμένες χωρίς να πέσει πάνω στο ίδιο πρόσωπο δεύτερη φορά.
Παρότι η ιστοσελίδα ονομάζεται ChatRoulette, ελάχιστο πραγματικό chat διαδραματίζεται εντός της τοποθεσίας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, κάθε αλληλεπίδραση δεν διαρκεί περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα καθώς ένας από τους δύο χρήστες ή και οι δύο πατήσουν την επιλογή «next». Οι γυναίκες και οι «γελοίοι» φαίνεται να είναι αυτοί που βάζουν τους χρήστες στη διαδικασία να τους κρατήσουν στις οθόνες τους. Φαίνεται δε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών ανήκουν στο αντρικό φύλο.
Όσο διασκεδαστικό κι αν ακούγεται, υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι χρήστες να αντιμετωπίσουν κάτι ανησυχητικό. Ο κίνδυνος αυτός κάνει το ChatRoulette έναν ιστιοτόπο αναμφισβήτητα μη ασφαλή για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες στην περίπτωση που αποφασίσουν να σερφάρουν από το χώρο εργασίας τους. Από την πλευρά της, η ChatRoulette έχει μία ανάρτηση ότι ο χώρος προορίζεται μόνο για χρήστες ηλικίας άνω των 16 χρόνων και παρέχει κι ένα link για να μπορούν οι χρήστες να αναφέρουν τυχόν προσβλητικά περιστατικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει bouncer που να απαγορεύει την είσοδο στους ανήλικους και επιπλέον την ώρα που ένας χρήστης αναφέρει κάτι προσβλητικό, έχει ήδη δει περισσότερα απ’ όσα θα ήθελε. Η ChatRoulette είναι ένα site που δεν αφήνει πολλά στην φαντασία...
...αυτό, ωστόσο που αποτελεί μυστήριο είναι ποιος ακριβώς είναι ο δημιουργός της. Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα New York Times, ο έφηβος Andrey Ternovskiy, από τη Μόσχα, εμφανίστηκε ως ένας από τους ιδρυτές του. Ο Ternovskiy υποστηρίζει ότι κωδικοποίησε το site ο ίδιος ενώ η προσπάθεια χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια και τους φίλους του. Πλέον η ιστοσελίδα αυτοχρηματοδοτείται μέσω διαφημίσεων που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης. Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον 17χρονο; Περισσότερα «περίεργα» updates για την ChatRoulette, και ίσως ένα ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό. Ο Ternovskiy δήλωσε στους Times ότι ποτέ δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ αλλά ότι τώρα ίσως του δοθεί η ευκαιρία καθώς η δημιουργία του έχει προσελκύσει την προσοχή αμερικανικών επιχειρηματικών κεφαλαίων.

By Elegia

Έξυπνες απαντήσεις

Πόσες νότες γνωρίζουν οι αστυνομικοί;

- Τρεις: Μι-Λα-Ρε!

Πως λεγόταν ο φούρναρης στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;
- Καραμολέγκολας....

Πως λέγονται οι Μακεδόνες που ψήνουν μπριζόλες?
- Θρακομακεδόνες.

Πώς έλεγαν το πρώτο τραπέζι πίστα στα αρχαία ελληνικά
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Πως λένε στην Θεσσαλονίκη το αντρικό εσώρουχο ;

- Μπουγάτσα με πουλί.

Τι περιμένουν ο Σούπερμαν, ο Σπάιντερμαν κι ο Μπάτμαν στη στάση;
- Τον Πούλμαν!!!

Τι περιμένουν τρία σκουλήκια στην στάση;
- Να περάσει το σκουληκό...

Τι κάνει ένας σκωτσέζος όταν πάρει φωτιά το σπίτι του;
- Αναπάντητες στην πυροσβεστική!

Πως λέγεται η πολική αρκούδα που πηγαίνει με όλους;
- Βολική αρκούδα!

Πώς λέγονται οι 7 νάνοι όταν βλέπουν την Χιονάτη γυμνή;
- Seven up!

Τί είναι μαύρο και έχει αυτιά;
- Το κούνελ!


Πως λέγεται το αβγό που στολίζεται και βάφεται για να βγει;
- Θαβγό!

Πώς περνάει ο χρόνος στο Ιράκ;
-Μπαμ..μπαμ...

Πως λέγεται το πουλί που το πετάμε στο τζακί? -Πούτσουρο!!!!!!!!

Πως λέγεται κάποιος που πεθαίνει ελεύθερος;
-Φρι-τέζα!!

Πως λέγεται η γυναίκα με τρία παιδιά;
- ΓΕΝΝΗ-ΤΡΙΑ

Πώς λέγεται ένα έντομο μέσα στο ταξί;
- Εντομεταξί

Γιατί έχει στραβώσει ο πύργος τις Πίζας;
- Γιατί όλοι πάνε στον πύργο του Άιφελ

Τι πετάει πιο ψηλά από τον Peter Pan;
- O Peter Parapan.

Ποιο ζώο είναι άγριο, ζει στη ζούγκλα και χορεύει νησιώτικα;
- Το λιοντάρι-ντάρι-ντάρι-ντάρι-ντάρι!

πηγή:www.i-diadromi.blogspot.com

ΜΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι Εθνικές Ομάδες 32 χωρών προετοιμάζονται σιγά σιγά, ώστε το καλοκαίρι να είναι έτοιμοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα είναι μια πρόκληση για όλους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των ξένων αποστολών είναι η βία και ο τρόμος που σκορπούν οι συμμορίες στις πόλεις της χώρας. Με το σκεπτικό αυτό κάποιες Ομοσπονδίες παίρνουν ήδη τα μέτρα τους.. Πρώτοι και καλύτεροι οι Γερμανοί, που μαζί με την ομάδα θα βάλουν στο αεροπλάνο και άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, κοινώς σωματοφύλακες, οι οποίοι θα είναι οπλισμένοι.
Το ίδιο θα κάνουν και οι Ιταλοί, αλλά όπως έγινε γνωστό, δεν θα είναι οπλισμένοι. Η Αυστραλία επίσης βρήκε έναν εξυπηρετικό τρόπο: συμφώνησε με εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας στη Νότιο Αφρική ώστε να αναλάβει την προστασία της αποστολής της. Με το σκεπτικό ότι σαν ντόπιοι όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν για τις κακοτοπιές!!!!!
Η λογική λέει ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των τριών και άλλες ομάδες, αφού δεν υπάρχει λόγος για ρίσκα. Με τους φιλάθλους όμως που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα τι γίνεται? Η μόνη λύση είναι να μένουν στα ξενοδοχεία τους και να μετακινούνται μόνο από και προς τα στάδια.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Μίνι Κινητήρας σώζει μικρά παιδιά!


Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ανακάλυψαν μια νέα συσκευή που βοηθάει τα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως δυσλειτουργίες ή τρύπες στα αγγεία ή τις βαλβίδες της καρδιάς.
Πρόκειται για ένα εμφύτευμα που αποτελείται από ένα ειδικό λαστιχάκι και ένα μικροσκοπικό «κινητήρα». Η τοποθέτησή του γίνεται χειρουργικά από το στήθος του παιδιού και στην συνέχεια η μικροσυσκευή προσαρμόζεται με τηλεχειριστήριο, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή.
Η συσκευή αυτή βοηθάει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η καρδιά σε αυτές τις περιπτώσεις, ρυθμίζοντας την ποσότητα αίματος που θα διοχετεύεται στους πνεύμονες. Έτσι δεν κατευθύνεται μεγάλη ποσότητα αίματος στους πνεύμονες και αποφεύγεται η δύσπνοια που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε ανάλογες περιπτώσεις.
Τα παιδιά αναπτύσσονται διαρκώς και μαζί τους μεγαλώνουν τα όργανά τους και οι αρτηρίες τους. Αν ένα μωρό υποβληθεί σε μια τόσο δύσκολη χειρουργική διαδικασία για να εξομαλυνθεί το πρόβλημα στην καρδιά του μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί και άλλες επεμβάσεις. Τα επαναλαμβανόμενα χειρουργεία όμως μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές, όπως μόλυνση, αναπνευστική ανεπάρκεια και αιμορραγία.
Η συσκευή αυτή έρχεται να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των επαναλαμβανόμενων χειρουργείων , αφού προσαρμόζεται στα ευαίσθητα σημεία της καρδούλας των μικρών ασθενών και τους εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον. Η θεραπεία έχει εφαρμοστεί έως σήμερα σε δέκα χώρες της Ευρώπης και έχει στεφθεί με επιτυχία…! 

By Elf 

ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Πολλές χώρες αντλούν πετρέλαιο, αλλά μόνο μία έχει καταφέρει να το διυλίσει αποτελεσματικά σε κοινωνικό έργο για τους πολίτες της. Εκτός από τις γνωστές σκανδιναβικού επιπέδου παροχές πρόνοιας, διαθέτει κι έναν τεράστιο κουμπαρά για το μέλλον.
Το Κρατικό Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Νορβηγίας, έχει σήμερα 305 δις ευρώ, δηλαδή 63.000 ευρώ ανά κάτοικο!!!! Προέρχεται από το πλεόνασμα των κερδών των κρατικών εταιρειών πετρελαίου και από μέρος των φόρων που επιβάλλονται στις ιδιωτικές εταιρείες.Είναι το μεγαλύτερο ανά κεφαλή απόθενα για ασφάλιση, αρκετό ώστε να στηρίξει γενεές Νορβηγών για δεκαετίες μετά την εξάντληση των κοιτασμάτων της Βόρειας Θάλασσας.
Το 1998, αποφασίστηκε ότι το 40% θα επενδύεται σε μετοχές στα διεθνή χρηματιστήρια. Το 2007 το ποσοστό ανέβηκε στο 60%.Σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο και κατέχει το 1% των εισηγμένων μετοχών όλου του κόσμου!!!!
Η συζήτηση για το που θα πάνε τα χρήματα είναι κυρίαρχη στην πολιτική σκηνή της Νορβηγίας.Σε όσους ζητούν να επιστρέψουν τα κεφάλαια στην χώρα και να επενδυθούν σε δημόσια έργα, άλλοι αντιτείνουν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πληθωρισμό.
Στις εκλογές, πριν μερικούς μήνες, κέρδισε για δεύτερη φορά ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Τζενς Στόλτενμπεργκ, με σύνθημα την σωστή και διαφανή διαχείρηση του ταμείου.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ηθική επιλογή των μετοχών.Εδώ και 5 χρόνια έχει δημιουργηθεί Ηθικό Συμβούλιο που ελέγχει την συμπεριφορά των εταιρειών και <<τιμωρεί>> με απόσυρση του επενδεδυμένου κεφαλαίου όσες ανακατεύονται με πυρηνικά ή απαγορευμένα όπλα, καταστροφή του περιβάλλοντος ή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Ομιχλοπαγίδα…

Ένα νέο πείραμα διεξάγεται αυτήν την περίοδο στις βραχώδεις βουνοκορφές της Κρήτης με στόχο να λυθεί στο μέλλον το πρόβλημα της λειψυδρίας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, επικεφαλής της ομάδας εργασιών είναι ο διδάκτορας του Πολυτεχνείο της Στουτγάρδης Γιάννης Στεφανάκης.
Στις απόκρημνες περιοχές της Κρήτης όπου η υγρασία είναι μεγάλη οι επιστήμονες έχουν απλώσει ένα δίχτυ από σιλικόνη ειδικά κατασκευασμένο για να μπορεί να παγιδεύει υδρατμούς από τον αέρα. Λειτουργεί σαν φίλτρο το οποίο μαζεύει το νερό και το διαχωρίζει από την σκόνη. Το νερό που προκύπτει από αυτήν την διαδικασία είναι πολύ καλύτερο ποιοτικά από αυτό της γης αφού δεν περιέχει μολύνσεις, μάλιστα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις καθημερινές ανάγκες αλλά και ως πόσιμο.
Ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν περίπου σε ένα χρόνο και αφού το πείραμα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα…


By Elf

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ


Την εγκατάσταση διπλογραφικού συστήματος στο Δημόσιο, αρχής γενομένης από την κεντρική Κυβέρνηση, καθώς και στους τομείς δημόσιων δαπανών στους οποίους μπορούν να επέλθουν σημαντικές περικοπές σε κόστος, εισηγείται το σχέδιο δημοσιονομικής ανασυγκρότησης που υπέβαλαν στο Υπουργείο Οικονομικών οι 5 μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες και οι Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές (ΣΟΛ). Με διαδικασίες εξπρές, συνέταξαν το τελευταίο δίμηνο μια ολοκληρωμένη πρόταση 30 δράσεων άμεσης και μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής ανασυγκρότησης.
Αυτή την στιγμή, η κεντρική κυβέρνηση υπολογίζει ταμειακά και μόνο τα μεγέθη των απαιτήσεων και υποχρεώσεών της, εξ ου και η ΤτΕ αναφέρεται σε ταμειακό έλλειμμα του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, οι ελεγκτικές εταιρείες εισηγούνται την κατάρτιση και δημοσίευση ισολογισμών από όλους τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα καθώς και τους εποπτευόμενους, στους χρόνους που ισχύουν και για τις επιχειρήσεις.
Με δεδομένο ότι η κατάρτιση προϋπολογισμού από μηδενική βάση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2011 και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την εγκατάσταση διπλογραφικού συστήματος σε κρατικά νοσοκομεία και γενικά στο Δημόσιο, η πρόταση των ελεγκτικών εταιρειών θεωρείται ότι θα γίνει αποδεκτή.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS

Μποναμάδες δις δολαρίων σπεύδουν να μοιράσουν στα στελέχη τους μεγαθήρια της Wall Street. Εκμεταλλευόμενες το ράλι των αγορών, είχαν εξοφλήσει τα δάνεια που είχαν πάρει από το κράτος για να σταθούν στα πόδια τους. Συνολικά η αφρόκρεμα του αμερικάνικου χρηματοοικονομικού κλάδου αιμοδοτήθηκε  με πάνω από 1 τρις δολάρια και το κράτος που χορηγούσε τα <<δάνεια σωτηρίας>>, επέβαλε περιορισμούς.
Ορισμένοι από τους βαριά πληγωμένους πέρυσι γίγαντες, αναμένεται σε λίγες μέρες να ανακοινώσουν τα κέρδη-ρεκόρ για το 2009. Αλλά εν τω μεταξύ έχουν με κάθε λεπτομέρεια δημοσιοποιήσει τις αδρές αμοιβές των στελεχών τους. Συνολικά 21 δις δολάρια φέτος διαθέτει προκειμένου να αμείψει για τις επιδόσεις του 2009 το υψηλόβαθμο προσωπικό της η Goldman Sachs.Υπάρχει πάντως μια διαφορά: τα 30 ανώτατα στελέχη θα πάρουν την αμοιβή αυτή σε μετοχές και μάλιστα δεσμευμένες για 5 χρόνια.
Αφού εξόφλησε το 25 δις δολαρίων κρατικό δάνειο, η Wells Fargo δίνει μετοχές αξίας 10 εκατ δολαρίων στον πρόεδρό της και 5 εκατ στα 3 ανώτατα στελέχη.Όμως δεν θα αγγίξουν τους σχετικούς φακέλους, μόνο μετά από 3 χρόνια και αν και εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η <<μετοχοποίηση>> των μπόνους και η τελική χορήγησή τους <<υπό αίρεσιν>> και με ρήτρες είναι ουσιαστικά κάποιοι τακτικοί ελιγμοί για την αντιμετώπιση της οργής της κοινής γνώμης.
Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν: καθώς ρέει και πάλι αφθονο το χρήμα στην αμερικάνικη χρηματιστηριακή αγορά και οι επενδυτές εκμεταλλευόμενοι τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια δανείζονται για να κυνηγήσουν επενδύσεις που υπόσχονται υπεραξίες, προβάλλει ο κίνδυνος για νέες φούσκες.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

Θάνατος συζύγου
Διαζύγιο ή διάσταση στο γάμο Πολύ υψηλό
Φυλάκιση
Προσωπικός τραυματισμός ή ασθένεια
Γάμος
Απώλεια εργασίας
Μετακόμιση


Επανασύνδεση συζύγων
Συνταξιοδότηση
Σοβαρή νόσος ενός οικογενειακού μέλους
Εγκυμοσύνη
Σεξουαλικές δυσκολίες Υψηλό
Νέο παιδί στην οικογένεια
Αλλαγή εργασίας
Οικονομικά προβλήματα
Θάνατος ενός στενού φίλου


Οικογενειακές αντιπαραθέσεις
Μεγάλη υποθήκη και δάνειο
Νομικά μέτρα για χρέος
Αλλαγές ευθύνης στην εργασία
Ο γιος ή η κόρη αφήνει την οικογένεια
Προβλήματα με τα πεθερικά
Σπουδαίο προσωπικό επίτευγμα
Η σύζυγος αρχίζει ή σταματά να εργάζεται Μέτριο
Το παιδί αρχίζει ή τελειώνει το σχολείο
Αλλαγές στις συνθήκες ζωής
Αναθεώρηση προσωπικών συνηθειών


Προβλήματα με το αφεντικό
Αλλαγή στο ωράριο ή τις συνθήκες εργασίας
Αλλαγή σχολείου
Αλλαγή στον τρόπο ψυχαγωγίας
Αλλαγή στις θρησκευτικές δραστηριότητες
Αλλαγή στις κοινωνικές δραστηριότητες Χαμηλό
Μικρή υποθήκη ή δάνειο
Αλλαγή στις συνήθειες ύπνου
Αλλαγή στις συνήθειες διατροφής
Διακοπές
Χριστούγεννα
Μικρές παραβιάσεις του νόμου


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΧΑΡΙΛΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, MSc ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ...

Την κινέζικη <<απειλή>> θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια οι δύο γίγαντες κατασκευής αεροπλάνων: η αμερικάνικη Boing και η ευρωπαϊκή Airbus. Η κινέζικη αεροναυπιγική βιομηχανία δημιουργεί ήδη, την πρώτη βάση συναρμολόγησης στην Σαγκάη. Στόχος των Κινέζων είναι να καλύψουν τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, καθώς τα επόμενα είκοσι χρόνια, η Κίνα θα χρειαστεί 3.710 καινούρια αεροπλάνα. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να καθιερώσουν στην διεθνή αγορά το μοντέλο C919 με το οποίο θέλουν να ανταγωνιστούν το ευρωπαϊκό Α320 και το αμερικάνικο Β737. Φρόντισαν όμως, να ρίξουν γέφυρες με τους ανταγωνιστές.

Η ΠΡΩΤΗ ΤΣΟΝΤΑ!!!!!







ΠΗΓΗ:www.i-diadromi.blogspot.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !

ΕΝΤΟΣ του Μαρτίου έρχεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με 7 ανατροπές σε όρια ηλικίας και συντάξεις. Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μαζί με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων, θα είναι οι βασικοί άξονες του νέου ασφαλιστικού τοπίου.
Μέχρι τις 18 Μαρτίου η «επιτροπή σοφών» για το Ασφαλιστικό θα παραδώσει το πόρισμά της, ώστε στη συνέχεια με διαδικασίες εξπρές το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή. Με άλλο νομοσχέδιο θα γίνει η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, ενώ σημαντικές θα είναι οι παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας στα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και των ανεξέλεγκτων δαπανών υγείας.

Οι 7 αλλαγές που προωθούνται στο Ασφαλιστικό έχουν ως εξής :

1 Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων με την καθιέρωση, από το 2018, μιας βασικής για όλους σύνταξης και μιας αναλογικής- ανταποδοτικής. Στην ουσία θα καθιερωθούν δύο τύποι συντάξεων: Η αναλογική σύνταξη που θα «χτίζει» κάθε ασφαλισμένος, και η βασική (περίπου 360 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα) την οποία θα εγγυάται, για όλους, το κράτος.

2 Από το 2013 θα γίνει η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο, η οποία δεν θα επηρεάσει όσες εργαζόμενες έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στα επόμενα χρόνια. Το σχετικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει μεταβατική περίοδο 7 ετών για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος. >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

3 Αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2013 φέρνει ο νόμος Πετραλιά σε ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ, τράπεζες.

4 Αποθάρρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με την επιβολή ενιαίας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ποινής (μείωση ποσού σύνταξης) 6% ετησίως και έως 30% για συνταξιοδότηση.

5 χρόνια νωρίτερα από το γενικό όριο. 5 Μείωση των επαγγελμάτων που σήμερα υπάγονται στο ευνοϊκό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών. Στον ιδιωτικό τομέα, σε όσα επαγγέλματα εξαιρεθούν από τη λίστα έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας από 5 έως και 7 χρόνια.

6 Επεκτείνονται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου οι περιορισμοί που ισχύουν από το 1999 για την απασχόληση των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή καταβολής της σύνταξής τους, τη μείωσή της ή την καταβολή αυξημένων εισφορών κατά περίπτωση.

7 Ενοποίηση των 13 Ταμείων σε τρία από το 2018 ή το 2020, ταυτόχρονα με την ομογενοποίηση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.


Του Ηλία Γεωργάκη από τα ΝΕΑ

πηγή:www.logoplokies.blogspot.comhttp://logoplokies.blogspot.com/2010/03/blog-post_3077.html

Σε έρημο της Arizona "νεκροταφείο" παροπλισμένων αεροσκαφών

Αν αναρωτιέστε "πού πάνε τα αεροπλάνα όταν... πεθάνουν", το Google Maps έχει την απάντηση! Οι δορυφόροι του εντόπισαν στην αεροπορική βάση Davis-Monthan στην περιοχή Tucson στην έρημο της Arizona, ένα "νεκροταφείο" παροπλισμένων αεροσκαφών, συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στη δημοσιότητα ανάλογες εικόνες αλλά η διαφορά εντοπίζεται στην υψηλή ανάλυση που σου δίνει την εντύπωση πως αν απλώσεις το χέρι σου θα... αγγίξεις τα αεροπλάνα!Στη βάση αυτή οδηγούνται αεροσκάφη που είναι παροπλισμένα, προορίζονται για ανταλλακτικά ή περιμένουν τη σειρά τους για να επισκευαστούν και να μεταπωληθούν! Η εγκατάσταση είναι το μέγεθος των 1.300 γηπέδων ποδοσφαίρου μαζί.Η έρημος θεωρείται ιδανικό μέρος για την αποθήκευση αεροσκαφών αφού η χαμηλή υγρασία και βροχόπτωση εμποδίζουν την εμφάνιση σκουριάς. Παράλληλα το σκληρό χώμα επιτρέπει στα αεροπλάνα να σταθμεύουν χωρίς να χρειάζονται ράμπες.

Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/03/arizona.html#ixzz0hgrlpzg2

Συνελήφθη ο τσοπάνης που κρέμασε δυο σκυλιά στη Ρόδο


Μετά το ζώο που έδεσαν με σκληρό σύρμα με σκοπό να το απαγχονίσουν, άλλη μια κακοποίηση ήρθε στο φως.
Αυτή την φορά ένας τσοπάνης κρέμασε δύο σκυλιά για παραδειγματισμό των κυνηγών, όπως είπε στους αγροφύλακες!





Από το adespoto.gr
Το νέο άθλιο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Οι αγροφύλακες μόλις αντίκρισαν το θέαμα πάγωσαν και υποκρινόμενοι άλλη ιδιότητα, απέσπασαν την παραδοχή του τσοπάνη ότι αυτός προέβη σ΄αυτήν την πράξη γιατί δεν επιθυμούσε στην περιοχή αυτή, που βόσκει τα πρόβατά του, να την επισκέπτονται κυνηγοί.
Οι αγροφύλακες στη συνέχεια του αποκάλυψαν την ιδιότητά τους, τον συνέλαβαν και κρατείται στο Α.Τ. Αφάντου, όπου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο Δευτέρα για τα περαιτέρω.
Αναμένουμε τώρα την στάση της Δικαιοσύνης γιατί το τελευταίο διάστημα έχει παραγίνει με όλα αυτά τα ανθρωποειδή να απαγχονίζουν, να πυροβολούν και να κακοποιούν με τον πιο βάναυσο τρόπο αθώα ζώα στη Ρόδο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Οι κάτοικοι οργανώνουν διαμαρτυρία, έξω από τα Δικαστήρια, στις 12 προκειμένου να τιμωρηθεί ο δράστης για τις 2 κατηγορίες: κακοποίηση ζώου και παράνομες παγίδες θηραμάτων, παρά το μεγάλο της ηλικίας του.
* Οι εικόνες του βίντεο είναι είναι ιδιαίτερα σκληρές

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τα διαδοχικά ρίχτερ αλλάζουν την Γη.

Τα πρόσφατα χτυπήματα του εγκελαδου σε Αϊτή και Χιλή  έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο ευθραυστος είναι ο πλανήτης μας. Καθημερινά σημειώνονται περί τις 3000 σεισμικές δονήσεις, αυτό σημαίνει ότι πραγματοποιούνται καθημερινά σειμοι κάθε 30 δευτερόλεπτα.
Ο σεισμός της χιλής  μετακινησε τον άξονα της γης 8 εκατοστά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του 24ωρου κατα 1,26 μικροδευτερολεπτα.
Οι επιστήμονες φοβούνται τα επερχομενα και κατα πολύ ισχυρότερα χτυπήματα  του εγκέλαδου, επισημαίνοντας  ταυτόχρονα ότι σεισμοί ίδιας εντάσεως με αυτούς της Χιλής μπορεί να επιφέρουν μόνιμες αλλαγές στην κατανομή της μάζας του πλανήτη και να αλλοιώσουν τον φλοιό της γης μετατοπιζοντας ακόμη και νησιά.
Στις ακτές της Χιλής βρίσκεται η πιο επικίνδυνη συνοριακή γραμμή της τελτονικής  πλάκας του πλανήτη, καθώς πουθενά αλλού δεν προκαλούνται τόσο ισχυροί σεισμοί.
Οι ειδικοί επισημαίνουν την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων αντισεισμικής προστασίας στο πλαίσιο σημαντικου περιορισμού του μεγέθους των ανθρώπινων απωλειών και υλικών ζημιών που θα επιφέρει ένας ισχυρότατος σεισμός εντός των επόμενων 40 χρόνων.
Η αστυφιλία και ο αυξανόμενος ρυθμός αστικοποίησης των επαρχιών, πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες ενός καταστροφικού αποτελέσματος σε περίπτωση σεισμού.
Υπάρχουν 50 μητροπολιτικές περιοχές στον κόσμο που αν γίνει σεισμός θα βιώσουν ένα τρομακτικό  εφιάλτη, τουλάχιστον 40000 άτομα θα χάσουν την ζωη τους σε μια από αυτές τις μητροπόλεις, αν πραγματοποιηθεί σεισμός παρόμοιου μεγέθους με αυτόν της  Αϊτής..


By Elf

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤ?????

Ε.Ε: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ..

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ζητά από τους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους μηδενικές αυξήσεις ή και μειώσεις μισθών, αλλά δεν κάνουν το ίδιο για τους δικούσ στους υπαλλήλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στους οποίους δίνουν μεγάλες αυξήσεις στους ήδη παχυλούς μισθούς τους. Τον Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, αποφάσισε να δώσει στους περίπου 50.000 υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυξήσεις ύψους 3,7%. Φέτος, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, αρνήθηκαν να δώσουν την συγκατάθεσή τους σε τέτοιες υπέρογκες αυξήσεις με δεδομένη την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το συμβούλιο των Υπουργών των 27 χωρών-μελών συμφώνησε να δοθούν στους υπαλλήλους της Κομισιόν μικρότερες αυξήσεις, ύψους 1,85%, με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων σε όλη την Ευρώπη παίρνει σχεδόν μηδενικές αυξήσεις.Τότε ο Μπαρόζο δήλωσε:<<Η απόφαση αυτή του συμβουλίου των υπυργών είναι παράνομη>> και κατέθεσε αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των χωρών-μελών, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών.

Ο βασικός μισθός για ένα νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο της Ε.Ε είναι περίπου 2.300 ευρώ το μήνα, ενώ για τους αρχαιότερους φτάνει και τα 16.000 ευρώ τον μήνα. Οι υπάλληλοι που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους για να εργαστούν στην έδρα της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, παίρνουν μάλιστα και επίδομα 16%. Αρκετοί λαμβάνουν και άλλα επιδόματα με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση, επίδομα στέγης, επίδομα συντηρούμενων τέκνων και σχολικό επίδομα προσχολικής ηλικίας. Οι υπάλληλοι της Ε.Ε στο Συμβούλιο των Υπυργών, είχαν κατέβει σε απεργία, για να πιέσουν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μεγαλύτερς αυξήσεις.....

ΕΝΑΣ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ....

Σκληραίνει την κόντρα με τους τραπεζίτες ο ηγέτης της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. Δικαστήριο της χώρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά 27 υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της Ιντερπόλ για την σύλληψη άλλων εννιά, που πιστεύεται ότι έχουν εγκαταλήψει την χώρα.Ήδη οι 6 από τους 27 έχουν οδηγηθεί στην φυλακή.

Από τις 30 Νοεμβρίου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει βάλει λουκέτο σε 7 τράπεζες, κατηγορώντας τες ότι αγνοούν το νόμο, που τις υποχρέωνε να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας μέσω της χορήγησης δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες με χαμηλό επιτόκιο.Η κίνηση αυτή, θεωρήθηκε από την μία προάγγελος ενδεχόμενης εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος της χώρας, που έχει 50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με καταθέσεις που αγγίζουν τα 115 δις δολάρια και πιστώσεις αξίας 70 δις δολαρίων.

Από τις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες, 2 μόνο είναι κρατικές, η Banco de Venezuela και η Banfoandes. Μόνο μία, η  BBVA Banco Provincial, ανήκει στην ισπανική BBVA. Η Βενεζουέλα έχει <<παρελθόν>> στις τραπεζικές κρίσεις. Το 1994, η κατάρρευση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας, της Banco Latino, προκάλεσε πανικό. Πολλοί απλοί πολίτες έχασν τις καταθέσεις τους και κυκλοφορούσαν ιστορίες για διεφθαρμένους τραπεζίτες που έφευγαν με ιδιωτικά τζετ με βαλίτσες γεμάτες λεφτά.  Η κρίση του 1994 στοίχισε στην χώρα 11 δις δολάρια.
Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα.......


ΑΝΤΑΡΤΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Χοσέ Μουχίκα, γνωστός και ως <<Πέπε>>, ένας άνθρωπος που πολέμησε την δικτατορία και πέρασε 15 χρόνια από την ζωή του στην φυλακή, κέρδισε πανηγυρικά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και έχει ήδη αναλάβει την Προεδρία της Ουρουγουάης. Με ποσοστό πάνω από 53%, σάρωσε τον αντίπαλό του, πρώην Πρόεδρο στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 Λούις Αλμπέρτο Λακάγιε, που περιορίστηκε στο 43% παόλο που είχε την στήριξη του τρίτου κατά σειρά υποψηφίου του πρώτου γύρου.

Το Πλατύ Μέτωπο εξασφάλησε ήδη την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν τέλη Οκτωβρίου κι έτσι η θητεία του Μουχίκα θα διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς διαδέχεται τον Πρόεδρο Ταμπάρε Βάσκες, που κατάφερε σημαντικές μεταρρυθμίσεις κατά την διάρκεια της θητείας του, χωρίς να μπορεί να ανανεωθεί, καθώς ο νόμος απαγορεύει 2 συνεχόμενες προεδρικές θητείες.

Ο Μουχίκα ανήκει στην γενιά των αριστερών αγωνιστών, που πήραν τα όπλα στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, πέρασε χρόνια στην φυλακή και έχει ομολογήσει ότι ως μέλος της αριστερής οργάνωσης των Τουπαμάρος έχει λάβει μέρος τόσο σε ληστείες όσο και σε απαγωγές.Στην διάρκεια των χρόνων που μεσολάβησαν, η μεταμόρφωση του Μουχίκα σε έναν πολιτικό αγωνιστή που αποδέχεται τους κοινοβουλευτικούς κανόνες τον έφερε σε δημόσια αξιώματα, ανάμεσα στα οποία και του Υπουργού Γεωργίας. Ο ίδιος ζει λιτά και ταπεινά, αλλά αποδέχεται πλέον την οικονομία της αγοράς και την ατομική ιδιοκτησία.

Ο Μουχίκα κληρονομεί μια οικονομία που βασίζεται στην γεωργία, που αυξήθηκε κατά μέσο όρο 7% τα τελευταία χρόνια της Προεδρίας του Βάσκες. Ο προκάτοχός του επέβαλε ένα προοδευτικό φόρο εισοδήματος για να χρηματοδοτήσει κοινωνικά προγράμματα που μείωσαν σημαντικά την φτώχεια και περιόρισαν την ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και δεκαετίες. Το Πλατύ Μέτωπο, που στηρίζει τον Μουχίκα και αποτελεί έναν συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος και άλλων 19 οργανώσεων, ανάμεσα στις οποίες και το Κομμουνιστικό Κόμμα, με την νίκη του Βάσκες στις εκλογές του 2004 έθεσε τέλος στην διακυβέρνηση της χώρας από δεξιά ή συντηρητικά κόμματα  που διαρκούσε επί 170 χρόνια.