Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΟΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Νέο σκάνδαλο συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες ακούγεται ότι ερευνούν οι υπηρεσίες του ΟΣΕ, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί γι΄αυτό και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, πρόκειται για οφειλές ιδιωτικών μεταφορικών εταιρειών προς τον ΟΣΕ που ουδέποτε εξοφλήθηκαν, καθώς στελέχη του αποφάσισαν να τις διαγράψουν με συνοπτικές διαδικασίες ζημιώνοντας τον Οργανισμό, του οποίου τα συνολικά ελλείματα ξεπερνούν τα 9,5 δις ευρώ!!!
Όπως τονίζουν στελέχη του ΟΣΕ, πρόκειται για <<συναδελφικές>> εταιρείες, τις οποίες χρησιμοποιούσε συστηματικά ο επικεφαλής της προηγούμενης εμπορικής διέυθυνσης του ΟΣΕ, ο οποίος εμπλεκόταν και στο κύκλωμα των <<μαύρων βαγονιών>> που αποκαλυφθηκε τον Ιούλιο του 2008.

 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Ολοκλήρωσε το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 100kW στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, το οποίο διασυνδέθηκε με το Εθνικό Δίκτο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας, η Positive Energy. Ο σταθμός υπολογίζεται ότι θα παράγει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 170.000 kW ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας παράλληλα την έκλυση 173 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

ΤΕΛΟΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι παγκόσμιες πωλήσεις μουσικής μειώθηκαν κατά 30% από το 2004 έως το 2009, προειδοποίησε η Διεθνής Ομοσπονδία της Φωνογραφικής Βιομηχανίας στην ετήσια έκθεσή της, στην οποία καλεί τις χώρες να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν το παράνομο <<κατέβασμα>> μουσικών αρχείων από το Διαδίκτυο. Οι μουσικές πωλήσεις έπεσαν από τα 24,4 δις δολάρια το 2004, στα 15,8 δις δολάρια το 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας.


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

HVP και καρκινογένεση

HVP και καρκινογένεση πρόληψη σε νεαρή ηλικία
Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (ΗΡV), είναι ένας σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός, που βρίσκεται σε άνδρες και γυναίκες και κάποιες φορές προκαλεί αλλοιώσεις στο γεννητικό τους σύστημα.
Θεωρείται αιτιολογικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Προσβάλλει συνήθως άτομα νεαρής ηλικίας, και η διάδοση του είναι ραγδαία. Οι πιθανότητες λένε πως μια σεξουαλικά ενεργή γυναίκα έχει 70% πιθανότητες να προσβληθεί από την λοίμωξη.
Ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού είναι, η χωρίς προφυλακτικό, σεξουαλική επαφή. Πιθανότητα μετάδοσης του ιού υπάρχει και από την μητέρα στο νεογνό κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού.
O HPV είναι ο πρώτος πιστοποιημένος ιός που ευθύνεται για την ανάπτυξη του καρκίνου στον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι για να αναπτυχθεί καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, προηγείται λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων. Ο ιός ανιχνεύεται σε πάνω από 99% των περιπτώσεων του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο χρόνος εξέλιξής μιας τραχηλικής βλάβης έχει υπολογιστεί σε 10 -15 χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων η νόσος μπορεί να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, είναι ο τρίτος πιο διαδεδομένος καρκίνος στον κόσμο, στις αναπτυσσόμενες χώρες καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά τον καρκίνο του μαστού, αλλά λόγο της επιθετικότητάς του αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Στις ανεπτυγμένες χώρες καταλαμβάνει την 7η θέση και η θνησιμότητα είναι ακόμα μικρότερη λόγω της εφαρμογής προληπτικών προγραμμάτων ελέγχου.
Οι ορότυποι του HPV διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες, υψηλού κινδύνου ή ογκογόνοι, χαμηλού κινδύνου και ενδιάμεσου κινδύνου, σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση του καρκίνου του τραχήλου παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως η σεξουαλική συμπεριφορά, η μη χρήση προφυλακτικού, το κάπνισμα και η παρουσία και άλλων ΣΜΝ. Η ανίχνευση του καρκίνου του τράχηλου βασίζεται στην «δοκιμασία κατά Παπανικολάου» γνωστή σε όλους σαν test ΠΑΠ., και αποτελεί διεθνώς μία από τις πλέον επιτυχημένες και καθοριστικές μεθόδους στο πλαίσιο των προσπαθειών για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση κακοηθών νόσων.
Τα τελευταία 15 χρόνια, διεξάγονται ευρείες μελέτες για την ανεύρεση εμβολίου ενάντια στον ιό. Ο στόχος του εμβολίου είναι τόσο η προφύλαξη όσο και η θεραπεία. Από το 2002 έχει ξεκινήσει η εφαρμογή εμβολίων για την πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό HPV. Τα εμβόλια περιέχουν πρωτεΐνες του ιού που προκαλούν τη δημιουργία ειδικών αντισωμάτων. Χορηγούνται σε 3 δόσεις εντός 6 μηνών, στις ηλικίες από 12 έως 26 ετών. Από τα αποτελέσματα του Ερευνητικού Κέντρου του Τμήματος Παιδικής – Εφηβικής  Γυναικολογίας & Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο «Αρετ Τμήμα Παιδικής – Εφηβικής  Γυναικολογίας & Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο. επιβεβαιώθηκε η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων, αλλά και η καλή ανοχή τους από τα άτομα που συμμετείχαν στην μελέτη, καθώς δεν διαπιστώθηκε καμιά παρενέργεια η σοβαρή αντίδραση. 

By Elf 

ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ???

Η έκθεση της Eurostat για τα στατιστικά στοιχεία που απέστελλε η Ελλάδα αφήνει αιχμές και για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας την χρονική περίοδο 2005-2009 και αφήνει υπόνοιες για συγκάλυψη στοιχείων.
Σε κάποιο σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι << η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την ευθύνη να μαζεύει πλήρη στοιχεία των οικονομικών λογαριασμών και των ισολογισμών για όλη την οικονομία.
Μάλιστα, καταγράφοντας τους σχετικούς κανόνες της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, η Eurostat υπονοεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν πληροφορούσε σωστά όλα αυτά τα χρόνια και την ίδια την ΕΚΤ.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την ευθύνη για τα κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία η ΕΚΤ χρησιμοποιεί για νομισματικές και οικονομικές αναλύσεις. Για να γίνει αυτό χρειάζονται στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες σε όλουσ τουσ τομείς, συγκεκριμένα στοιχεία για εισροές κονδυλίων της Ε.Ε  και στατιστικά για το χρέος και οποιεσδήποτε αναπροσαρμογές.

Πράσινες συμβουλές για τη σωτηρία του Πλανήτη μας!

lΌλοι μπορούμε να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να διασωθεί ο Πλανήτης που μας φιλοξενεί.
Όλοι μπορούμε να ενημερωθούμε σωστά ώστε να ενημερώσουμε με τη σειρά μας και τα παιδιά σχετικά με το «πληγωμένο» περιβάλλον.
Σχετικά με τα οικολογικά προβλήματα που έχουν διογκωθεί από τις εγκληματικές ανθρώπινες δραστηριότητες.
Είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε αυτή την ξέφρενη πορεία που οδεύει να γίνει μονόδρομος προς την καταστροφή της Γης.
Μέσα από απλές και ανέξοδες κινήσεις μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο και να σώσουμε ότι έχει απομείνει.
Παρακάτω, θα βρείτε έναν κατάλογο με πράσινες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε και να εντάξετε στο ημερήσιο πρόγραμμά σας.

Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τη Γη!


◦Αποφεύγετε τις συσκευασίες µιας χρήσης.
◦Αποφύγετε όλα τα προϊόντα αμιάντου.
◦Χρησιμοποιήστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
◦Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως µε νέους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.
◦Προτιμήστε ανεμιστήρες οροφής αντί των ενεργοβόρων κλιματιστικών.
◦Χρησιμοποιήστε στα ψώνια σας µία πάνινη τσάντα αντί για πλαστική.
◦Αντικαταστήστε το συμβατικό σας ντους µε ένα μοντέλο μικρότερης ροής νερού.
◦Ανακυκλώστε το λάδι μηχανής του αυτοκινήτου σας. Δώστε το στο συνεργείο και µην το ρίχνετε στην αποχέτευση.
◦Προτιμάτε να αγοράζετε αναψυκτικά σε επιστρεφόμενα γυάλινα μπουκάλια.
◦Αν χρειάζεστε είδη ξυλείας απαιτείστε πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν ότι δεν προέρχονται από αρχέγονα δάση.
◦Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα.
◦Τοποθετήστε ένα πλαστικό μπουκάλι στο καζανάκι της τουαλέτας σας, για να μειώσετε την ποσότητα νερού που κατακρατάται στο καζανάκι.
◦Τοποθετείστε ηλιακό θερμοσίφωνα.
◦Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης: λεωφορεία, τρένα, μετρό, τραμ, τρόλεϊ, ποδήλατα ή …περπάτημα.
◦Υποστηρίξτε τις τοπικές αγορές αγροτικών προϊόντων.
◦Χρησιμοποιήστε µη λευκασμένα φίλτρα καφέ.
◦Πειραματισθείτε µε τα χορτοφαγικά γεύματα κατά προτίμηση βιολογικής προέλευσης.
◦Μειώστε τα απορρίµµατα προτού ακόμη αγοράσετε τα προϊόντα, προτιμώντας αυτά με μικρή και φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία.
◦Προτιμήστε τα οικονομικά “πράσινα” ψυγεία. Σώστε το όζον και το κλίμα της Γης.
◦Εάν σχεδιάζετε ένα καινούργιο σπίτι, συμπεριλάβετε στα κατασκευαστικά σχέδια συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.
◦Αναζητήστε το λογότυπο της ανακύκλωσης στα προϊόντα που αγοράζετε.
◦Αποφύγετε τα χλωριωμένα πλαστικά PVC.
◦Μαζέψτε το νερό της βροχής σε κουβάδες και χρησιμοποιήστε το για πότισμα των φυτών σας. Έτσι, εξοικονομείτε νερό είτε από το δημοτικό δίκτυο είτε από πηγάδια.
◦Προτιμήστε τα καταστήματα που προωθούν συγκεκριμένα προγράμματα ανακύκλωσης.
◦Μην αγοράζετε προϊόντα που προέρχονται από ζώα ή φυτά που κινδυνεύουν µε εξαφάνιση (www.cites.org).◦Τα βράδια του χειμώνα κλείνετε τα πατζούρια και τις κουρτίνες για να κρατήσετε τη ζέστη στο χώρο σας.
◦Χρησιμοποιήστε επαναχρησιµοποιούµενα δοχεία για την αποθήκευση τροφών στο ψυγείο σας αντί να τις καλύπτετε µε αλουμινόχαρτο.
◦Η ποδηλασία βοηθάει στη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης, συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιβραδύνει το “φαινόμενο του θερμοκηπίου”.
◦Φυτέψτε ένα δέντρο.
◦Ανακυκλώστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά.
◦Εάν αποφασίσετε να φάτε σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού (fast food), ζητάτε πάντα επαναχρησιμοποιούμενα πιάτα και ποτήρια. Σε κάθε περίπτωση, ξανασκεφτείτε το αν βρίσκεστε στον κατάλληλο χώρο.
◦Χρησιμοποιήστε λεβάντα για το σκόρο. Αποφύγετε τα τοξικά εντομοκτόνα.
◦Επιλέξτε, όπου είναι δυνατόν, υδροχρώματα και όχι λαδομπογιές.
◦Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε, ανακυκλώστε.
◦Αποφύγετε τα χημικά εντομοκτόνα. Χρησιμοποιείστε λεβάντα για την καταπολέμηση του σκώρου.
◦Μη ξεχνάτε να σβήνετε όσα φώτα δεν σας χρειάζονται.
◦Αντί για κλιματιστικές συσκευές, αξιοποιήστε τις δυνατότητες φυσικού δροσισμού.
◦Προτιμάτε χαρτιά που δεν έχουν προηγουμένως υποστεί λεύκανση µε χλώριο.
◦Προτιμάτε να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
◦Μην αφήνετε άσκοπα τις εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας ανοιχτές.
◦Μην αφήνετε την τηλεόραση, το στερεοφωνικό ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand-by). Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνουν σε αυτή την κατάσταση.
◦Μην αγοράζετε ψάρια πολύ μικρού μεγέθους. Δώστε µία ευκαιρία στη φύση να αναπαραχθεί.
◦Φροντίστε για τη συντήρηση του λέβητα-καυστήρα στο σπίτι σας δυο φορές το χρόνο. Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα.
◦Προτιμήστε «έξυπνα» παράθυρα με διπλά τζάμια για εξοικονόμηση ενέργειας.
◦Μειώστε, όσο αυτό είναι δυνατό, την κατανάλωση χαρτιού και υλικών συσκευασίας.
◦Προτιμήστε το ντους από το μπάνιο στην μπανιέρα.◦Αν ασχολείστε µε την καλλιέργεια της γης, αποφύγετε τη χρήση του βρωµιούχου μεθυλίου.
◦Αποφύγετε όλα τα προϊόντα που περιέχουν χλώριο ή παράγωγά του.
◦∆ιαµαρτυρηθείτε και μποϋκοτάρετε τις εταιρίες που προβάλλουν οικολογικό προσωπείο, συχνά διαφημίζοντας δήθεν «πράσινα» προϊόντα, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

πηγή:www.prasino-hamomilaki.blogspot.com

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Αρχίζει ξανά σήμερα η δίκη για την υπόθεση Α Γρηγορόπουλου


Αρχίζει σήμερα για δεύτερη φορά, η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. 
Η Δίκη θα πραγματοποιηθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας μετά την αναβολή που έχε πάρει στις 3 Φεβρουαρίου, λόγω σοβαρού κωλύματος της εισαγγελέως  έδρας Βασιλικής Βλάχου. 
Σήμερα λοιπόν ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία με νέα σύνθεση του δικαστηρίου και άλλους ενόρκους.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και ο συνάδελφός του Βασίλης Σαραλιώτης  που κατηγορείται για άμεση συνέργεια.
Με την έναρξη της διαδικασίας ο Κορκονέας δήλωσε ότι λυπάται για ότι συνέβη, και πως δεν είχε στόχο να πλήξει κανένα. Επί της κατηγορίας απάντησε και ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος δήλωσε την λύπη του για ότι έχει συμβεί, και ότι η μη συμμετοχή στο γεγονός, θα αποδειχτεί επί της διαδικασίας.
Ως πρώτος μάρτυρας κλήθηκε ο ιατροδικαστής κ Χρήστος Λευκίτης, που είχε συντάξει την έκθεση μετά το θάνατο του μαθητή,  αφού η μητέρα του θύματος δήλωσε στο δικαστήριο  αδυναμία να καταθέσει σήμερα ..   

By Elf

Τοξικές βόμβες είναι θαμμένες στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου!


Όταν τα δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα κλείνουν, βγαίνουν αλήθειες που τρομάζουν για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα μας και στην περιοχή μας. 

Γιατί, αν τα τελευταία χρόνια ελέω Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν στριμωχτεί κάπως τα πράγματα για τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές, τα προηγούμενα χρόνια οι όποιες προσπάθειες μόνον ως ημιτελείς και σπασμωδικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Επομένως οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τις προσπάθειες της Νομαρχίας να εντοπίσει την παρουσία τοξικών αποβλήτων στο εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους υποψιασμένους…
Αποκάλυψη: Θαμμένες τοξικές ουσίες στην περιοχή της Β΄ ΒΙ.ΠΕ
Όπως μας εξομολογείται άνθρωπος της ΝΑΜ που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και ο οποίος επί χρόνια ασχολείται με τα θέματα των ελέγχων, είναι γνωστό σε πολλούς ότι σε οικόπεδο που ανήκει σε γνωστή βιομηχανία της Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου έχουν θαφτεί εδώ και χρόνια βαρέλια με PcB’s, μία επικίνδυνη και άκρως τοξική ουσία που συναντάται στους πυκνωτές και στους μετασχηματιστές και που αποδεδειγμένα από το σύνολο της διεθνούς επιστημονικής αλληλογραφίας προκαλεί καρκινογενέσεις, καθώς η υδατοδιαλυτότητά της στο έδαφος προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες, μέσω του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και μέσω του νερού στον άνθρωπο. 
Τίποτα στη γύρω περιοχή δεν έχει φυτρώσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως αποκαλύπτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια πηγή της ΝΑΜ και κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να είναι βέβαιος, αν έχουν μολυνθεί υδάτινες λεκάνες ή καλλιέργειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Τα PcB’s τα τελευταία χρόνια έχουν απαγορευτεί και σιγά - σιγά η χρήση τους μειώνεται σταδιακά.  
Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει ότι δύο- τρεις ή περισσότεροι μετασχηματιστές ή πυκνωτές δεν χρησιμοποιούνται από κάποιο συνεργείο ή από μία μικρή βιοτεχνία; λέει ο ίδιος άνθρωπος, τον οποίο αναζητήσαμε, προκειμένου να ξετυλίξουμε το κουβάρι για τον τρόπο διάθεσης των επικίνδυνων και τοξικών στερεών και υγρών αποβλήτων στην περιοχή μας.
Ακόμη και τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, όταν καούν με άλλα άχρηστα υλικά, εκλύουν φουράνια και διοξίνες, που ναι μεν δεν εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ωστόσο επικάθονται...
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΡΤΑΚΙ!!!!!!

ΒΡΕΣ ΠΟΙΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...

Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να γίνεται από εδώ και στο έξης η επιλογή του προφυλακτικού. Μελέτες έδειξαν ότι η χρήση λάθος προφυλακτικού μπορεί να καταστρέψει εντελώς την ερωτική επαφή, αλλά και να οδηγήσει στο σεξ χωρίς προφυλάξεις και στις λοιμώξεις του πέους!
Ομάδα επιστημόνων από το Κολέγιο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 436 συστηματικοί χρήστες προφυλακτικών, για να διαπιστώσουν τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν τα προφυλακτικά όταν δεν εφαρμόζουν καλά στο πέος.
Οι εθελοντές, που είχαν ηλικία άνω των 18 ετών, συμπλήρωσαν στο διαδίκτυο ειδικά ερωτηματολόγια και οι ερευνητές ανέλυσαν στην συνέχεια τις απαντήσεις τους. Αρχικά συμπέραναν ότι ένας στους δύο άντρες (το 44,7%) διάλεγαν λάθος προφυλακτικά, με συνεπεία να ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια του σεξ...
Όι άνδρες που χρησιμοποιούσαν λάθος προφυλακτικό, σε σύγκριση με αυτούς που χρησιμοποιούσαν το σωστό, είχαν:
- 2,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να τους σπάσει το προφυλακτικό κατα την διάρκεια του σεξ,
- 2,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να τους γλιστρήσει το προφυλακτικό,
- 2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να έρθουν σε οργασμό,
- 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ερεθισμό του πέους
- 2,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να μην ευχαριστηθούν το σεξ
- 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στύσης
- 2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να «χάσουν» στην πορεία της σεξουαλικής επαφής την στύση τους
- 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν τελικά το προφυλακτικό, για να ευχαριστηθούν το σεξ.
Συνεπακόλουθο όλων αυτών είναι ότι και οι σύντροφοί τους δεν απολάμβαναν το σεξ με τους συντρόφους τους, με συνέπεια εκείνες να έχουν 1.9 φορές περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να έρθουν σε οργασμό και 1,6 φορές περισσότερες να μην ευχαριστηθούν το σεξ.
Οι ερευνητές αναφέρουν στην επιθεώρηση «Sexually Transmitted Inflections» , ότι τα ευρήματα τους σε απόλυτους αριθμούς σημαίνουν ότι από τους 436 εθελοντές οι 195 αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα προφυλακτικά που διαλέγουν.
Από τους 195, οι 120 είπαν πως δεν απολαμβάνουν το σεξ, οι 57 παραδέχτηκαν ότι πλήττεται και η ικανοποίησης της συντρόφου τους, οι 34 ότι έβγαλαν το προφυλακτικό για να ικανοποιηθούν και οι 18 είπαν πως έσπασε στην διάρκεια του σεξ.
Οι ειδικοί προτείνουν στους άνδρες να δοκιμάζουν πολλά διαφορετικά προφυλακτικά έως ότου βρουν αυτό που τους ταιριάζει...

By Elf

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΚΡΥΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ ΚΡΥΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, μας κάνουν περισσότερο ευάλωτους, αφού ο οργανισμός μας , στην προσπάθεια του να διατηρήσει την θερμοκρασία του, κουράζεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η άμυνα του ανοσοποιητικού μας.
Όμως το κρύο επηρεάζει περισσότερο κάποια συγκεκριμένα προβλήματα υγείας:
Όι Ρευματισμοί και ιδιαίτερα αυτοί της αρθρίτιδας, γίνονται πιο συχνοί και πιο έντονοι όταν ο καιρός είναι κρύος και υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα. Τα κύτταρα των χόνδρων λαμβάνουν τις πληροφορίες που τους έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
Τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί ο οργανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει το κρύο διαταράσσουν ορισμένα φάρμακα που μπορεί να λαμβάνει ο ασθενής για να καταπολεμήσει την υπέρταση, τον υποθυρεοειδισμό ή την στηθάγχη. Αυτό κάνουν και φάρμακα όπως τα ηρεμιστικά και τα υπνωτικά.
Επίσης το κρύο επηρεάζει και το αναπνευστικό, οι κρίσεις άσθματος γίνονται πιο συχνές και πιο σοβαρές, όταν κάνει κρύο και υπάρχει και το ενδεχόμενο πρόκλησης βρογχίτιδας.
Οι άνθρωποι με καρδιολογικά προβλήματα δυσκολεύονται από το κρύο, αφού τα αγγεία στην επιφάνεια του δέρματός μας συστέλλονται για να στείλουν το αίμα κυρίως στα ζωτικά όργανα και η καρδιά πρέπει να χτυπάει πιο γρήγορα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τον χειμώνα αυξάνονται τα κρούσματα εμφραγμάτων.
Η χοληστερίνη αυξάνεται τον χειμώνα. Η αύξησή της δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά κάποιες φορές μπορεί να αυξηθεί 0,10 γραμμάρια ανα λίτρο. Αυτό είναι άμεση συνέπεια της καθιστικής ζωής που κάνουμε την περίοδο των χειμερινών μηνών, αφού δεν δραστηριοποιούμαστε όπως τους καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά. Από την άλλη τους ψυχρούς μήνες, ό όγκος του αίματος που κυκλοφορεί είναι μικρότερος, κάποιες φορές, με αποτέλεσμα την ενίσχυση συγκεντρώσεων χοληστερίνης.
Τέλος το κρύο συμβάλλει στην ανάπτυξη των ιών της αναπνευστικής οδού, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τις γνωστές σε όλους μας, καταρροή, γρίπη αλλά και βρογχίτιδα. Έμμεσα το κρύο ενισχύει την ανάπτυξη των συγκεκριμένων ιών αφού με την εισπνοή κρύου αέρα, καταστρέφονται μικρά κύτταρα, στις βλεννώδεις μεμβράνες του ωτορινολαρυγγολογικού συστήματος και των βρόγχων μας, τα οποία είναι επιφορτισμένα να αποβάλλουν τα μικρόβια που επιτίθενται ..
Για να μειώσουμε την επιβαρυντική επίδραση του κρύου πρέπει να μειώσουμε την σωματική προσπάθεια σε εξωτερικό χώρο τις κρύες μέρες του χειμώνα, για να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τον οργανισμό μας. Όταν κυκλοφορούμε σε συνθήκες κρύου θα πρέπει να διατηρούμε τη θερμοκρασία του σώματός μας σε καλά επίπεδα. Καλό θα ήταν να φοράμε πολλά ρούχα, και όχι ένα βαρύ για να διατηρούμαστε ζεστοί, τα πολλά στρώματα που δημιουργούν τα ρούχα αυξάνουν τα επίπεδα προστασίας. Θα πρέπει να αποφεύγουμε την εναλλαγή κρύου και ζεστού περιβάλλοντος και να πίνουμε πολύ νερό, ακόμα και όταν δεν διψάμε αφού οργανισμός το έχει ανάγκη για να λειτουργήσει. 

By Elf 

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΑ...



By Elegia

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ελπίδες για τους διαβητικούς από Ελληνοκαναδό επιστήμονα


1Μια νέα ανακάλυψη στο χώρο της ιατρικής, από την ομάδα του δρα Κωνσταντίνου Πολυχρονάκου (φωτ.) του Πανεπιστημίου Μαγκίλ (McGill) και από την ομάδα του Πανεπιστημίου στης Καλιφόρνιας (UCSF) φέρνει ελπίδα πως ο διαβήτης μπορεί να γίνει μια ιάσιμη ασθένεια. Η νέα επιστημονική ανακάλυψη, που θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία του διαβήτη, δημοσιεύεται σήμερα στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Η ομάδα του δρα Πολυχρονάκου, κάνοντας πολυετή έρευνα πάνω στο διαβήτη ανακάλυψε ένα γονίδιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των νησιδίων Λάγκερχανς (Langerhans), που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας.
Όπως τόνισε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ Πολυχρονάκος, “τα νησίδια του Λέγκερχανς στους διαβητικούς ή είναι κατεστραμμένα στον τύπου 1 διαβήτη ή δυσλειτουργούν στον τύπο 2 διαβήτη. Μια από τις κυριότερες προσπάθειες της έρευνας είναι η δημιουργία καινούριων νησιδίων τα οποία θα παράγουν ινσουλίνη. Η ομάδα μας βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ανακάλυψε το γονίδιο RFX6 που είναι το σημαντικότερο για τη δημιουργία των νησιδίων”.
Όπως είπε ο δρ Πολυχρονάκος, η ομάδα του εντόπισε το μεταλλαγμένο γονίδιο σε νεογνικό διαβήτη, δηλαδή σε νεογέννητο που γεννήθηκε χωρίς τα νησίδια του Λέγκερχανς. Αυτή είναι η ανακάλυψη-κλειδί για τη θεραπεία του διαβήτη.
“Τώρα, που έχουμε εντοπίσει το εν λόγω γονίδιο, μπορούμε να ελπίσουμε σε μελλοντικές δυνατότητες θεραπείας. Υπάρχει η προοπτική να πάρουμε ένα κομμάτι του παγκρέατος, να εισάγουμε το γονίδιο ή να το διεγείρουμε με κάποια θεραπεία ώστε να προκαλέσει τη δημιουργία των νησιδίων του Λέγκερχανς και να τα ξαναβάλουμε μέσα στον διαβητικό προκειμένου να παράγει κανονικά την ινσουλίνη”, αποκάλυψε ο δρ. Κώστας Πολυχρονάκος.
Η ομάδα του δρα Πολυχρονάκου έκανε την έρευνα σε νεογνά, ενώ η ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έκανε την ίδια έρευνα σε πειραματόζωα.
Σύμφωνα με τον δρα Πολυχρονάκο, η θεραπεία μπορεί να προέλθει ακόμη και από φάρμακο, το οποίο θα προκαλεί το σχηματισμό καινούριων νησιδίων.
Η έρευνα βρίσκεται στα σπάργανά της αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο.
Η ομάδα του δρα Κωνσταντίνου Πολυχρονάκου ανήκει στο Εργαστήριο Ενδοκρινολογικής Γενετικής του Ινστιτούτου Έρευνας του Πανεπιστημίου Μαγκίλ. Η πρόσφατη έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Νεανικού Διαβήτη.
Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

πηγή:www.anopetra-eleos.blogspot.com