Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΩΛΕΙΑ ΥΠΝΟΥ=......

Η χρόνια στέρηση του ύπνου είναι δεδομένη για τους περισσότερους ανθρώπους.Όμως οι επιπτώσεις της δεν ξεπερνιούνται απλώς με το να κοιμηθείς μέχρι αργά το Σάββατο.
Επιστήμονες βρήκαν πως μπορεί να χρειαστεί μια εβδομάδα ή και περισσότερο για να ξεπεραστούν οι νοητικές και σωματικές επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου.

Σε μια μελέτη το 2003, επιστήμονες εξέτασαν τις νοητικές επιπτώσεις μιας εβδομάδας κακού ύπνου και ενός 3ημέρου όπου ο ύπνος διαρκεί τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. Ανακάλυψαν ότι αυτός ο επιπλέον ύπνος δεν αντέστρεφε την μείωση στις επιδόσεις σε διάφορα τεστ χρόνου αντίδρασης και άλλες ψυχοκινητικές εξετάσεις.

Σε μια παρόμοια μελέτη το 2008, επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν τα εξεταζόμενα άτομα κοιμόνταν 4 ώρες για 5 νύχτες στην σειρά και μετά την επόμενη εβδομάδα για 8 ώρες κάθε βράδυ, είχαν ακόμα νοητικές επιπτώσεις μια εβδομάδα αργότερα.

Σε άλλη μια μελέτη, οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι εξεταζόμενοι ανέκαμπταν πολύ γρηγορότερα από τις επιπτώσεις μιας εβδομάδας κακού ύπνου, όταν αυτή υπήρχε ύστερα από μια εβδομάδα που περιελάμβανε μέρες με 10 ώρες ύπνο.

Οπότε είναι καλό να γεμίζουμε ύπνο και πριν......


ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..




By Elegia

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.....


Η πείνα στον κόσμο σκοτώνει 1 παιδί κάθε 6 δευτερόλεπτα, ενώ περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα και φτώχεια, την ίδια στιγμή που 1 δις δεν έχουν να φάνε.
Τραγικές διαπιστώσεις , που ειπώθηκαν σε Ολομέλεια του Ευροκοινοβουλίου στην διάρκεια μιας συζήτησης ενόψει της διάσκεψης κορυφής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και για την επισιτιστική αφάλεια, όπου ομολογήθηκε και η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της πείνας στον κόσμο.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα, μια επένδυση ύψους 30 δις ευρώ τον χρόνο θα ήταν αρκετή για να κατοχυρωθεί η επισιτιστική ασφάλεια ενός παγκόσμιου πληθυσμού που αναμένεται να φτάσει τα 9 δις το 2050, την ίδια ώρα που τα παγκόσμια επισιτιστικά αποθέματα μειώθηκαν σημαντικά φτάνοντας σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αφού αυτά μετά τον Β ΄Παγκόσμιο Πόλεμο επαρκούσαν για 1 έτος, το 2007 για 57 ημέρες και το 2008 για μόλις 40 ημέρες.
Για να τραφεί ο πληθυσμός της Γης, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 δις το 2050, η γεωργική  παραγωγή θα πρέπει να έχει αυξηθεί κατά 70% έως τότε.
Σύμφωα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, η απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων και η σημερινή ενεργειακή και επισιτιστική κρίση θα ωθήσουν άλλα 130-155 εκατ ανθρώπους σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια σε σύγκριση με το 2008. Χαρακτηρίζοντας την παγκόσμια επισιτιστική κρίση ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, το Ευροκοινοβούλιο ζητάει την ενίσχυση του θεματικού προγράμματος επισιτιστικής ασφάλειας (2007-2010), στο οποίο έχουν διατεθεί σήμερα 925 εκατ ευρώ για ολόκληρη την περίοδο προγραμματισμού.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ.....Ο ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με το ξεκίνημα του 2010 η χώρα μας θα χρειαστεί να δανειστεί αρκετά δις ευρώ καφάλαια από τις διεθνείς αγορές και οι δανειστές μας εκμεταλλέυονται την θέση αδυναμίας που βρισκόμαστε κάνοντασ το ακριβό χρήμα, ακόμα ακριβότερο.
Μονο για την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους θα πρέπει να βρεθούν σύντομα, περίπου 5 δις ευρώ, ενώ για να καλύψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού φέτος από την αγορά, τουλάχιστον 54 δις ευρώ με δεδομένα τα 76 δις ευρώ που χρειαστήκαμε πέρσι.
Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, για τόκους είχαμε δώσει στους δανειστές μας γύρω στα 12 δις ευρώ, ενώ για τον ίδιο σκοπό φέτος τα δημόσια οικονομικά θα επιβαρυνθούν με περίπου 13 δις ευρώ.Παράλληλα, οι συνθήκες δανεισμού για το Δημόσιο φέτος δυσκολεύουν από την απόσυρση των έκτακτων μέτρων ρευστότητας που εφάρμοσε πέρσι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα οποία παρείχαν στις ελληνικές τράπεζες άφθονη και φθηνή ρευστότητα.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καλείται να καταθέσει μέχρι τα τέλη του μήνα στις Βρυξέλλες, το σχέδιο του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα καταρτιστεί σε συνεργασία με κλιμάκιο της Κομισιόν, της Ε.Κ.Τ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το προσχέδιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης περιλαμβάνει τις επιπλέον περικοπές μισθών και επιδομάτων, τα γνωστά μέτρα του προϋπολογισμού και ένα πρόγρμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που μπορεί να αποφέρει έσοδα μέχρι και 4 δις ευρώ, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο και έκτακτα έσοδα από ημιυπαίθριους χώρους, νομιμοποίηση αυθαιρέτων κ.τ.λ.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η γλώσσα του σώματος στον εργασιακό χώρο

Πολλοί από εμάς έχουν ακούσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του μηνύματος που τελικά φτάνει στον αποδέκτη μεταδίδεται από τη μη λεκτική μας επικοινωνία και όχι από τα λόγια μας. Σωστά! Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι μπορούμε να ελέγξουμε τη γλώσσα του σώματός μας, μεταδίδοντας το μήνυμα που επιθυμούμε. Λάθος! Μπορούμε να ελέγξουμε κάποιες ή και αρκετές από τις κινήσεις μας, αλλά οι υπόλοιπες θα μας «προδώσουν».
Για μία σωστότερη ανάλυση των σημάτων της μη λεκτικής επικοινωνίας ξεκινούμε ως εξής:
Α. Πρόσωπο
Σημαντικά θέματα που αφορούν το πρόσωπό μας είναι:
- Το σκέπασμα του στόματος του συνομιλητή μας όταν μας ακούει σημαίνει ότι σκέφτεται πως λέμε ψέματα.
- Το σκέπασμα του στόματός μας όταν μιλάμε δείχνει την προσπάθειά μας να αποκρύψουμε στοιχεία. Και αυτό το σήμα εκλαμβάνεται αρνητικά.
- Ο ιδρώτας μας κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνομιλίας προδίδει ανυπαρξία ελέγχου της κατάστασης από την πλευρά μας, καθώς έχουμε περιέλθει σε δύσκολη θέση. Εκλαμβάνεται αρνητικά.
- Βρισκόμαστε σε δυσχερή θέση: όταν τρίβουμε τη μύτη, το πηγούνι ή το αυτί μας τη στιγμή που μιλάμε. Προσοχή: αποφύγετέ τα οπωσδήποτε!
- Όταν ακούμε, οι προηγούμενες ενέργειες φανερώνουν σκεπτικισμό ή και δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του συνομιλητή μας.
- Η παλάμη που στηρίζει το πρόσωπό μας δείχνει αδιαφορία ή και κούραση. Αν δούμε τον συνομιλητή μας στη συγκεκριμένη στάση είναι καλό να σταματήσουμε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας.
- Το κοίταγμα πάνω από τα γυαλιά μιλά για επιθετική από τη μεριά μας διάθεση προς τον απέναντί μας.
Β. Κορμός και άνω άκρα
Σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορμό είναι:
- Το σταύρωμα των χεριών του συνομιλητή μας στο στήθος φανερώνει ανάγκη αυτοπροστασίας ή άμυνα. Δεν είναι θετικό σημάδι και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε την αιτία του.
- Το πιάσιμο και με τα δύο χέρια μιας τσάντας ή ενός ποτηριού δείχνει την αμηχανία μας, καθώς προσπαθεί να κρύψει τα ευαίσθητα σημεία μας, το στήθος και την κοιλιά μας.
- Ακάλυπτο στήθος και κοιλιά σημαίνουν ότι δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε σε μια συζήτηση, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και ειλικρινείς σε όσα λέμε.
- Το τρίψιμο των παλαμών μεταξύ τους δείχνει την έξαψή μας και την προσμονή μιας θετικής έκβασης της συζήτησης.
Γ. Κάτω άκρα
Σημαντικά θέματα που αφορούν τα κάτω άκρα είναι:
- Το σταύρωμά τους, αν συνδυάζεται και με σταύρωμα των χεριών, δείχνει κλείσιμο των διαύλων επικοινωνίας. Αποφύγετέ το.
- Σταύρωμα μπορεί όμως να υπάρχει επειδή απλώς είναι άβολη η καρέκλα ή έτσι συνηθίζεται. Άρα από μόνο του δεν δείχνει πολλά. Αναζητήστε και άλλα σήματα.
Δ. Αξεσουάρ
Σημαντικά θέματα που αφορούν τα αξεσουάρ είναι:
- Το απότομο σβήσιμο του μόλις αναμμένου τσιγάρου δείχνει την αρνητική μας διάθεση σχετικά με τα όσα ακούμε εκείνη τη στιγμή.
- Το άναμμα του τσιγάρου, η νωχελική διάθεση και το αόριστο κοίταγμά μας προς κάποιο, π.χ., παράθυρο φανερώνουν ότι αυτό που ακούμε μας αρέσει.
- Το νευρικό παίξιμο κομπολογιού, στυλό ή κλειδιών φανερώνει την αμηχανία ή και τον εκνευρισμό μας.
Πηγή : www.kariera.gr

Έγραψε η συνεργάτης μου  Elegia





Άχρωμος Αιώνας
Null

  Εταιρία: Impact (7/2009)
  Είδος: Pop, Rock
  Κείμενο: Μαριλού Πολυμεροπούλου

Με το πλήθος αδιάφορων ελληνικών CD που κυκλοφορούν, το ντεμπούτο άλμπουμ των Null με τίτλο Άχρωμος Αιώνας προδιαθέτει εξωτερικά για το ίδιο μοτίβο: ένα καφετί πλάνο με μαύρα κλαδιά δέντρων, ένας κύκλος τεμνόμενος από μια ευθεία γραμμή και στο κέντρο μια heavy metal γραμματοσειρά που γράφει «Null» κοσμούν το εξώφυλλο.

Είχε τύχει να δω τους Null στην τηλεόραση να εκτελούν το πιο γνωστό κομμάτι τους, “Πιάσε Με”. Από τότε τους είχα προσάψει την εικόνα των επαγγελματιών μουσικών, οι οποίοι εμφανίζονται σε μαγαζιά και εκτελούν διασκευές γνωστών ελληνικών και ξένων κομματιών. Πάντοτε θαύμαζα όσους κατάφερναν να εξασκήσουν το επάγγελμα του μουσικού παίζοντας αποκλειστικά rock/pop και άλλα συναφή ιδιώματα, αλλά ταυτόχρονα τους λυπόμουν γιατί ο επαγγελματισμός τους συχνά εξαλείφει την αυθεντικότητά τους ως μουσικούς. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, καθώς φαίνεται.

Το ανδροκρατούμενο αυτό συγκρότημα αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς. Ιδιαίτερα, θα ήθελα να αποδώσω μνεία στον Αχιλλέα Διαμαντή, όχι μόνο για την τεχνική, το ταλέντο και την ευστροφία του στις κιθάρες, αλλά και για την ιδιότητά του ως συνθέτη. Λίγοι κιθαρίστες-συνθέτες καταφέρνουν να αποστασιοποιηθούν και να αποφύγουν την κιθαριστική πολυλογία. Σε κάθε δε τραγούδι του Άχρωμου Αιώνα ξεχωρίζει η ενορχήστρωση, η παραγωγή καθώς και η τεχνική αρτιότητα των εκτελεστών, ενώ η σχέση κιθαριστικών και πληκτροφόρων μερών εξισορροπείται αρμονικά. Σε στιγμές ειδικά όπως τα “Πιάσε Με” και “Να Ζήσω” τα πλήκτρα λειτουργούν καταλυτικά ώστε να επιτελεστεί το «crossover», η διεύρυνση δηλαδή του rock είδους σε άλλα μουσικά πεδία (ηλεκτρονικών, blues και metal καταβολών). Από τα τραγούδια ξεχωρίζει ακόμα η “Νύχτα Τρόμου”, χάρη στη μουσικά δομημένη ατμόσφαιρα, που πραγματικά θυμίζει ταινία τρόμου: χαμηλά και παραμορφωμένα ανδρικά φωνητικά, υποβόσκοντα «αραχνιασμένα» πλήκτρα, πανκίζουσες κιθάρες – στο σύνολό του το τραγούδι  ρέει τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά. Όμως αυτό που ξεχωρίζει πραγματικά στο άλμπουμ είναι το “Με Κάθε Αυγή”, ένας ύμνος στον μηδενισμό: «αύριο πάλι και κάθε μέρα θα ξημερώνει και θα τελειώνει με κάθε αυγή η άδεια μου ζωή με κάθε αυγή πεθαίνει η λογική».

Οι Null με έξυπνο τρόπο καταφέρνουν να συνδυάσουν τις μουσικές και καλλιτεχνικές τους γνώσεις ώστε να δημιουργήσουν ένα εύληπτο μουσικό προϊόν, το οποίο απευθύνεται σε κάθε ακροατή. Με την κατάλληλη προώθηση θα μπορούσαν μάλιστα να φτάσουν στο ζενίθ της ελληνικής μουσικής αγοράς – ίσως όμως δεν είναι αυτός ο απώτερος στόχος τους. Συνοπτικά, από το μηδέν (null) ξεκινούν όλα – και συνήθως εκεί καταλήγουν – όμως η διαδρομή είναι αυτό που μένει ως ανάμνηση. Και οι Null καταφέρνουν στο Άχρωμος Αιώνας να δημιουργήσουν αξιομνημόνευτες στιγμές, οι οποίες αξίζει να αναπαραχθούν. 


Έγραψε η συνεργάτης μου Elegia





Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Δεν είμαι ληστής είμαι ο Μπάτμαν

Ένας άνδρας στην Πόλη του Παναμά, ο οποίος συνελήφθη για ληστεία, είπε στις αρχές ότι δεν ήταν κλέφτης, αλλά ο Μπάτμαν της περιοχής.

Ο 35χρονος Danny Zane Tatum, εντοπίστηκε από τον σερίφη Rick Williams, σε μια γειτονιά, μετά από καταγγελία για ένα ύποπτο άτομο, που τριγύριζε στην περιοχή. Σύμφωνα με την καταγγελία ο Tatum ήταν κοντά σε σπίτι, των οποίων οι ιδιοκτήτες έλειπαν.

O σερίφης πλησίασε τον 35χρονο, την ώρα που είχε μπει στο φορτηγό του και ετοιμαζόταν να φύγει. Του ζήτησε να σβήσει τη μηχανή, αλλά ο "Μπάτμαν" έκανε ότι δεν ακουσε. Ο σερίφης τράβηξε το όπλο του και ο Tatum τελείως φυσικά του είπε: "Υποθέτω ότι μιλάς σε μένα".

Ο ληστής πληροφόρησε τον σερίφη ότι είχε κρησφύγετο σε κοντινό ξενοδοχείο, διότι κάθε ήρωας πρέπει να χαλαρώνει κάπου.

Μετά από έρευνα ο σερίφης βρήκε στο φορτηγό μια μαύρη σακούλα με κατσαβίδια, πριόνι, γάντια, κυάλια, μαχαίρια και άλλα ύποπτα αντικείμενα.

Όταν ο σερίφης παρατήρησε ότι με όλα αυτά τα σύνεργα μοιάζει με ληστή, ο Tatum διαφώνησε λέγοντας ότι μοιάζει με τον Μπάτμαν.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γυναίκας που είχε σχέση με τον ληστή, ο Tatum την είχε πάει μια φορά σε ένα σπίτι, στο οποίο μπήκαν από το παράθυρο. Της είχε πει ότι ήταν κάτι σαν την σπηλιά του Μπάτμαν και ο ιδιοκτήτης τον άφηνε να ξεκουράζεται εκεί.

Όπως αποκαλύφθηκε από την ανάκριση, ο "Μπάτμαν" έχει πλούσιο παρελθόν σε παντός είδους κλοπές, κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών.

πηγή:www.news2476.gr

Χρυσές Σφαίρες για "Avatar" και "Hangover

Δύο ταινίες που έσπασαν τα ταμεία και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, το "Avatar" και το "Τhe Hangover" θριάμβευσαν και στις Χρυσές σφαίρες.

Πολλοί από τους νικητές και τους παρουσιαστές της 67ης τελετής των Χρυσών Σφαιρών, φορούσαν κόκκινα και κίτρινα βραχιόλια, εις μνήμην των θυμάτων της Αϊτής. Κατά τη διάρκεια της τελετής υπήρξαν πολλές εκκλήσεις για προσφορά βοήθειας για τα θύματα του σεισμού.

Ο Τζέιμς Κάμερον κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας για το "Avatar" , το οποίο κέρδισε επίσης και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας. Ο σκηνοθέτης του "Avatar", πανευτυχής δήλωσε ότι "κάνει την καλύτερη δουλειά του κόσμου".



Η περιπέτεια του Ντίσνεϊ "Up" κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες- η μία για την καλύτερη ταινία animation και η εισπρακτική επιτυχία "The Hangover" απέσπασε Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη κωμωδία.



Με Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σεναρίου βραβεύτηκαν οι Τζέισον Ράιτμαν και Σέλντον Τέρνερ, δημιουργοί του "Up In the Air" ("Ραντεβού στον Αέρα"). Το μιούζικαλ "Glee" πήρε Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη τηλεοπτική κωμωδία ή μιούζικαλ.

Η Σάντρα Μπούλοκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία ("The Blind Side"), ενώ ο Τζεφ Μπρίτζες το αντίστοιχο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το "Crazy Heart."

Ο Τζεφ Μπρίτζες, παραλαμβάνοντας την πρώτη χρυσή σφαίρα της καρίερας του δήλωσε ότι "με το βραβείο του χαλάνε την κακή του εικόνα".



Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του σε κωμωδία ("Sherlock Holmes") και παραλαμβάνοντας το βραβείο του δήλωσε ότι δεν είχε προετοιμαστεί να βγάλει λόγο, διότι η γυναίκα του του είχε πει ότι θα έχανε από τον Ματ Ντέιμον.



Ο Κριστόφ Βαλτζ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα 'Β ανδρικού ρόλου στην ταινία "Άδωξοι Μπάσταρδη". Ο Βαλτζ ερμήνευσε τον ρόλο του ναζί αξιωματικού Hans Landa -ο κακός στην ταινία του Ταραντίνο-, για τον οποίο χρειάστηκε να μιλήσει άπταιστα τέσσερις γλώσσες.

Η γερμανική ταινία "Η Λευκή Κορδέλα", κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

Η Μέριλ Στριπ απέσπασε Χρυσή Σφαίρα για τον Ά Γυναικείο Ρόλο σε κωμωδία στην ταινία "Τζούλι και Τζούλια", ενώ τη Χρυσή Σφαίρα για το 'Β Γυναικείο Ρόλο σε δραματική ταινία πήρε η Μο'Νίκ.

Η σειρά "Mad Men," που αναφέρεται στη ζωή ανδρών και γυναικών οι οποίοι εργάζονται σε διαφημιστική εταιρία της Madison Avenue, τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη τηλεοπτική δραματική σειρά.

Σε άλλες κατηγορίες τηλεοπτικών βραβείων, η Τζουλιάνα Μαργκούλις, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός σε τηλεοπτική δραματική σειρά ("The Good Wife") και ο Μάικλ Σ. Χολ καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική δραματική σειρά ("Dexter").

Ο Άλεκ Μπόλντγουιν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική κωμική σειρά ("30 Rock") και η Τόνι Κολέτ στην αντίστοιχη γυναικεία ("United States of Tara").


πηγή:www.news247.gr

The secret








Το Μυστικό κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους ―εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες― κι ανάμεσα σε αυτούς που κατανόησαν τη θαυματουργή δύναμή του συγκαταλέγονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, ο Μπλέικ.

Η Rohnda Byrne στο βιβλίο της «The secret” αναλύει τη θεωρία του Νόμου της έλξης. The Law of attraction. Τι είναι? Μια New Age ιδέα «mind over matter», δηλαδή η αντίληψη ότι η σκέψη μπορεί να επηρεάσει την ύλη. Η κεντρική ιδέα είναι ότι μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε, αρκεί να το θελήσεις και να το πιστέψεις πραγματικά — και το σύμπαν θα σε ακούσει και θα σε ανταμείψει. Πως οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σου είναι γιατί το προσελκύεις ο ίδιος. Και συμβουλεύει : Να νιώθεις ευγνωμοσύνη γι αυτά που έχεις, να κάνεις τη σκέψη σου εικόνα με τη νοερή απεικόνιση, να αισθάνεσαι καλά όταν ζητάς κάτι. Έτσι είσαι στη συχνότητα που ορίζει ο νόμος της έλξης για να λάβεις αυτά που θες. Το αίσθημα της αγάπης είναι η υψηλότερη συχνότητα στην οποία μπορείς να εκπέμψεις.

Μοιάζει απίθανο αλλά χάνεις κάτι να το ψάξεις? Όχι. Υπάρχουν πολλοί φανατικοί οπαδοί του μυστικού και άλλοι τόσοι πολέμιοι. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι εύκολο να ζεις τη ζωή σου καταβάλοντας καθημερινά προσπάθεια να βλέπεις τα πάντα θετικά. Τελικά ίσως αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικά δύσκολο…….

Έγραψε η συνεργάτης μου Elegia

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Συλλήψεις για πειρατεία








Εδώ και αρκετές μέρες επικρατεί μία αναστάτωση στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο, καθώς είχαμε τη πρώτη πανελλήνια σύλληψη για τη λειτουργία σελίδας που παρέχει πρόσβαση σε πειρατικό οπτικοακουστικό υλικό, μετά την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ).
Σύμφωνα με τη μήνυση, οι διαχειριστές του site συγκέντρωναν με δικιά τους πρωτοβουλία, παράνομα και χωρίς τη συναίνεση των δικαιούχων εταιρειών μελών της ΕΠΟΕ, links τα οποία παρέπεμπαν σε οπτικοακουστικά έργα πάσης φύσεως. Ακόμη κατηγορούνται ότι μεσολαβούσαν ώστε να καθίστανται προσιτά στο κοινό, μέσω της σελίδας τους και με αυτό τον τρόπο πρότρεπαν τρίτους να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
                Το greek-fun.com είναι ένα κλειστό forum, στο οποίο τα μέλη του ανέβαζαν παράνομα οπτικοακουστικό υλικό στο γνωστό site rapidshare.com και έδιναν οδηγίες στα άλλα μέλη για το πώς να τα κατεβάσου από εκεί. Η ΕΠΟΕ ακόμη ισχυρίζεται ότι οι διαχειριστές του site, ζητούσαν από τα μέλη τους να καταβάλουν υπό τη μορφή δωρεάς, συγκεκριμένα χρηματικά ποσά από 15-45€, υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων. Ακόμη αναφέρεται ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.
Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπήρχαν προς διάθεση 14.000 οπτικοακουστικά έργα εκ των οποίων 5.500 περίπου ανήκαν σε εταιρείες μέλη της EΠΟΕ.
Από την έρευνα προέκυψε ότι η παράνομη διακίνηση ή και ανταλλαγή των 14.000 οπτικοακουστικών έργων συντελέστηκε περίπου 200.000 φορές εκ των οποίων 90.000 φορές περίπου αφορούσαν σε οπτικοακουστικά έργα, όπου τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ. Σύμφωνα με την ΕΠΟΕ, η οικονομική ζημία που υπέστη από το συγκεκριμένο site, ανέρχεται στο ποσό του 1.800.000€.


                                               
                                                                                                                           Έγραψε η συνεργάτης μου    Elegia

Ο ωκεανός σε μπουκάλι!!

Μπορείτε να έχετε έναν ωκεανό στο σπίτι σας, ακόμα κι αν δεν πάτε στην παραλία. Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε τον δικό σας μοναδικό ωκεανό σε ένα πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού. Φτιάξτε το και βάλτε το στην πιο όμορφη θέση και φωνάξτε τους φίλους σας να το θαυμάσουν και να σας καμαρώσουν. 



Τι θα χρειαστείτε:
- Άδειο πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού (1,5 - 2 λίτρων), με το καπάκι του
- Καθαρό λάδι για μωρά (baby oil) ή λευκό παραφινέλαιο
- Νερό
- Χωνί (προαιρετικά)
- Μπλε μπογιά ζαχαροπλαστικής
- Μικρούς αστερίες, κοχύλια και άλλα θαλασσινά μπιχλιμπίδια.
- Μια κουταλιά του γλυκού χρυσόσκονη (κατά προτίμηση ασημόσκονη)
- Άσπρη κόλλα χειροτεχνίας
- Θερμοκόλλα



Τι θα κάνετε:
Πλύνετε και στεγνώστε καλά το πλαστικό μπουκάλι και αφαιρέστε την ετικέτα του.


Γεμίστε το μπουκάλι με νερό της βρύσης μέχρι τη μέση

Προσθέστε λίγη μπλε μπογιά ζαχαροπλαστικής και ανακινήστε το μπουκάλι μέχρι να γίνει μπλε το νερό

Προσθέστε την χρυσόσκονη

Προσθέστε τα κοχύλια και τα άλλα στολιδάκια

Χύστε στο μπουκάλι το λάδι για μωρά ή το παρφινέλαιο, μέχρι να γεμίσει σχεδόν ως επάνω. Αφήστε πολύ λίγο κενό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωνί για καλύτερο αποτέλεσμα)

Βεβαιωθείτε ότι το χείλος το μπουκαλιού και το καπάκι είναι στεγνά και τότε απλώστε άσπρη κόλα χειροτεχνίας γύρω από το χείλος και βιδώστε το καπάκι.

Χρησιμοποιήστε θερμοκόλλα και απλώστε την στην εξωτερική πλευρά από το καπάκι για επιπρόσθετη προστασία από διαρροές.

Γυρίστε το μπουκάλι στο πλάι και απαλά ανακινήστε το για να δημιουργήσετε ένα "κύμα" μέσα στο περιβάλλον του ωκεανού σας!

Χρήσιμες οδηγίες 
Τα κοχύλια και τα άλλα μπιχλιμπίδια που θα χρησιμοποιήσετε προσέξτε να είναι ελαφριά για να μπορούν να επιπλέουν στο νερό.  
Δοκιμάστε τα πρώτα, σε ένα ποτήρι με νερό.
Τέτοια κοχύλια μπορείτε να συλλέξετε από τις παραλίες και τα άλλα στολίδια μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε μικροπράγματα.

Χρωματίστε τον ωκεανό με ότι χρώμα θέλετε! Το μπλε είναι το κανονικό φυσικά, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο χρώμα αν σας αρέσει περισσότερο. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό χρώμα μπογιάς ζαχαροπλαστικής.
Τα μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν μ' αυτήν την κατασκευή. Φυσικά η βοήθεια των μεγάλων είναι απαραίτητη για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.

πηγή:www.prasino-hamomilaki.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!!!!!!!