Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

H Oracle μηνύει τη Google, για παραβίαση πατεντών στο Android




Φαίνεται πως τίποτα δε μπορεί να σταματήσει το momentum του Android, σωστά; Αν πρόκειται όμως για μια βαρβάτη αγωγή από ένα μεγαθήριο της τεχνολογίας;Η Oracle μηνύει τη Google για παραβιάσεις πατεντών σχετικά με τη Java που χρησιμοποιείται στη πλατφόρμα του Android.
'Στην ανάπτυξη του Andoird, η Google γνωρίζοντας, άμεσα και επανειλημμένα παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα της Oracle σχετικά με τη Java', ανάφερε ο εκπρόσωπος της Oracle, Karen Tillman, σε δήλωση.
Η Oracle, τιτάνιος κατασκευαστής λογισμικού μεγάλων επιχειρήσεων, ξόδεψε $5,6 δισεκατομμύρια για την εξαγορά της Sun, η οποία είχε έναν αριθμό από πνευματικά δικαιώματα σχετικά με τη Java. H Java χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα υπολογιστικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του Android και των εφαρμογών του. Ένα μεγάλο κομμάτι του περιβάλλοντος του Android είναι ουσιαστικά γραμμένο σε Java.
Μερικά κομμάτια της Java έχουν κυκλοφορήσει με άδεια ανοιχτού κώδικα από το 2006, αλλά η Oracle υποστηρίζει ότι η Google έκανε χρήση περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Η Google δεν έχει απαντήσει δημόσια στους ισχυρισμούς για τις παραβιάσεις πατεντών.
Καθώς οι δύο εταιρίες έχουν τα μέσα και τα χρήματα, από ότι φαίνεται, θα τραβήξει για αρκετά χρόνια αυτή η ιστορία. Συνήθως τέτοιες περιπτώσεις καταλήγουν σε συμφωνίες με τις ανάλογες άδειες χρήσης.
http://networkedblogs.com/6Re6G

Δεν υπάρχουν σχόλια: