Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου σε όλη την Ελλάδα

Με τον άκρως επίκαιρο "Πλούτο" του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου και





μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη, κλείνει το φεστιβάλ Επιδαύρου αυτή την εβδομάδα. Παρασκευή και Σάββατο 13 και 14 Αυγούστου οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια εκδοχή του "Πλούτου", που αν και παραμένει πιστή στο κείμενο, δίνει μεγάλη βαρύτητα στο ρόλο της Πενίας, "η οποία με τη συνεχή παρουσία της τονίζει την παντοτινή ύπαρξή της σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες μέσα στον ιστορικό χρόνο" κατά δήλωση του σκηνοθέτη.


"ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ" ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

"Φως και σκοτάδι" ονομάζεται η σύνθεση αρχαίων τραγωδιών που παρουσιάζεται την Παρασκευή στο πανέμορφο αναστηλωμένο Εκκλησιαστήριο του Ασκληπείου της Αρχαίας Μεσσήνης. Η επιμέλεια και συρραφή των κειμένου έχει γίνει από τον σκηνοθέτη-χορογράφο Νίκο Διονύσιο, που έχει διακριθεί στο εξωτερικό για τη δουλειά του στο αρχαίο δράμα. Για τη μοναδική παράσταση στον εξαιρετικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε αποσπάσματα από πέντε τραγωδίες: τις "Βάκχες" του Ευριπίδη που αποτελούν και την αφετηρία του εγχειρήματος, τον 'Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου, τις "Ευμενίδες" από την αισχυλική τριλογία της "Ορέστειας", τον "Οιδίποδα Τύρρανο" του Σοφοκλή και τους 'Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου.

"ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ" ΤΟΥ ΚΑΡΛΟ ΓΚΟΛΝΤΟΝΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΔΑ

Η "Λοκαντιέρα", μια από τις πλέον δημοφιλείς κωμωδίες της ευρωπαϊκής Αναγέννησης, με διαρκείς ανατροπές και δαιμόνια πλοκή περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι. Την Παρασκευή 13 Αυγούστου θα βρεθεί στην Ηλιδα, του νομού Ηλείας με πρωταγωνίστρια τη Ρένια Λουϊζίδου και σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Η Ρένια Λουϊζίδου - Μιραντολίνα είναι η μοναδική κληρονόμος ενός πανδοχείου (λοκάντα), το οποίο διευθύνει με ιδιαίτερη επιτυχία. Στο πλευρό της, ο Φαμπρίτσιο, ένας καμαριέρης, που προσβλέπει σε γάμο μαζί της για την οικονομική και κοινωνική ανέλιξή του. Η κωμωδία διαδραματίζεται στους χώρους του πανδοχείου. Εκεί συχνάζουν ένας Κόμης (ένας άντρας λαϊκής καταγωγής που έχει αγοράσει τον τίτλο) και ένας ξεπεσμένος και χρεοκοπημένος Μαρκήσιος, που διεκδικούν τον έρωτά της Μιραντολίνας. Επίσης, διαμένει για λίγο ο Ιππότης Ριπαφράτα, ένας αγριάνθρωπος στη συμπεριφορά του προς το γυναικείο φύλο, που αρνείται θανάσιμα τον έρωτα των γυναικών.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας, που ζωντανεύουν τον Αύγουστο από παραθεριστές και τουρίστες, διοργανώνονται το καλοκαίρι φεστιβάλ και συναυλίες. Ετσι:

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη με τον Στέφανο Κορκολή θα δώσουν την Παρασκευή 13 Αυγούστου συναυλία στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης στη Χαλκιδική.

Την ίδια ημέρα, ο μοναδικός λυράρης Ψαραντώνης θα δώσει συναυλία με το συγκρότημά του στην Παναγία Γκαρικά της Κερατέας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Μουσικές του κόσμου στον ελαιώνα της Κερατέας".

Το Σάββατο 14 Αυγούστου, η Χάρις Αλεξίου θα συναντηθεί μουσικά με τη Μάρθα Φριντζήλα στο Φεστιβάλ Σάνης, στη Χαλκιδική.

Την ίδια ημέρα στη Σκόπελο οι Locomondo, με ρέγκε διάθεση, θα εμφανισθούν στο "Ανοιχτό θέατρο του δημοτικού σχολείου".

ΛΙζέτα Καλημέρη και Δημήτρης Λάππας θα χαρίσουν στη Σπηλιά Ηρακλείου δυο υπέροχες μουσικές βραδιές το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Αυγούστου.


πηγή:http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: