Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Αχνιστά μύδια

recipe image

Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής

Πλένουμε καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος και τα ξεπλένουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, την δάφνη, το θυμάρι και το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 περίπου λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν (όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε πολύ καλά το ζουμί. Διατηρούμε τα βρασμένα μύδια ζεστά. Βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε ώστε να μείνει το 1/3 περίπου.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας το καλά. Βάζουμε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.

  • Διάρκεια: Περίπου 30 λεπτά

πηγή: http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: