Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Σουπιές Σπετζοφάι





Συστατικά συνταγής
  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια κάθετα
  • 4 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  • 4 πιπεριές μεγάλες κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια, ξεπικρισμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • Αλάτι
Οδηγίες συνταγής

Βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος). Στραγγίζουμε και σοτάρουμε για λίγο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τοκρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί. Διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμό λαχανικών. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό με τον πελτέ, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα, το πιπέρι και το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

  • Διάρκεια: 20 λεπτά προετοιμασία και 20 λεπτά μαγείρεμα


ΠΗΓΗ: http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: