Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Βερίκοκο γλυκό

recipe image



Περιγραφή συνταγής
Ένα γλυκό του κουταλιού όχι τόσο συνηθισμένο που μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας βερίκοκα όλο το χρόνο.
Συστατικά συνταγής
  • 2 κιλά βερίκοκα, με σφιχτή σάρκα
  • 1 1/2 κιλό λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ασβέστης άσβηστος
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
Οδηγίες συνταγής

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό μαζί με τον ασβέστη, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο ασβέστης. Τα αφήνουμε στην άκρη 2 ώρες. Φτιάχνουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα να φύγει ο ασβέστης, τα ρίχνουμε στο σιρόπι να πάρουν μια βράση, σβήνουμε και τα βάζουμε σε βάζο.


Διάρκεια: 3 ½ ώρες


ΠΗΓΗ: http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: