Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Τσάτνυ ανανά

Περιγραφή συνταγήςΜια κλασική ινδική γλυκόξινη μαρμελάδα που χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό στην Ινδική κουζίνα.
Συστατικά συνταγής
  • 1 κονσέρβα ανανά σε χυμό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τουρμερίκ
  • 3 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σιναπόσπορος (μουστάρδα σκόνη)
  • Αλάτι
Οδηγίες συνταγής

Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μισά απ' όλα τα μυρωδικά εκτός από το αλάτι και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε τον ανανά στα μυρωδικά, το αλάτι, τη ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό. Τον αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει το νερό του.

Βάζουμε το αλεύρι σ' ένα μπολ και το ανακατεύουμε με λίγο νερό να χυλώσει. Το προσθέτουμε στο τηγάνι.

Μόλις δέσουν τα υλικά και πάρουν τη μορφή μαρμελάδας προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και αυτό ήταν το τσάτνυ μας είναι έτοιμο.

  • Διάρκεια: 35 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: