Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Πώς να διώξετε τα κουνούπια

Αν είστε απο εκείνους που... ξύνονται συνεχώς, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να διώξετε τους ενοχλητικούς -ιπτάμενους- επισκέπτες.






Ταμπλέτες, φιδάκια, σπρέι και τσιρότα είναι γνωστά. Συνήθως είναι αποτελεσματικά αλλα και ελαφρώς ενοχλητικά εξαιτίας της μυρωδιάς τους.

Μία άλλη μέθοδος για να διώξετε τα κουνούπια είναι ο... ανεμιστήρας.Οπως γράφει και η εφημερίδα New York Times ο αέρας που δημιουργείται, αφενώς εμποδίζει τα έντομα να πετούν γύρω μας, αφετέρου διαλύει και διαχέει γύρω μας το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε.

Το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί μία από τις κύριες ουσίες που προσλεκύουν τα κουνούπια. Οι υπόλοιπες είναι ο ιδρώτας, το γαλακτικό οξύ και η θερμότητα που αναδίδει το σώμα όταν ιδρώνουμε. Ο ανεμιστήρας όμως ελαττώνει τις συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα, του γαλακτικού οξέος και των υπολοίπων, με αποτέλεσμα τα κουνούπια να μένουν μακριά.


Τα παραπάνω επιβεβαιώνει κι ένα πείραμα που έκαναν εντομολόγοι του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν: απελευθέρωναν διοξείδιο του άνθρακα σε μια παγίδα για κουνούπια και διαπίστωσαν πως όσο απελευθέρωναν την ουσία τόσο μαζεύονταν όλο και περισσότερα. Οταν όμως άρχισαν να δοκιμάζουν ανεμιστήρες σε διάφορες ταχύτητες, τα κουνούπια έμεναν μακριά.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: